Tusen tack till ALLA för Moas Loppis

29 Maj, Tors, Idag har varit en speciell dag, Oliver var på utflykt med skolan hela dagen, och Moa var hos farmor hela dagen, ja o Johan har haft en dag för oss själva, vi har varit ute och kört en sväng och bara varit vi två. Vi körde hemifrån i morse o kom hem vid halv fem tiden, vi har haft det helt underbart, utan barn och bara varit oss själva, ingen att bry sig om, och ingen som kallar mamma eller pappa hela tiden, superskönt faktiskt, en sån här dag vi har haft idag, vet ja inte när vi hade sist.

Som om dagen var över, NEJ NEJ, ikväll var vi i hela fam Henriksson inbjudna till IFK Kristianstad Handbollslag, dom har gjort en fantastisk insats till oss i familjen.  Anders Rosenkvist tog emot oss när vi kom, då grabbarna precis slutat att träna, vi gick upp i klubbrummet där det bjöds på pastasallad och tårta. Moa hade tagit med sig sina små kort med hennes bloggadress med som hon delade ut till alla som var där. Trodde nog hon skulle varit mer blyg än vad hon var. När vi ätit och druckit ställer Anders sig upp och berättar om vad han och hela A-laget,  ville göra för oss i familjen, det var tårar, men mycket glädje, vi blev så berörda av vad han sa, helt underbart, själv fick ja tårar ja också, och med skakande röst reser jag mig upp och tackar med hela mitt hjärta, trodde nog aldrig jag skulle gjort detta men dom som var i rummet gav mig så mycket mod och stöd, det finns inte med ord att tacka er, och vi kan lova att vi kommer till hösten och kollar in era hemmamatcher, det kan vi lova. Tusen tack allihopa, ni ligger varmt om våra hjärtan.Tack

Moa fick idag ta emot ett kuvert, matchtröja med alla autografer på och även ett lagfoto, Både Moa o Oliver fick en mössa som självklart stod IFK KRISITANSTAD på....

www.kristianstadsbladet.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080530/OSTRAGOINGE/543906247/1021

Moa Henriksson i IFK-kläder. Bild: PETER ÅKLUNDH

Moas egna bilder

Anders Rosenkvist IFK Kristianstad
27 Maj, Tisd. Igår var vi och tog prover, dom visade sig hyffsade, det vara bara trombisarna som gått er till 80, annars var de andra helt OK. Moa har varit lite på dagis, idag fick hon gå hem pga sitt djä...... a illamående, tycker så fruktansvärt synd om henne att hon inte kan få må RIKTIGT bra några dagar i rad, så tradigt.
Moa äter mer o mer tycker vi, nu för tillfället är det tacosbröd och i det ska hon ha tacofärs och riven ost, och sen är det macka med jordgubbar på och drycken är bara Cocio eller Pucko.... Igår ringde Anders Rosenkvist från Kristianstads Handbolls klubb, vi blev inbjudna på torsdag på en fika....Ska säga att både jag och Anders grät under vårt samtal, vi är så tacksamma för vad alla gör för oss......
Nu i kväll var vi på cirkus här i lilla Hanaskog, trodde nog inte den skulle vara så bra som den var, men den var mer än sevärd, clownen var helt underbart bra, skulle ta kort, JAHA då var naturligtvis batteriet slut, typiskt....

Måste även tillägga, gå in på www.123minsida.se/helpandjoy och kolla in Mikaels otroliga jobb med skivan som släpps i Juni, helt fantastiskt.


25 Maj, Sönd, Dagarna har varit bra, Moa mådde inget vidare i fredags heller, ena stunden försöker hon äta och andra så kräks hon. Aftonbladet hörde av sig i fredags och ville komma och hälsa på, även dom vill skriva om Moa och hennes kamp, så idag flyger dom ner för att komma hit till Moa. Igår var vi i Åhus hos farmor & farfar i deras husvagn, barnen tycker det är toppen att vara i Åhus, dom saknar vår husvagn det märks med stora bokstäver. Oliver såg vi när vi åt sen var han hos kompisen Oliver hela kvällen. Vi körde hem vid 21 tiden för Moa skulle ha sina mediciner. Igår lörd var hon väldigt pigg, det har tagit 2 dagar för henne att komma igen efter utflykten i torsdags. Idag söndag så är det Morsdag, inget vi i familjen firar något nämnvärt, men vi kommer att fira att Moas behandling är den sista för denna gången, nu ska hon vila i 10 dagar för att sedan sätta igång igen den 5 juni då vi ska till Lund igen.


