Från Golfboll till en ärta

Idag är det den 30 Juni, sista dagen på denna månaden och snart äntligen lite semester, endast 3 dagar kvar, sen har jag 2 veckors härlig semester (hoppas ja).

Skadorna vi åstadkom förra veckan är på väg att läka, min blödning är ganska blå fortfarande, skiftar lite i grönt och gult men den känns fortfarande lite grann. Johan är också mycket bättre nu har, lindat och haft skydd på sig hela helgen.Vi var i Åhus i helgen där vi hejade fram Goinge Bois som kom 4 i år (beachfotboll), dom blev två i fjol men var lika duktiga detta året. Vilket väder vi haft för den delen, att människor bara orkar att springa runt i sanden i denna värmen som var i helgen, det gick mycket vätska kan ja säga..

Har glömt att berätta för er bloggläsare att förra veckan fick ja pratat med en läkare från Lund (då när Moa var lite febrig) hon berättade måtten på Moas tumör,,, ja fullständigt nästan skrek ut.... Ni som följt oss vet hur stor Moas tumör var i början, då den mätte måtten 28,24,23 mm, idag har den krymt till 8,2,3 mm, dom har tidigar sagt att den inte gått att mäta då den inte är varken rund, fyrkantig eller oval, men idag så har den minskat så pass mycket att man kan jämföra en golfboll mot en ärta,,, Kan inte fatta hur liten där är egentligen, helt otroligt... Moa ligger som sagt väldigt mycket på mage nu för tiden och där är en förklaring att det funkar så bra... Blev faktiskt helt ställd när ja fick måtten,, helt överlycklig och orden tappar jag just nu när ja skirver....
Moas prover som togs i går (mån) var inte helt 100 så i morgon blir det en ny provtagning, och förhoppningsvis blir det behandlingstart på torsdag....Hörs snart igen.

Veckans bravader

Midsommar firade vi på Åhus camping. Vi var mycket folk både vuxna och barn som satt i två stor partytält vi var nog ca 35personer. Vi sov hos farmor o farfar, barnen inne i vagnen och Johan o jag i förtältet, ingen höjdare precis, ganska kalt men det gick. Vi stannade tills dagen efter på kvällen så barnen hade lekt av sig ordentligt med sina kompisar.
Tack farmor o farfar för god mat och sällskap.

VECKANS BRAVADER

Mån. Moas prover som togs på morronen var inget vidare, HB 57, Trombisar 37, Vita 0,8 Neutrofila 0,3. Hennes värden har inte varit så här dåliga sedan hon slutade med de tunga medicinerna våren 2008. Läkaren ringde från barnkliniken på CSK kl 21.45 och meddelade att Moa var tvungen att komma in på tisdagen för en påse blod. När vi väl var där inne så hade hon fått feber 38,2 ni som har cancerbarn vet att gränsen går vid 38,5 då antibiotika ska sättas in, vi tempade henne med jämna mellanrum och hoppades att febern inte skulle skjuta i höjden.
Vi hade sådan tur att Laila & Rolf (clownerna) av på avdelningen så Moa fick träffa dom, det var väldigt länge sedan de träffades, Moa passade även på att spela spel med Anna på lekterapin.
Det blev en lång dag på sjukan och var skönt att komma hem igen. Moa skulle börjat sina mediciner idag torsdag men är uppskjutet tills nästa vecka då nya prover ska tas på måndag (29:e) då proverna avgör om behandling ska starta eller inte.
Oliver har varit i väg varje dag denna veckan och idag har han varit på Tosselilla med fritidsgårdarna som anordnar sommaraktiviteter för barnen i Östra Göinge Kommun, dom blir idag 6-7 bussar som fraktar barnen till Tosselilla, Oliver tycket det har varit mycket kul och han slutar med fotbollstunering i Knislinge i morron...

Efter dagen på sjukan så var det avslutning på Olivers fotbollssäsong, då mammorna skulle möta barnen.
Vi mammor kom inte över mittlinjen så i andra halvlek sattes några pappor in som hjälp till oss mammor så att inte siffrorna skulle bli för höga. Med facit i handen skulle detta aldrig gjorts, Jag hade en närkamp med Oliver och skulle ta bollen, vad som egentligen hände vet ja inte, men ja föll i marken med världens duns, kände hur det värkte i mitt skenben.... Jodå blödning i benet, alltså slutspelat för min del.
VAD HÄNDE SEN
Jo Johan hoppade upp och skulle ta ner bollen då han trampar snett, det yttre ledbandet var rejält yttämjt,,, Vilken tur vi har i Familjen Henriksson, och Johan som skulle spela beachfotboll på lördag i Åhus, men nu blir det NOG ingenting med det.. Men fasiken vad roligt det var att lira boll igen, det är endast 21 år sedan sist för min del...

