November

1 Nov, Feberfri även idag, strålningen gick bra. Moa sov nästan 30 min på uppvak, det är nog rekordet. Felicia kom för att ta CT-röntgen, och vem tror ni var med henne hela dagen, jo Moa. Hon såg på när Felicia satte nålen, var hos sovdoktorn och uppvak, var även med när Felicia tog bort nålen igen. Moa blev helimponerad, Felicia skrek inte när nålen drogs. Idag fick Moa sin bok, där hon själv har huvudrollen och hennes kompisar Elida och Felicia är med, boken heter Älvan och den tysta skogen, finns endast i ett exemplar och den har Moa. Eftermiddagen fick vi ett besked som kanske slår in i morron, KVH kanske ställer upp och tar hand om Moa i helgen, vi kanske får gå på permis under helgen, ska vara tillbaka igen på söndag kväll. Moa vill inget annat än att komma hem och hon önskar att KVH kommer hem till oss, så hon äntligen får träffa Kellie och Olli. Hoppet finns iallafall, men jag kan förstå KVH om dom tycker det är mycket att göra med Moa under dessa dagar, det är en hel del mediciner hon ska ha, vi kanske kommer hem. Hoppas hoppas hoppas. Moa tycker att KVH personalen är så snälla, där får hon även titta i lådan med leksaker....

2 Nov, Strålningen gick OK, men narkosläkaren Jonas ville ha en lungröntgen på Moa, hon syresatte inte sig till 100% idag, hon låg på 92. Det första jag tänkte var, Fan då får vi säkert en tid senare ikväll så kommer vi inte hem.
Vi åt frukost, Moa åt två små äggskivor sen smakade det inte mer. Var på röntgen 10.45, vilken tid, Jesper läkaren på avdelningen ville ha svar på röntgen innan vi fick åka hem. Avdelningen ordnade med KVH så dom kommer hem till oss i kväll. Antibiotikan är borttagen, hon har gått på antibiotika sedan vi kom in måndags i förra veckan. När vi fick beskedet om att ÄNTLIGEN åka hem på permis så tjoade vi i högan skyn. JIPPPIIII. Moa "lekte" med den underbara barnsköttaren EMMA hela förmiddagen, dom raceade med cyklarna i korridorerna, Moa var med Emma och hämtade sondmaten i källaren (på cykel). Vi hade "börjat" att packa redan igår, fall i fall vi fick gå på permis.
KVH NI ÄR UNDERBARA, TUR ATT NI FINNS. Vi får vara hemma ihelgen och bara va, ska inte göra mer än bara va. Moa vägde sig idag, hon har gått upp till 15,4 kg, YES. Hon kommer under helgen att bära en ryggsäck med mat på ryggen, vi har blivit lärda på hur vi sköter denna aparat. KVH kommer i kväll och sätter igång TPN en sorts mat som går in i blodet, den kopplas på i Moas portacat. När allting var packat och all mat och dyligt vi ska ha under helgen drog vi hemåt. Moa längtar tills KVH kommer ikväll, bara för att se om det är en vi "redan känner".
Ni kan inte fatta hur detta känns att äntligen få komma hem, när vi körde in på gatan där vi bor kom mina tårar, härligt att se huset vi saknat i nästan 14 dagar. Mormor & morfar kom hem med Oliver och Kellie, härligt, härligt.
Kellie blev så glad när hon såg Moa att hon sprang rakt in i Moas knä, så dom vek sig, där låg hon och Kellie på alla fyra Mitt på golvet.

VILL PASSA PÅ ATT TACKA FÖR ALLA BLOGGLÄSARE OCH ALLA SOM HÄLSAR TILL OSS. TACK TACK TACK

Hela kvällen väntade Moa på att Camilla från KVH skulle komma, hon dök upp vid halv åtta och kopplade på TPN, Moa hade somnat innan Camilla ens hade kört ifrån oss. Kvällen framför Idol med ett glas vin gjorde susen, jag blev bara tröttare och tröttare, skönt att snart hoppa i sin egen säng.

317238-69
Emma i cykelrace, synd Emma du förlorade

317238-70
Moa alltid nr 1

317238-71
Efter racet blev det bokläsning

317238-72
Moa med sin "matväska" på vägen hem från Lund

Helgen har varit precis underbar, Moa har varit så pigg och go hela helgen. Hon tar ryggsäcken på ryggen och går, hon skämtade till det lite igår när vi skulle äta, Oliver valde potatismos och fiskpinnar och då sa Moa när hon hörde pumpen i väskan att... Nu äter jag också fiskpinnar och det smakar gott mmmmm. Vi skrattade och bara log åt henne. Vi skulle gått ut och gått en runda med Kellie igår men det blåste alldeldes för mycket, så vi tog en runda i dag istället med vårt gåsällskap Jenny, Kevin och William. Pappa tvättade bilen som tyvärr inte sett vatten på några veckor. Vi har haft KVH här på kvällarna för att koppla in PTN medicinen och dom har även kommit på förmiddagen för att koppla bort det igen. Tusen tack KVH för att ni finns, ni är guld värda det vet ni.
Moa var hos sin farmor o farfar under eftermiddagen, hon hjälpte farfar att köra åkgräsklipparen för att samla upp löven som har fallit. Hon börjar likna sig själv igen förutom att hon inte äter någonting.

Jaha, och då är vi i Lund igen, söndagkväll och klockan är runt halv sju. Moa sov nästan hela resan ner, men det var inga problem för henne att somna igen för natten. Vi själva kopplade av en stund framför tv:n, sen var det natti natti även för oss, för i morron börjar vi med strålningen igen. Äntligen börjar vi se ett slut på dessa sex veckor (blev ju nästan sju på grund av att vi missade 2 strålningar), ska bli helt underbart att BARA få cellgifter för en bra tid framöver, dessa ses/sju veckor med strålningen har varit så fruktansvärt jobbiga

Vi måste bara tacka ALLA som hjälpt oss med Oliver under denna veckan han haft lov, han har varit fullt upptagen med att leka med olika kompisar, visst har han saknat oss men han säger själv att han har haft det jättebra, vill även tacka alla föräldrar som har en sån förståelse för oss som familj, och som verkligen tänker på Oliver, vill inte nämna några namn, men ni vet själva vilka ni är. Tusen tack, ni betyder jättemycket för oss....

5 Nov  Tog i dag upp med strålningsenheten om hur Moa ser ut bakom sina öron, hon ser helt brännskadad ut, fick mer salva att använda,  Hanna-Carin på strålenheten tyckte även att vi ska ta detta med våra läkare på avdelningen. Strålningen gick bra, vi var på avdelningen igen efter en halvtimme. Felicia med familj kom till avdelningen tidig förmiddag, vi umgicks hela tiden dom var här. Felicias mamma och pappa skulle på samtal med läkarna och då tog vi med Felicia till lekterapin och var där så länge. Jag själv tog chansen och var på massage, som barncancerfonden sponsrar med, urskönt. Kom tillbaka och mötte Karro i dörren på lekterapin och hon såg inte så glad ut, hon orkade inte snacka så vi ska träffas i morron och prata lite. Läkarna tog fram en salva till Moa som hon ska använda på sina skador bakom öronen, där det är både antibiotika och cortison i, hoppas det blir bättre. TPN (medicinen i blodet) plockades bort idag, ska bara ha sonden där vi idag har ökat mängden mat, Moa vägde idag 15,6 kg, det går sakta men säkert upp. På kvällen var vi på lekhumör, vi gjorde pappersflygplan med Saga och hennes mamma, vi åkte hissen upp till våning 5 och kastade ner planen, försökte att träffa en stor drake som hänger i luften, vi försökte ett antal gånger innan en viss person lyckades...Naturligtvis JAG. Pappa Johan fick lång  näsa både från mig och Moa, ha ha ha.. Moa vill hem i morron, men vi får först se om trombusiterna ligger bra annars får vi nog stanna, vi trodde idag att vi skulle få åka hem men nejdå, vi stannar tills hennes trombisar håller i sig, och producerar sig själva... Längtar hem, det var så underbart att få vara hemma...