Moa längtar tills håret är långt, hårbandet vill hon använda ändå...

22 Maj, Tors, Idag har Moa varit med på utflykt med dagis, vi lämnade henne vid halv tio, sen skulle dom med buss in till Kristianstad, där dom var på järnvägsmuseet, dom åkte lite tåg och hade roligt. Sen var dom i tivoliparken och lekte, vi hämtade henne då hon var trött, hon hade gått en bra bit idag och det märktes, hon somnade i bilen hem efter vi hämtat våra pass. Hon sov en bra stund. Hon vaknade och mådde illa, hon kräktes lite men sonden satt kvar. Vi åt middag sen var det glass i kiosken, hon följde med Palle, Elida och Lova till frissan för att snygga till Palle. Moa har mått mycket mer illa idag än vad hon brukar, och det resulterade med att hon kräkte upp sonden nu i kväll vid halv nio. Ringde CSK och tjejerna tog emot oss, vi hade inte hunnit att ge henne hennes cellgifter så det var raka vägen in för att sätta en ny sond. Moa själv tyckte det var helt Okej att sätta en ny sond, för denna har hon haft länge nu, det var hennes kommentar till det hela. Oliver var hon grannen medans vi andra var på CSK. Vi ska nu ge henne sina gifter, vi ska göra det när hon somnat då vi tror att hon somnar ifrån sitt illamående.
Vi har även bestämt med Moa att det blir ett lugnare tempo i morron, vi ska bara ta det lungt, hon tror själv att denna dagen med utflykt kanske var lite för mycket, men hon tyckte att det var himla kul, och det märktes på henne. Tack dagisfröknarna för att Moa fick vara med och uppleva lite roligt, hon bara älskar dagis, en ny Moa har kommit fram, bara hon får vara på dagis det hon orkar.....20 Maj, I dag har Moa varit på VC och tagit prover, därefter var hon en stund på dagis, hos sina kompisar. Efter jag hämtat henne från dagis körde vi till CSK för att hämta ut hennes sista 5 dagars cellgifter på apoteket, vi gick uppom på avdelningen för att hämta agregat för att kunna ge henne medicinen. Vi träffade på alla goa tjejer på avdelningen, dom har ju inte sett henne på ett tag nu, träffade även på Emma en ssk från Lund som börjat på CSK.  Alla tyckte Moa var så fin nu när hennes ögonfransar och ögonbryn kommit fram igen, hon ser inte så naken ut längre. Härligt att kunna hälsa på tjejerna när vi bara är på besök och inte inlagda. Det blev ett litet plus idag, för just idag så är ju clownerna på CSK, så besöket blev längre än tänkt. Moa fick en present från Laila & Bönan, en JÄTTEBLOMMA som nästan är lika lång som Moa själv. Under eftermiddagen lekte Moa med sin kompis Tindra, och sen blev det en liten stund med grannens lilla Elsa också. Oliver har studiedag i morron, och i natt ska han sova över hos sin kompis Mateusz, Olli var med Mateusz på hans handbollsträning i Kristianstad idag och Olli fick vara med och träna, så nu vill han också börja på handboll.

Ringde avd i Lund för att få svar på Moas prover, men jag får avvakta till i morron när dagvården har öppnat, men vad dom sa så tror dom att proverna var bra, men jag nöjer mig inte med "tror" jag vill veta hur bra dom är, man måste hålla koll på vilket håll hon är på väg, vi tog en snabbsänka (CRP) och den visade inte mer än 9, så infektion är inte på G än iallafall, som tur är......19 Maj, Idag har jag pratat med Mildred Hilleskog i nästan en timme i telefon, vilken människa hon är, hon är 85 år gammal och på hennes röst så känns det som om jag känner henne, vi pratade om allt, jag beundrar hennes arangemang för Moa, hon riktigt brinner för detta med loppisen.
Hon har idag varit och satt in pengar på Moas konto, det blev 12 345kr, hon ville även hon, att vi ska leva gott under de dagarna i Paris i Juni månad. Medans ja pratade med henne började ja längta mer och mer tills vi ska i väg. När Mildred ringde så var det Moa som svarade "naturligtvis", Mildred sa att hon var så redig, och Ja det är hon.
Som ja sagt innan så har vi förklarat för barnen vad människor runt om kring oss gör för oss, och när vi berättade att det var en äldre kvinna på 85 år så kunde Olli inte riktigt förstå att hon orkar göra en sådan här sak för oss.