Efter matchen blev det kort, saft, kaffe och glass, Tusen tack Marie för en trevlig kväll..

Sist men inte minst så måste Micke tränare tackas för ett stort framsteg i P11, du är en stjärna och en fantastisk kille, vi ser fram emot att det blir många fler säsonger med vårt P11......
Tack även till hjälptränarna Stefan Noresson & Johan Henriksson....

Igår (ons) var vi på CSK igen fast med Johan, då han röntgades, svaret vi fick var   DET VAR INGET STORT,,, Okej hem igen med lindad fot och kryckor till hjälp. Vi kallar honom för KRYCKAN.

Moa mår bättre o bättre, har varit feberfri idag, men har fortfarande lite hosta och är snuvig. Hon är snart fitt for fight igen..

Glad midsommar

Hej alla bloggläsare

Vill önska er en riktig fin och trevlig midsommar, med mycket sill, nubbe & jordgubbar...

En riktigt stor o go kram till er alla, ni betyder så mycket för oss i familjen Henriksson


Skolavslutning och Moas kalas

Inlägg efter nedanstående

Fick idag besked på Moas röntgen i nacken, den är oförändrad har minskat något, INGENTING har tillkommit utan det ser bra ut.... JIIIPPPIIIIIII,,, när ja berättade för Moa så gav hon mig high five, med ett strålande leende...

Jag tror att tumören börjar skrumpna helt enkel, därför den minskar lite o lite,,, JA vi är superglada, nu gäller det att utrota de eventuella cancerceller som finns kvar,,, Om där är några.!!!  En gång för alla....
Talade om för Moa hur bra medicinerna är hon tar nu, och då hon svarade Ja mamma, snart kanske ja är frisk igen....
Fick faktiskt vända huvudet om, för där kom en tår eller två... Söta goa Moa, du är helt underbar..
Oliver blev också glad, han ser med egna ögon att lillasyster sken som en sol, då även han sken upp..

Oliver mår lite halvkasst idag, han har legat på soffan i eftermiddag och hostat och glöffat endel, han blev glad att träningen idag blev inställd, så missade han inte den, han ska ladda inför sista matchen på söndag innan sommaruppe-
hållet...Själva Moas födelsedag den 10 Juni var helt perfekt för henne. Hela skolan var på utflykt till Breanäs och där sjöng hela skolan för henne, när hon berättade detta för mig när hon kommit hem så sa hon,,, Mamma ja fick tårar i ögonen när dom sjöng för mig,,, Ja vem hade inte gjort det..
Moa fick presenter både på posten och personlig lämnade här hemma under eftermiddagen. Moa (en bloggläsare) skickade ett jättefint kort till henne, och även Inger med alla djuren, Mildred Hilleskog var här med en bok och blomma, mammas jobbarkompis Ann fick hon blommor av ....Tack på Moas vägnar..


Presentöppning på morronen,,, Vilka ögon

Under eftermiddagen var det fullt upp, först kom farmor och fikade, sen hade Moa beställt Kinamat som vi åt, sen kom mormor, morfar, farfar, Jessica (resurs) med kompis, Malin o Frank,, hela dagen strömmade det in folk så kvällen med fotboll var det ingen som såg,,,, Heja Sverige


Lite uppdatering på de dagarna sedan ja skrev sist...

