Lund i dag

28 Okt

Vi har idag varit i Lund för att starta upp ytterligare en cellgiftskur, Moa o Johan var o tog prover i måndags på VC i Knislinge och provsvaren var super, det var länge sedan nu att hon kunnat startat på dagen för en kur, de senaste månaderna har vi fått väntat o väntat på att värdena skulle nå toppen för att få starta.

Dagarna som gått har vi både varit bjudna på middag, varit på kalas och dop. Barnens kusin Ellen döptes i söndags i Nosaby kyrka och var ett mycket fint dop med mycket barn och sång. Ni som vet vem den kära ängeln Evelina var som tyvärr gick bort innan sommaren så var där en tjej som ställde sig upp i kyrkan och sa några SÅÅÅÅ fina ord om Evelina och hennes kamp mot denna hemska sjukdom. Tjejen hade många fina änglar som såldes i kyrkan som Evelinas mormor gör och sedan säljer och pengarna går till en insamling i Evelinas namn som i sin tur o ordning går till Barncancerfonden, idag är insamlingen drygt 88 000kr och strävan fram till jul/nyår är  att insamlingen ska ha nått 100 000 kronors toppen..Själv köpte både jag o Moa ett varsett som jag bär på mig i mitt halsband med Hopesmycket och mina barns namn i. Mycket fint smycke nu när det även är prytt med en så fin ängel... Kommer att lägga in ett litet kort här på bloggen där man kan ta kontakt med Rose-Marie Julin som gör dessa fina änglar. Tyvärr har jag inte batteri på kameran så ja kan ej lägga en några kort idag, men dom kommer.Efter dopet så följde Moas nästkusin Amanda med hem och lekte med Moa, dom fann varandra direkt och igår så lekte dom igen. Jätteroligt att barnen har funnit varandra.

Ja själv har börjat att jobba 2,5 timme om dagen, det kändes väldigt nervöst i måndags när ja anlände till min arbetsplats, men det kändes SÅ skönt att komma hemifrån och inte känna sig så fruktansvärt trött o eländig. Har liksom fått tummarna ur .... igen och detta ska nog fungera hoppas jag. Var väldigt konstig i kroppen när ja kom hem från jobbet då ja fick ta en lugnande tablett men igår och idag har ja klarat mig utan den pillan iallafall...

Besöket i Lund idag gick alldeldes utmärkt, vi träffade Dr A idag och den doktorn har vi inte sett sedan jag och Johan var nere i Februari månad då den tredje dödsdomen kom, han tyckte nog det var lika roligt att se oss som vi med honom, han är så väldigt bra. Moa, Farmor och jag hade en tävling idag när vi var på väg till Lund, vi kan kalla den för vikttävlingen, vi gissar på en varsin vikt, den som har rätt får vars 10kr av de två andra, och idag vann ingen, Moa gissade 21,1, farmor 21,4 och ja 21,3, Moa vägde hela 21,7 kg och var 117,6cm lång, väldigt bra, vi tror det är alla strips och chokladmilkshakes i Turkiet som gjort denna viktökning, vi har väldigt roligt innan ställer sig på vågen, alla är liksom lika spända på vad den ska visa. Dr A ställde frågor till Moa och antäcknade en hel del som sades, och vi räknar med att röntgen av lungorna blir av i December månad och ger oss en rejäl julklapp med ett positivt svar.. Den största och bästa julklappen vi kan få detta året.

Måste hälsa till den underbara tanten i receptionen i Lund, Kjerstin du är bara så underbar....

Svenska hjältar

Onsdag 21 Oktober

Lite om fredagens bravader här hemma på morronen. Reportern M och hans kompanjon fotografen kom vid halv åtta och vi åt lite frukost. Dom filmade Moa och tog enromt mycket kort på henne, Moa tyckte mycket om M och hon satt även i hans knä framför datan och visade bilder från vår Trukietresa. Lite över åtta så följde dom med oss till skolan där resursen Jessica tog över. Dom var med Moa hela dagen i skolan, var med på rasterna och i matsalen och även på lektionerna. Efter skoldagen blev Moa intervjuade av dom, men situationen av allt blev Moa lite blyg och svarade inte på vissa frågor, hon sa bara, vet inte..

Hittade ett klipp igår på nätet där Moa blev filmad i fredags av Svenska hjältar..

www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/svenskahjaltar/article5982714.ab

I lördags var vi hos fam Vågemyr och åt en god middag, dom bjöd oss för att vi hjälpt dom att dra hem deras husvagn från Åhus. Det har varit en lugn och skön helg.

Igår var ja och Moa på CSK för att göra en hörseltest, det gick bra.
Får Moa bara bort allt vax i öronen så tror dom att hon kommer att höra som vilket barn som helst. Vi fick droppar som vi ska ta varje kväll i 3 veckors tid innan vi ska dit igen och göra ett nytt test. Försvinner inte allt sekret från öronen så ska hon nog operera in rör i öronen så kanske hon slipper öroninflammationerna som hon råkat ut för nu under sommaren o hösten.

På fredag ska ja in till mitt jobb och ha samtal, ang hur ja ska jobba nu en tid framöver, ska bli skönt att komma igång igen fast att min sömn inte fungerar som den ska.


Vaccination och lite annat

Jaha nu har det snart gått en vecka sedan ja skrev igen, inte klokt vad tiden går. Vår älskade Moa mår bra.
Vi var i tisdags på CSK och tog vaccinationen för svininfluensan, det gick så bra, jag var nog nervösare än vad Moa var för detta gjorde inte ont alls sa hon.
I lördags ville vi ta flyget tillbaka till Turkiet, för fy fasiken vad kallt det var, hösten har även kommit till Skåne.