Vill även tacka alla de som var säljare på loppisen, och alla som hjälpte till, och alla som la i spargrisen, vi kan inget mer än säga tusen tack, ni och alla andra gör att denna Disneyresan blir till en upplevelse vi Aldrig kommer att glömma, vi bär med Er alla till Disneyland i våra hjärtan.

1 Maj 2008

18 Maj, Sönd. Igår var vi i Broby och tittade på när IFK Knislinge spelade cup, det var jättekul. Som alla vet så var det även loppis till förmån till Moa, mina föräldrar var där men många andra, och vi i Fam Henriksson vill bara tack med stora bokstäver till ALLA som var och stöttade oss, det finns inga ord i världen som kan tacka Er tillräckligt. Tusen tack, och till dig Mildred som dragit igång allt detta, tusen tack. Ni som var på Moas loppis, och bidragit till vår Disneyresa ska veta att..... Vi ska leva de fem dagarna vi är iväg, och ni ska även veta att vi längtar som FA.. tills vi drar iväg.
Vi har berättat för barnen vad alla gör för oss, och frågorna är många det ska ni veta.. Barnen är också väldigt tacksamma, Oliver sa häromdagen att "tänk vad det finns snälla människor", och vi kan bara instämma.....

Med Moa har det varit bra, (förrutom hennes illamående) hon var med hela dagen igår i Broby, när hon mådde illa vilade hon i sin vagn, jag tyckte hon tuggade hela tiden, så om det var godis, kex eller glass. Hon började i fredags med sina cellgifter igen, läkaren trodde inte hon skulle må så illa denna gången, men det blev tvärtom istället, hon reagerar direkt av illamåendet, vi ger henne full dos av illamående-medicinen varje dag nu i 10 dagar...Ja, dagen i Lund gick bra, hon fick sina mediciner i Lund, vi vägde henne hon står idag på 15,3 kg har gått ner 3hg, inget att klaga över, hon själv blev väldigt glad att doktorn inte tyckte på hennes vikt. Vi träffade på familjer som ska med till Disney, dom tycker det ska bli lika kul som vi. Vi fick ett brev som var adresserat till Moa, i brevet var det presenter till både Moa o Oliver och ett fint skrivet brev till oss i hela familjen, ytterligare en bloggläsare, tack Helen D i Malmö. Moa var en stund hos Elida o Lova och lekte, vi fick hämta henne efter en kvart då hon mådde mycket illa, hon kräktes men sonden lyckades hon behålla. Kvällen var lugn annars, efter lite medicin mot illamåendet så var hon på benen igen, då hon var och lekte med grannens barnbarn Elsa.... Moa somnade i min famn....
Vi får se i morron om hon o jag följer med på fotbollscupen Oliver ska spela, mår hon dåligt så blir vi hemma och vilar och har det mysigt......

16 Maj, Fred, Dagarna har varit helt underbara, Moa har varit lite på dagis, hon var i går i skogen men vi fick hämta hem henne, hon orkade inte riktigt igår. Illamåendet kommer o går. Maten har varit bra de två sista dagarna, vi har nästan hotat henne, att om hon inte gått upp tills idag när vi ska till Lund, så blir det matväskan på nätterna för att stötta upp intaget med mat, det har gjort att hon äter mer.....Visst det är inte gott med mat när det är väldigt varmt ute, men hon måste ha mat i kistan. Hon var igår med grannen Marita och handlade på Maxi, dom hade det mysigt dom två..
Idag är hon med i Norra Skåne också lägger in artiklen nedan..