Fredag 12 Juni

Morgonen var ja uppe i ottan för att smeta grädde på de 4 tårtor som ja gjort till Olivers klass (lovat Oliver sedan i höstas) nu när dom ska flytta upp till Snapphaneskolan i Knislinge till hösten då han börjar i femman.
Barnen o gubben steg upp vid 7 tiden och gjorde sig i ordning inför den sista skoldagen för detta läsåret.
Vi var och släpte av barnen i skolan och sen fortsatte vi till kyrkan där dom skulle sjunga och alla tal skulle hållas.
Jag måste ge prästen Fredrik en stor guldstjärna för en bättre präst kan man inte ha, han står inte och pratar om ud och annat, han leker med barnen/lärarna/föräldrarna på ett sätt att det är en fröjd att gå till kyrkan, Mycket bra Fredrik..
Efter kyrkan var det sång vid flaggstången (vid skolan) och sedan var det avtackning av alla lärare.
Ja själv var i Olivers klass och Johan var i Moas klass, vi fikade och fröken delade ut priser och dyl som dom gjort under hela läsåret. Tack Gunilla (Olivers fröken) för dessa fina åren du haft Oliver och nu till hösten då du tar över Moa, känns så bra att det just blev Gunilla.
Visst matchar dom varandra

Oliver kommer att sakna sin fröken, han ord var.... Det är den bästa fröken jag haft


Våra älskade barn

Väl hemma igen och regnet öste ner så förberedde vi maten inför morrondagen då Moa ska firas
Skalade 7,5kg potatis och morötter, barnen spelade spel och slappade lite innan vi sedan gick på studentfest hos Emelie. Vi satt ute i ett stort tält och barnen som var uppklädda med regnställ.
Moa, Nellie, Clint och Lukas lekte hela kvällen fast att regnet öste ner i mellanåt. Kvällen blev lyckad med god mat och dryck, och vill säga lycka till Emelie...


Lördag 13 Juni

Sov till halv nio, fick ett samtal och vi begav oss hemifrån och tog emot en stor överraskning, väl hemma igen drog vi igånga med maten och köttet inför kalaset som började kl 16.
Gästerna kom och Moa var superglad för sina presenter, hon fick kläder, leksaker, klocka och pengar mm. Maten gick åt och till fika hade vi jordgubbstårta och Moas favorit Drömtårta......
Vi var 26 personer och vi tryckte in oss i köket och altanen, vi hade ganska tur med vädret ändå, vi hade tänk att vi alla skulle sitta på altanen och uteplatsen men det blåste som fan så vi tryckte ihop oss..

Blev en mycket lyckad dag, och Moa var ganska trött när gästerna gått hem, 2 dagar i rad med festligheter, och inte bara hon var trött i kroppen utan vi andra i familjen också..

Grattis Moa vår prinsessa 7 år

10 Juni

GRATTIS VÅR ÄLSKADE DOTTER O LILLASYSTER
DU ÄR VÅR LILLA PRINSESSA....

Moas artikel i Norra Skåne  http://www.nsk.se/article/20090610/PERSONLIGT/767232491

Lång dag på sjukan

6 Juni
Ja i förra veckan blev det alltså behandling och den startade samma dag som vi gjorde MR-röntgen. Vi begav oss hemifrån redan kl 07.00 och var hos tandläkaren kl 8.30.
Moa har gått hos tandläkaren sedan -07 men har aldrig öppnat munnen, men denna gången hade hon lovat att göra detta. Hon har nog insett själv att detta är en liten bråkdel sa allt som hon gått igenom. Munnen öppnades och tänderna räknades, hon har lite beläggningar på sina tänder (antagligen från medicinerna) men det var inet tandläkaren oroade sig för.  Hennes glugg kommer också att bli mindre när de bakre tänderna kommer. Hon var själv väldigt glad och påtalade att: det var inte så farligt.
Tillbaka på dagvården, där nålen sattes och väntan innan narkos ringde och sa att det var dax. Vi hade tid kl 10 men vid halv elva var det tid för henne att sova en stund.

Under tiden Moa var på röntgen pratade vi med läkaren, där vi ställde de frågor vi har gått och funderat på en längre tid, tex hur länge hon ska gå på dessa bromsmediciner och detta skulle fortlöpa tills årets slut, sen får dom se vad som ska ske, röntgen på lungor och nacke avgör det hela om andra mediciner ska sättas in eller vi ska avsluta behandlingen.
Moa sov ganska länge idag efter narkosen, där är väldigt ovanligt, dom på uppvak som känner Moa blev ganska förvånade att dom hann att ta kontroller innan hon vaknade.

Åter på dagvården var hon hungrig, Carina i köket lagade makaroner och köttbullar till henne och hon åt upp en stor portion. Efter detta körde vi hemåt, vi stannade i Höör på Hardys för en glass som hon längtat efter så mycket, vi var hemma igen vid 16.30, Home sweet home..

