Glad midsommar, Tömmning nr 3Idag är det tisdag, igår var vi som sagt tidigare i Lund för tömmning av Moas vänsterlunga, vi körde hemifrån kl halv sju och kom hem kl 22, det var en fruktansvärt lång och dryg dag, Moa sövdes kvar i fyra, sen var det 2 timmars väntan på röntgen (18.45) sen en ännu längre väntan på att få reda på om lungan såg bra ut eller inte, halv ni drog vi som en löpeld från Bus för att hinna hem innan kiosken stängde så vi kunde få i oss lite mat innan läggdax.

Uppdatering från förra veckan.

Moa började att hosta på onsdagen i förra veckan, hostan tilltog och ja ringde Kvh som ordnade en akut röntgen som vi var på i fredags, hade kontakt med Lund som gjorde en ev tömmning om Moa skulle bli akut sämre under helgen, annars skulle vi vara i Lund som igår kl 08.00. Dom tömnde henne på 4,5dl vätska och det var exakt 4 veckor sedan hon sist tömdes på vätskan. Allt gick bra igår, men hennes hosta återstår tyvärr idag då hon även får lite mofin för att dämpa hostreflexerna i luftvägarna.

Vad har mer hänt under de senaste dagarna

Jo Moa var på bangolfträning i fredags efter röntgen där hon vann, det kallar ja nybörjartur,,, en riktig lycklig Moa.

Moa har klippt sig för första gången på snart 3 år, farmor putsade till hennes hår vid öronen, en riktig skönhet ..

Moa o farmor var och hälsade på Inger med alla djuren som hade lyxat till det för Moas skull Tack Inger för allt..

Oliver har varit på lite sommaraktiviteter med fritidsgården, idag är han på Boda Borg i Karlskrona...

Johan o jag har tatuerat oss, i torsdags, lägger in bilder när tatton har läkt....

Mycket har som sagt hänt den senaste veckan, och denna veckan väntar ännu en upplevelse som vi har blivit erbjudna även i år... Vi ska låna en husvagn och ligga i Åhus några dagar, Moa längtar så hon håller på att spricka, hon har stora beskymmer med hur och när vi ska börja packa....  

Hur mår då Moa???

Jo Moa mår ganska bra, ingen stor förändring, det ända vi har märkt är att hon blivit lite tystare, säger inte så mycket, tumörerna står nog stilla just nu, sa läkaren igår, kanske den vid ingången vid lungan ökat lite i storlek då hon eventuellt inte blir av med sin hosta, om den inte gör det så får hon ha hostmedicin och morfin för att lägga hostreflexen för att hjälpa henne, hon blir ganska anfådd när hon hostar som värst..

Om jag inte hör av mig igen innan midsommar så önskar vi er alla bloggläsare en riktig god midsommar, med nypotatis sill och kanske en nubbe till det...

Mycket bilder i detta inlägg.

20 Juni Skriver om Moas födelsedag, avslutning i skolan, student och födelsedagskalas


 
10 Juni Moas FödelsedagDagen innan födelsedagen lovade Moa oss att ligga i sin säng men var tror ni hon vaknade någonstans, Jo i vår säng, vi hade bestämt detta för att vi skulle komma in till henne och sjunga för henne men det blev en ton ändå..


Moa tackade sin storebror för presenten


Utanför dörren hade grannarna Folkesson prytt våra fina blommor med balonger och presenter


Dax att gå till skolan, mamma följde med idag, lite sent kom vi


Fröken Gunilla kramade om Moa


Moa fick stå inför klassen och berätta vad som fanns i presenterna som hon fick på morgonen


Efter skoldagen var här kompisar och lekte med Moa


Öppning av bloggläsare som skickat otroligt fina presenter till Moa


Presenter som Moa fått under dagen

Hela dagen den 10 Juni var här ständigt besök, vi fikade med alla Moas gäster som bland annat var Far o Morföräldrar och Mats-Åke som var här, under kvällen kom kioskaMarie, Ola och Oliver och grattade lilla Moa, mycket fikande denna dag, men vad roligt vi har haft, inte minst lilla Moa.

SKOLAVSLUTNINGEN & STUDENT 11 Juni


I Kviinge kyrka


Klass 1 sjöng en sommarvisa


Moa & Tindra


På väg från kyrkan till klassrummet där det väntar fika


Glass i stora lass


Lite Jessica mys innan avslutningen är över


Efter fikan samlades hela skolan vid flaggstången där det blev utdelning av priser och sång


Oliver var glad att hinna med en tid på Moas avslutning


Världens bästa fröken får en sista kram för detta läsåret


Oliver som är en kramgo kille ville narturligtvis krama sin fd fröken


Denna avslutning har varit lite extra känslig, det kändes som ett farväl på något sätt, det blev mycket tårar från både mig och många andra. Usch det var hemskt, det ska vara en annan sorts tårar som glädjetårar men idag var det inte det.

