En mirakelvecka

9 Maj

Har inte orkat att uppdatera bloggen då jag själv har åkt på en dunderförkylning, som gjort ont i kroppen och bihålorna fulla av sikret.

Vet knappt var jag ska börja, men i måndags när Kvh var och kopplade ur Moas näringsdropp så hade hon fått för sig att nålen skulle dras, tjejen från Kvh och Johan o jag förstod inte varför Moa blev så ledsen när hon skulle köra, hon fullkomligt skrek av förtvivlan, efter en stund då ja lugnat henne förklarade Moa för oss att hon inte ville ha nålen för då kunde hon inte kela med sin mamma, den var i vägen.... Vi drog nålen fort som tusan och Moa lugnade ner sig, det tog hårt på henne att skrika och vara ledsen, så när Kvh hade kört ville hon vila lite och det gjorde hon och jag i 2 timmar.


Moa får sitt näringsdropp


Sov i t2 timmar efter Kvh dratt nålen
Hon har börjat att äta som vanligt, vi hämtar allt hon vill ha i sig, vi är som hotellpersonal till henne vad hon än vill och ska så hjälper vi henne. Cortisonet har gjort mirakelverk denna veckan, hon har knappt fått någon morfin alls i denna veckan, det känns så skönt att hon börjar få tillbaka lite färg i ansiktet igen och att aptiten har vänt från att inte ha ätit någonting till att äta jämt. Vi kan inte förstå att hon inte fått cortison tidigare när vi har berättat för Lund att hon äter dåligt, ja tror inte att hon fått cortison tidigare i sina behandlingar det är iallafall inget jag har lagt på minnet. I torsdags var vi tilloch med en liten runda i skolan och hälsade på kamraterna, dom har förstås börjat undra varför inte Moa är i skolan, men nu är hon där med mig någon timme eller så. Ifredags var vi där också då hela skolan hade storsamling där barnen dansade och sjöng..


Moa och Jessica i skolan


Julia M och Moa

Efter skolan i fredags var vi på hjälpmedelscentralen och provade ut en rullstol till Moa, hon blev fäst vid en direkt som hon själv kunde köra och var hur fin som helst, hon fick en speciell dyna att sitta på då hon tappat så mycket i vikt och gör inte så ont att sitta på. Innan vi äntligen var hemma så körde vi inom en kompis som gör dekaler till olika bilar och motorcyklar, Fredrik heter han och han tog fram precis vad Moa ville ha på sina hjul på rullstolen, den blev hur fin som helst.






Moa har fått en data från Cancerhjälpen där hon spelar och lyssnar på musik

Johan och jag har sett en sådan förändring på Moa denna veckan att vi knappt kan förstå det, Moa har de senaste veckorna varit så långt nere och nu fått en sådan vändning att vi inte hinner med, det är hur fantastiskt som helst att både kunna prata med henne och att sitta kring köksbordet och se hur hon matar in mat i sin lilla mun. Vi har ju trott att detta skulle bara gå på ett håll men efter cortisonet finner vi ännu ett litet hopp. Vi ska till Lund igen den 20 maj för att gå på läkarbesök, där dom lyssnar och kollar henne lite...

Tack för alla fina blommor och brev till oss i familjen Henriksson, och för alla fina besök denna veckan...

Vill även tända ett ljus för fina änglen Evelina som gick bort för ett år sedan... Tänker på er..


Kommentarer
Postat av: Sarah H

Åhhh så glad jag blev för Moa's och er skull... Att det ändå kanske är ngt åt det bättre hållet för henne, så hon kan äta och framförallt INTE har så ont!! Krama henne <3 kram Sarah H

2010-05-09 @ 09:31:18
Postat av: Sanna

Håller med tidigare talare, sååå glad att det går åt rätt håll igen!! Har varit orolig då ni inte har skrivit på länge så detta var skönt att höra, underbart att hon inte har ont och har börjat äta mer!

Tusen kramar till er!!

2010-05-09 @ 09:47:02
Postat av: tommy

Nu trillar nästan tårarna framför skärmen igen. Fast av hopp och glädje denna gång! Gud vad glad jag blir för er och Moas skull! Hoppas hon fortsätter äta så att hon kan få lite mer kraft för att bekämpa den här skiten!



kram

2010-05-09 @ 09:47:34
Postat av: Marita

Tårar av glädje rinner ner för mina kinder,,,vilken liten kämpe hon är, Er lilla Moa.