Torsdagskvällen fick jag samtal från Johanna på MinStoraDag, vi snackade om vår resa och hur underbart vi hade haft det hela familjen och hur allt var ordnat och donat för bara oss. vi pratade i ca 40 minuter.
Kan inte med ord beskriva hur fint och underbart vi hade det, och vi vill med ett STORT TACK, Tacka MinStoraDag för en helt underbar vecka på Gran Canaria, som gjorde vår vardag till avkoppling och bara mys.Fredagen fick ja samtal från Norra Skåne, dom har velat skriva om Moa en längre tid, men vi har inte riktigt haft till med detta, då ja själv inte mått så bra. Kristina kom och vi snackade och fikade, Moa och Oliver fick svara på frågor om resan vi fick från MinStoraDag. Härligt att höra barnens upplevelser..
Antagligen kommer artiklen publiceras på Moas 7-årsdag nu den 10 Juni, så håll ögonen öppna.
Efter pratstunden med Kristina bar det iväg till stan hela familjen och köpte presenter till Moa.
Oliver köpte också present till sin söta lillasyster, Moa själv ville välja kläder som hon fick hjälp med av sin kusin Mathilda som var prao i affären, det blev lite avslutningskläder till barnen också.

Lördag 6 Juni
Blev det mer shoppande men då inga roliga affärer att springa i (mataffärer), vi handlade lite mat som vi ska bjuda på när kalaset firas på lördag för släkten. Hoppas nu att det blir fint väder så barnen kan bada i poolen, det kan vara roligt för dom. På kvällen var vi hos Fam Andersson i Knislinge och kollade när Sverige förlorade i fotbollen...

Vi har haft fullt upp de senaste dagarna, igår (Sönd) var det fotboll för Oliver, då ja o Moa stod i kiosken, det tyckte hon var jättekul. Efter matchen bar det hemåt igen för vi skulle åka med till Bäckaskog där Johans kusin Emelie skulle på bal. WOW säger ja bara, vad fin hon var, synd bara att vädret inte var lite bättre, tjejern i sina fina klänningar frös som tusen..Återkommer igen när vi fått svaret på röntgen kanske ja hinner med fler inlägg i veckan då det är födelsedag, avslutning i skolan, student och slutligen på lördag kalaset för Moa....

Vilken djävla soppa

Veckorna som gått har varit ganska bra, Moa mår bra, vi tog prover i måndags och inte fått svar på dessa ännu, vi ska idag börja behandling men ja har inte hört ett ljud om det blir av eller inte.
Det värkar som om Lund har lagt allt ansvar hos mig nu för tiden, för ingenting har ja hört om proverna är bra eller inte, visst ja kan själv ringa ner och kolla, men denna gången har jag gett mig fan på att ja inte ska ligga steget före.
Läkarna måste ha mer koll på detta med behandlingarna när det handlar om liv, tycker detta är helt ansvarslöst av dom helt enkelt, blir så förbannad.
Inte nog med behandlingarna, om jag inte vet om värdena är bra (Idag kl 8.30) så vet ja inte om vi ska till Lund i morron heller, hon får kanske inte sövas om inte värdena är bra, JAG VET INTE.....

Vi har pratat med många om just detta med behandlingarna och dyl, Varför ska vi behöva bry oss om sådant här, vi har tillräckligt med annat skit runt om kring oss att lägga vår energi på, Ja ska säga att det kryper i kroppen på mig att inte veta hur värdena är, och att Lund inte hör av sig...I förra veckan var Moa hos skolskötterskan, där hon fick ett papper med sig hem om att hennes hörsel är nedsatt, vi har haft våra aningar om detta så det blir att ta upp detta i  morron då vi ska till Lund för MR-röntgen på nacken. Moa har inte varit hos tandläkaren heller på väldigt länge, tror det var senast våren 2008, så en tid som ja själv begärt blir av staplen i morron OM vi nu ska till Lund.
Ni som har läst mellan raderna i bloggen, det besked som vi fick i Januari då vi skulle mista Moa har gnagt mig länge nu, Jag kan inte fatta att vi som föräldrar ska bestämma om bromsmedicinerna skulle starta eller inte, Och nu med facit i handen så Gjorde Vi RÄTT, vi valde att starta bromsmediciner och Moas lungor ser fina ut idag,, Vi är så glada för detta beslut, men i våra hjärnkontor fungerar det inte alltid, man har så många tankar om vad som skulle hänt om vi INTE startat, Var hade vi varit nu då? Hur hade vår familj sett ut????? Frågor o tankar är många.....
Visst kampen är långt ifrån över, men vi lever inte dag för dag längre, vi lever månad för månad....

