Behandling o OP

14 Juli,,

Har inte skrivit på någon vecka nu och känner att det finns tid för detta ikväll.

Ja, behandling blev det för Moas del förra tisdagen, kändes skönt att starta igen, hennes värden var jättebra och hon mår jättebra, så som en 7åring ska göra. Däremot vår älskade hund Kellie har haft det svårt sedan i torsdags förra veckan, det blev inget svårt beslut att fatta det var operation som gällde bara hon blir bra och pigg igen.
Ja o barnen körde till Veterinären i Näsum på förmiddagen, dom röntgade henne för 3:e gången, livmodern såg "rättsåbra" ut men inte 100, då bestämde vet o ja att där var inget mer än att operera bort livmodern. Oliver o Moa tyckte det var tradigt för vi ville ha en kull valpar på henne vid nästa löpning. Kellie fick en spruta i låret, sen skulle vi gå ut med henne tills hon blev lite snurrig, vi hann knappt ut från entredörren förrän bakdelen inte hängde ihop med övrig kropp, DÅ blev Moa jätteledsen, hon tyckte det såg hemskt ut.. Ja förklarade för henne att vi sett henne ca 80 ggr bli nersövd och att det blir som en vana tillslut. Vi lämnade Kellie ett par timmar innan vi hämtade hem henne igen. Idag har det gått 5 dagar sedan hon opererades, hon är jätteduktig med sin tratt på huvudet + ibland har hon Moas gamla klänning på sig för att skydda såret så mycket som möjligt, på söndag ska vi ta stygnen på henne, det gör ja o Johan själva..
Inget roligt att behöva betala en op på en hund som inte är mer än 2,5 år,, men har man skaffat djur så får man ta kostnaderna också, inget annat att be för.

Under dagarna som gått har vi rivit ut i Olivers rum, Oliver har själv hjälpt till endel och han tycker det ska bli hur kul som helst att få välja och styla sitt rum. I helgen kom nästa stora utgift, vi var på väg till Åhus till farmor o farfar, då vi kom till Kavröbroarna då ja hörde ett konstigt ljud, JODÅ PUNKA. Johan fick ut och byta till reservdäcket sen gick färden mot Åhus igen. Vi var först och hälsade på hos Fam Vågemyr där vi drack eftermiddagskaffe, sen gick vi ner och fixade mat till oss, farmor, farfar, Kjell o Monica. Moa ville sova över hos farmor men inte när hon går på sina mediciner, hon får göra det när hon är medicinfri. Vi var på Ottos glass och tog en varsin god strutglass...
Julia på Gran Canaria, vi tänkte på dig idag när glassen slank ner i strupen,, (lovade henne att tänka på hon när vi åt OTTOS GLASS)
I morron ska vi iväg och hämta den husvagn som vi ska låna i 10 dagar nu framöver, den ska packas och sen bär det till Åhus, vi ska ha en av våra tidigare platser, det blir lite nostalgi över det hela... WOW vad detta ska blir roligt, barnen vill ha vagn igen, men vi som föräldrar måste försöka att få upp en bra buffert om ifall att vi hamnar i samma sits igen, OM det blir vagn igen så blir det nog inte förrän vi kan med säkerhet veta att Moa är FRISK... FÖR DET SKA HON BLI.
 



Kommentarer
Postat av: KATTA

Vad sööööööt Kellie är i klänningen:)

Synd att ni inte kan få valpar men

huvudsaken är ju att Kellie blir bra.

Moa kämpa på med behandlingen DU ÄR SÅ

STARK & DUKTIG.....

Ha det bra i Åhus jag hoppas det fina vädret

fortsätter så ni kan bada.

KRAM Till er ALLA

2009-07-14 @ 23:38:29
Postat av: Kristina

Jag operade min tik oxå för några veckor sedan, dock var hon lite äldre.Vad kostade er operation ? Intressant att höra vad olika kliniker kostade.Jag betalde 10.400 := totalt.

2009-07-14 @ 23:43:57
Postat av: Pysan

Vilken söt hund i en söt flickas gamla klänning..



Kram Pys

2009-07-15 @ 15:03:47
URL: http://pysan.wordpress.com/
Postat av: Lena

Hi hi hi så söt hon är i klänningen. Moa kämpa på med behandlingen, du är så duktig.

2009-07-15 @ 19:41:49
URL: http://www.min.st/zimba
Postat av: Moa

Hej

tror nog det blir vagn igen för er så småningom :) MOA KLARAR DET HÄR, HON ÄR EN STARK TJEJ! Kämpa på med behandlingen!

Tråkigt att ni fick operera bort livmodern :( Och visst kostar det, men vad gör man inte för sina djur... Vi steriliserade vår katt efter inte så lång tid men när hon var ganska precis ett år fick hon ett fel på bakbenen och fick operera båda två, annars hade vi fått avliva henne. Som tur är så hade vi sjukförsäkring och inte bara olycksfallsförsäkring så det kunde blivit betydligt dyrare... Iofs var det mamma och pappa som betalade så jag ska väl inte säga så mycket.



Hoppas Kellies sår läker fint så hon blir av med tratten snart! Vår Smilla var på något vis allergisk mot stygnen hon fick vid steriliseringen (vi undrade nästan om den katten råkar ut för allt) så hon fick gå med tratt jag vet inte hur länge innan det läkt som det skulle.



Ha det jättefint i Åhus nu! Hoppas ni får fint väder :) Kram!

2009-07-15 @ 22:26:52
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Indira

En sommarhälsning till Moa och hennes familj. Hoppas ni får det härligt i husvagnen, det är ju så mysigt med campingliv. Så roligt att höra att Du Moa mår allt bättre och bättre. KRAM

2009-07-15 @ 23:06:00
Postat av: Anonym

Hej

Hoppas att ni har haft der skönt i Åhus. Och att Moa mår bra. Jag vet hur det är när man har hund, har själv en stor schäfer som ofta varit hos vetrinären. Hoppas att Kelli mår bra



stor kram till er alla



Kjerstin i receptionen

2009-07-16 @ 19:12:56
Postat av: Linn

Jag måste bara säga att jag beundrar er stort!

Jag vill ge er alla lyckönskningar jag kan!



Fortsätt kämpa och vara så starka som bara ni kan vara!



MVH Linn

2009-07-19 @ 14:38:56
URL: http://misshandgranat.blogg.se/
Postat av: Pernilla, Moa, Thilda, Oliver och Oliver

Hej nu sitter vi i min vagn och Moa hon hjälper mig att platta håret. Fast Thilda gör mest ;) Vi har det superbra här ute i Åhus kram på dig gullunge :) Idag är det måndag 20 juli och Oliver och Oliver har varit i Kristianstad med Johan och Moa som fått lite blod idag ;)Nu säger Moa vad jag ska skriva " Jag saknar Sandra och Anna supermycket " kom hit puss till alla från oss i Åhus :)

2009-07-20 @ 15:17:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0