Camping

3 Aug, Sönd, Ja nu är vi hemma igen efter nästan två veckors camping i Åhus, måste börja med att säga att vi verkligen valt rätt veckor att campa, vi har haft ett underbart, varmt och härligt väder. Dessa dagarna har varit suveräna för oss, barnen och vi föräldrar har fått tillbaka campinglängtan, vi kommer "nog" att inskaffa en vagn igen när ekonomin tillåter, för dessa veckor har varit kanon, härliga människor och kompisar, att bara få komma tillbaka för några dagar till det vanliga sommarliv vi varit vana vid, barnen har badat, cyklat och varit med kompisar alla dagar. På kvällarna har det varit bad vid bryggan näst intill varje kväll, Moa har då inte badat men hon har ätit chokladglass istället.
Vill passa på att tacka Elisabet & Gert Agardsson, Patrik & Kristina Salomonsson som hjälpt oss att få uppleva 2 veckors campingsemester, vi kommer en dag till er på jobbet.
Jonny på Vinslövs Fritidscenter för en kanonvagn som vi fått låna, vi är en garanterad kund framöver, hoppas vi....
Ni har verkligen gjort vår sommar till en ny/gammal upplevelse.

Njut av bilderna för dom är många.......





Gubbarnas kvällsdopp




Barnen simmade ut till flotten en bit ut från bryggan

Glass i stora lass,


Langoskväll med mat och annat gott att dricka





Jögge hjälpte Moa med maten





Moa åkte med campingvärden en runda i bilen

29 Juli, Tisd, Är hemma en runda o tvättar och ser så att allting är OKEJ, fick köra hem själv för ingen annan ville lämna campinglivet. Dagarna rullar på, Moa mår bra trotts behandling, hon är lite sleten i kroppen men det är inte konstigt, full med bad o sol, sen kvällarna full rulle. Olivers födelsedag blev lyckad, han blev superglad för sina presenter, han tyckte nog att Moas present till honom var lite extra, hon hade köpt Indiana Jones lego till honom, och han blev jätteglad för det. Han fick även han ett hopehalsband, han har viljat ha det tidigare också, men vi passade på att ge honom det nu när han fyllde år. Campinglivet är helt okej, husvagnen är toppen, nästan likadan inredning som vi hade i vår egen husvagn. Har sålt endel skivor faktiskt, vet fler som vill ha, och det är bara att hojta till så löser jag detta till er.
I morron är det min dag, för då fyller jag 34 år, vi ska inte fira det något nämnvärt, hoppas mer eller mindre att ingen kommer ihåg ATT jag fyller år, men Moa är nog den som inte glömmer i första taget.
Har tyvärr inte kameran med mig hem, men lovar att det kommer in bilder när vi kommer hem. Vi har faktiskt bokat några nätter längre, får passa på när vädret är så här bra, vi har bokat tills på söndag i stället, annars skulle vi kommit hem som i morron, ungarna älskar detta med campinglivet.
Till alla våra kära bloggläsare, vi hörs igen på söndag, kommer jag till en data så ska ja uppdatera mer, annars ses vi igen på söndag, trevlig semester till er alla, vi saknar er när vi inte är hemma......

26 Juli Olvier fyller 10 år som vi givetvis ska fira i Åhus

GRATTIS VÅR ÄLSKADE SON, DU ÄR EN UNDERBAR KILLE, MED ETT STORT HJÄRTA



Olivers födelsedag

Så här glad blev Oliver för Moas present till honom








Oliver hade önskat sig ett hope halsband som han givetvis fick






Moa på väg att få på badbrallorna


Pappa hjälper Moa att fånga magneter



Oliver är ingen badkruka precis, badar i alla väder


25 Juli Fred, I Onsdags hämtade Johan vagnen på förmiddagen, det tog nog 3 timmar innan vagnen var packad, Moa var lite rastlös, hon frågade hela tiden NÄR ska vi köra, Vi kom till Åhus vid halv tre, checkade in och ställde upp vagnen, upp med förtältet, sen gav vi oss av till Kristianstad där realaseparyt skulle vara. Träffade på självaste Micke Bergström som gjort ett sådant fantastiskt jobb med denna skivan, roligt att träffa dig och barnen. Partyt var på Österäng där jag själv jobbar och där träffade jag på hyresgäster som jag kände igen. Moa skulle ha sina mediciner så vi kunde inte stanna så länge, Moa lekte med Mickes flicka Maja och hennes bror Edvin.


