Du föddes den 10 Juni 2002

Svar på Mariannes fråga....

Ingen fara med att hon frågar om vi skulle skaffa fler barn, vi har varit helt överrens om ända sedan vi fick Moa att vi har (då) två friska barn och en av varje kön och det var vi överlyckliga för, det finns många som säger till oss att det inte är försent att skaffa fler barn, Men NEJ, jag vet inte om jag skulle klarat av den tiden en gång till, visst jag är inte supergammal, men vi har Oliver som gått miste om så mycket under dessa åren och då vill vi lägga all tid till honom på många olika sätt...

Så svaret på frågan är Nej, vi har idag en liten bebisvalp som heter Kittie som vi har som vår lilla bebis..,

Förstår att bloggläsarna reagerar på frågan men för min del gjorde det inget, den frågan har vi fått många gånger


27 Augusti

Klockan är nu lite över fem på morronen och jag har legat vaken i minst 2 timmar och lyssnat på Moa, det hörs inget bra, jag ligger och väntar på nästa andetag och ber till högre makter att andetaget ska komma och det gör det. Har nu satt på några koppar kaffe för det är det första ja gör varje morgon. Medans jag legat i sängen vaken ett bra tag har jag funderat på hela Moas liv, från födslen till nu..

Jag har aldrig älskat att vara gravid men däremot så har förlossningarna inte varit ett stort problem för mig, dom har liksom bara ploppat ut båda mina barn.
När Moa låg i min mage under 38 veckor o 6 dagar så slog ja och Oliver vad med Johan att det skulle bli en tjej, men Johan trodde starkt på en kille till, så den måndagsmorronen då Moa föddes blev vi så glada att vi hade fått en av varje kön, och att vadet Oliver o jag hade stämde så rätt..

Moa föddes lite över fem på morronen, allt gick bra, och medans jag var kvar på förlossningen och åt mina efterlängtade smörgåsar så hämtade Johan Oliver hemma hos oss,, Jag hade redan under graviditeten bestämt att åka hem efter 6 timmar, var bara jag och Moa bra så skulle jag inte stanna kvar, det fanns ingen anledning, jag ville hem till min familj och den nya familjemedlemmen.

Klockan halv tio hade Moa varit på läkarbesök och fått godkänt där för att sedan åka hem, när jag kommer ut från rummet där Moa gjort kontrollen och var på väg till förlossnigsrummet (låg kvar på förlossningen) ser jag en liten kille på snart 4 år stråla som en sol, in kommer Oliver med ett sådant leende på sina läppar, det första han sa till mig var,, Vad var det vi sa, mamma, det blev en tös,, denna bilden jag har framför mig på Olivers leende kommer jag aldrig någonsin att glömma.
Oliver hade fått sin efterlängtade lillasyster och vi en frisk och go liten tjej på 3420 gr. Jag har kort på när Oliver håller Moa i sin famn jag ska försöka att lägga in det här på bloggen, men då år 2002 hade vi en vanlig kamera som man fick framkalla korten efterhand så ja ska se om ja lyckas...

Idag är det fredag och Moa ska ta skolfoto i skolan, jag vet fortfarande inte om hon vill, men om hon vill så följer jag med henne.
Hon har inte orkat att vara i skolan de senaste dagarna, igår låg hon mest i soffan och blundade, hon såg så frånvarande ut, jag bröt ihop och bara grät, Oliver var i skolan för första dagen, så vi andra tre var hemma och gjorde typ ingenting, Moa och ja sov en stund på förmiddagen, men Moa ville liksom inte riktigt vara uppe eller vaken, hon gick till toa och in i soffan igen och la sig. Under eftermiddagen så piggnade hon till lite för då gjorde hon sin läxa som bestod av att skriva om sin sommar, fick hjälpa henne lite med vissa stavningar men det gick jättebra annars, hon skriver ganska snyggt faktiskt, liten som hon är...

Idag hoppas jag att hon är pigg igen, vi kanske ska köra till Skånes djurpark i morron men det beror på hur Moa mår, hon vill hemskt gärna dit och vi har i princip lovat barnen det men hälsan går ju före..

Jag lägger mig nu en stund på soffan och ser om jag lyckas somna en stund eller inte,,,Olli frisk igen

25 Augusti Behöver uppdatera er lite om vad som har hänt den senaste veckan känner jag,, Oliver ska börja skolan i morron efter en veckas frånvaro, han går idag på antibiotika för en början till lunginflammation, han har varit riktigt dålig faktiskt och Moa har inte tyckt om det, så fort Oliver febertoppade så ojade han sig i sömnen och det tyckte Moa var obehagligt, hon har skött om honom så gott hon har kunnat, men äntligen så har vår son blivit bra igen. Moa har kunnat gå i skolan endel, men idag fick hon stanna hemma då hon inte orkade, hon var jättetrött och vi sov en stund på förmiddagen, vi har sedan hela dagen spelat yatzy och kollat på film..