317238-75
 Skadorna från strålningen

6 Nov, vi vaknade lite sent, men vi var först till strålningen, narkos kom bak efter. Moa sov himla länge idag, ända till klockan tjugo i tio, men det är inte konstigt, hon ville kolla på film klockan 5 i morse men det fick hon INTE. Felicia med familj var på avdelningen när vi kom ner, Moa och hon lekte en stund. Pratade med en utav vår läkare i dag, Lars Hjort, han sa åt oss att vi kunde köra hem om vi ville, men var tvungna att komma jättetidigt i morron bitti om Moa behöver trombucyter, varje morron tar dom prover kl 04.00 på Moa så vi bestämde att stanna, vi känner att efter en sådan här lång tid på sjukhus och stiga upp kl 3 på natten för att ta proverna kändes inte helt okej kan jag säga, vi kanske kör hem tidigare i morron i så fall för att träffa Oliver, men kör tillbaka på kvällen igen. Vi får se hur vi gör i morron, det är ju bara 5 strålningar kvar. Vi bestämde oss iallafall att följa med Felicia hem till henne, så vi kommer ifrån sjukhuset för en dag, vi var där hela eftermiddagen, vi var tillbaka på avdelningen lite i åtta på kvällen. Vi fikade, och vi lagade tacos, Moa smakade en bit av tacosbrödet och en tugga färs men det var ingenting som smakade bra, synd för tacos älskar Moa. Felicia däremot åt som en häst och det gjorde vi andra också även Heffa. Det var en underbar dag, vi var ute på en lekplats och åkte rutschkana, det blåste så fruktansvärt kallt så vi var bara ute en liten stund. Moa och Felicia lekte förstås doktor och vem fick vara patient, Jo Ja, dom tejpade och tog blodprover, det är så himla härligt att se sådana kämpar leka tillsammans, man blir alldeldes tårögd.

Kämpa på tjejer ni har varandra att stötta, ni är våra prinsessor......

317238-76
Moa & Felicia

317238-77

317238-78

7 Nov, morronen var som vanligt, allt gick bra. Läkarna gav oss permis under dagen, ville ha oss tillbaka ikväll. Felicia var på avdelningen, så lite lek hann våra prinsessor med innan vi sedan drog hemåt. Så fort vi kom hem gick Moa och jag till Ollis skola och mötte upp honom, han blev glad att vi kom hem en runda. Olli gick hem till pappa och Moa o jag gick och hälsade på barnen på dagis. Först när vi kom in tittade alla barnen konstigt på Moa, vi hade pratat om det på vägen till dagis att barnen ev tittar eller frågar om den slangen hon har i sin näsa, det kom en och en annan kommentar, men Moa tog dom jättebra, vi fick skämta till det lite. Vi var på dagis nästan i en och en halv timme, Moa ville inte hem, vi hälsar på så ofta vi kan.  På mellanmålet skulle Moa också ha, hahahaha, hon åt havrekuddar och fil med kanel på, inte visste jag att Moa åt kanel, hon åt inte mycket men en 4-5 kuddar åt hon iallafall. Tack till alla härliga människor på Skorpans dagis, ni är så goa.... När jag äntligen fått hem Moa igen, så åt vi spagetti och köttfärsås, även då tog hon 2 tuggor men tyvärr smakade det inte som förr. Vi har fått nya ordinationer att höja sondmaten, hon har gått ner till 14,8 och vi vill iallafall att hon ska gå upp ett kilo eller två. Vi packade om vår västka, mormor och morfar kom och hämtade Kellie, (Kellie hann vara hemma hos oss under eftermiddagen), körde Olli till farmor, där Moa spelade ett parti kort innan vi drog hemåt (Lund) igen. Moa somnade en stund i bilen, men var på samma glada humör när vi stannade i Lund. Uppe på avdelningen under kvällen hade Moa och Malin vattenkrig, där dom använde sprutor som vapen, Carina H (avd clown) var mer blöt än torr, Moa skrattade så hon kiknade. La mig för att killa Moa på ryggen för hon skulle somna och det slutade nästan att jag somnade innan. Moa ser något enormt fram emot när strålningen äntligen är över, det ska bli skönt mamma säger hon. Vi somnade som klubbade oxar hela högen innan klockan var elva...Gött att sova. Måste berömma nattpersonalen på avd, vi ligger tre pers i rummet och personalen är inne kl 02.00 för att stänga av Moas mat, (fastar från kl 2) och tar proverna kl 04.00, och ingen av oss vaknar, det känns kusligt att veta att personer rör sig i rummet på natten men vi bara sussar vidare, vi hör dom inte, helt otroligt tycker vi, jag själv har alltid varit lättväkt, vaknat av det lilla minsta, så det känns lite kymigt faktiskt, men tur är väl det för annars hade vi ju aldrig fått sova en hel natt......Sov gott, hörs i morron

317238-80
Moa, Mamma och Saga är helt inne i sagan

317238-81
Saga och Moa kollar i spökhuset på sagostunden

8 Nov. Dagen har sett ut som vanligt, fick idag reda på vilka biverkningar Moa eventuellt får pga strålningen, hennes ena spottkörtel är tyvärr redan skadad på ena sidan, tänderna kan hon få besvär av i framtiden med att tänderna kanske inte kommer att växa som dom ska, jag frågade om händer och armar, då sa stråldoktorn att det trodde han inte att skulle bli problem, skönt för tänderna går ändå att göra vid. I morron drar dom ner på strålfälten, hon har tidigare haft 5 strålfält men från och med i morron ska hon bara ha 3, det ena strålfältet dom tar bort är det fältet som ligger närmst ryggmärgen, det andra vet jag inte. Felicia var här idag också, Moa & Oliver fick en inbjudan till Felicias kalas som ska vara i december, Moa blev jätteglad. Under eftermiddagen var vi alla på lekterapin och bakade muffins, när Flisan åkt hem var vi kvar en stund innan vi gick upp på avdelningen. Moas sår bakom öronen ser inte bra ut, jag fick tillåtelse att klippa hennes tunna hår lite mer, så nu är hon korthårig men lika sockersöt som vanligt, sen var det duschen som gällde och en tur på cyklen innan det var läggdax. Moa ville att nålen ska dras i morron så hon kan bada i badkaret i helgen när vi är hemma. Hon har nu haft nålen i nästan 7 veckor så skinnet behöver verkligen vila, samtidigt som hon vill bada så vill hon ha nålen kvar, för på söndag när vi anländer till Lund igen måste nålen sättas. Vi längtar som fasiken hem till i morron så när strålningen är gjord och Johan och jag ätit frukost bär det hemåt, vi packar det viktigaste från Lund, det vi behöver nästa vecka låter vi vara kvar..... 