Packning pågår

Micke Bergström

Maja, Moa & Pauline på Pizzerian

Torsd, Barnen sov bredvid varandra i husvagen, hon har inte sovit utan mig eller Johan på hela sjukdomstiden så det kändes lite ovant men ganska skönt samtidigt. Sen var det standen som gällde, vi fick plats, men fasiken vad folk där var, Moa o Oliver tycker att detta med campinglivet är helt underbart. Vi gick upp vid fyra tiden från stranden, och gissa!!! Jag har bränt mig, barnen o har fått Johans pigment, det syns lång väg, dom blir bruna direkt, men jag blir först grisrosa, sen fjällar jag, sen börjar vi om från ruta ett igen, tradigt men sant.... Kvällen var Fam Vågemyr och Karlsson (Boråsarna) hos oss, vi satt ute till kl 23, sen var det ganska kallt igen.  Vi har haft 2 underbara dagar, och hoppas att vädret håller i sig.
Fred, Sov till kl 8,30 Moa har sovit ganska oroligt i natt, kan bero på att hon fick den röda medicinen igår, vet inte, eller saknar hon mig bredvid sig i sängen. Barnen o Johan gick till stranden, jag körde in till Kristianstad och hämtade 60 st skivor som jag lovade Micke att försöka att sälja, sen var ja på apoteket för att hämta Moas mediciner, och handlade lite inför Olivers kalas i morron då han blir 10 år.
Kvällen var underbar, vi var vid bryggan och badade inte ja då men Johan o Oliver, jag själv fick vila mitt skinn idag, har haft lite svårt för att sova inatt må ja säga...



Ni som vill köpa en skiva, skriv in er mailadress, eller ta upp det på en kommentar så skickar jag ett mail till er, ..

Har en lånedata så bilder kommer in när vi kommer hem, för kameran har jag med mig denna veckan....

22 Juli Tis, Idag har det varit en stressig dag, minst sagt. Vi ska ju campa i Åhus nu i veckan och en del förberedelser har gjorts. Vi fick ju tyvärr sälja vår husvagn förra året, men Vinslövs fritidscenter har lånat ut en vagn till oss, vi får ha den i 2 veckor, väldigt schysst av dom tycker vi. Vi har mycket husvagnssaker som ligger långt in i förrådet, men dom sakerna får ligga kvar där, vi tar alla grejor vi behöver direkt från hemmet istället, känner inte riktigt för att diska allt som vi behöver. Oliver åkte med farfar till Åhus redan idag, och våra cyklar åkte då samtidigt med. Johan, Moa o jag körde till stan och handlade det sista, typ engångsartiklar och dyl. Eftermiddagen fick vi besök av mormor o morfar, medans Johan o jag plockade fram saker följde Moa med dom till stan ytterligare en gång. Det ser förfärligt ut hemma hos oss idag, saker precis över allt, men denna gången ska ja försöka att komma ihåg Moas mediciner iallafall.