Äkta syskonkärlek   (Turkiet 2009)

I fredags fick jag ett bryt, jag får inte in i mitt huvud att Moa överhuvudtaget orkar gå i skolan de timmar hon gör det, vad ska man säga,,,,hon är så otroligt stark och envis och vill så gärna vara som alla andra i hennes klass, mitt bryt fick mig att ta kontakt med Lund och idag ringde Moas läkare och vi snackade i 40 minuter, han förklarade för mig om både det ena och andra, vad som händer i hennes kropp och vad som troligtvis kommer att hända. Man blir så lugn efter ett sådant här samtal, man får den där klumpen att släppa som sitter så hårt vid hjärtat, känslorna slappnar av då man får en förklaring till allt man går och funderar på.


Turkiet 2009

Moa sover ganska bra om nätterna, hon sover mycket bättre än vad jag själv gör, fast att jag inte har Kittie att gå ut med (sover hela nätter nu) så ligger ja och lyssnar, känner och pussar på Moa som ligger under mitt täcke och sover så sött. Ofta på dagarna får jag gå och vila då ögonen inte orkar vara öppna, sen kan ja mycket väl ta en tupplur på eftermiddagen oxå då Moa vill vila en stund.. Vi har nu i tre dagar sett Fångarna på fortet och två av de lagen som vunnit har skänkt pengarna till Barncancerfonden, jag blir så rörd av att se detta, att det går så mycket pengar till forskning så att fler barn blir friska, jag hoppas att en dag den fjärde stolen i reklamen inte är tom utan att alla barn blir friska från denna fruktansvärda sjukdom...Skolstart & Sjukstuga

19 Augusti

Torsdag och skolan börjar, gissa vem som var där, Jo vår supergoa Moa, vi gick med rullstolen dit klockan 8 i morse, hon hade bestämt sig för att gå dit igår, vi var ganska osäkra om hon skulle vilja men alla vet ju vem Moa är, det är en 8-årig tjej med en gigantisk vilja. Hon har fått en egen bänk som hon kan rulla fram stolen och sitta skönt, hon sitter inte lika högt som dom andra, det kändes lite ensamt för henne, men enligt henne själv så sa hon att det var okej, jag var med henne hela tiden idag, dom gick 1 1/2 timme bara, men när vi kom hem så sov hon i nästan 2 timmar.

Vi kommer aldrig att tvinga henne till skolan, om hon vill att vi ska vara med så är vi det, och det är helt okej från frökens sida.
Hon har mått ganska bra de senaste dagarna faktiskt, hon var tillochmed med grannen härmomdagen på minigolfbanan och kollade in sin "kompis" Ronny som spelade, hon måste mått ganska bra för hon lämnar ALDRIG oss annars.När man får sådana här dagar med Moa när hon mår "bra" så kan man inte förstå det som kommer att hända, jag hoppas att mirakelmedicinen kommer så att vi slipper att se Moas kropp ätas upp innefrån, jag blir så djävla förbannad när jag tänker i dessa banor, varför kan inte läkarna i Lund eller någon annanstans ringa och säga att  vi har hittat ett botmedel till Moa, hur långt det än gått. Fan jag blir så förbannad och ledsen av detta, då kommer åter igen denna fråga VARFÖR??????

Oliver därimot ligger i över 39 graders feber och har hosta, han började redan i tisdags kväll att frysa och var ganska låg igår då febern slog till ordentligt, han har annars undertemp och när han då får feber så är han riktigt sjuk, vi sköter om han så han slipper att anstränga sig för mycket. Det har inte hänt så mycket annars vi spelar yatzy och ritar dagarna igenom och så gosar vi ju med våra underbara hundar. Vi har varit och firat min mamma som fyllde år i måndags, då vi då hade Kittie med oss, mina föräldrar har en damm i trädgården där dom har guldfiskar, och innan vi kom dit så slog vi vad om att Kittie skulle bada och vad tror ni hon gjorde, hon hoppade i 4 gånger, och med det så fick vi bevis på att hon kan simma, vi skrattade så vi låg dubbla, att denna lilla skönhet kan göra så många goda skratt, även Moa fick många härliga skratt.


Vill inte, vill inte

12 AugustiJa, ja vet knappt vad jag ska skriva, dagarna har inte varit roliga, Moa äter mycket mindre än tidigare och det märks att det sakta går utför. Efter röntgen i måndags fick vi beskedet att det inte var så mycket vätska att det var lönt att tömma den, tumörerna har istället växt och det är det som gör att hon andas lite fortare, tumören vid hennes hjärta har också växt lite och gör att hon har besvärligt med andningen, hennes ben är inte så starka längre, vi får hjälpa henne med nästan allt, som vi givetvis gör med glädje.