317238-83
Moa & Felicia bakar muffins

317238-84
JA, vi slickar skålarna, gött va dä

9 Nov, Dagen började inte precis vad vi hade planerat idag, under strålningen när Moa skulle ta bilder gick maskinen i sönder, där tillkallades "tekniker" som skulle fixa maskinen under tiden Moa var nersövd, men det slutade med att vi fick förflytta henne från rum ett till rum två, det var lite struligt med alla sladdar men till sist blev vi klara, vi var på uppvak halv tio, och vid normala fall brukar Moa både vara vaken och vara på avdelningen igen. Syrran Marie ringde och efterlyste Moa på uppvak, hon blev bekymrad att någonting allvarligt hade hänt. Vid halv elva kom vi till avdelningen, Moa sov fortfarande, men vaknade tätt där efter. Vi som trodde att vi skulle få åka hem nu när vi var klara, men ack vad det sk.. sig, Moa var tvungen att ha en påse blod innan och det tog nästan en och en halv timme till, så vi körde från Lund vid halv ett. När vi kom hem fick vi besök av Johans jobbarkompis Mats (tack för den fina presenten den uppskattas), vi fikade, Moa åkte till en kompis (Elida & Lova) en stund. Oliver kom hem, blev så glad att få se honom, han var nyklippt och snygg som vanligt. Johan körde till veterinären med Kellie, och Olli och jag gjorde oss iordning inför kvällen. Ollis klass ska ha disco, och när vi är hemma måste man försöka att ställa upp även för Oliver, så jag och Oliver ska på disco och Moa o Johan tar kvällen som den kommer. Discot slutar kl 21.30 och då vill jag säga att mamma Jenny är trött, hoppas jag hinner lägga huvudet på kudden innan ja somnar.

317238-82
Jonas (narkosläkaren) Maskinen som ej står rakt (Moa ligger under täcket)

NU ÅTERSTÅR DET BARA 2 GGR TILL MED STRÅLNINGEN, 28 GGR ÄR GJORDA....JIPPPIIII

10-11 Nov Helgen har varit underbar, tyvärr så kräkte Moa upp sonden idag så vi får vara lite traggiga att hon måste äta, har iallafall ätit lite men inte mycket, får se om vi måste sätta den i kväll när vi kommer ner eller vi kan vänta tills i morron när hon är sövd, jag hoppas innerligt att det blir i morron under narkosen. I går var det rakapparaten som gällde för Moa, hon tyckte att det var skönt att bli av med håret, det hade hon inga problem med, men att se henne utan hår (helt) fick mig att inse att detta hade hänt förr eller senare. Moa var och lekte med sin kompis Tindra, efter en stund hos Tindra var dom här hos oss, och gissa vad dom lekte, jo doktor och sjukskötterska. Dom hade superroligt. Oliver och Moa badade under förmiddagen, Oliver lekte med henne innan han skulle ut till kompisar själv, och det slutade med att han sov över hos kompisen. Kvällen för oss blev inte så långvarit.
Idag var Farbror Jonas med familj hos oss och bjöd på frukost, roligt att äta ihop med fler runt matbordet, Moa följde med Mathilda och co hem och dom skulle vara ute i trädgården. Johan körde till stan för att spela innebandy, jag själv ska packa inför denna veckan som kommer, och förhoppningsvis hinna ut med Kellie på en runda också. Vi kör till Lund mot kvällningen, ska sätta nålen och bädda rent i sängarna, det ska också skötas i vårt 2:hem.
Vi körde bort till farmor o farfar och lämnade av Oliver, Moa kom dit från faster o Jonas, vi drack kaffe och flabbade lite innan det var tid för att åka till Lund, Farmor satte på Emblaplåster på Moa, idag var det hennes jobb. Vi anlände till Lund vid kvart över sju. Syrran Annelie tog emot oss med öppna armar, vi satte nålen och det gick skitbra.. Snackade lite med personalen på avdelning 62, Katarina som vi hade mycket då Moa låg där, hon är helt fantastisk, dom tycket det är så roligt när Moa kommer och hälsar på, dom vill gärna följa hennes sjukdomstid.....Dom ser ju att hon är pigg och glad och det gör dom bara glada...

12 Nov, Måndag igen, Moa väckte mig kl kvart i sju, hon ville till strålningen och hänga apan i trädet. Strålningen gick bra, sonden sattes, men tyvärr hostade hon upp den igen när vi kommit till uppvak. Jonas narkosläkaren tyckte vi skulle söva henne igen för att sätta en ny sond (nr 2 idag), i och med att Moa har svårt för att äta och dricka så är det svårt att sätta en sond, hon måste svälja på kommando. Vi var på avdelningen igen vid halv elva. Det togs prover igen inför ett njurfunktionstest som vi ska ta under vissa timmar i dag, så i eftermiddag blir det 2 st stick i fingret. Får besök idag av Familjen Wihlborg från Eslöv, Moa ser verkligen fram emot att få träffa Gabriella, för det var ett tag sedan sist. Moa hann träffa polaren Felicia en runda innan dom körde hem igen, Felicia hade lite feber, hon såg inte kry ut idag, men hon kommer tillbaka igen för hon är en riktig sprallig go tjej. Dorte och Gabbi kom vid kvart i två, Gabbi följde med och såg när Moa tog stick i fingret och duktig som vanligt, vi fikade lite sen var vi en stund på lekterapin. Moa fick en pyjamas i ROSA, och ett par innetofflor av Fam Wihlborg och vi bestämde att i morron när det är sista strålningen ska Moa ha den nya fina pyjamasen på sig. Moa ser verkligen fram emot att det är sista gången i morron, hon har sagt det flera gånger idag. Felicia med Familj dök upp igen framåt kvällen och Moa var förstås inne hos henne och pyslade om henne, nu är det Felicias tur att ha feber. Eftersom jag blev väckt av Moa vid fem i morse så känner jag mig ganska trött, så jag får se om jag orkar att se Prison Break i kväll.....

317238-85
Moas apa i strålningsträdet, Syrran Maria följde med oss idag

317238-86
Jonas söver Moa för 2 ggr för sondsättning, Jonas är favoriten

317238-87
Sonden är satt, och madaväskan är på, lika glad som alltid

317238-89
Gabriella & Moa

13 Nov, Äntligen dagen D. Moa vaknade innan sju i morse, hon frågade hela tiden när vi skulle gå till strålningen, vi gick lite tidigare idag för foto måste tas för alla som varit med Moa under dessa 30 strålningar. Det kändes som om hela jag bara går med ett enda stort leende idag, även Moa är väldigt pigg och glad. Hennes dörr är smyckad med presentsnören i guld och silver, det känns som om denna dagen blir väldigt  annorlunda, som om det är jul eller något. När vi kom till strålningen fick Moa en present, en grå myskatt med en påse runt halsen, i påsen fanns det ett silverhalsband med en katt på. Det riktigt lös i ögonen på henne. Strålningen gick fort idag, vi var på uppvak, när jag ser tjejerna där kommer mina tårar, glädjetårar, jag kan inte beskriva med ord hur denna dagen känns, en milstolpe är nåd, vår dotter har genomgått en otroligt tuff strålning som vi tycket hon klarat alldeldes utmärkt, vilken tuff tjej, vilken underbar go unge, ja, ja vill bara slänga ut orden på hur himla glada vi är idag. På avdelningen sen var det mer bus som gällde, alla grattade Moa för att äntligen denna dagen är nådd. Vi var inne på avd 62 och fick en present (som Katarina lovat Moa häromdagen), på avd 64 blev det truckåkning i kullverten. Sen bär det till leksaksaffären där Moa får välja en fin sak. Jag önskar med hela mitt hjärta att en sådan här dag som denna kommer fler, många fler. Moa valde inte en sak, det var en Nasse (rosa), stickers, puzzel och målarbok, men det är hon guld värd, när vi var på väg ner till leksaksaffären började det att vräka ner snö, härligt men fy fasiken vad det var ruggit, Moa satt och bara mös i sin vagn. Eftermiddagen tillbringade vi hos fam Wihlborg i Eslöv, skönt att komma ifrån sjukhusets fyra vita väggar, för i morron är det droppställningen som gäller och fram tills vi åker hem på torsdag. Kvällskaffet drack vi i matsalen tillsammans med fam Jönsson, vill tacka för de fina blommorna.

