MR-röntgen & lungröntgen

26 Jan, Idag kom svaren från de båda röntgen i förra veckan, som alla vet och som jag skrev i slutet av dec 2008, så var det metastaser i Moas vänstra lunga, och som vi nu går under behandling av. Det var oförändrat i lungorna ingenting som tillkommit, det kändes så skönt att höra när läkaren ringde.
Ang MR röntgen på nacken, så var där också oförändrat, ingenting som varken vuxit eller minskat, dvs oförändrat.
Vi är så glada över detta svaret och fortsätter i denna orättvisa kamp..
Moa mår fortfarande bra, i lördags avslutade hon sin första 10 dagars medicinering och ska starta igen den 4 februari, inget illamående och inga konstigheter, hon går i skolan och tyvärr har dom studiedag i morron, som hon inte tycker är så bra, hon hade hellre gått i skolan... Tindra har varit här en stund på kvällen, hon åt med oss, och hon har ett sådan gott skratt att alla kring bordet kunde inte mer än bara skratta med, sååå hjärtligt..
Tindra är så mysig, hon säger precis vad hon tycker o tänker, vi kallar henne för (lillsteken) och hon blir så förbannad på oss, men samtidigt så bara skrattar hon, supergo tjej....

Helgen har varit bra, med mycket lek för barnen, Moa och Oliver satt hela fredagskvällen med sina mjölkpacketsbilar som dom gjort i skolan, som dom även hade race med, dom gjorde om sina bilar till en bil, och snacka att den gick fort.
Vi som föräldrar har inte gjort för mycket, har inte haft lust till någonting, antagligen har väl detta svaret legat bak i skallen och malt o malt.22 Jan, Idag är det dax för sövning igen (mellan 65-70:e gången), och då vet ni flesta vad detta innebär, Om inte Moa får äta så får inte ja & Johan heller det.
Moa var snäll mot sin storebror så han fick i sig frukost innan resan bar till Lund. Vi stack vid kvart i nio.
Var i Lund vid 10 tiden och då sattes nålen, och sen var det kl 11 dax för första röntgen som var lungröntgen.
Vi skrev idag på en studie ang en ny sorts röntgen på lungorna, det blev en annorlunda röntgen där Moa skulle hålla andan i några sekunder, Och vad tror ni, JO hon gjorde det också..
Tillbaks på avdelningen igen, bytte om till den vackra nattasärken, sen bar det iväg till nästa röntgen (MR).
Oliver tyckte vi sprang fram o tillbaka hela tiden, men när vi körde 2 gången så åkte han med Moa i sängen..
Oliver var med när hon sövdes, han har varit med tidigare och tycker inte det är obehagligt, även han är van vid att se sin syster somna i pappas knä.
När Moa sov, var det tid för oss andra o äta, vi skulle gått till restaurangen brevid, men där var ingen god mat, så det slutade med en varsin baguett på Pressbyrå..
Medan Johan o ja pratade med familjen Ivarsson (grattis än en gång, glöm ej att skicka bilder), var Oliver med Petra, (en ssk som tar hand om syskonen till de sjuka barnet), dom spelade spel, och Oliver fick prata av sig ang Moas sjukdom.
En mycket bra relation har Oliver & Petra, och det är mest därför Oliver tycker det är kul i Lund, det är när Petra har en stund över med honom. . . Tack Petra.
Moa vaknade runt kvart i tre, sen var det tillbaka till Dagvården, få i sig 4 mackor, drog nålen. Sen hemfärd.
Oliver skulle träna kl 18, och innan dess skulle vi hinna att äta hos mormor & morfar. Vi anlände kl 17 till mormor där vi fick en middag som vi alla älskar.
Vi skjutsade Moa till Fam Vågemyr, (där hade hon bestämt igår att hon skulle vara), och sen Oliver till träningen. Kvart över sex var Johan o Ja på möte ang Olivers träning och dyl....
En stressad dag men vi hann med det vi skulle..
Vi var hemma lite över 20, då Olli hoppade in i duschen, Moa tog sina mediciner, borstning av tänder och till sist läggdax..
Pust o stön, en dag till denna veckan sen är det äntligen helg....
Provtagning

20 Jan, Idag är det tisdag och dagarna har rullat på som vanligt. Moa mår bra och medicinerna tar hon som om det är vatten.. Hon hade lite hosta igår, men med lite hostmedicin så är det bättre idag..
I morse kom farmor o hämtade Moa, dom skulle köra till Vårdcentralen och ta prover, det är väldigt länge sedan nu känns det som, men ett stick i fingret är ingenting för Moa, men Farmor tycker inte om det. Moa vill ha med Farmor pga att Farmor inte är så glad över att ta stick i fingret, men vad gör man inte för sitt barnbarn,, JO tar ett stick och låsas som ingenting.. Ja själv o Oliver gjorde oss i ordning för att sen köra till skolan och jobbet.
I morse var det jättekallt hos oss, "pannan" hade stannat under natten, vi kör med pellets så en behållare var full av pellets, så det var att ta fram manualen och börja läsa, Men ja fick igång den, vi hade 16 grader inomhus, ingen rolig start på dagen..
Julia var här i eftermiddags och lekte en stund med Moa, sen var det middag och läxläsning.
Oliver ska följa med oss till Lund på torsdag då Moa ska både röntga lungorna och MR-röntga nacken..