MR-röntgen i morron är jag inte "orolig" för, kanske lite innerst inne, men samtidigt så vet jag inte när jag såg Moa sova på magen sist, hon ligger mycket på magen och då hon vrider sitt huvud ganska mycket åt ena hållet, Men ja tror tumören är kvar men att den har förmultnat mer o mer med tiden.
En tjej vid namn Olivia som även har denna diagnos som Moa har, lever idag efter många års kamp och senaste MR-röntgen såg även den bra ut, Tjejernas mamma Maria har ja lite kontakt med och vi tror att vi båda har Mirakelbarn.. En hälsning genom bloggen till hela familjen Bölja (Ja blev så glad) och ha en härlig semester....Annars är det rättså okej, min förkylning som ja haft sedan vi kom hem från resan är nog den värst förkylning jag någonsin har haft, men man ska inte gnälla, det finns dom som drabbats mycket värre.
Häromdagen så satte vi upp vår pool, och medan vi höll på att fylla den så badade både Moa och kompisen Julia, där var nog ca 17 grader i vattnet....


Ser inte ett dugg kallt ut ????

Del 2 från inlägget i början

Ja kunde inte hålla mig längre, ringde Lund och frågade om det blev behandling idag eller inte, så Ssk skulle fråga läkaren som skulle återkomma till mig.
L ringde och proverna var för dåliga för en start idag, (prover togs i måndags), MEN det behövs ett nytt prov inför sövningen i morron då trombucyterna var 70 och HB 78, så eventuellt ska hon få blod innan sövningen,,,,, Jaha vad händer nu då? Jo då Ska vi omgående ta nya prover,,Då jag höjde rösten igen; jag sitter på mitt arbete, Johan jobbar, Moa är i skolan i Hanaskog, hur vill du att detta ska göras. Då trodde dom jag skulle köra från Kristianstad, hämta Moa i Hanaskog, in till Kristianstad igen för att ta prover och tillbaka med Moa till skolan, och åter köra in till mitt arbete i Kristianstad, totalt hade detta blivit 10 mil. Ja blev förbannad, Sa åt dom att detta ska ja försöka att ordna ändå..
Ringde farmor hon hämtade Moa i skolan, tog prover och lämnade in dom på blodcentralen på CSK,
Ja säger bara VILKEN DJÄVLA SOPPA...Vilken tur att man har nära o kära som ställer upp, vad skulle man annars gjort vid sådana här situationer som egentligen inte hade behövts förekomma

Tusen tack idag farmor och till Maggan på Vårdcentralen i Knislinge....

Dom kunde kollat Moas värden redan igår och meddelat oss detta, då jag kunde tagit proverna på Moa Innan jag körde till mitt arbete, men så lätt kan det ju bara inte vara.... Fan vad irriterad jag är.....

Från det ena till det andra, så hade jag en tid till Kellie idag hos veterinären i Näsum, en halvakut tid faktiskt.
Kellie har varit rättså låg nu i nästan 14 dagar, och förra veckan så förståd vi varför, jo hon började att löpa...
Men hon mår inte alls bra av att löpa, så ja ringde Vet i Näsum igår och fick tid idag och det visade sig att hon har livmodersinflammation, + 39graders feber,, hon fick antibiotika som hon ska ha nu i 10 dagar, stackaren hon är inte alls sig lik,,

Fick svar på proverna som blev tagna idag, och nu visar det sig att hon inte behöver blod i morron, så vi slipper köra här ifrån så himla tidigt.. Känns skönt.

Håll nu alla tummarna att röntgen visar vad jag tror... Förresten så får Moa uppleva sin 7-års dag, även där har hon visat att hon är ett Mirakelbarn......Vår lilla skatt...

Vill även tacka Anna som gjort detta underbart fina halsband... tusen tack  kolla in hennes sida.

www.hildestamdesign.dinstudio.se


RSS 2.0