Hade ett mycket trevligt samtal med skivkillen Micke Bergstöm ikväll, det ska vara ett relaseparyt i morron i Kristianstad som vi hoppas att vi kan gå på, detta paryt är för stöd till Barncancerfonden & Cancerfonden, han har gjort ett helt fantastiskt jobb denna killen, helt otroligt. Ni måste bara köpa denna skivan. Har bestämt med Micke att när skivan släpps på fredag så ska även vi i Fam Henriksson göra vårt allra bästa för sälja så många skivor som möljligt. Det finns många som vill köpa skivan som kanske inte har internet och därför ska vi försöka att nå dessa människor. Ni som vill köpa skivan som känner till Åhus camping så finns vi på plats nr 63, iallafall fram till onsdag i nästa vecka, det finns ju även nära o kära som vill köpa men som inte kommit till skott ännu. Vill ni läsa mer om skivan så gå in på följande adress.  www.123minsida.se/helpandjoy

Halmstads äventyrsland

Glöm inte att rösta på Moa www.tv4.se/campingsm

21 Juli, Mån, Jaha vi tre som var hemma sov till halv nio, vi ringde dagvården, Karin påskyndade cytoberedningen för att vi skulle komma lite innan. Vi körde hemifrån vid halv elva, träffade på många kändisar idag, Ryan, Pontus och Martin, alltid roligt att träffa "känt" folk. Ryan lånade Moas DS medan vi var på Apoteket och hämtade ut mediciner till Moa. Undersökningen gick bra, Moas reflexer reagerar fortfarande inte, ja frågade när?, det kan ta väldigt lång tid innan dom börjar att fungera igen, det är även en biverkning på cellgifterna. Tog upp att jag ville ha bilder från Moas två senaste MR-röntgen, dom skulle försöka att fixa detta, känns som om vi behöver se bilderna för att förstå att tumören verkligen minskat, det är nog mest en säkerhet för oss själva, så vi inte får höra något annat nästa gång. Vi stannade som vanligt i Höör på Hardys för två kulor glass till Moa, den var uppäten när vi kom till Knislinge för att hämta Kellie. Hämtade även Oliver som kommit hem, sen var det bara att slappa hela kvällen. Åt middag gjorde vi också sen blev det Tv:n för hela slanten.....Behandling nr 5 startade idag, nu börjar nedräkningen även för underhållsbehandlingen skönt.....

20 Juli, Sönd, I fredags var det ytterligare en trist dag, hela familjen satt och spelade kort, till sist hamnade vi i tv-soffan och tittade på film, min mamma kom runt halv tre tiden, då jag tydligen somnat i soffan, gött, hela familjen bara slappade. Kvällen var vi hos kusin Kajsa, alltid lika roligt att träffa positiv människor.
Lördag, Vi packade bilen och drog till Åhus, skulle egentligen ligga i farmor o farfars husvagn, men vi hamnade i Johans mosters husvagn, då dom inte var där. Johan o jag var nere på beachhandbollen och kollade när IFK Kristianstad spelade handboll, dom spelade riktigt bra, Moa hittade kompis på campingen så hon stannade där för att leka. Vi hann se två av matcherna, och dom var riktigt bra. Kvällen grillade vi och åt med kompisarna från Borås, Cajsa, Daniel och barnen Rasmus o Didrik, vi hann precis äta sen öppnade himlen sig, det fullkomligt öste ner, hela kvällen, vi satt i förtältet och fick i princip skrika till varandra för att höra vad vi sa. (Glömde tyvärr kameran hemma).
Har fått besked om Moas prover, dom var superbra, så en behandling (nr 5) startar i morron då vi far till Lund.
Vi har även fått besked om att låna en husvagn på onsdag, vi bestämde oss för att ligga i Åhus på vår gamla plats, där har vi mer koll på var Moa tar vägen, och lekplatsen har vi 10 meter från husvagnen.
Idag Sönd, när vi skulle packa ihop våra saker ville inte Oliver följa med hem, han ville stanna kvar hos farmor tills i morron, då hon ändå ska köra hem en runda, vi andra tre körde hem. Oliver tycker det är tråkigt att följa med till Lund, han stanna hellre i Åhus hos farmor och leker med alla gamla kompisar sen förr då vi låg campingen. Moa har mått bra hela helgen, inget illamående alls faktiskt, men hon har nog inte haft tid att känna efter heller, för det har gått i ett hela tiden. Lovar att ha med mig kameran när vi ska till Åhus, se om vi kan få några bra sommarkort på barnen, och vädret ska faktiskt bli bättre senare i veckan, tur det för nu har det regnat tillräckligt tycker jag....

