Läget idag

30 Juli ( Idag fyller Mamma Jenny 35 år) men känns som 55 i kroppen

Läget idag är bra igen, Moa har bara i morron kvar att äta sin penicilin som hon gått på i 10 dagar, hon har varit jätteduktig på att ta sin äckliga penicilin 3 gånger per dag.

Vi kom hem i söndags efter vår campingsemester i Åhus, vi hade inte lika god tur iår som vi hade i fjol med vädret, i år hade vi 10 regniga dagar jämfört med i fjol då vi hade sol i 10 dagar, men men vi hade det hur mysigt som helst, och barnen njöt av fulla muggar och hade kompisar hela tiden.
Johan har fortfarande semester och han o barnen har fullt upp med Oliver rum, det börjar arta sig nu och då är det jag som kommer in i bilden, spackling, målning och tapetsering,, Fasiken vad roligt det är..

Johan o Moa var och lämnade tillbaka husvagnen igår, och vill tacka dig JL för helt underbara 10 dagar då vi fick låna husvagen, som där stod på kortet,,, Till en väldigt speciell person,  vill vi tacka dig enormt mycket för lånet av den bästa husvagnen någonsin,, HOBBY, den var identisk vår egen vagn som vi tyvärr fick sälja sommaren -07. Tusen tack.

Johan fortsatte sedan in på provtagningen med Moa, där prover togs inför behandlingen som ska börja i morron igen, värdena var helt Okej, så nu startar vi igen. Efter där var dom på öronmottagningen, Moas höger öra (som hon haft problem med sedan strålningen) såg ganska bra ut, men vi fick en ny tid i september då hon ej går på penicilin, då ska hon göra en hörseltest och kolla öronen igen.

I veckan har vi tagit det ganska lugnt, i tisdagskväll var vi i Torsebro och fiskade med fam Folkesson.
Oliver, Nicke, Johan o Ronny körde en stund innan Moa, ja och Rita kom med fikakorgen vi satt där och kollade på storfiskarna som fick några små aborrar. Blev ganska sent då Rita visade mig o Moa runt bland skogsvägar, men till sist kom vi fram till Hanaskog igen.

Som sagt fyller ja år idag, (inget firande) men kroppen känns som om den är minst 55, ja har det ganska ont lite över allt i kroppen, men mest är det i höften och musklen över ena bröstet.
Har tyvärr ganska mycket håravfall och stressexem också, men det är kanske inte så konstigt, för vi har fått en ny tid för röntgen på Moas lungor som ska ske den 12 augusti, det blir nog en sorts inre stress som ja inte kan rå för riktig, känner mig ganska nere, har ätit insomningstabletter nu var o varannan dag för att få lite sömn på nätterna.

Många kan nog inte fatta hur man mår med ett cancersjukt barn, ja kan förstå det på ett vis, men inte på ett annat. Känslorna man har så fort det händer något med Moa går varken att beskriva eller att förklara, det är som om kroppen inte har något stopp, adrenalitet sprutar i en och man vet inte vilket ben man ska stå på. Många gånger beter jag mig kanske lite underligt men det bara händer, utan att ja överhuvudtaget hinner tänka mig för. 
Det som gör mig mest frustrerad är att vi inte vet vad som händer under 2010 då Moa ska sluta med sina bromsmediciner, idag går det bra, men vad FAN händer SEN. Ja känner som bara då förra veckan när Moa fick feber, då kom paniken i kroppen på mig att det kanske är slutet med henne, är så rädd att hennes kropp börjar att säga ifrån av alla de mediciner hon tar/ har tagit under en så lång tid nu, men samtidig så vet ja att Moa kämpar o kämpar för att besegra denna fruktansvärda sjukdom.
Vi som familj måste försöka att leva så normalt som möjligt, vi måste skratta o ha roligt medans vi kan, och det är därför vi även åker till Turkiet igen nu i september,  vi måste passa på och göra det vi tycker är roligt för varför ska man vänta, vänta på att man har både tid o pengar, NEJ passa på att leva medans man har livet i behåll.
Ingen vet hur morgondagen ser ut...Lägger in bilder så småningom när ja har mer tid framför datan...
Kram till er alla bloggisar, vi hörs snart igen..


Åhus Camping 2009

Veckan som gått

I förra veckan var vi och hämtade vagnen och var i Åhus torsdags middag, då husvagn o förtält kom på plats.
På fredagen var Johan och barnen på stranden medans jag passade Kellie, vi vågar inte lämna henne i husvagen och förtältet för hon är ingen van husvagnshund.. Under helgen var det lite beachhandboll som är jätteroligt att titta på.