Fröken Gunilla var här på besök i tisdags eftermiddag, hon märkte att Moa har blivit väldigt tyst och mycket smal om benen o armarna, vi kom överrens om att dom ska planera för att Moa ska börja i skolan nästa vecka, Gunilla ska försöka att hitta en bänk som är i höjd med hennes rullstol för den måste hon sitta i, hon kan inte sitta på dom plaststolarna som är så hårda..

Kvh har varit här idag och lämnat mediciner till oss, och då tog dom även en sätration på henne, den var faktiskt bra hon låg på 98 (100) fast hon bara har en lunga att andas med, det glädje mig jättemycket.Kan inte förstå varför detta ska hända inom det snaraste, vi vet att hon har en livsglädje till tusen och kan nog med sin envisa vilja förlänga livet med mycket, hon har ändå levt på övertid i snart 3,5 år, även läkarna säger att hon är en envis liten rackare,,...

Det har varit många tårar denna veckan igen, jag vill inte uppleva detta helvete, ja vill inte, ja vill inte. Jag har så svårt med sömnen härmodagen fick ja ta flera insomningstabletter, för att överhuvudtaget sova, jag somnar men vaknar efter 2-3 timmar sen får jag ta igen, har fått förslag att övergå till annan medicin men samtidigt vill jag inte det för jag måste höra Moa när hon vill mig något om nätterna fast att hon ligger bredvid och delar täcke med mig. Jag vill fortsätta att ha henne bredvid mig föralltid, jag vill inte att där någonsin ska bli tomt, Moa har delat säng med oss så länge nu att det är en otrolig mysigt att bara ha henne där och få snusa på henne när jag ändå är vaken om nätterna.....

Jag älskar dig Moa, stanna stanna stanna hos oss

    


Detta ljus tänder jag idag för en tjej som blivit ängel, tänker på dig Gertie,,Valpen Kitty har anlänt

8 Augusti

Först lite om Moa hur hon mår, det går lite upp och ner, hon har varit ganska pigg men framför allt har hon pratat mer sedan vi hämtade valpen i tisdags, hon kelar med Kitty och håller gärna henne i kopplet när vi är ute och går, ingen lång stund men hon går iallafall en liten bit, när inte Moa orkar så sitter hon i rullstolen med Kitty i knät..

Svagheten i benen har blivit sämre, hon behöver ha mer o mer hjälp med att resa sig upp och över kanter och dyligt, men vi hjälper henne alltid benen är väldigt smala och det syns på fötterna att blodcirkulationen inte är helt hundra då dom är lilaaktiga. Vi spelar mycket Yatzy fortfarande, det blir minst 10 rundor per dag, sen sitter Moa mycket framför tv:n och ritar i sina Top Model böcker som hon bara älskar.
Hon började för en vecka sedan med det långtidsverkande morfinet och det har hjälpt henne, hon säger själv att det är mycket bättre nu, sen går hon på losec och 8 tabl cortison också per dag.. 

Just i dag så är Moa väldigt trött hon somnade redan lite över 19, och ligger här bredvid mig och andas tungt.
Vi har ringt så vi ska in och röntga henne i morron, (förhoppningsvis) då vi misstänker att det bildats vätska igen i lungan, så en tripp till Lund denna veckan blir det nog...

Vi har pratat om att skolan snart börjar, och hon säger själv att det ska bli roligt, men innerst inne så tror ja inte att detta går, vi får nog följa med henne en hel del i så fall, hon vill inte lämna oss långa stunder.Vi har nu snart haft vår guldklimp i en vecka och det går förvånandevis mycket bra, Kitty lyssnar redan till sitt namn och är väldigt duktig, i natt sov hon hela natten för första gången annars är det jag som är ute med henne på nätterna. Hon sitter i sin bur och kraffsar när hon vill gå ut så det går väldigt bra, Moa tycker det är jättekul med denna underbara valp, verkligen uppiggande för henne i många syften.

Oliver skulle på Zlatan campen i veckan som kommer men han vill inte nu, han har ont i sitt knä och då ansåg han att han inte hade där att göra,, synd. Oliver var med bonusbarnet Rasmus föräldrar i går på Tosselilla där dom ägnade hela dagen, vi var och hälsade på farmor o farfar i Åhus. Hela denna veckan har Oliver haft kompisar som sovit över här hos honom, dom spelar data, badar, och kollar på film långt ut på nätterna, Victor är här i kväll och ska sova över, jag tror att Oliver känner sig trygg med att någon är med honom då Moa tar så mycket plats just nu, Oliver ägnar sig också tid för Moa mycket, men han tycker inte om att sitta och rita o måla hela dagarna, han vill nog ha lite egentid också där han känner sig trygg som tex med sina kompisar..RSS 2.0