Har varit inne på bloggen flera gånger varje dag för att se hur ni mår. Åhhhhh va'glad jag blev efter dagens läsning. Ha, det nu så bra som Ni bara kan.Kramar till Er alla fyra!

Marita

2010-05-09 @ 10:24:07
Postat av: Sandra

Vad skönt att höra att Moa mår lite bättre nu...Kämpa på vännen!!

Tack så mycket för kläderna Ellen fick...Jackan med Hello Kitty var verkligen populär och den hänger nu på tork eftersom hon gärna ville använda den direkt. Många kramar till er =)

2010-05-09 @ 10:39:48
Postat av: Jenny

Hej jag har läst hela bloggen från början fram tills idag. Vilken underbar liten tjej ni har. Skönt att hon mår lite bättre igen och att hon äter. Skickar många stora styrkekramar till hela familjen.

KRAM

2010-05-09 @ 10:47:07
Postat av: sanna

Min lillasyster Bianca hade leukemi och fick cortison som en del av behandlingen, men när hon åt den blev hon väldigt, väldigt arg och obekväm med sig själv. Kan kanske vara en av anledningarna till att dom har undvikit det hittills...MEN vad skönt att det fungerar åt er!! Tänker på er och skickar varmaste tankar och styrka och kramar. Moas leende är helt fantastiskt! Och det är ni förresten allihopa!!

2010-05-09 @ 10:59:23
Postat av: Sari

Tänker på er dagligen och ber o önskar inget hellre än att Moa ska må bra igen!

Stora stora styrkekramar till Moa och resten av familjen.

Sari& Pontus

2010-05-09 @ 11:15:12
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: Lena

Tänk att man blir så rörd att ögonen svämmar över. Söta gullungen Moa är världens tuffaste tös och jag tror baske mig att hon klarar av denna sjukdom och att det vänder. Nu ska jag hålla tummarna ännu hårdare för er:-D

Kramisar från mig<3333

2010-05-09 @ 11:24:41
URL: http://fridatowe.bloggspace.se
Postat av: Moa

Otroligt skönt att cortisonet gjort sådan nytta! Man önskade ju att det kunde ta bort cancerhelvetet också... Fint att ni kunde vara i skolan litegrann och träffa kompisarna. många kramar!!!

2010-05-09 @ 11:28:08
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Annica

Vilka härliga bilder =)

Rullstolen blev ju jättefin!

Skönt att det vänt för Moa !

Kramar

2010-05-09 @ 12:02:52
Postat av: Catarina i Gualöv

Jenny.. Dina ord är underbara, glädjetårarna rinner, så underbart att hon mår bättre.. Kramar till er alla!

2010-05-09 @ 13:23:48
Postat av: Veronica

Åh,tårarna rinner...

Fina Moa,blir så glad att hon mår bättre,

fruktade det värsta när du ej skrivit på ngra dar.

Hon ser så ynklig ut på kortet när hon får sitt dropp,smala fina lilla kroppen-vad har den inte fått utstå...

Tycker dock att hon fått tillbaka glimten i ögat igen!!!!

Tänker på er hela tiden många kramar från mig.

2010-05-09 @ 13:43:33
Postat av: Ewa

Åååå vad glad och rörd jag blev av detta inlägg...vilken kämpe hon är lilla Moa <3

och vilken fin rullstol =D Kör nu inte för mycket rally med den Moa =D KRAAAM

2010-05-09 @ 13:57:57
Postat av: Lisbeth W Möller

Ohhh så glad jag blev att det har vänt. Moa vilken fräsig "Rull Racer" du fått .. Håller tummarna nu att allt går på rätt håll Många Bamsekramar till er alla Från Lisbeth

2010-05-09 @ 13:58:14
Postat av: Amanda M

hej Moa! vilken fin rullstol du har fått från Amanda M

2010-05-09 @ 19:15:58
Postat av: syren

Vilken härlig rullstol! Ett positivt inlägg detta här. kram

2010-05-09 @ 19:24:39
Postat av: Helen

Så glad jag blev över detta inlägg...jag har tänkt så på er...håller tummarna och hoppas på ett mirakel...var rädda om er och ta väl hand om varandra...bamsekram till er alla fyra från Helen i Malmö

2010-05-09 @ 21:04:11
Postat av: Lotti Olofsson

Skönt att läsa att Moa mår bättre och kan äta så hon får lite nya krafter .