I lördagskväll fick Moa feber 38,8 vi gav henne lite alvedon och hoppades att den skulle ge med sig.
Söndags morron tyckte vi hon  fortfarande hade feber, hade ingen riktig temp på henne då vi provade 3 olika med 3 olika tempar. Farfar gav sig till stan och köpte Emlaplåster och örontemp, då den visade över gränsen, vi ringde CSK och vi var välkomna in, hon hade ganska bra värden men CRP var 47 så någonting var på gång, HB var 76 så blodet beställdes till måndagen då Johan körde in med Moa och fick en transfusion. Hon var ganska pigg för att ha feber iallafall och inte konstigt när man ligger i husvagn och har det skönt. Barnen bara älskar campinglivet och vill inte hem. Läkaren vi hade idag Haglund har träffat Moa tidigare och Moa tycker hon är så superbra.

Måndag körde ja till jobbet då min semester var slut, hade kontakt med Johan och allt hade gått bra inne på CSK.
Eftermiddagen gick bra, hon var ganska pigg fast att värdena inte var riktigt okej.

Tisdagen då jag fick samtal från Johan att tempen gått upp till 39,6 blev jag riktigt rädd, tankarna och allt kring Moas sjukdom kom ifatt mig igen, fick både huvudverk och hjärtklappningar och ingenting fungerade i min hjärna.
Klockan 10 flexade ja ut och körde till Åhus för att hämta upp Moa och Johan, vi fick eget rum där vi låg och väntade på både vanlig röntgen av lungorna och blodvärdena skulle bli klara, Moa var pigg för att ha så hög feber, vi trodde kanske hon hade reagerat på blodet hon fick igår. CRP hade gått upp från 47 till 103 och något var på gång igen. 3 läkare på CSK ville att vi skulle bli inlagda, men med samtal från Lund så skulle hon börja med Amimox och vi slapp att ligga inne. Wow vilken tur, vi hade både Oliver o Kellie i Åhus som nära o kära tog hand om, Tusen tack...

Idag är det torsdag och Moa o jag har varit inne på CSK för nya prover, vi drog nålen som hon haft sedan i tisdags när vi fått provsvaren att värdena är på väg upp igen, CRPn har gått ner till 50 idag så nålen drogs och vi är tillbaka på Åhus camping igen. Ikväll ska vi gå på restaurang som vi lovat Oliver hela veckan, han vill äta en planka som han tycker så mycket om. Vill passa på att meddela till personen som vi lånat vagnen av att denna vecka har varit helt fantastisk fast att vädret och Moa inte varit på topp, men avkoppling har vi haft och vagnen har varit  helt fantastisk..

På söndag bär det hemåt igen, då även vår Oliver blir 11 år, vi ska fira honom en annan dag, när alla semestrar är slut.

Barnen har även fått en ny kusin i måndags den 20:e, hon ska heta Ellen och är så liten och söt. Vi ska träffa dom när Moas värden har blivit lite bättre då hennes infektion är över..
Pratade med Lund idag då Moa egentligen ska börja mediciner igen början på nästa vecka, men vi bestämde att prover ska tas då vi ändå är inne på CSK den 29:e då Moas öron ska kollas, och medicinerna beställs efter provsvaren..


Behandling o OP

14 Juli,,

Har inte skrivit på någon vecka nu och känner att det finns tid för detta ikväll.

Ja, behandling blev det för Moas del förra tisdagen, kändes skönt att starta igen, hennes värden var jättebra och hon mår jättebra, så som en 7åring ska göra. Däremot vår älskade hund Kellie har haft det svårt sedan i torsdags förra veckan, det blev inget svårt beslut att fatta det var operation som gällde bara hon blir bra och pigg igen.
Ja o barnen körde till Veterinären i Näsum på förmiddagen, dom röntgade henne för 3:e gången, livmodern såg "rättsåbra" ut men inte 100, då bestämde vet o ja att där var inget mer än att operera bort livmodern. Oliver o Moa tyckte det var tradigt för vi ville ha en kull valpar på henne vid nästa löpning. Kellie fick en spruta i låret, sen skulle vi gå ut med henne tills hon blev lite snurrig, vi hann knappt ut från entredörren förrän bakdelen inte hängde ihop med övrig kropp, DÅ blev Moa jätteledsen, hon tyckte det såg hemskt ut.. Ja förklarade för henne att vi sett henne ca 80 ggr bli nersövd och att det blir som en vana tillslut. Vi lämnade Kellie ett par timmar innan vi hämtade hem henne igen. Idag har det gått 5 dagar sedan hon opererades, hon är jätteduktig med sin tratt på huvudet + ibland har hon Moas gamla klänning på sig för att skydda såret så mycket som möjligt, på söndag ska vi ta stygnen på henne, det gör ja o Johan själva..
Inget roligt att behöva betala en op på en hund som inte är mer än 2,5 år,, men har man skaffat djur så får man ta kostnaderna också, inget annat att be för.

