Lund i dag

28 Okt

Vi har idag varit i Lund för att starta upp ytterligare en cellgiftskur, Moa o Johan var o tog prover i måndags på VC i Knislinge och provsvaren var super, det var länge sedan nu att hon kunnat startat på dagen för en kur, de senaste månaderna har vi fått väntat o väntat på att värdena skulle nå toppen för att få starta.

Dagarna som gått har vi både varit bjudna på middag, varit på kalas och dop. Barnens kusin Ellen döptes i söndags i Nosaby kyrka och var ett mycket fint dop med mycket barn och sång. Ni som vet vem den kära ängeln Evelina var som tyvärr gick bort innan sommaren så var där en tjej som ställde sig upp i kyrkan och sa några SÅÅÅÅ fina ord om Evelina och hennes kamp mot denna hemska sjukdom. Tjejen hade många fina änglar som såldes i kyrkan som Evelinas mormor gör och sedan säljer och pengarna går till en insamling i Evelinas namn som i sin tur o ordning går till Barncancerfonden, idag är insamlingen drygt 88 000kr och strävan fram till jul/nyår är  att insamlingen ska ha nått 100 000 kronors toppen..Själv köpte både jag o Moa ett varsett som jag bär på mig i mitt halsband med Hopesmycket och mina barns namn i. Mycket fint smycke nu när det även är prytt med en så fin ängel... Kommer att lägga in ett litet kort här på bloggen där man kan ta kontakt med Rose-Marie Julin som gör dessa fina änglar. Tyvärr har jag inte batteri på kameran så ja kan ej lägga en några kort idag, men dom kommer.



Efter dopet så följde Moas nästkusin Amanda med hem och lekte med Moa, dom fann varandra direkt och igår så lekte dom igen. Jätteroligt att barnen har funnit varandra.

Ja själv har börjat att jobba 2,5 timme om dagen, det kändes väldigt nervöst i måndags när ja anlände till min arbetsplats, men det kändes SÅ skönt att komma hemifrån och inte känna sig så fruktansvärt trött o eländig. Har liksom fått tummarna ur .... igen och detta ska nog fungera hoppas jag. Var väldigt konstig i kroppen när ja kom hem från jobbet då ja fick ta en lugnande tablett men igår och idag har ja klarat mig utan den pillan iallafall...

Besöket i Lund idag gick alldeldes utmärkt, vi träffade Dr A idag och den doktorn har vi inte sett sedan jag och Johan var nere i Februari månad då den tredje dödsdomen kom, han tyckte nog det var lika roligt att se oss som vi med honom, han är så väldigt bra. Moa, Farmor och jag hade en tävling idag när vi var på väg till Lund, vi kan kalla den för vikttävlingen, vi gissar på en varsin vikt, den som har rätt får vars 10kr av de två andra, och idag vann ingen, Moa gissade 21,1, farmor 21,4 och ja 21,3, Moa vägde hela 21,7 kg och var 117,6cm lång, väldigt bra, vi tror det är alla strips och chokladmilkshakes i Turkiet som gjort denna viktökning, vi har väldigt roligt innan ställer sig på vågen, alla är liksom lika spända på vad den ska visa. Dr A ställde frågor till Moa och antäcknade en hel del som sades, och vi räknar med att röntgen av lungorna blir av i December månad och ger oss en rejäl julklapp med ett positivt svar.. Den största och bästa julklappen vi kan få detta året.

Måste hälsa till den underbara tanten i receptionen i Lund, Kjerstin du är bara så underbar....

Kommentarer
Postat av: Moa

Vad bra att ni kunde starta kuren i rätt tid och allt, skönt när värdena hämtar sig så snabbt :D hoppas moa mår bra trots cellgifterna!



låter bra att mjukstarta med jobbet och att det kändes hyfsat bra, skönt att det "bara" var efter första dagen du behövde lugnande och hoppas att du kommer slippa det mer framöver. hade ett tag förra året när jag började jobba när jag behövde starta dagen med en lugnande, det kändes lite jobbigt. men sen blev det bättre!



håller verkligen tummarna för att moas lungor ser finfina ut i december.



många kramar till er! ska bli kul att se lite bilder när batteriet är laddat igen :)

2009-10-29 @ 10:20:04
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Kajsa

Oj vilka fina änglar, skulle kommenterat ditt halsband idag men det hanns inte med. Det va/är super fint. Tycker vi kan försöka få till en eftermiddag då vi kan ses. Theo är ledig måndagar och onsdagar. Annars hämtar jag honom 13.30.

Tack så jätte mycket för de fina kläderna vi fick till Måns idag.



Kram

2009-10-29 @ 17:24:03
Postat av: Jan Fagerström

Fint av er o tänka på vår flicka, och dom fina änglarna, som förhoppningsvis skall göra kampen mot ondskan(barncancer)

2009-10-29 @ 19:08:14
URL: http://prinsessanevelina.blogspot.com
Postat av: Jan Fagerström

Fint av er o tänka på vår flicka, och dom fina änglarna som förhoppningsvis skall göra lite nytta i kampen mot ondskan(barncancer). Jag hoppas ni får ett besked i glädjens tecken i december.. .. hälsning Jan(pappa till en annan prinsessa)

2009-10-29 @ 19:13:35
URL: http://prinsessanevelina.blogspot.com
Postat av: kjerstin johansson

Hej igen

Det var så underbart att träffa Er igen, o tack Moa för den goa kramen jag fick, skönt att höra att du kan börja med din kur igen utan att få vänta flera veckor. Men helst skulle jag vilja höra attDu slapp det. Jenny det var så kul att se dej men ta nu en dag itaget på jobbet så att du kan bli bra igen. Hoppas att Oliver också mår bra.