Fräck rullis :)

Kram till er alla

2010-05-09 @ 21:13:38
Postat av: Elin A

Jättefin rullstol!!! Skönt att läsa att aptiten kommit tillbaka till söta Moa.

Tänker på er många gånger om dagen. Många varma kramar Elin

2010-05-09 @ 22:13:16
Postat av: Leena Svensson

Åh vad härligt att Moa kan äta igen. Kollar flera gånger om dagen på bloggen.



Många kramar Leena

2010-05-09 @ 22:51:37
Postat av: Natalie

Vad Moa och Jessica ser härligt glada ut! Ser att de verkligen trivs tillsammans! De ser glada ut att äntligen att träffas igen i skolan! Hoppas att du orkar vara mer i skolan snart Moa! Träffa Jessica och alla andra i din klass och skola! Och ha kul!



Och härligt Moa att du börjar få mer hår!

Bra att du äter igen!



Och vilken häftig rulle du har! Fint pimpad!



Skönt att du får en extra mjuk sittdyna! Inte alls kul när det gör ont när man sitter. Var själv sjuk i höstas, blodinfektion och luftrörskatarr. Gick ner 9 kg då jag var sjuk. Och sitta på stolar var inte skönt. Fick ont när jag satt på stolar. Fick ha extra mjuka dynor på stolarna. I skolan fick jag ta en mjuk kontorsstol att sitta på.

2010-05-09 @ 23:15:33
Postat av: Linda

Hej!

SKÖNT att hon/du, Moa, kan äta igen!

& att du har kunnat komma iväg till skolan.

Skolan är ju verkligen toppen med alla kompisar!

Kramar till er alla!

Linda

2010-05-10 @ 00:21:54
Postat av: Cilla

HEJA MOA!!!!!

Kramar från Cilla i Sydney

2010-05-10 @ 01:36:11
Postat av: Kajsa

Ja det är en förvånadsvärt pigg Moa och det är så härligt både för henne och er.

Sören vilken snygg kärra hon fått.



Kram

2010-05-10 @ 08:11:58
Postat av: gertie (kitty`s mamma)

Hej!Vilken lättnad.Ha mindre ont o kunna äta igen.Jag känner igen er känslomässiga berg o dalbana.Kämpa på!!! Hälsa moa. KRAMAR TILL ER ALLA

2010-05-10 @ 09:08:31
Postat av: Bitte i Vittskövle

vet ej vad jag ska skriva.Men tänker på er varje dag oläser bloggen ofta o pratar o frågar farmor om hur ni har det .Jag vet ju att MOA är en kämpe o hoppas att det hjälper henne.Kan ej göra något annat än att hoppas på det bästa för er alla o fortsätta med att göra änglar så att det kommer in mer prngar till barncanserfonden.En stor kram till MOA o OLLIVER till er okså förstås

2010-05-10 @ 14:05:15
Postat av: lucas

Hallå!

Hitta hit genom en kollega som sa att bloggen handlar om en liten hjältinna som kämpar emot cancern. Och de är bara att hålla med. Vilken kämpe hon är. Jobbar själv på barnonkologen i Göteborg och vet hur alla barn kämpar emot denna hemska sjukdom. Det glädjer mig att Er Moa mår bra och att framstegen kommer allt efter som. Låt oss hoppas att de håller i sig och att nästa läkarbesök blir ett bra. Hoppas att alla ser och förstår att alla pengar, stora som små summor, är värdefulla och kan bokstavligen rädda liv!



Ta hand om Er allihopa och Moa- du är så duktig och stark. Tänker på dig emellanåt och hoppas du ska ta dig ur de här. Kämpa tjejen! =)



//Lucas.

2010-05-10 @ 17:05:09
Postat av: Mia B

Har följt er blogg ett tag nu, en sån liten figter er Moa är,varma styrkande tankar till er familj!!

Mia

2010-05-10 @ 19:48:34
Postat av: mia

Vilket härligt inlägg att läsa, trots det som är... Mamma-gos är ju det mysigaste och viktigaste som finns så Moa gjorde ju alldeles rätt i att kräva sin vilja igenom :)!

Tänker ofta på er och hoppas att ni har det så bra som det bara går. Alla fyra. Kämpa, kämpa, kämpa såsom ni har gjort och gör. Stora, Starka, Styrkekramar, mia.