Micke Bergströms projekt med skivan kommer att bli någon vecka försenad, gå gärna in på hans sida och kolla läget, vi är alla väldigt spända på att få hör skivan i Juni månad.. www.123minsida.se/helpandjoy

Artiklen i Norra Skåne http://www.nsk.se/apps/pbcs/dll/article?AID=/20080515/NYHETER/890968860/1131

13 Maj Tisd, Moa o Johan sov ända tills klockan 8 idag, härligt att hon börjar sova lite längre på mornarna, ja var uppe med Oliver så han kom till skolan.
Hade ett samtal med Oliver härom kvällen när han inte kunde somna, han har många funderingar angående Moas sjukdom, det blev både tårar och kramar. Oliver har varit väldigt okoncentrerad en längre tid och det var dax för ett samtal med honom. Vi har kommit överrens om att hjälpas åt här hemma, jag får väl erkänna att barnen har inte behövt göra så mycket hemma, men ta undan talriken och hålla iordning på sina rum känns som om dom iallafall ska göra. När Moa var mycket sämre gjorde vi allt till båda barnen, men att gå och plocka efter två barn om kvällarna tar en himla tid och dåda barnen har sagt att dom ska börja att hjälpa till.
Vi håller fortfarande på med huset, det blir jättefint, jag målar och Johan spikar, Johan är som sagt allergisk mot målarpenslar, det har han all rätt till att vara för ja tycker det är roligt att måla, kanske skulle man byta branch.....Tror inte det.....
Vi ska till Lund på fredag och få ut Moas tabletter, ska bli roligt att väga henne för att ha lite koll på hennes vikt.
Idag har även Norra Skåne varit och besökt oss, Moa är snart en riktig kändis, hon tycker det är roligt som tusan, men vi som föräldrar är mindre roade att vara med på bild....Fasnar liksom inte......Kommer i tidningen troligtvis på torsdag i denna veckan....

Ikväll ska Oliver vara Bollkalle på A-lagsmatchen i Knislinge, ja ska på möte på skolan, information inför första skoldagen i augusti när Moa börjar förskolan....ska bli riktigt roligt, har nästan glömt alla föräldrar som har barn i samma ålder som Moa...
Farmor kommer och är med Moa och då blir det säkert både det ena och andra att pyssla med.......11 Maj, Sönd, Äntligen har vi varit och tagit pass hela familjen, Eva på Polisen hjälpte oss med detta. Moa var som sagt blivit tidningkändis, vilka bilder i Kvällsposten igår, bilden på Moa o Kellie blev så himla bra.
Vi har legat lågt med målandet i helgen, det har varit för varmt att måla, men gott har det varit. Sommarkläderna har åkt fram, jag hittade Moas sommarkläder från förra året, hon kan ha alltihopa, hon är fortfarande 110 cm lång, hon har stannat lite i växten under detta året med cellgifter.
Moa var i går på Konfirmation, kompisen Elidas storebror Rasmus var den som konfirmerades och givetvis var Moa inbjuden på kvällen. Vi andra tre i familjen var inne hos grannen Folkessons och grillade korv, och där blev en o annan pilsner för Johans del. Vilka underbara grannar vi har på vår gata, det är detta vi kallar Grannsamverkan....
Moa har inte haft sin madaväska på snart 3 veckor, hon tycker själv att det är skönt att slippa den.
Vi ska försöka att träna henne på att ta sina tabletter med cellgifter också, kanske hon slipper sonden helt o hållet då.
Ringde till Lund i går och fick svar på hennes prover vi tog i fredags, dom är fortfarande bra, neutrofila hade sjunkit något men inte mycket.
Vår pool satte vi upp i fredags och gissa om barnen har badat, jodå, även Moa men det var ett dopp och sen upp igen...Kvällspostens inlägg www.kvp.se/nyheter/1.1155875/kampar-for-sitt-liv

8 Maj, Tors, Vad har hänt de sista 2 dagarna? JO, Idag har Kvällsposten varit här, dom ringde igår, dom hade fått nys på Mildred Hilleskogs projekt ang Moa, ringde till Midred och pratade med henne härom dagen, har som sagt själv bott i Knislinge i mina unga år, men Midred visste jag inte vem var.... Hon blev så glad när jag ringde.
Hennes projekt har alltså gett stora tidningen Kvällsposten lite att skriva om också, Kul, Moa tycker det är jätteroligt. Hon fick en stor paket med många fina saker bla en luftmadrass, så när Kvällsposten åkt iväg började vi att montera upp bassängen, vi tycker det är väldigt varmt ute (ska inte klaga) men ett dopp till helgen kanske inte sitter fel...
Idag har vi haft vilodag från målandet, vi brände oss igår i solen så idag la vi hammaren och penslen för en dag....
Moa har idag varit på inskolning på fritids, ja va och lämnade henne och gav lite information ang hennes sond. Vid halv fyra kom Oliver o Moa hand i hand längs gatan hem från Fritan.
Har inte varit o tagit pass ännu, men imorron sker det äntligen, Moa har varit på inskolningar både på dagis o fritan i veckan så tiden har varit pressad......

