Moas Namnsdag 18 Nov

23 Nov, Lite uppdatering om dagarna som gått.
Allt är bara fint med oss, ja själv har varit hos kuratorn och snackat av mig om allt o alla, ska gå till henne en gång i veckan nu framöver, för det behövdes kan ja säga.. Ifredags fyllde farmor år vi var där en runda på eftermiddagen och grattade henne. På kvällen var ja och hjälpte till med Olivers disco, klassen hade en kväll där det blev både dans och lekar, var jätteroligt. Hela helgen har Johan varit på kurs i Växjö, så barnen o jag tillbringade dagen hos Jenny & Robban, dom målade om vardagsrummet och givetvis var målaren "Jenny" med och kletade färg på väggarna. Robbans bror Lalle & Camilla m barn kom och fixade mat till oss, som smakade väldigt gott efter en dags arbete. Barnen lekte hela dagen med både det ena o andra. Johan kom efter kursen och vid halv åtta körde vi hem, Oliver stannade kvar över natten hos Rasmus... Oliver har sålt jultidningar även detta året, han har sålt så mycket så han tjänade ihop till ett WII-spel + 2000kr i kontanter, han har verkligen legat i, så i veckan blir det leverans till alla hans kunder..
I fredags fick vi tid för CT-röntgen på Moas lungor, jag ringde Lund och ska försöka att ändra tiden, hon fick en tid kl 15.00 och får inte äta innan dess, tycker nog att tiden var lite för sent, Moa kommer att vara superhungrig hela dagen innan det är dax för sövningen. Dagvårdstjejen ska försöka att ändra tiden, men går det inte så går det inte. Man vet ju själv hur man blir om inte magen får mat.

18 Nov, Idag är det Moas namnsdag, hon har fått många hyllningar idag, på jobbet  ringer Johan mig och säger att Moa är i tidningen, Ja, då visar det sig att Farmor skickat in henne under "dagens namnsdagsbarn" och där var den lilla goa Moa med. Under eftermiddagen idag fick vi besök av Mildred Hilleskog och hennes son Kenneth, dom var här o lämnade en blomma till Moa, men tyvärr var Moa hos Farmor och busade lite, och träffade en kändis... Tusen tack Mildred o Kenneth hälsningar från Moa..
I går var det ju studiedag för barnen, som ni läste i gårdagens inlägg, och idag har Jessica varit här med sitt USB-minne med alla kort som togs igår när barnen hade så roligt, här kommer några av dom. 
 

Först lite målande på morronen.


Lite kel med Nemo hann dom också med


Julia, Tindra & Moa
Teater
Jessica ska givetvis också vara med på bild.
Lite pingis blev det också
Dagen avslutades på Mc Donalds

November

17 Nov, Tiden bara rusar iväg, redan 7 dagar sedan ja skrev i bloggen, känns som i förgår..
Vi har hunnit en del här hemma, våra sovrum är fixade, Moas rum blev superbra, var o fixade det sista i fredags på Ikea.
Vädret har ju inte varit någon höjdare precis, Moa har lekt med kompisar hela helgen, medans ja o Johan har flyttat in i Moas gamla rum och hon till vårt.
Har fått tag i kuratorn, ja ska gå till henne på torsdag, ska bli skönt att få hjälp med sitt inre och kanske sömnen också, för den är ingen hitt.
Idag har barnen haft studiedag, så i morse skjutsade jag Oliver till morfar, han skulle hjälpa snickaren idag och snickra på morfars altan, Moa skjutsade ja hem till Jessica + Julia o Tindra, (Moas kompisar) som också skulle få ha roligt idag med Moa o Jessica. Dom hade lite utflykt till Kristianstad, där dom hade haft hur roligt som helst, dom slutade på Mc Donalds. När alla barnen + Jessica kom hem till oss, så skulle Moa visa sitt rum, jag frågade Julia o Tindra om dom hade haft det bra idag, och jjjjaaaaa dom hade haft superroligt.
Kommentaren från Julia o Tindra var helt underbar att höra, dom sa med stora bokstäver att: Moa äter så bra nu, för det gjorde hon inte innan. Helt underbart att höra vad barnen i Moas närhet lägger märke till och att Moa börjar bli sig själv mer o mer, både ja o Johan log mot varandra, mysiga barn... Förrästen så väger Moa nästan 19 kg nu, igår vägde hon sig och då stog vågen på 18,7...Skitbra...
I dag fyller Kellie 2 år, hon fick naturligtvis ett tuggeben av Moa + en teckning och ett grattiskort..
Nu när vi bytt rum med Moa så sover Kellie inne hos Moa, hon har sin egen säng som Moa bäddar varje dag till henne.
Lägger in bilder på rummet vid ett senare tillfälle...lovarSkriv gärna en kommentar för ni är många som är inne varje dag, Moa saknar era kommentarer... Kram på er allaMoa älskar att pyssla o slå in paket