317238-90
På väg till sista strålningen, Jippi

317238-91
En glad Moa

317238-92
Hela gänget från strålningen

317238-93
Dörren var smyckad av personalen på avd, GRATTIS MOA


317238-94
Att åka i kulverten på en truck, var en av överraskningarna från avdelningen

Efter dessa veckorna som nu löper mot sitt slut har vi tillbringat 6 dagar hemma, det känns som en befrielse att äntligen få komma hem och försöka att få vardagen att fungera så vanligt som möjligt, att göra läxorna med Oliver, att kunna gå ut med hunden på sina promenader och framför allt träffa lite folk som vi inte träffat på evigheter. Visst måste vi tänka på Moas infektionsrisk, vi får passa på dessa dagarna där vi vet att hennes värde är bra. Efter dessa veckor inlagda på sjukhus så tycker vi nog att det har gått rättså fort ändå, jag kommer ihåg den dagen jag skrev på bloggen där det var 29 gånger kvar och idag är det över, känns rättså konstigt ändå, tiden rinner iväg. Det känns skönt att det "bara" är cellgifter nu ett bra tag framöver och ingen strålning, men det som kommer upp i huvudet nu är NÄR ska hon röntgas, hur går det, har strålningen hjälpt. Nu har strålningen äntligen är över börjar jag direkt att fundera på MR-röntgen, ja så är jag funtad, ingenting kan man släppa, oron finns här hela tiden, har den minskat, är den borta, finns där rester kvar, tar cellgifterna resten av tumören, ja varför kunde inte detta vara det sista på Moas behandling och att vi fick svaret att ALLT är borta, hon har blivit av med skitet....

14 Nov, Natten har inte varit rolig, Brandlarmet gick på avdelningen rund midnatt, mitt i min dröm vaknade jag av brandlarmet (en fruktansvärd signal) och trodde jag drömde att "det ringde in", när jag insåg vad det var blev jag rädd, trodde nog att det var falskt alarm men det var det inte, det var fullt av rök neråt korridoren där vi ligger, i en isoleringssal var det en sorts diskmaskin som börjat att ryka något fruktansvärt, den röken var inte helt giftfri, en farlig plaströk, fy fasiken vad det luktade, poliser, brandmän och ambulansvården var på avdelningen. Inget rolig alls, Moa sov som en stock, så vi fick visa henne på foto vad vi hade varit med om i natt. Morron började bra, det kändes konstigt att vara på avdelningen, att inte gå till strålningen, Moa frågade mig om vi inte skulle gå idag, men ack nej. Förmiddagen var ingen rolig alls, har varit ganska låg hela dagen, känner mig som om jag bara vill hem och aldrig komma tillbaka igen, att vara på en sådan här avdelning och se olika barn fara illa är inget roligt, man blir så rörd att man bara vill försvinna.
Moas cellgifter startade vid 11-tiden, allting gick bra, förutom att droppställningen är så fruktansvärd tradig att asa på. Kl halv två var vi i gympasalen och kollade på en clown, barnen tyckte det var jätteroligt. Vi var även hos tandläkaren vid halv fyra, det gick jättebra. När den tredje cellgiften hade gått ett tag började Moa att se trött och hängig ut, hon har klagat på huvudverk idag så det blev alvedon i sonden. Gifterna var slut vi halv fem, Moa låg och vilade en bra stund innan det var dax för pizzakväll på avdelningen, åt inte mycket idag, var inte så hungrig. Kvällen tillbringade vi dagvardagsrummet tillsammans med Felicia och hennes mamma och pappa. Moa och Felicia spelade tv-spel med papporna, vi mammor låg i soffan och gjorde precis ingenting. Längtar bara tills klockan 21 till Greys börjar, för då är det jag och Karro som har första parkett framför den tv:n. Längtar som fan hem i morron, när nålen är dragen framåt eftermiddagen ska allt vara packat (7 veckors packning) och sen drar vi som en löpeld hemmåt... Längtar till vår älskade Oliver.........

317238-97

317238-98

317238-95

15 Nov, Äntligen blir vi utskrivna idag. Medicinerna kom inte igång som dom skulle, skulle börjat vid 10 tiden, men kom inte igång förrän kl halv tolv. Medicinen skulle gå in på 4 timmar, det var de längsta timmarna på väldigt länge. Vi var på lekterapin ganska mycket idag, för att få tiden att gå. Vid halv fem blev Moa bortkopplad från droppställningen, och nålen drogs, det gick jättebra idag. Vi var färdigpackade så vi försvann från avd ganska fort. Syrran Annelie, (en favorit) gav Moa en stor kram och sa vi ses igen, Ja tyvärr sa vi, det kunde ju varit på andra principer. Vi hämtade Olli och Kellie hos mormor sen var det bara hem och packa upp alla saker. Kvällen var helt underbar, att ha hela familjen samlad det känns skönt. Ska iallafall vara hemma tills onsdag nästa vecka då vi ska ner igen för att få en cellgift och stick i ryggen (cellgift i ryggmärgsvätskan), men det känns som om det är länge till. Home sweet home..................................................

Vill tacka alla bidragsgivare och för alla fina kommentarer, det är väldigt roligt att läsa och dom styrker oss................

317238-96

16 Nov, Dagen har varit bra, skickade Oliver till skolan, kändes bra att äntligen få göra något själv, börjar likna en vardag. Moa var på toppenhumör. Vi skulle in och handla, det behövdes kan ja säga, men först får vi tömma allt gammalt i kylskåpet innan de nya varorna kom hem. Moa ville vara hos farmor medans vi var inom mitt jobb och sedan var och handlade. Vill bara säga tack till Henrik och Leif och alla andra på mitt jobb. Tack tack,
Eftermiddagen gick otroligt fort, jag städade lite, tvättade, jag tror ingen vill se vår tvätthög, att bara ta tag i den är inget roligt. Vi åt tacos till middag, Moa sa att även hon åt det, fast i sonden.
Vi ska ha ett kalas i morron, vi ska fira att Moas strålning är över, Kellie blir 1 år och Moa har namnsta på söndag, inget jag visste men vi fick reda på det genom båda öronen av Moa. Hon kommer nog i tidningen också i morron på namnstadsidan. Mormor och morfar kom och hämtade sin hund Nellie, (passat henne idag) dom stannade på en kopp och sedan var det ryggläge som gällde för oss alla i soffan. Det blev idol för hela slanten...

Kommentarer
Postat av: Cicci (Ellinors änglamamma)

Hej fam Henriksson

Hur mår ni? Jag och Magnus kämpar på... fredagen var tuff för då skulle Ellie ha fyllt 1 år, så de var jobbigt, men våra familjer var här med oss och "firade" så det var skönt... Vi kommer nog till Lund nån dag nästa vecka på eftermiddagen vid runt 17 för att hälsa på alla.... hoppas att ni är där då så vi kan ses... hade varit så kul att se er... vi tänker på er och Karro och Felicia hela tiden... Sköt om er och var rädda om varandra..
Massor med kramar till er alla... :)

2007-11-01 @ 20:44:52
URL: http://ciccimagnusellie.spaces.live.com
Postat av: Helena och Pelle (Tyringe)

VI håller tummarna att ni kan åka hem idag. sova i er egen säng få krama o pussa på Olli. Bara vara hemma är en lyx vi tar för givet.