18 Juli, Fred, Idag vill ja först passa på och gratulera Kusin Kajsa som fyller år, vi ses i kväll.
Igår var jag först och tog en fika med min kompis Carina och hennes tvillingpojkar Malte & Ludvig, skönt att ha komma hemifrån lite och bara va. tusen tack Carina. Ringde till Moa i Åhus, hon ville hem, så ja körde ner för att hämta henne. När vi kom hem hade Fam Karlsson från Borås kommit, alltid lika roligt när dom hälsar på. Vi åt god mat och hade jordgubbar till efterrätt, jättegott. Vi snackade om både det ena o andra, mjukare människor får man leta efter, ni är bara så underbara alla fyra.
Idag har vi varit o tagit prover, vi brukar alltid ta en snabbsänka på Moa för att kolla läget och den var något hög, den låg på 24 den är ju inte skyhög men hon är lite förkyld så vi hoppas att det är därför, vi vill inte flyga på en infektion nu när hon klarat sig ifrån det så länge. Hon äter o frodas. Det märks att Moa börjat växa lite, byxorna börjar att tröjta på längden, det är bara positivt att hon växer lite, då kanske hon inte behöver gå på tabletter för att växa. Idag är det en ruggig dag, kallt och regnigt, ingen höjdare precis.


Daniel & Moa spelar Nitendo DS


Barnen Karlsson, Rasmus & Didrik


Mamma Cajsa

Vill även passa på att gratulera Ryan för ett så positivt svar igår, vi föräldrar till våra barn, stöttar varandra så gott vi kan.

16 Juli, Onsd, Idag sov vi länga allihopa, Moa var rastlös och ville till badet. Johan o barnen körde dit, ja själv gick ut i trädgården och rensade lite. Johan ringde och sa att ja skulle packa en väska till Moa, vadå packa? Jo hon ska ner till Åhus till farmor, Ja ha. Moa åkte med kompisarna Elida o Lovas farmor Pia ner till Åhus, hon var hemom och hämtade Moas väska, jag fick iallafall säga hejdå till henne. Med ett leende på läpparna åkte hon iväg. Vi höll på i trädgården under eftermiddagen, vi åt och sen åkte Johan o Oliver på bia, bara dom två. Jag själv var hemma och städade och var ute med Kellie. En helkväll för mig själv helt enkelt, skönt men ganska ensamt....Johan o Oliver ska se Narnia, och det är ingen film för mig precis. Vi ska i morron får besök av vår campingkompisar från Borås, dom skulle kommit idag egentligen men dom kommer i morron istället, dom var här senast i fjor när Moa började att tappa sitt hår, ska blir roligt att träffa dom igen, dom bara älskar Skåne, och det kan ja hålla med dom om....Har inget annat planerat mer än vi ska ner till Åhus någon dag för att kolla på IFK Kristianstad (handbollskillarna) när dom spelar beachhandboll, det är fantastiskt rolig att titta på, vi får försöka att heja fram dom så gott vi kan. Heja grabbarna

15 Juli, Tis, Var vi på Halmstads äventyrsland. Vi steg upp kl halv sju, sen mötte vi upp Fam Vågemyr och fam Nilsson i Hässleholm sen bar det till Halmstad. Vi åt lite fika innan barnen började springa runt bland alla karuseller. Vi hade inget toppenväder, men regnet hade vi tur med. Vi var där hela dagen, barnen hade jättekul och vi föräldrar gick och strosade och kollade barnen. Moa fick inte springa runt som de andra barnen, hon fick hålla sig till oss, vi är ju så fruktansvärt rädda om henne, är livrädda att hon ska trilla och göra sig illa i nacken...
Badlandet var ingen hit, det var kallt i vattnet, men Moa åkte iallafall en vattenrutchkana med Johan, (en gång) sen frös hon som tusan...Vi åt mat innan vi åkte hem, vid halv åtta tiden, vi hämtade Kellie hos mormor o morfar sen var det sängen som gällde, sov max tre timmar kvällen innan så mör i kroppen var både ja o Johan. Vill tacka båda familjerna för en öventyrsfull dag i Halmstad.....