2010-05-10 @ 23:47:04
Postat av: Susanna

Fy vad det smärtar i mitt mammahjärta att läsa och se bilden på dig Jenny och Moa vilandes i soffan.... Jag lider med dig och detta helvete du och din familj genomlider just nu.



Kramar i mängder

2010-05-11 @ 10:22:00
Postat av: Natalie

Hej Moa! Skickade ett kuvert med lite presenter till dig igår tisdag. Hoppas att du har fått det!! Hade varit kul att veta vad du tycker om det fick av mig!



Kram Natalie i Helsingborg!

2010-05-11 @ 23:58:41
Postat av: Helen

Tänker så på er...kram från Malmö

2010-05-12 @ 09:09:42
Postat av: Lena

Hej Moa med familj. Du verkar må bättre och hoppas att det går åt rätt håll. Livet är orättvisst att vissa drabbas. Ha en superbra helg Moa du har en fantastisk familj runt omkring dig. Kram från en läsare................

2010-05-12 @ 11:58:31
Postat av: Anna K

Vilket tufft liv för er! Jag önskar er allt gott.

2010-05-12 @ 12:33:50
Postat av: Cilla

Saknar ord för vad jag känner i mitt mammahjärta.. Men sänder massor av styrka och kärlekskraft..

2010-05-12 @ 21:45:54
Postat av: Nelly

Tänd ett ljus för alla de som lider av cancer och ställ det i fönstret.



Låt oss tända ett ljus till minne av varje cancerpatient, familjemedlem och vän, som har förlorat striden med cancer, och de som fortsätter att erövra den!



Datum: den 30 maj 2010

Tid: 20:00 - 21:00

2010-05-13 @ 00:15:46
Postat av: Veronica

Hej Moa,

hoppas du mår bra och att det går bra att köra med rullstolen.

Den var fin med märkena Mimmi o Kaja på hjulen:)

Kram från mig

2010-05-13 @ 08:45:53
Postat av: cecilia

Finaste lilla Moa, smärtar mig så att se hur sjuk du e. Vill bara kunna trolla, lägga min hand på dej så vore du botad och frisk, varför kan man inte göra det? Barn skall inte vara sjuka....kan bara sända styrka och att er fina tös får ha det så bra som det går, Kram Cecilia

2010-05-13 @ 11:00:42
Postat av: Charlotte

Blir så glad när jag ser att Moa mår bättre :):):)

Hon är LJUVLIG.. känner inte er/henne.. men om jag skaffar mig barn så vill jag ha en sån där söt, varm, härlig tjej... <3 Ni måste va så stolta! :)

Hoppas allt går åt rätt håll.. men det tror jag verkligen på!

Kramar och värme i massor till er alla......

2010-05-13 @ 11:01:57
Postat av: Kristianstadbo

Hej Moa!



Vilka fina dekaler du fått på hjulen. Tänker på dig så och på din familj.

Kramar till hela familjen.

2010-05-14 @ 20:54:27
Postat av: Siss

Ja, vad säger man??

Som alla andra, kämpa på och njut av varenda sekund

tillsammans....ingen av oss vet hur länge vi har varann!!

Jag är eg inte religiös, men tror på en rad i psalmen

Blott en Dag....." som din dag, så skall din kraft och vara, detta löfte gav Han mig".

Man får den kraft man behöver, kanske inte från Gud, men man får den nånstans ifrån...och om ens barns välbefinnande beror på det så...jaaa, då måste man ju leta upp de sista krafterna och hjälpa

barnet igenom det svåra!!!

Tänker på er ofta...kram Siss

2010-05-14 @ 23:39:24
Postat av: Veronica

Tittar in för att se hur ni har det.

Solsken i Stöde idag,

hoppas du också har sol Moa.

Kram från mig

2010-05-15 @ 22:10:00
Postat av: Lena

Hej Moa med familj! Hoppas allt är bra med er och att Moa nu mår bättre. Sommaren och värmen är på väg så njut allt ni kan i fulla drag. Kanske svårt ibland när inte allt är som det ska. Ha det riktigt bra nu Moa. Tänker pöå dig och din lilla familj

2010-05-17 @ 11:51:33
Postat av: Veronica

Bara jag igen,

hur mår du Moa?

Håller tummar och tår att läget är under kontroll,

Fina lilla Moa.