2007-11-02 @ 09:59:58
Postat av: Carina

Hej på er!
Så härligt att ni får vara hemma i helgen. Vi håller tummarna att vädret håller i sig och att ni får en underbart härlig, slapp helg med era nära och kära i ert eget hem, sova i er egen säng. Det är värt så mycket att få komma hem och bara va. Njut av varandra och helgen.
Vill bara att ni skall veta att vi tänker på er dagligen.
Kramar från Carina, Jan, Andreas o Emelie.

2007-11-02 @ 16:12:09
Postat av: Emma

åh vad skönt att vara hemma igen! få vara med lite på olivers lov också, hoppas ni får en fin helg!

2007-11-02 @ 16:43:44
Postat av: Tobbe

Hej familjen henriksson hoppas det känns bättre nu när ni fick komma hem till hanaskog nu i helgen och bara få vara hemma lite! vill bara säga att jag tänker på er jätte mkt! pratade med Moas Farbror Jonas häromdagen han har ju börjat jobba på samma jobb som jag. njut nu av helgen:) med vänliga hälsningar Tobbe Olsson

2007-11-02 @ 16:47:14
Postat av: jessica

Gud va härligt att ni fick åka hem! Jag vet tyvär precis hur ni känner. Vi har varit i den situationen och det är otroligt hur underbart det är att bra få vara hemma, ensamma utan en massa människor som kommer in och ska göra saker. Hoppas ni får bra dagar hemma nu. Vi har också haft tpn i omgångar, det fungerade riktigt bra, men matlusten blev sämre för Filippa. Men å andra sidan kunde vi slappna av för vi visste ju att hon fick i sig allt hon behövde.. Kramar från Jessica med Filippa neuroblastm IV

2007-11-02 @ 17:47:12
Postat av: Johanna

Önskar er en härlig helg!!! Det behöver ni verkligen. Njut av varandra!

Kram Johanna

2007-11-02 @ 18:08:23
URL: http://grynisen.bloggagratis.se
Postat av: klara

Hej har följt er blogg och Felicias och Matildas och ni är verkligen kämpiga och som orkar med allt och skriva varje dag i blogget ni har en så söt underbar Moa njut nu hemma det behövs för hämta krafter och få vara med Oliver och Kellie och som de andra säger sova riktiga sängar hemma! Njut nu och ha riktig mysig hela familjen från en som följer i bloggen varjje dag med varma hälsningar klara

2007-11-02 @ 18:21:26
Postat av: Cissi

En okänd Kristianstadbo som följer er blogg. Jag lovar att jag inte ska störa KVH så mycket i helgen. Så då har dom tid att vara mycket hos er. Ha det nu skönt hemma i Hanaskog.
Hälsningar Cissi

2007-11-02 @ 18:38:07
URL: http://www.tiltens.blogg.se
Postat av: Helen

Följer Moas och Felicias blogg...skönt för er att vara hemma ett par dagar..njut ordentligt och ta det riktigt lugnt, hoppas på fint väder...jag tänker så mycket på er...små barn ska inte behöva vara sjuka....kramar från en medmänniska

2007-11-02 @ 22:45:46
Postat av: Ulrika Färemo

HEJ!
Härligt med helgpermis på hemmaplan. Jag vet att ni njuter av det. Hoppas att det blir ett par härliga soliga höstdagar.
Och HEJA Moa!! - du kör väl lätt ifrån alla sköterskorna på den gula racer-cykeln....? Ta hela rundan.... 64->62->63->64 Ropa hej-å-hå!! varje gång du passerar receptionerna. Och hälsa dem på 62an från Matilda när du kör förbi där.
Varma kramar från
/Ulrika

2007-11-03 @ 02:41:57
URL: http://hem.passagen.se/dummapricken
Postat av: Bertil o Karin

Hoppas ni får en riktigt skön helg hemma tillsammans hela familjen
Kram
Karin o Bertil

2007-11-03 @ 10:02:46
Postat av: Sofi

Ha en riktigt, riktigt skön helg!!!!

2007-11-03 @ 16:10:02
Postat av: Anette

Skickar massor med kramar till er och önskar hela familjen allt gott.
Anette

2007-11-03 @ 18:21:33
URL: http://nenne68.blogg.se
Postat av: Gittan

JIIIIPPPPIII ni kom hem till helgen det måste kännas underbart ha det så gott för det är ni värda.Kramar till er alla.

2007-11-04 @ 10:55:38
Postat av: Jenny Johansson

Skönt att ni kom hem över helgen, vi är tyvärr fortfarande förkylda så vi träffas så fort vi kan.Krama alla och så hörs vi...

2007-11-04 @ 17:30:37
Postat av: Anette J-Assarsson

Hej.
Jag hamnade på denna sidan genom en kille på SBW (sveriges Biker Webb). Han hade denna sidan som en länk på sin sida och jag tittade in och nu kan jag inte sluta att titta in och följa eran kamp.
Jag ville bara tala om att jag tycker att ni är fantastiska och att Moa är en tapper tjej och så vill jag önska er all lycka och styrka i världen.
Hälsningar från Anette Assarsson i Laholm

2007-11-06 @ 12:09:20
Postat av: Maria

Jag är en helt okänd åhusbo som bara vill skicka en hälsning. Jag följer Moas kamp varje dag och jag håller tummarna för att hon snart blir frisk. Hon verkar vara en sådan underbar och tapper tjej!

Varma hälsningar och många tankar från Maria

2007-11-06 @ 19:37:37
Postat av: Karro

Yoooo Heffa!
HAHAHAHA
Ja hann före skallepär (johan)
Tack för idag!
Så himla trevligt!
¨KRAM

2007-11-06 @ 20:13:51
URL: http://www.tidigmamma.blogg.se
Postat av: Helen

Jag är så glad över att Moa och Felicia har varandra..det måste vara skönt för ni, mammor, att dom på det viset tycker om att vara på sjukhuset...jag håller alla tummar jag har för de två prinsessorna...jag skulle vilja göra nåt mer för dom...dom finns i mina tankar hela tiden...kramar från en tjej i Malmö, får man skicka något till dom?? En prinsessmålarbok kanske??

2007-11-06 @ 22:09:28
Postat av: Emma

urk, ja, är provtiden klockan 4 på morgonen förstår jag verkligen att ni stannar på sjukhuset över natten... hoppas strålningen hjälper riktigt riktigt riktigt mycket nu!

2007-11-06 @ 22:35:32
Postat av: Petra

Hej goa lilla Moa! Var roligt att du varit och hälsat på på dagis en sväng. Olivia sa en dag i förra veckan, ''mamma, det var länge sedan jag träffade Stora-Moa på dagis''. Så var hon inte där igår när du var där, (hon är förkyld och febrig).
Jenny, du skriver så bra om era dagar, man följer med spänning, och tårar och även ibland med glädje.
Tänker på er massor, krama Moa.
Hälsningar Petra (Hugo och Olivias mamma)

2007-11-08 @ 11:53:32
Postat av: TINDRA

Hejsan på er alla. Tindra blev jätte glad att du var på dagiset. Vi får träffas en dag när du är hemma så vi kan leka. Ha en riktigt skön dag.
Tänker på er alltid och kämpa på.
Många goa kramar till er alla från oss på 37:an.

2007-11-08 @ 13:01:31
URL: http://moahenriksson.blogg.se
Postat av: Lotta Arnelin

Hej lilla prinsessan Moa!
Åh, vilken kämpe du är o hela din familj! Er kamp gör våra egna bekymmer så små, så små!! Om du visste vad vi hoppas på att du ska få bli frisk igen... Följer dina dagar med hopp, förtvivlan, ilska och också så stor glädje! Fortsätt kämpa - vi är många som tänker på dig!
Stor kram till dig och hela din familj
Lotta Arnelin, Helsingborg

2007-11-08 @ 13:08:34
Postat av: Therése

Jag vill bara önska Moa och hennes kära föräldrar/bror en skön helg. Det måste vara underbart att bara vara hemma - tillsammans. Jag håller alla tummar jag har för att allting ska gå bra för er dotter.