Moa åker slänggungan

Oliver & Kajsa

Anders, Frank o Johan

Oliver & Anton åker en bil med en fruktansvärd fart

Juli 2008



Moa som vår egen prinsessa

Siri som stickat en Mimmi tröja till Moa

13 Juli, Sönd, Idag är det en seg dag för mig o Johan, vi var och firade Moa i går, vi var med min underbara kollega Gittan och hennes Bengt på Kristianstadsdagarna, vi hade det verkligen trevligt, Gittan o Bengt ni gjorde vår kväll till en oförglömlig kväll, ni är bara så goa, tusen tack för igår.
Moa o Oliver skjutsade vi ner till farmor o farfar i Åhus, sen hade Johan o jag eftermiddagen hemma innan festligheterna på kvällen. Vi var inte hemma förrän kl tre på morgonen, sen var det kudden som kallade. Vi eller rättare sagt ja steg upp kl halv elva då Oliver ringde hem, Johan däremot låg kvar i sängen tills kl halv två, han mådde som han förtjänade, men det var det värt. Inte bara Johan mådde lite dåligt, jag själv kunde iallafall dricka lite kaffe, men våra magar var väl inte i allra bästa skick. Vi skulle hämta barnen i Åhus, det blev ja som körde (haha), vi var kvar i Åhus till kl halv sju, sen bar det hemåt med endast Moa, (Oliver ville stanna kvar hos farmor), vi beställde pizza på vägen hem, vi hämtade Kellie hos mormor o morfar där vi även åt vår pizza, det var den ända födan vi fått i oss idag och då var klockan nästan 20.00.
Nu framåt senare kväll mår vi bra igen, men det var värt att må lite tjuvtjockt idag, för fasiken vad roligt vi hade.


Skål på er Gittan o Bengt

11 Juli, Fredag, Idag är vi SÅ otroligt glada, ringde till Dagvården, men Dr Öra var upptagen, hon ringde tillbaka efter en timme. Hon sa till mig i onsdags att kan ev få svar på fredag efter kl 11. Dessa två dagarna har det funnits mycket tankar, men innerst inne så har denna känslan om att det INTE spridit sig varit så pass stor att oron lagt sig, men ändå inte, rädslan finns där hela tiden.
JA Dr Öra ringde, en otrolig väntan den timmen innan hon äntligen ringde, tumören har minskat ytterligare, inte mycket men behandlingen Moa går på tar ytterligare på tumören, Vi är så glada, vår lilla älskade Moa, hon är bara så duktig,(finns inga ord). Vi har en helt fantastiska barn, vi är så glada hela familjen, när ja berättade för Moa gjorde hon tummen upp och med en leende som satte sig direkt på näthinnan. Som plus i kanten bar det av till badet för att bada en sväng mellan skurarna.
Ja vet inte mer vad ja ska skriva, är helt mållös, glädjen inom oss är enorm

Frågade Dr vad som händer efter de fyra behandlingarna Moa har kvar, det är kanske så att det eventuellt blir en operation då, tumören kan ju faktiskt minska ytterligare tills dess, men min känsla är att den "nog" inte kommer att försvinna av sig själv utan vi får nog ta till med en operation, men den dagen den sorgen, nu är vi här och ingenting kan detta positiva svar i från oss. Vi är bara så överlyckliga......