2010-05-17 @ 15:54:58
Postat av: moa henriksson

Hej mamma pappa det är moa. du är snäll i hella värden. Kram Moa och Oliver och Kellie

2010-05-17 @ 20:14:10
URL: http://moahenriksson.blogg.se/
Postat av: Malin Larsson

Ja, lilla sööööta Moa och hennes fina familj, hur mår ni?

Tänker så på er, jag håller också tummar och tår för att det går bra för er. Jag hoppas att det snart sker ett mirakel. Ta hand om er.

Varma kramar Malin

2010-05-17 @ 20:15:19
Postat av: Helen

Lilla goa Moa...jag ser här på inlägget ovanför att du har varit inne på bloggen...så glad jag blev när jag såg det...jag tänker så mycket på dej, ja varenda dag...och hoppas verkligen att ni har det så bra ni kan...bamsekram från Malmö

2010-05-17 @ 20:46:20
Postat av: Hanna

En stor kram till dig Moa från din hemliga vän Hanna. Jag tänker på dig varje dag, även om du inte vet vem jag är.

2010-05-17 @ 23:04:12
Postat av: Lillan

Hej fina Moa med familj

Går in och kollar bloggen varje dag. Hur mår ni?

Tänker på er.

Kram

från en mamma på Gotlan

2010-05-18 @ 21:44:46
Postat av: helena, åhus

PS Moa.....Glassbåten och OTTOs glass har öppet i Åhus....

2010-05-19 @ 15:31:58
Postat av: Moster Tess

Hej Moa, vilken fin rullstol och dekaler du har. Tycker så synd om dig!! Hoppas att du kan bekämpa din svåra canser snart, håller tummen fän !!!!=I

2010-05-31 @ 21:04:03
URL: http://mostertess.blogg.se/
Postat av: Simon

Hej Anton!

2010-12-01 @ 15:16:23
Postat av: Simon

DISSA MER

2010-12-01 @ 15:50:19
Postat av: Anton

Hej Siiiimon , äta kebab idag ? :)

2010-12-02 @ 08:43:45
Postat av: Simon

AAA KEBAB ÄR AS GOTT ASSÅ, MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM:D:D:D:D::DD:D:D::D:D:D:D:D:D::D:DD

2010-12-02 @ 08:45:16
Postat av: Fritzl

SLUTA VARA SÅ JÄVLA OMOGNA ERA JÄVLA HORUNGAR, TROR NI DET ÄR KUL ATT SE DETTA ELLER? FÖR I HELVETE I HAVET!!!!

2010-12-02 @ 08:50:03
Postat av: Tfhroimtazsl

:]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]((((((((((((((((((((((((((((((.00009999999990wdwdbdasudjasiduj892yuuj12u12ue4j20qwuejqLOLOKLOPLOLOLOLLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOOLOLOLOLOLOLLOLOOLOLOOOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL

2010-12-14 @ 13:05:19
URL: http://fritzl.com
Postat av: rullstols ronny

tjenare moa, ronster här! jag är en knug som tycker om att äta fisk och kex, NAD ILIKE COOOOOOOOOOOCCCKKKKKKKKKKSSSSSSS

2011-03-21 @ 17:57:34
Postat av: data-pata

JAAAAG HATAR BANANER, GÅ OCH KÖP ÄPPLEN ISTÄLLET

//// jag.se

2011-03-21 @ 17:59:44
URL: http://jag.se
Postat av: Anonym

@ Hej Moa, vilken fin rullstol och dekaler du har. Tycker så synd om dig!! Hoppas att du kan bekämpa din svåra canser snart, håller tummen fän !!!!



ja, mycket fina dekaler, jag älskar rullstolar XD, -pontus E, ps, jag tycker om kim possible XDDDD

2011-09-06 @ 01:18:37
Postat av: godisklasse

fyfan va jag gillar choklad, ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ, jag datapata och frukt-anki ska ut och köpa choklad bananer och blåa blomkrukor, sen ska jag fan dra kuken rakt in i blygekentas urinrör, sen ska jag komma på moas panna medans jag får kuk i röven av data-pata.

2012-03-16 @ 13:32:35
URL: http://jag.se
Postat av: sten erik

fan, det är jag som är keymastern här, ge mig kuk.

2012-03-16 @ 13:33:45
Postat av: pontus e

jag älskar simpsons. http://famous-cartoon.adult-collections.com/famous-cartoon/naked-lisa-simpson.jpg




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0