2007-11-09 @ 11:49:20
Postat av: Eva

Jag vill inte vara petig men oktober är väl ändå förbi. Ha en mysig helg!

2007-11-09 @ 16:50:08
Postat av: Carina Jönsson

Hej!

Vad härligt att det bara återstår 2 ggr av strålningen, skönt att höra. Ni är hjältar som försöker få "vardagen" att fungera både för Moa och för Oliver, den konstiga värld som man befinner sig i när man har ett cancersjukt barn. Den värld som bara vi föräldrar egentligen vet hur det är. Att det är en kamp och oerhört tungt med tårar många gånger, men det finns också utrymme för mycket skratt och glädje. Det är så oerhört svårt att se sitt barn gå igenom detta. Moa är verkligen duktig och kämpar på som en sann hjältinna. Alla barnen borde få tapperhetsmedaljer.
Själv tycker vi såklart att Andreas är en hjälte, just nu är han på älgjakt i värmland. Han mår bra och det är vi så oerhört tacksamma för!! Men men får absolut inte glömma syskonen eran Oliver och vår Emelie, Andreas lillasyster. Dom sitter mycket i kläm, givetvis har man mycket fokus på det sjuka barnet/tonåringen. Så jag tycker även att syskonen är hjältar.
Vi tänker på er dagligen och hoppas att ni får en härlig helg hemma.
Krama Moa från Carina, Jan, Andreas och Emelie.

2007-11-09 @ 20:24:44
Postat av: Karolina o Felicia

Nu du Moa, har Felicia oxå en sond!
Du kommer säkert få höra på måndag!
Hon är såååå stolt för att hon inte behövdes sövas!
Hälsa mamma, Oliver o pappa Heffa!
Kram

2007-11-10 @ 15:09:04
URL: http://www.tidigmamma.blogg.se
Postat av: Kusinen Thilda

Läser bloggen varje dag tänker på er varge dag

2007-11-10 @ 17:50:28
Postat av: Anonym

Hejsan Moa med familj. Nu är snart den rosa tusenfotingen klar? två bollar kvar, Eller? Du har varit super duktig hela tiden moa, ja, mamma, pappa och oliver har ju också varit tappra. Hoppas du får en härlig helg, hemma bland alla dina saker och tillsammans med lilla "Dumbo" (Kellie).
Hoppas du blev riiiiktiiigt sur nu när faster sa dumbo till din älskade lilla hund, för blev du det så är det samma ruter i dig som det brukar. Och den lilla egenskap ska du vara rädd om Moa, för den har tagit dig långt. Fortsätt kämpa tjejen.

2007-11-10 @ 19:20:54
Postat av: Faster

Jag glömde ju skriva att föregående inlägg var från Faster.

2007-11-10 @ 19:23:18
Postat av: Emma

AJAJ det var inga fina brännskador det där :S hoppas salvorna gör att den går ner lite, och att moa inte känner av det alltför mycket. hoppas ni har en fin helg och att oliver hade skoj på discot!

2007-11-11 @ 00:39:55
Postat av: Louise

Jag hittade hit via Felicias sida..Har läst en del av bloggen idag och jag ska läsa resten senare..Vilken härlig liten kämpe till tjej ni har..hoppas allt kommer att gå bra för Moa..Härligt att strålningen strax är över(jag minns glädjen när min sambos strålning närmade sej slutet)..Jag kommer att följa er sida och hålla tummarna för Moa..Hoppas ni har en fin helg...

2007-11-11 @ 11:48:46
Postat av: Emma

skönt att hon inte tycker det är så jobbigt att bli av med håret, reflekterar till hur jag skulle reagera, jag som älskar att ha långt hår...

gud vad illa att kräkas upp sonden :/ efter vad jag har läst om felicias sättning av sonden så lär det vara en minst sagt otrevlig upplevelse så jag hoppas också på att moa slipper det när hon är vaken!

ni får ha riktigt strålningen-är-över-kalas efter de här två gångerna ;)

2007-11-11 @ 16:29:29
Postat av: Fam Ericson i Hanaskog

Hej på er! Hoppas det går bra denna veckan med i Lund vi tänker mycket på er. TACK TACK Jenny för att du ställde upp på discot i Fredags hoppas att ni tyckte det var roligt.Kämpa på utav bara den, ni finns i våra hjärtan. Många kramar från oss Åsa,Tony,Linnea o Otto.

2007-11-12 @ 09:28:12
Postat av: anonym

krya på dig

2007-11-12 @ 13:53:10
Postat av: Madelene

Hejsan! Jag har aldirg skrivit förut på eran blogg, jag har följt Felicia ett tag nu & hittat hit för ett tag sedan. Åhh va jag lider när jag ser Moa´s "öra"... lilla tjejen!!! Ryser i hela mitt inre!!!
Önskar er alla lycka & att ni & alla andra små sjuka barn aka få bli friska!!!! Kram.

2007-11-13 @ 08:13:36
Postat av: linda

GRATTIS!!!
Till att dessa dagar är över...
Hoppas det för övrigt är så bra det bara går att ha med er...
kramar linda o maja

2007-11-13 @ 11:23:01
URL: http://www.majazippert.blogg.se
Postat av: Ida Ståhl

Va skönt att denna dagen äntligen kommit! :) Är glad att allt gått bra, hoppas att såren bakom öronen läker nu när ni slipper gå på strålning varje dag! Ville bara säga att jag tänker på er!
Kram ida

2007-11-13 @ 12:19:51
Postat av: Louise

Jag kan riktigt känna glädjen ni känner idag när strålningen är över :)

Vilken kämpe du är Moa!!

Jag tänker på Er

2007-11-13 @ 13:19:00
Postat av: Marie och Anki

Tack och lov att ni slipper strålningsmöget, nu....=).... Tänker på er och följer er berättelse, med både sorg och glädje....
Mattanterna på Gustav

2007-11-13 @ 14:46:43
Postat av: Helena och Pelle (Tyringe)

GRATTIS !! Moa du har varit en Lysande stjärna som klarat av strålningen. Hoppas du hittade nåt riktigt fint i leksaksaffären idag. Alice skickkar många kramar till dig.

2007-11-13 @ 15:27:53
Postat av: Therése

Grattis Moa!

Nu hoppas vi att du får må fortsatt bra och att du snart är frisk igen.

2007-11-13 @ 16:18:25
Postat av: Anette

Jättegrattis! Hoppas du får må bra nu. Många kramar till dig Moa och även till hela din familj. Kram Anette

2007-11-13 @ 16:45:59
URL: http://nenne68.blogg.se
Postat av: Helen

Toppen, Moa!! Gud, så duktig tjej du måste vara..nu ska du se att såret blir fint också..nu får du peppa Felicia lite, som hon har gjort med dej innan..ni två e så otroligt fina...och har nog mycket glädje av varandra..kram på dej och familjen

2007-11-13 @ 16:47:55
Postat av: Marie Nilsson

Hej familjen Henriksson!

En stor kramis till er. Vad det måste kännas underbart att ha nått målet!!! Ni är värda all lycka som finnns. Ni är ofta i mina tankar. Många lyckosparkar från Knislinge

2007-11-13 @ 17:23:32
Postat av: Emma

SÅ HÄRLIGT :D :D :D :D hoppas de här 30 strålningarna har gått åt riktigt hårt på tumören nu! och som helen säger, nu kan ju såret fixa sig också... ha det roligt i leksaksaffären, moa!