9 Juli, I natt hade ja jättesvårt för att sova, kunde bara inte somna, låg vaken till minst 02. Men när klockan ringde halv sju, sov ja som bäst. Vi gav Moa sina mediciner och kvart över sju körde vi hemifrån. Johan sa när vi precis lämnat Hanaskog att han glömt sin plånbok, gör inget sa ja, jag har min. Kom till Lund, ställde bilen i parkeringshuset, skulle lägga ner biljetten som man är tvungen till att ha för att kunna köra ut från parkeringshuset, då märke även ja att ingen plånbok var med, har alltså kört utan körkort o utan pengar, vi skramlade ihop så vi hade till parkeringsavgiften, Moa hade en tjuga i sitt DS fordral, en tia där och en tia där.
Proverna var bra som vi tog i går, vi var på lungröntgen och sen var det nåldax, det gick jättebra, Moa räknade till 3 sen satt nålen där. Portacaten har inte blivit använd på väldigt länge, men den fungerade som den skulle som tur var. Sen väntade vi o väntade, MR-röntgen dröjde ut på tiden så kl 11 var det dax. Det gick bra som vanligt, men ja måste säga att den narkosläkaren vi hade var ingen hitt, fick säga till henne gång på gång att vara försiktig med Moas huvud, Johan höll i mot när hon skulle läggas till rätta på britsen. Innan vi lämnade rummet sa ja även åt en ssk att när dom flyttar över Moa igen så ska detta ske med försiktighet, hon tittade på mig, och det märktes att hon lovade att detta skulle ske. Hon märkte nog att jag blev lite orolig. Sen var det åter väntan på att hon skulle vakna. Hon sövdes kl 11.10, och var vaken på uppvak 12.20 och då satt hon upp i sängen och grät, vi hade inte hunnit upp innan hon vaknade idag, det har nog inte hänt på dessa 60ggr Moa har sövts. Men sen var det direkt ner på Dagvården igen, hon var lite yr i bollen, hon hade nog behövt sovit en stund till. Vi berättade för Agneta på dagvården vårt dilemma idag på morronen, så vi lånade 50 kr av henne så vi kunde stanna som vanligt i Höör på Hardys för att köpa glass, för det var hon verkligen värd idag, hon var superduktig, världens bästa Moa. Var inom mormor o morfar och hämtade Kellie, sen var det tid att laga mat, för sen i kväll bär det till Hästveda marknad med Fam Andersson. Som sagt tiden är till för att användas.....
Oliver har varit med kompis sedan igår, han sov hos Mateuzs och idag har dom varit på Kristianstadsdagarna och åkt karuseller hela eftermiddagen. Hela familjen kör till Hästveda och går bland allt folk, ja tyckte det var jättemycket folk där, men ändå träffade vi inte så många kändisar. Vi körde hem till oss och drack kaffe, Fam Andersson bjöd på bakade bullar från marknaden, gött var det. Vid 23 tiden var ja så trött efter en intensiv dag, och somnade som en klubbad oxe.


Moa drar själv bort Emlaplåstret som suttit ca 2 timmar

Nålen sätts in i Moas portacat, dosa innaför huden

Spolning av slangen som nu är satt

Prover tas direkt från slangen,

Pulsmätaren är på, snart är det dax för en sovstund

Nu sover Moa, det är bara pappa som gäller när hon ska sövas, tur för mig, för ja blir alldeldes knäsvag när ja går ifrån henne