Under dagarna som gått har vi rivit ut i Olivers rum, Oliver har själv hjälpt till endel och han tycker det ska bli hur kul som helst att få välja och styla sitt rum. I helgen kom nästa stora utgift, vi var på väg till Åhus till farmor o farfar, då vi kom till Kavröbroarna då ja hörde ett konstigt ljud, JODÅ PUNKA. Johan fick ut och byta till reservdäcket sen gick färden mot Åhus igen. Vi var först och hälsade på hos Fam Vågemyr där vi drack eftermiddagskaffe, sen gick vi ner och fixade mat till oss, farmor, farfar, Kjell o Monica. Moa ville sova över hos farmor men inte när hon går på sina mediciner, hon får göra det när hon är medicinfri. Vi var på Ottos glass och tog en varsin god strutglass...
Julia på Gran Canaria, vi tänkte på dig idag när glassen slank ner i strupen,, (lovade henne att tänka på hon när vi åt OTTOS GLASS)
I morron ska vi iväg och hämta den husvagn som vi ska låna i 10 dagar nu framöver, den ska packas och sen bär det till Åhus, vi ska ha en av våra tidigare platser, det blir lite nostalgi över det hela... WOW vad detta ska blir roligt, barnen vill ha vagn igen, men vi som föräldrar måste försöka att få upp en bra buffert om ifall att vi hamnar i samma sits igen, OM det blir vagn igen så blir det nog inte förrän vi kan med säkerhet veta att Moa är FRISK... FÖR DET SKA HON BLI.
 Yes Behandling

8 Juli

Jodå igår så sattes behandlingen igång på Moa, hon tyckte själv att det var länge sedan sist och tog medicinerna med en klackspark. Dagarna som varit har vi varit hemma och klippt häckar och gräs mellan skurarna, barnen har badat hemma i vår pool som vi sätter upp år efter år.
Vår kära hund Kellie som gått på 2 kurer med antibiotika för sin livmodersinflammation, är något bättre men inte alls hundraprocentig, så i morse var det att ligga på luren o få kontakt med veterinären i Näsum.
I morron kl 9.30 ska Moa o ja vara där och då ska hon röntgas igen för att kolla livmodern, är den inte bra så kommer vi att operara henne i morron, det känns inget vidare vill ja påstå, för vi ville ta en kull valpar på henne vid hennes nästa löpning. Att se sin hund inte vara så aktiv som hon var innan hon löpte så anser vi med veterinärens samtal att den ska plockas bort så vi får tillbaka samma goa pigga Kellie som vi hade tidigare..

Nu ska vi upp på badet och bada en sväng, sen i kväll ska ja o barnen spela en runda minigolf här i Hanaskog, ska bli roligt, första gången för Moa att lira lite minigolf...

OOOBBBSSSS Gammalt kort på Moa o Kellie

Semester

6 Juli

Idag började vi semestern med att ta prover, dom prover som togs förra veckan (ons) hade trombisarna gått ner istället för att stiga, så nya prover idag, som ja inte fått reda på ännu, dom i Lund LOVADE att höra av sig idag om det blev behandling i morron eller inte, men inte ett ljud ja hört ännu.  Vill gärna att hon startar med sina behandlingar så fort som möjligt, hon har gått över 3 veckor nu i denna veckan, så håll tummarna att värdena är bra idag... Usch detta gör en nervös. Varför har då trombisarna sjunkt??? Jo, Moa har gått på gifter nu den 17 Juli i 2 år och trombisarna blir tröttare o tröttare, det tar alltså längre tid för dom att hämta sig ordentligt mellan behandlingarna,, Läkarna säger att det inte ska vara någon fara sjukdomsmässigt, men det gör en lite nervig iallafall..
Regnet har kommit till Skåne så idag har vi inte badat precis, Moa ville till mormor o morfar där hon ioch för sig badade i deras pool, medan Oliver o ja körde en sväng till IKEA och köpte lite saker till hans rum som snart ska börja rivas lite väggar och då ska där inhandlas lite nytt.
Oliver tycker att Lime/Svart och grått är snyggt så det blev lite limesaker idag som rummet ska pyntas med när det nu blir klart.. Denna renoveringen som vi lovade honom året -07 då Moa blev sjuk ska äntligen träda i kraft, ska bli så roligt för Olivers skull,,

Barnen har i pincip badat varje dag i 2 veckor då vädret har varit kanon, men så fort man ska ha semester och verkligen vill att solen ska vara framme, ja va händer då, Jo åska buller och bang, och himlen öppnar sig,, Ja ja det får man ta, man är iallafall ledig och har inga tider att passa..


RSS 2.0