2007-11-13 @ 18:07:33
Postat av: Anonym

HEJ!!! Håller tummarna nu att strålningarna har gjort sitt jobb. Hoppas att du hittade något riktigt fint i leksaksaffären Moa!! Kram fam Lindh- Marken

2007-11-13 @ 19:41:00
Postat av: Jessica, Matti o Enya

Så jätte glada för er skull att ni äntligen kommit så här långt. Följer er på bloggen varje dag, och håller våra tummar så att de blir blå. Ni är så otroligt starka, om det är någon tuff tjej i världen som fixar detta så är det Moa.
Kram Fam. Nilsson

2007-11-13 @ 20:09:45
URL: http://jessicanilsson175.blogg.se
Postat av: Ulrika Färemo

Hej! Vad skönt att de 30 dagarna nu är genomförda. Grattis! Jag minns själv hur enormt tröttande både Matilda och jag tyckte det var att åka dit varendaste dag. Redan efter tre veckor funderade jag på allvar på om vi bara kunde skolka någon gång. Hoppas nu att Moas brännskador läker snabbt. Det är ju helt unikt hur olika individer reagerar på strålningen, biverkningarna på kort sikt. Det kan dock komma trötthetsperioder även upp till 1-2 månader efter avslutad strålning. Matilda fick det, hon fick t o m kortison insatt för att hjälpa henne ur en mega-trött och apatisk period. Men som sagt, det är mycket olika för olika individer, och man vet ju inte alltid heller vad som beror på sjukdomen och vad som kommer av behandlingen.
Kämpa på! Kram /Ulrika
PS
Moa, vad valde du från leksaksaffären? När Matilda var fördigstrålad åkte vi också till leksaksaffären. Hon gick runt i 45 minuter och funderade, men hade svårt att bestämma sig för vad hon ville ha. Till slut valde hon ett sy-broderi-kit. Jag tror att du valde något mer busigt och fartfyllt...
:-)

2007-11-13 @ 20:10:09
URL: http://hem.passagen.se/dummapricken
Postat av: Per-Erik Ottosson

Hej, vore bra om Moas föräldrar ville kontakta Nalles Resa, många mail har kommit in till oss om att låta en nalle resa till Moa, även till Felicia.
[email protected]

2007-11-13 @ 23:52:14
URL: http://www.nallesresa.se
Postat av: Gittan

Hej!
Vad skönt att detta är över.Moa du är en superduktig prinsessa.Va skönt det blir för er att nu få vara hemma.Ni är några riktiga kämpare allihop.Många kramar till er.

2007-11-14 @ 07:34:11
Postat av: cajsa

Hej. Skönt att dina strålningar är över nu du är ju en riktig liten kämpe Moa skönt att få tillbringa lite tid hemma nu det är ni verkligen värda, många bamsekramar till er alla från fam Karlsson i Borås

2007-11-14 @ 07:42:44
Postat av: Anette & Rikard

Hejsan!
GRATTIS Moa
Du har varit superduktig, skönt att strålningen är över nu. Följer dig här på bloggen var dag, det är de första ja gör på morgonen. Ha de så bra hela familjen, vi ska försöka komma å hälsa på sen i jul. Stor bamsekram till hela familjen. Vi tänker på er ofta, hur starka ni är.

2007-11-14 @ 08:24:06
Postat av: Isabella Färemo

Grattis Moa till att du har varit så duktig under din strålningsperiod!! Bra kämpat! Grattis till hela familjen som nu kan vara samlade hemma under mer sammanhängande perioder!! Håller naturligtvis tummarna att strålningen verkligen har tagit kål på allt dumt och att Moa inte får några fler jobbiga effekter av behandlingen.. Styrkekramar till hela familjen!

2007-11-14 @ 13:12:19
Postat av: Carina

Hej!
Tack för en trevlig kväll. Vi konstaterade igår allihop när vi körde hem från Lund att vi saknar kontakten med alla härliga föräldrar/barn och även den helt underbara personalen som finns på 64:an och dagvården såklart som vi nu kommer i kontakt med. Ni är alla vår livboj!! Andreas konstaterade att vi är ett glatt gäng, kan kanske låta konstigt att man är ett glatt gäng på en barncanceravdelning och att man tycker att det är trevligt att åka dit, men det är faktiskt det. Tack vare alla härliga människor man har lärt känna. Vi tyckte det var så roligt att ses! Blev riktigt glada av att se Moa så pigg och på så härligt gott humör, vet inte hur många gånger hon visade upp sin glugg igår - härligt. Det värmer i våra hjärtan. Ni skall veta att Moa och Felicia har en alldeles särskild plats i våra hjärtan!! Det har även ni. Vi förstår att ni ser fram emot sista dagen av behandlingen imorgon och att ni ser fram emot att komma hem, då menar jag inte Lund... Ni förstår vad jag menar utan hemma, riktigt hemma i er egen säng. Vi håller alla tummar och tår att denna behandlingen har tagit kål på alla dumma cancerceller och att ni snart kan få höra att Moa är BRA!!
Hoppas att vi kan hålla kontakten! Många kramar till er alla, även till Oliver!!!
Tännker på er
från Jönssonligan

2007-11-14 @ 14:16:29
Postat av: Emma

GRATTIS MOA!!! inte konstigt att du direkt funderar på nästa MR, eftersom själva meningen med strålningen är att få bort cancerskiten... så jag hoppas verkligen den har gått åt på tumörerna nu! låter som en härlig runda i leksaksaffären ;)

2007-11-14 @ 15:01:33
Postat av: Sara Trulsson

Hej Moa!
Hoppas att allt går bra med dig,mamma har berättat för mig och jag har sett bilder på bloggen, hoppas att du blir frisk snart, hälsningar Sara.

2007-11-14 @ 19:06:06
Postat av: Tobbe Olsson

Hej Familjen Henriksson!! nu måste det väl kännas skönt att strålningen är över Moa du är bara en sån kämpe har ju varit jätte duktig under denna tiden. skönt att ni ska få komma hem nu och ta det lugnt och även leka med Oliver och såklart Kellie:) ha det bra kramar från Tobbe.

2007-11-14 @ 21:12:54
Postat av: Cicci (Ellinors mamma)

Hej!

Så skönt för Moa att strålningen äntligen är över! Grattis till er. Jag var likadan när Ellinor var sjuk och levde att man tänkte hela tiden på nästa grej som skulle göras och den här ständiga oron. Den har inte försvunnit än. Nu hoppas man bara av hela sitt hjärta att hon mår bra där hon är. Jag ska nog till Lund den 19:e på förmiddagen fast då är ni kanske inte där? Hur länge ska ni vara hemma?
Jag och Magnus saknar er alla hemskt mycket. Även om inte Ellie finns längre så är ni föräldrar och barn och all personal fortfarande vår andra familj. Ni kommer alla ha en speciell plats i våra hjärtan... Massor med kramar till er alla.

2007-11-14 @ 23:07:33
Postat av: Anette

Hoppas ni får en underbar vinter hemma nu. Många kramar till hela familjen. Kram Anette

2007-11-15 @ 07:14:20
URL: http://nenne68.blogg.se
Postat av: Uthyrningen ABK

Hej!

Vi på uthyrningen skickar en hälsning till hela familjen, vi tänker på er och önskar er allt gott.
Kram från oss alla.

2007-11-15 @ 08:49:13
Postat av: Ann

Tänker på er - särskilt Moa! Skickar kramar och hälsar er välkommen hem och ha' det så gott!