Till alla elever, lärare på Kviinge skola vill vi i familjen tacka för alla dessa år vi har haft våra barn hos er, ni har varit helt underbara allihopa. Allt stöd vi i familjen fått från både elever och lärare, det har inte varit lätt i alla lägen men det har fungerat SÅ bra.

Till er elever som växt upp med Moa,,, tack för att ni stöttat och hjälpt Moa under hennes sjukdomstid, ni har tagit hand om henne på bästa sätt och jag hoppas att vi ses igen när ni börjar igen i augusti.

Till alla lärare som stöttat och hjälpt Moa under dessa två åren som gått, det finns inga ord för hur tacksamma vi är för att ni finns till... Tusen tack


MARCUS, MATHIAS OCH ALLE TAR STUDENTEN

Tack för god mat och dryck på era pojkars student, Malle, Tias & Alle lycka till i framtiden.

FÖDELSEDAGSKALASET FÖR MOAS 8 ÅRS DAGMoas födelsedag firade vi på lördagen, då var vi 35 personer som ville hylla vår prinsessa.

Grattis Moa på 8 års dagen

10 Juni

Vår prinsessa fyller 8 år idag, Grattis vår älskade dotter & systerKänslorna flödar

9 Juni

Idag har haft besök av Kvh som ska hjälpa oss att prata med Moa och finnas till för oss i svåra stunder, denna dagen har jag liksom nästan bävat för. Det kändes skönt att prata med Kvh idag visst blev det många känslor och mycket sorg i samtalet, men vilka underbara människor, det betyder så mycket för oss att båda partner vet hur vi vill ha det och dom ordnar med så vi får som vi vill...

Under en tid nu har Moa mått mycket bra, hon äter och gör saker som alla andra barn, har varit lite i skolan emellanåt, ja precis som en vanlig tjej. Jag kan inte få in detta i min skalle vad som kommer att hända kanske redan nu under sommarlovet, kan inte tänka klart, finns så mycket oro och känslor inom mig som ja snart inte klarar av, vet helt enkelt inte vilket ben ja ska stå på eller om ja ska vara ledsen eller glad, allting är så fruktansvärt jobbigt med mina känslor.Jag ringde till Lund idag och försökte att dra i sista halmstråt, ni MÅSTE hitta något annat att sätta in på henne för att få stopp på denna sjukdom, det känns som om hon skulle klara av vad som helst, jag vill inte att hon ska hamna i en mapp där det står "SLUT", jag vill att dom söker i hela världen en gång till efter något som kan bota vår underbara tös.

Det har kommit tårar från mig hela dagen idag, har haft en riktig downdag idag, hon fyller år i morron, det trodde vi aldrig för 7 veckor sedan då hon var så dålig, nu är vi här och givetvis glädjs vi åt detta, men berg o dalbanan där imellan är så svår, ena dagen ser ja svart och andra massvis med glada färger.


Vilken skönhet

Ovissheten är grym, vi vill göra så mycket mer för Moa, vi har redan gjort en hel del, men nu när sommarlovet börjar ska vi ta oss till Skånes djurpark en dag för där har hon inte varit någon gång, vi ska ligga i husvagn i sommar tillexempel men då ploppar där direkt upp i mitt huvud "kommer vi dit", jag hoppas så innerligt att vi får en bra sommar med våra barn.


Nedräkning pågår

7 Juni

Som sagt så var vi hos veterinären förra veckan med Kellie, hon har då dragit på sig en infektion i kroppen hon har både feber och är hängig, vet tog boreliaprov på Kellie men som tur visade det sig negativt.. Moa var med, hon var ganska nervös över vad som skulle hända hennes älsklingshund, Moa var med i rummet en liten stund men när vet skulle ta blodprov på Kellie kunde Moa inte vara med, hon sa att ja vill inte se detta mamma, så ja går ut, och mycket riktigt gjorde hon det, hon kunde inte se på när Kellie fick ta ett prov  i benet, Moa var rädd att Kellie inte skulle sitta stilla medans provet togs, efter någon minut sticker Moa in huvudet och frågar om det var klart.... Ja o Johan bara tittade på varandra och skrattade åt henne, allt som hon själv har gått igenom så ville hon inte se hennes hund plågas...  GOA MOA...

Dagarna har varit bra, Moa har varit hemma mestadels med oss, hon hade ont några dagar efter vi varit i Lund men nu är det som vanligt igen...Nedräkningen pågår för fullt, Moa som på torsdag 10 Juni fyller 8 år väntar med spänning av vad som finner sig i paketerna, hon har önskat sig kläder och det ska hon med måtta få. Denna veckan är det fullt upp, vi fira vår underbara dotter, gå på student och givetvis vara med på skolavslutningen som även är den på fredag... Sen ska våra barn ha ett långt och soligt sommarlov....Bilderna som ja idag lägger upp är en tjej från Stockholm som fixar till mig, har träffat henne genom Stöd Moa Henriksson på Facebook, vill tacka dig speciellt Charlie för enromt fina bilder..

RSS 2.0