Glöm inte att rösta på Moa eller Oliver på www.tv4vadret.se/campingsm#

8 Juli, Tis, Just precis nu när ja skriver körde Moa o Johan och tar prover inför morrondagen i Lund, häromdagen när barnen Vågemyr frågade Moa "om det gör ont" att sätta nålen hörde ja att hon sa Nej, men när dom drar ut nålen känns det lite grann sa hon, hon då tror ja att det är när dom tar bort tejpen från nålen. Skönt att höra, det Moa är mest känslig för är när hon ser nålen, den ser inget vidare ut, allt går ju så fort, Moa och ssk räknar till 3 innan nålen sätts i, det är rutinerna som måste stämma annars går det inte. Har varit i kontakt med vårt försäkringsbolag igen, och ja måste säga att det lönar sig att gappa o skrika om våra barns ärr och dyl, vi har ju skickat in till patientförsäkringsnämnden och ska se vad dom säger om ersättningen, Varför gappar jag, Jo ja o Johan anser att det ska finnas pengar till Moa den dagen hon vill göra vid sin kropp, i och med att hennes ärr sitter vid båda brösten där ärren inte är något vidare snygga, så ska hon ha chansen att kunna göra vid brösten om hon vill. Fick även det efterlängtade invaliditetsintyget från kirurgen i Lund, det har vi väntat på i 2 månader, enligt brevet så har Moa en invaliditetsgrad på 20% och den kan bli högre om dom ska gå in och eventuellt ta bort tumören, och därefter eventuellt steloperera henne.
Vill med detta inlägg säga, att ni som har med försäkringbolag att göra, GE ER INTE, kämpa för era rättigheter, vi har även ett namn på en advokat som vi kommer att använda för i hemförsäkringen, man rätt till rättshjälp och den kommer vi att ha användning för. Men det är mycket pappersarbete med detta, men det är skammen som ger sig.
Dagarna har varit bra, Moa har badat endel på badet, vi har klippt klart alla häckar och idag blir det tippen med ett lass till med skit som legat i trädgården, så snart ser här också vettigt ut. Frågade Moa idag på morronen hur hon kände sig inför MR-röntgen i morron, Jodå mamma, det ska bli roligt i morron, undra vilken som ska sova mig,,,, Vilken inställning hon har, hon tycker det är "roligt" att gå till sovdoktorn, vi som föräldrar är vid detta laget vanna vid att gå till sovdoktorn, jag tror hon snart har passerat 60ggr hos sovdoktorn, så det är ingenting som oroar oss, ibörjan var det fruktansvärt att se sitt barn somna in under narkosen.. Vi har som vanligt en tävling varje gång vi är i Lund, vi tävlar om Moas vikt, tror nog hon fortfarande ligger över 16kg, men det får vi se i morron. Vill passa på att skriva nu på morronen för i kväll börjar magen att oroa sig, vi får antagligen vänta ca 1 vecka innan vi får svar och den veckan lever vi med telefonen i handen, varje telefonsignal gör att man får en kall rysning i hela kroppen..... Måtte det vara bra!!!!!



6 Juli, Sön, Dagarna har varit helt OK, barnen har varit o badat en del på badet i Hanaskog, det har även varit ganska varmt o klibbigt, men skönt ändå. Var o hämtade ut Moas mediciner i fredags sen körde vi till Vinslövs Fritidscenter där vi köpt våra husvagnar som vi tyvärr inte lyckades att behålla pga ekonomin. Johnny på Vinslövs Fritidscenter har ordnat så vi kan få låna en husvagn i sommar, vi har ännu inte bestämt när vi ska låna den men vi kommer garanterat att göra det, vi har lite planer på att åka till Skara sommarland några dagar så barnen får leka av sig ordentligt. Fredagskväll var vi hos fam Magnusson/Carlsson och drack kaffe och traggade lite. Lörd sov vi till kvart i tio, Johan tog barnen till badet medans jag själv ringde till en mamma som har ett barn som fått diagnosen ATRT, vi pratade i ca en timme, Mamma Anna och jag pratade om våra barns sjukdom, vi har mycket gemensamt må ja säga. Önskar av hela mitt hjärta lycka till Anna m fam.
På eftermiddagen körde vi till Åhus till farmor o farfar där vi bjöd in oss själva. På campingen i Åhus var där en tävling som vi hoppas att vi kommer att ta del av. Gå in på www.tv4vadret.se/campingsm#och skrolla er ner på campingSM (höger sida nästan längst ner)och rösta på Moa o Oliver, där är kort inlagda på barnen då de sitter i den lilla gula bilen, tryck på stjärnorna under bilden då ni röstar på sommarens bild. Man kan vinna en liten bil o en liten husvagn, gör vad ni kan alla goa bloggläsare. Om ni inte hittar bilderna så sök på "Moa racar" (för moas bild) eller "coolingen" (Olivers bild), nästan längst ner igen (sök efter bild) Skulle varit kul att få vinna en bil o husvagn.
Idag söndag ska vi inte göra så mycket mer än att bara ta det lugnt, vi har inga planer alls för dagen, men blir det för långtråkigt så hälsar vi på någon, dom flesta är ju på semester nu, så inte många hemma i hushållen. Nervösiteten börjar att komma inför onsdagens MR-röntgen, det märks direkt på mig, tappar hår och flår skin i ansiktet och händerna, har mina salvor som tur är, men innerst inne känner jag ändå att denna MR-röntgen SKA gå bra, bara tumören ser lika dan ut eller att den minskat, bara den inte växt så är jag glad, men mest av allt skulle den rackaren varit borta.
Moa har inte satt nålen heller på väldigt länge (känns det som), så det ska inte heller bli roligt precis, men det är ja som oroar mig, för Moas del så är det helt OKEJ....