Nu när ja sitter o skriver tar Moa sina mediciner alldeldes själv, sprutar ut det på en tesked och sen in i munnen, efter tar hon och klunkar i sig Jordgubbsmer...

Vår superduktig Moa, vi är så stolta över henne, en riktig supertjej..

Kolla in Moas hår hur det har växt, hoppas nu att hon får behålla det hon har, så inte gifterna tar håret än en gång...


Snacka om att ha glimten i ögonen

Härlig helg

18 Jan, Sön. Dagarna har varit bra, Moa mår bra av medicinerna, inget illamående och hon äter som en häst.
I fredags var vi hemma hela kvällen, det märktes att det var fredag, barnen var trötta och även ja o Johan var sletna.
I går (lörd) hade vi bestämt att gå på bio. Tindra Moas kompis var här o lekte så även hon följde med oss på bio.
Först blev det Mc Donalds, alla var hungriga så hamburgaren slank ner fort..
Sen blev det ett besök på "Hemmakväll" (en affär med godis o dricka), där alla tre barnen fick plocka en vars en godispåse. Det finns inget bättre än att höra när Moa, Tindra o Oliver skrattade åt filmen, hjärtligare skratt än det får man leta efter. Vi såg Chihuahuan i Beverly Hills, en bra barnfilm, med många goda skratt..

Vi var hemma vid 18 tiden, sen kom Fam Vågemyr på besök, vi slappade allihopa och kollade in Körslaget.
En lugn och trevlig dag har det varit, med många goda skratt...


Januari 2009

14 Jan, Ons. Dagarna har varit relativt bra, lite orolig att Moa inte ska ta sina mediciner utan sonden, men vem tror ni fixade detta idag,,,,JJJOOO Moa, självklart gick även detta bra, hon är en riktig supertjej. Hon väger 18,5 kg och allt annat gick bra. Hennes mediciner ska tas morron o kväll, på morronen ska hon ha två mediciner som tas genom munnen. På kvällen har hon tre mediciner och även dom är flytande. Känns verkligen bra att behandlingen är igång igen. En viss oro lägger sig när man vet att Moa går på mediciner, låter kanske konstigt, men så är det. En medicin ska hon öka dag 4 o 8 så totalt 3ml ska hon ha av denna medicinen alltid. I 10 dagar ska hon ha behandling, sen vilar hon 10 dagar, sen sätter hon igång igen dag 21, så här ska det rulla på en tid framöver nu...
Träffade känt folk idag på dagvården och även avdelningen, det är alltid "roligt" att träffa er. vi alla som träffades idag låg inne mer eller mindre under hösten 2007, vi var ett härligt gäng med både barn o föräldrar..

Nästa vecka bär det till Lund igen för MR-röntgen och lungröntgen..

10 Januari Lördag.

Jag känner mig lite skyldig att ja inte varit inne och skrivit men idag finns här lite tid och ork över.
Ja o Johan var i Lund i torsdags och fick information om fortsatt behandling, tyvärr så har inte de andra medicinerna hjälpt till 100%, så på onsdag ska vi ner och börja med fortsatt behandling. Det blir en annorlunda behandling denna gången, med både cellgifter och någon annan medicin, detta innebär att Moa ska gå i skolan och vi föräldrar ska gå tillbaks till våra jobb och försöka uthärda en tid till.
Ni är så många som besöker vår blogg och ja vill gärna dela med mig om vad som händer och sker...
Moa mår som en prinsessa, hon bara älskade att få börja i skolan igen, och det känns skönt för oss också att komma igång med arbetena igen. Johan har jobbat medans jag varit hemma med Moa efter lungoperationen, så det ska bara bli skönt att åter göra sin plikt..

4 Januari 2009

Vi önskar er alla en God fortsättning på det nya året.
Och vill tacka för alla era värmande kommentarer, man blir rörd av att läsa att ni är så många där ute, som håller alla era tummar för Moa, ni är mycket betydelsefulla för oss... Tusen tackVi har firat övergången från 2008 till 2009 med god mat och dryck. Barnen var uppe till över klockan 2 på natten. Vi var hos Fam Andersson i Knislinge där vårt firande blev en upplevelse.
Vi sjöng o sjöng så rösterna var helt slut och även våra kroppar.. En mycket lyckad nyår får ja säga..

Det har velats fram o tillbaka om vi ska till Lund i morron, (mån 5 jan), men har precis fått reda på att medicineringen inte är riktigt klar, så Lund hör av sig när detta är klart, kan bli senare i veckan..
Moa har tagit bort tejpen på såret och det ser väldigt fint ut...
Vi har även fått en ny tid för MR-röntgen av tumören i nacken, och detta blir av den 22 januari. Moa mår som en prinsessa, det märks ingenting på henne att hon genomgått denna operationen, hon mår så bra så bra.
Det börjar att märkas att influensatiderna har kommit, Moas alla kompisar är sjuka och ingen kan leka, det är för visso skönt att inte vi råkat ut för denna influensa "ännu", och hoppas att vi inte får den heller.. Johan o ja har ju tagit sprutan emot influensan men man vet aldrig om den rackaren flyger på en iallafall..


RSS 2.0