Bamsekraaaaaaaaaaaaaam till er alla



Kjerstin

2009-10-29 @ 19:27:21
Postat av: Maria m Olivia ATRT

Hej igen. Tänk att man kan bli så tacksam för en cellgiftkur?!?!? För att alternativet är så mycket värre. Vilket j-vla liv!

Kram till er alla, hoppas MR går bra! vi kör vår nästa vecka. Skit!

2009-10-29 @ 21:05:57
URL: http://enmammas.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej Jenny!

Vet inte om du minns mig och min dotter Antonia. Vi delade rum på CSK den 21 mars, denna för er fruktansvärda mardrömsdag. Min dotter blev denna dag op i sin fot. Vi har tänkt så mycket på hur det ´gått för lilla Moa, som var så liten. Jag såg artikeln i Kvällsposten och blev glad av att se att du hade rätt när du sa till mig på natten när vi satt i korridoren en stund och pratade att er Moa var en kämpe. Vi håller alla tummar vi kan för Moa./ Mamma Maria och Antonia

2009-10-29 @ 22:31:31
Postat av: Christel

Hej !

Jag kan inte komma in på länken med änglarna !!

2009-10-30 @ 10:53:19
Postat av: Anna

Hej på er! Nu var det längesedan jag var inne och läste om er. Jag blev så glad av att läsa att Moas prover var bra. Hoppas att allt är bra i övrigt också. Jag tänkte på er igår när jag tittade på rosa bandet galan. Jag har precis som kvinnan med änglarna gjort ett smycke och genom det samlat in pengar till cancerfonden, inte 88000 men iallafall 11000, det känns riktigt häftigt. Tyvärr har min katt mitt uppe i allt sprungit bort så det känns lite bitterljuvt, men hoppet finns fortfarande kvar att hon kommer hem igen. Jag vill skicka en stor kram till er och önska er en trevlig helg. Stor kram från Anna

2009-10-30 @ 20:41:35
URL: http://www.hildestamdesign.se
Postat av: syren

Vackra smycken! kram

2009-10-31 @ 11:03:41
Postat av: Hanna

Nu har jag en fråga på min blogg. Vad tycker ni min nya kattunge ska heta? Ni kan också kommentera vad ni tycker om min andra kattunges namn Zingo. Båda två är pojkar.

Ses på min blogg <3

2009-11-01 @ 15:45:36
URL: http://zeezo.blogg.se/
Postat av: Julia - Älska utmaningen!

Vad härligt att ni kunde starta igång med kuren direkt! Hoppas ni haft en fin helg.

Många varma kramar

2009-11-01 @ 17:11:27
URL: http://livetsomsjuk.blogg.se/
Postat av: Anonym

Änglarna var verkligen superfina! Dom borde säljas på en hemsida och jag tror många fler än jag skulle vilja köpa, om man visste vart dom fanns = massa pengar till barncancerfonden! :)



Massa kramar till Moa och resten av familjen!

2009-11-03 @ 19:02:38
Postat av: Cilla

Härligt att värdena var så bra och att vikt och längd överraskade positivt! Förutom min beundran av Moa så tycker jag även att ni andra i familjen är storslagna. Strongt att du redan har tagit dig tillbaka till jobbet.



Hälsar Cilla i Sydney

2009-11-04 @ 00:26:33
URL: http://borglinsdownunder.blogspot.com
Postat av: Cilla Evelinas mamma

Hej. Härligt att allt är bra och att behandlingen är igång,även om det är jobbigt för alla.

Har förstått att många är intresserade av änglarna och vet ej var man får tag på dom.titta gärna in på prinsessanevelina.blogspot.com där det finns bilder och tele nr man kan vända sig till. Kram till er alla från Cilla mamma till en ängel

2009-11-04 @ 13:13:43
URL: http://prinsessanevelina.blogspot.om
Postat av: Anna

Hej!

har åxå 2 såna fina änglar i mitt hope halsband , en blå för min Ängel Hugos Blåa ögon och en vit jag fick av min moster:)



Kraam på er

2009-11-05 @ 19:41:19
URL: http://hjartebarnsmamman.blogg.se/
Postat av: For Vitality

Hej!



Vi är tre tjejer som går sista året på gymnasiet och gör ett projektarbete om hospiceverksamheten i England respektive Sverige där vi är inriktade på barn med cancer. Vi har en fråga angående änglaberlockerna, så kan du kontakta oss på vår mejl? [email protected]

2009-11-16 @ 10:16:41
URL: http://forvitality.blogg.se/
Postat av: moa

du är den bästa mamma som finns

krammar på daj mamma jenny krammar moa

2010-01-22 @ 19:56:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0