2007-11-15 @ 11:20:05
Postat av: Kristina Ringdahl

Hej Moa, Jenny med familj.
Tänker på er alla. Ha det bra!

2007-11-15 @ 19:17:12
Postat av: Pernilla

Hej!
Jag har inte skrivit här innan, men jag läser bloggen varje dag och har gjort det sen i aug. Jag måste bara få säga att ni alla och då speciellt Moa är så oerhört starka. Jag har inga egna barn, så jag kan ju inte att förstå er situation fullt ut, men jag har arbetat ett tag på onkologen på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Där fick jag följa barn i deras kamp och känner igen mycket från er situation.
Känner en sådan glädje för er att strålningen äntligen är över. Du är så duktig Moa! Skulle kunna skriva mycket, mycket mer för Moa kamp berör mig oerhört, trots att vi inte ens vet vilka vi är:) Ville bara skriva att jag tänker på er alla i er svåra situation och kämpa på. Ta hand om er. Kramar

Postat av: J

Hittade hit vi Flisans blogg. Hoppas ni får det skönt hemma. Tänker på er!
Kramar J

2007-11-15 @ 20:37:49
Postat av: Carina

Hej!
Vad härligt att läsa att ni är hemma och skall vara hemma ett antal dagar! Skönt! Att försöka få en "normal" vardag ett tag. Att få vara tillsammans hela familjen (även hunden såklart).
Själv är jag hemma från jobb idag, har semester, ni vet ju var vi tillbringade vår sommar så det gäller ju att plocka ut ett visst antal semesterdagar. Tänkte jag skulle ta det lugnt, gå och pyssla här hemma lite tills familjen kommer hem. Men just idag mår jag skit, sitter och läser vid datan och bölar en skvätt. Har läst på Felicias blogg, fy för vad livet är grymt. Man får ont i magen. Stackars älskade unge, stackars Karro och Mattias. Vad kan man göra?? Jävla cancer!!!

Vilka härliga bilder, hon är för gó Moa. Har ni vägarna förbi så måste ni titta in till oss! Hade varit kul!
Vi önskar er en trevlig helg och njut av varandra och av att vara hemma.
Tänker på er!
Många kramar från Carina, Jan, Andreas och Emelie

2007-11-16 @ 08:44:30
Postat av: Ida Ståhl

Ha det nu riktigt, riktigt skönt hemma i veckan! Jag tänker på er och hoppas att de dummaprickarna ger upp efter all strålning. Kram på er alla fyra!

2007-11-16 @ 12:20:17
Postat av: Anonym

VÄLKOMMEN HEM!
Va skönt att ni kommit hem efter en lååång tid i Lund.
Vi tycker att ni är super duktiga, speciellt Moa.
Hur orkar hon med allt, med hennes späda lilla kropp?
Hoppas nu ni får lite lungn och ro i Er "vardag".

Alla på dagis saknar dig Moa. Vi ser framemot att du kommer, när du nu orkar. Ring gärna och kolla så att det inte går någon infektion som kan vara förödande för dig Moa.
Vi är rädda om dig och vill inte att du ska bli
sjuk igen.

Många KRAMAR från oss alla på
Skorpan, Smulan o Myran.

Ps. Grattis på namnsdagen MOA!

2007-11-17 @ 11:15:32
Postat av: Eva Trulsson

Tänker på er!Grattis Moa på namnsdagen.

2007-11-17 @ 16:48:27
Postat av: Fam.Johansson

Grattis på namnsdagen Moa!!
Vad skönt att strålningen är över.Nu kan vi snart träffas för vi är inte förkylda mer, så vi ses snart.Stora bamsekramar från fam.Johansson.Hälsa brosan också.

2007-11-17 @ 17:58:27
Postat av: Sofi

Välkomna hem! Och grattis Moa till avslutade behandling...

2007-11-17 @ 19:50:44
Postat av: Åsa

Hej på er. Jag följer er fina blogg. Hittade hit via Felicias. Grattis på namnsdagen MOA!! Vad skönt att strålningen är över. Kram på er.

2007-11-18 @ 10:38:03
Postat av: Carina

Hej!
Ett STORT GRATTIS till världens bästa Moa på hennes namnsdag!!!
Vi hoppas att ni har haft och har en underbar helg hemma och att ni får stanna hemma några dagar till. Jag skall ner till Lund på onsdag och hjälpa till när BCF och Lions bjuder på middag, kanske vi ses?!
Många kramar från Carina, Jan, Andreas o Emelie!!

2007-11-18 @ 11:12:01
Postat av: Emma

GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN MOA!!!! och så skönt att ni får vara hemma mer igen nu när strålningen är över och det "bara" är cellgifter.

2007-11-18 @ 13:51:25
Postat av: Ida Ståhl

Grattis på namndagen Moa, vet du, jag skulle egentligen också hetat Moa, men det var för likt min systers Mias namn, så det fick bli Ida istället, men det har ju funkar det med :)
Jag är så glad över att ni får leva igen!
Kramar Ida

2007-11-18 @ 14:18:02
Postat av: Petra

Hej på dig goa Moa. Grattis på din namnsdag idag.

Kram från Olivia och Hugo

2007-11-18 @ 18:30:25
Postat av: Cajsa

Hej på er!

Vill bara önska grattis på mamnsdagen Moa, hoppas det är skönt att vara hemma igen , hälsa mamma och pappa och Oliver förstås ha det bra många kramar från fam Karlsson i Borås.

2007-11-18 @ 19:07:57
Postat av: Helen

Grattis på namnsdagen, Moa!! Hoppas ni har haft en riktigt mysig helg tillsammans...kramar

2007-11-18 @ 20:27:22
Postat av: Helen

Grattis på namnsdagen, Moa!! Hoppas ni har haft en riktigt mysig helg tillsammans...kramar

2007-11-18 @ 20:28:00
Postat av: Therése

Här kommer en endag försenad namnsdagsgratulation från en medmänniska någonstans i Sverige. Hoppas att ni alla har det riktigt skönt tillsammans just nu. Kram!

2007-11-19 @ 18:58:11
Postat av: Ingrid N.

Hej på er alla. Ni fick min hälsning idag av KVH.Ikväll kommer Sabaheta, hälsa henne från mig.Vad Moa är duktig,stark,tapper,det är även ni övriga i familjen,som vi ínte får glömma.Vi tänker ofta på er,läser flera ggr. i veckan på bloggen för att få veta hur läget är.Pratade precis med mormor och hörde hur de mådde.Dessa får vi även tänka på,dvs. både morföräldrar och farföräldrar. KÄMPA PÅ HELA FAMILJEN.Vi hörs snart igen.Ingrid.

2007-11-24 @ 17:31:07
Postat av: Åsa Larsson

Hej Moa, Jenny och Johan!
Såg att Jenny efterlyste kommentarer från de som läser bloggen. Vill bara att ni ska veta att vi är några "avlägsna släktingar", till Johan, som följer er här och vi hoppas att ni bara ska få massa gott framöver! Kramar från Broby.

2008-04-16 @ 10:48:31
Postat av: Åsa igen...

Kom nyss på att det ska vara en välgörenhetskonsert på Göingeskolan (högstadiet) i Broby ikväll, 16/4 kl. 17.00 och alla insamlade medel går till Barncancerfonden!! Det är eleverna själva som ska spela och min son ska spela elgitarr så min medverkan är given. :O)
Hoppas det är fler som kan komma och stötta!??

2008-04-16 @ 11:30:36
Postat av: Maria

GÅR INTE ATT KOMMENTERA DE NYA INLÄGGEN :S

2008-08-14 @ 22:52:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0