Moa & nästkusin Nellie vid bilen som alla kan rösta på


Glöm nu inte att rösta www.tv4vadret.se/campingsm# CampingSM-2008.....
Längre ner finns där "sök kort" skriv in Moa racar, eller collingen så kommer barnens bilder upp, för att rösta trycker ni på de gula stjärnorna då ni får besked om att röstningen är genomförd, Tack på förhand...Moa/Oliver


2 Juli, Ons, Idag var barnen men mormor o morfar och plockade jordgubbar, Moa hjälpte mormor mest, Oliver åt mest, sen tyckte han inte det var roligt mer. 12 liter plockade dom, varav 6 stannade hos oss. Moa, ja o Johan satt och snoppade jordgubbar som vi sen la i frysen. Medan Johan o Moa var på badet, satt ja och skrev ansökan om prövning i patientsförsäkringsnämnden, + att ja skrev i alla dagar vi varit i Lund som vi får en bråkdel betalt för. Efter middagen började Johan att klippa häckarna, Moa blev otålig "hade inget att göra" så Johan tog henne till badet en runda till, medan ja tog upp alla resterna från häckarna. På kvällen var grannen Denise här inne och barnen o hon målade, sen var dom inne hos dom och spelade kubb. Moa mår förhållandevis bra av medicinen denna gången, men när tröttheten kommer mår hon illa då hon gärna vill gå o lägga sig. Idag var klockan "endast" 22 innan hon kom in för att borsta gaddarna och lägga sig. Vilken underbar dag vi haft här i Skåne idag, värmen börjar att komma tillbaka igen, och det känns underbart..

1 Juli, Tis, Sov länge idag, Oliver o Jonathan sov jättelänge, vi tog det lungt på förmiddagen. Barnen åt frukost ganska sent, sen var det X-box som gällde för dom. Moa följde med farmor o farfar till Ekohallen. Jag strök färdigt huset, äntligen är även norrsidan klar, bara lite kvar nu. Johan o pojkarna körde till tippen, dom tjänade ihop till en kulglass, dom hjälpte Johan som är lite öm i sin kropp sedan helgens matcher. Hade på förmiddagen prat med försäkringsbolaget, vi ska lämna vidare till advokat för att kolla upp Moas ärende, vi ska gå vidare till personnämnden och även överklaga hennes ärrutbetalning, vi har våra kontakter som ska hjälpa oss. Pratade även med försäkringskassan idag, våra pengar är på kontot i morron, de hade fel på scaningen av pappren, men vår kontaktperson gjorde vid våra papper direkt så vi får lite pengar, då ja även ska betala till Moas konto igen. Moa hade beställt biff, potatis och sås idag så det fick det bli. Moa har mått bra igår och idag fast att hon går på mediciner, känns jätteskönt.
När Moa strålades sa läkaren att håret kanske inte växer som det ska i nacken, och det måste ja intyga att det gör det inte i nacken, hon har två stora fält där inget hår har kommit, inte än iallafall, men vi hoppas att det gör det. Duchen kallade, Moa är så stålt nu att även hon kan tvätta sitt hår med schampo, hon sa till mig i duschen idag; men mamma, balsam behöver ja inte än va?, hon är bara så go denna härliga tjej...


RSS 2.0