Kellie 2 år idag... Grattis gumman

10 Nov, Hemst va tiden går fort, redan måndag igen och en ny jobbevecka står framför oss. Vi har det bara bra, i helgen har vi gjort iordning Moas väggar i det rum hon ska ha, det blev väldigt bra, ja o Johan tapetserade en fondvägg i rött till Moa och för övrigt vita väggar, det blev kanon, om ja själv får säga det. Vädret är trist som vanligt, idag har det blåst o ösregnat hela förmiddagen, tur att man jobbar o är inomhus.
Vi rev i vårt kommande sovrum igår som vi snart ska ge oss på för tapetsering, vi har alla sakerna i storarummet och där kommer vi snart inte fram, Moa o Olivers garderober är för närvarande i storarummet, där ser för djävligt ut med stora bokstäver, men men... Det blir bättre.
Vi var på banken förra veckan också, det gick bra, vi ska äntligen börja att betala av lite på våra lån som stått stilla en bra tid nu. Känns jättebra.
Igår var det Farsdag, då Johan o jag bjöd ut våra föräldrar på middag, som tack för hjälpen för dom ställt upp för oss nu under tiden Moa varit sjuk, ni betyder otroligt mycket för oss, det vet ni om. Tusen tack Mormor & Morfar, Farmor & Farfar.
Efter middagen körde vi hem till oss och drack kaffe.
På kvällen när vi bara var vi i familjen så spelade vi Monopol, vi hittade detta spel nu när vi rensat i våra sovrum.
När klockan började närma sig 20 så la vi ihop spelet, gissa vem som vann, Jo Moa, hon hade flest pengar, flest hus + ett hotell. Hon är en riktig klippa på spel faktiskt, hon slår oss alla med hästlängder...

4 Nov, Dagarna har varit bra, hon mår som en Prinsessa vår lilla Moa. Min förkylning hänger i, men är iallafall på bättringsvägen. Idag har Kvällsposten varit och besökt oss, Kennet som var här är en helt otroligt fin människa, han hade varit inom BR innan han kom till oss. Vi bjöd han och fotografen på eftermiddagsfika. Moa fick en reseritväska av dom, och medans Moa målade så frågade Kenneth Moa vad hon gjort på Disney och i Turkiet och allt sedan sist vi sågs. Detta är en uppföljning av Moa, och han kommer i framtiden även höra av sig. Jätteroligt, vi kom överrens om att nästa gång han träffade oss skulle Moa ha hår, och det instämde Moa med..
Kolla in Kvällsposten i morron eller på torsdag, då är the prinsess i tidningen igen....

http://www.kvp.se/nyheter/1.1358769/en-stralande-seger-for-tuffa-moa-6-ar

I morron ska vi till Banken och försöka att komma igång igen med att börja betala lite på våra lån, dom har ju stått still i 1,5 år nu så, vi ska iallafall börja i någon ända..Ska faktiskt kännas skönt, nu när vi äntligen har lite mer inkomst än tidigare. Vi har även bestämt oss för att Moa ska få vårt sovrum och vi hennes, så till helgen kanske vi börjar så smått, jag har försökt övertala henne om att ha en röd fondvägg i stället för rosa, hon har ju så ofantligt mycket i rosa, och hon tycker det var en bra idé..
Många i bloggen under kommentarerna tycker att Moa o Jessica är så fina ihop, ja kan inget annat än att hålla med, Jessica betyder så mycket för Moa, och hon säger ofta här hemma att hon tycker så mycket om Jessica.
Vi är så glada att få ha Jessica till Moa, för dom kommer så bra överrens. Det känns så bra för oss som föräldrar att Jessica finns till för Moa, vi kan slappna av mer när vi är på jobbet, och vet att Jessica tar hand om henne...Superbra...

På torsdag ska ja till VC för min huvudverk, men ska även få en kontakt med kurator eller psykolog, som kan ta itu med mina ovanor, igår natt hade ja inte somnat när klockan var halv tre på natten, och sen ska man upp o jobba och ta itu med andra dagliga sysslor, ett tag kanske man orkar med detta, men i längden fungerar det nog inte


1 Nov, Ja vet inte riktigt vad ja ska skriva mer än att idag känns allting så otroligt skönt.
Har nog förstått mer utav de svar vi fick igår och vad dom innebär, livet tar en helomvändning just nu, vi ska bara leva och försöka att förtränga det som "kan hända". Försöka att få en ännu bättre vardag och se framåt.
Igår kväll när ja satt med Moa i knät och läste alla fina kommentarerna ni ger oss, kom mina tårar, det var nog då jag insåg vad detta samtal vi hade idag innebär.
Moa frågade varför jag grät och ja förklarade för henne hur läget är just nu med henne, att allt är bra och att läkarna är nöjda med röntgenbilderna, ja talade även om för henne att där finns någonting i nacken men att det kan vara från operationen och strålningen... Hon svarade mig,,, Mamma, ja mår bra.

Under kvällen låg ja pall i soffan, mådde inget vidare, men syster Moa plåstrade om sin mamma,, Medans vi lekte försökte ja gå lite djupare in på vad Moa har för sjukdom, och ja måste säga att hon berättade för mig allt i minsta detalj.
Moa lekte sjukskötterska med mig, hon tog febern, gav mig antibiotika och + att ja skulle till sovdoktorn.
När ja var på uppvak, så berättade hon för mig att ja hade en tumör i huvudet, precis som hon själv, ja ställde följdfrågor till henne vad ja nu skulle få för behandlingar o dyl, och hon var extremt duktig, hon berättade allt vad hon själv genomlidigt genom denna tiden.  När hon inte ville leka mer, så var svaret..
Nu är du frisk mamma, precis som jag!!! Ja tog henne i min famn och bara kramade om henne, hon är så himla go denna tjej, vilken livsgnista hon har, inte konstigt att hon har kommit så här långt i striden mot sin cancer...Vill tacka alla bloggläsare för ni stöttat oss genom vår kamp, den är tyvärr inte över ännu men är på god väg.
Det finns inga ord för vad ni betytt för oss, Moa har bara älskat att få höra era kommentarer.
Jag hoppas att ni fortsätter att följa oss, fast att det ser bra ut idag... Ni betyder mycket för oss i hela familjen


RSS 2.0