Dagarna går o går, ja själv är sjukskriven även nästa vecka men sedan ska ja försöka att gå igång igen, i går var det första dagen sedan i somras ja hade lite energi, fick ett ryck och började att städa, detta har min älskade make gjort innan, för ja har varken orkat eller haft vilja till detta. Tur att man känner varandra så väl att man kan se när den ena eller andra inte mår så bra, och efter 17 år så vet vi var vi har varandra..
De antideprisiva medicinerna har jag fått byta till andra, och dom känns rättså okej, men sömnen på nätterna är fortfarande lite si o så med, har även där bytt preparat men kan inte se att dom hjälper mer än dom andra, men men, man ska inte gnälla.

Vill tacka från Moa till de underbara tjejerna på VC i Knislinge, barbiedockan var pricken över i:et. hon blev så glad, tack Maggan, Pia Camilla och övrig personal för den fina presenten..


Idag har även Svenska hjältar ringt till mig, det är någon som har nominerat Moa till Svenska hjältar och det blev ju en överraskning får ja säga, väldigt kul tycker Moa, och hoppas givetvis på att vinna.
Teamet från Svenska hjältar kommer och intervjuar Moa i morronbitti här hemma hos oss, och ska sedan följa med henne till skolan. M som reportern heter ville även prata med Moas läkare i Lund så henne har jag förberett idag att M kommer att ringa henne. Ja passade på att fråga lite om Moas behandling o framtid, men tiden får utvisa var detta ska sluta, Moa ska göra en ny lungröntgen i December och därefter ska svar ges om det blir ytterligare behandling eller inte. Någon ny operation blir det förmodligen inte om där skulle visa sig någonting på hennes lungor, OM DÄR nu finns några metastaser i lungorna så beror det lite på var och hur dom sitter, sitter dom i en klump så kanske dom operarar men sitter dom spritt i lungorna så går det inte... FY FAN rent ut sagt. Mirakel har skett för och jag tror att vi har ett här hos oss. När jag tänker mig ett halvår framåt så får jag kalla kårar i hela kroppen, tiden rinner som sagt iväg. Vi lever här o nu och ska inte tänka något annat, men det är inte lätta alla gånger, man tycker att Moa kämpat så länge nu med alla cellgifter och operationer att cancercellerna måste inte orka med att stå emot allt, men dom är några seglivade jäklar helt enkelt...Hemma igen

Idag är det torsdagen den 8 oktober och vi har varit hemma nu ett par dagar, allt är okej med Moa, hon tog prover i måndags och vi hämtade hennes mediciner igår och startade en ny kur med mediciner.

Turkietresan har varit helt fantastisk, 14 dagar med strålande sol mellan 30-35 grader, god mat och mycket bad.
Vi hela familjen inkl farmor, farfar, moster Monica o Kjell har haft det mycket bra, hotellet där vi låg var inte den första dagen så imponerande men redan efter dag 1 så insåg vi hur bra det egentligen var, nära till stranden ca 50 meter, restauranger bara runt knuten och nära till Turkiska Ullared och även en liten gångbit så var vi inne i Side Centrum. Vi var på en båtutflykt nu sista veckan som vi inte blev så imponerad av men nu är det också gjort. Vi har gått på massage alla utom Moa, det var helt underbart. Moa tycker att detta året blev hon inte så uttittad som förra då hon hade sin sond i näsan, iår var det bara håret som felade, men de goa kinderna är fortfarande lika runda och goa. I fjol åt Moa spagetti o köttbullar, iår har det stått strips och kyckling på matmenyn, det åt hon 2ggr per dag.
Vi var ute i Kumköy en runda och hälsade på barnens farbror Jonas och hans resesällskap en dag, och då låg vi på den stranden där vi låg förra året, det blev även ett besök på Sunshine där vi åt i fjol, men fasiken vad dyrt det blev, den dyraste måltiden på 14 dagar, men gott var det. I år hade vi ett dubbelrum som vi skulle fått plats alla fyra, men tyvärr så fick Oliver inte plats då han sov hos farmor o farfar, men han tyckte det var helt okej, han verkligen trivdes då Moa inte alltid stod i centrum, farfar o Oliver har verkligen kommit varandra närmre.

Jag har mått lite si så där under vår resa, blev förkyld dag 2 och detta dras ja med fortfarande, min mage har inte fungerat som den ska, för att förklara så kunde ja inte gå på toa på 12 dagar men i Söndags när vi kom hem så släppte allt och magsmärtorna är som världens krystvärkar, är lite bättre idag torsdag, men fortfarande inte helt okej.
Skolan är full gång med läxor, bad o gympa. Moa har knäckt hur hon ska läsa och det går framåt nu tycker jag, lite träning varje dag så knäcker hon snart läsningen. Matte tycker hon är roligast, men läxorna tycker hon är för många, vi tar det lite lugnt när hon kommer hem från skolan, sitter en stund o ser på tv och hon äter glass, sen tar vi tag lite i läxorna.

Fick hem en lapp igår att eleverna blir erbjudna vaccinet för influensan, givetvis ska han ta den, men är det någon som egentligen vet biverkningarna på denna spruta.
Jag ringde Lund, Moa ska också ta denna enligt dom, men hon blir prioriterad och blir kallad in till CSK för att ta den innan alla i skolorna får denna, Moa vill inte ha den, men fördelen med henne (som hon själv säger) så finns det emlaplåser som hon vill sätta på.


Här bodde vi

Choklad milkshake var en favorit för båda barnenLeon på Sunshine restaurang, Moas favorit redan sedan i fjol


Henke på Turkiska Ullared

Hela Henrikssons klanenMassagekillen och barnen

Oliver försöker att lära Moa att dyka

Kolla hur nära vi hade till stranden


RSS 2.0