6 Maj, Tis, Idag var den en artikel igen om Moa i tidningen, vill tacka Mildred Hilleskog för ett intiativ, det finns väldigt goa människor runt om kring oss, som vi inte känner, men som vill hjälpa oss på många sätt.
Igår ringde även Norra Skåne och ville göra reportage om Moa, det känns som om många har blivit berörda ang vår situation i familjen, vi vet fortfarande inte om vi ska ställa upp. Det fanns personer som hört av sig till Norra Skåne och vill göra som Mildred Hilleskog, samla in pengar till oss i familjen. Ni vet alla att vi har ingenting med detta att göra, det är personer som själva vill göra detta för oss, vi har diskuterat detta fram o tillbaka, och som ja skrev förra veckan ang att vi "målar om" huset så ska alla veta ATT dessa pengar som har blivit insamlade till Moa ska vi använda till vår resa till Disneyland och där Ska vi leva som kungar allihopa, vad vi än vill ha, så köper vi det, och det ska vi tacka alla er som bidragit till familjen Moa Henriksson.

Måste även tillägga att vi själva har ingenting med insamlingarna att göra, det är människor runt omkring oss som vill hjälpa oss, och NI är väldigt mycket värda...

Läs om Moa idag www.kristianstadbladet.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080506/OSTRAGOINGE/869709343/1021

5 Maj, Månd, Helgen har varit fantastisk, har varit ute mycket, Moa har lekt och varit med Malin H och tittat på 5 st valpar. Igår var vi på kalas och firade Theo, barnens nästkusin. Vi avslutade första omgången med cellgifter igårkväll så nu ska Moas kropp få vila i 10 dagar innan det är dax för en ny tur till Lund för att hämta ut nästa omgång cellgifter. Hon har varit lite slarvig med maten, vi traggar o traggar om mat, men hon vägrar o ha madaväskan. Idag ska hon mellan 14-15 inskolas på fritids, Oliver ville hämta hem henne så han tar med sig henne hem efter han har slutat skolan idag. Denna veckan ska det bli fint väder och då gäller det att börja smörja in Moa med solskyddsfaktor, hennes nacke är väldigt känslig mot sol nu när hon har strålats. Upp till över året ska man vara försiktig med sol där strålningen har tagit, hon kan får väldiga hudförändringar annars.
Kollade in tidningen idag, ingen Moa idag heller. Jag ska ringa reportern senare idag och höra när det kommer i tidningen. I morron drar vi till Polisen för att ta pass, och självklart ska Hanna Nallesson med och kolla in läget.....

3 Maj, Igår var vi först o hämtade ut Moas sista cellgiftsspruta på apoteket på CSK. Moa var även och tog ett stick i fingret för att kolla hur hennes värden är nu när den första 10 dagars behandlingen snart är över.
Oliver följde med Farmor & farfar till husvagnen i Åhus, där han ska träffa sin kompis Oliver från Bjärnum, som han lärt känna när vi själva hade husvagnen uppställd i Åhus, många har undrat om vi saknar vår husvagn, men Nej inte nu, kanske senare när alla bekymmer är borta. Hela eftermiddagen var Moa hos grannen Rita & Ronny och lekte med deras barnbarn Oskar & Albin, vi själva höll på med huset. Vi hade en jätteskön eftermiddag med mycket sol och barnen som lekte så bra. När vi ätit så gick vi till kiosken där Moa fick sitt lördagsgodis, hon har för tillfället smak för rent choklad, hon äter inte mycket men lite får hon iallafall i sig, Oboj är också något hon bällar i sig. Madaväskan har vi inte använt på några dagar nu, och det är jätteskönt, både för Moa o oss. Idag lördag så var det Moa som var i brevlådan, hon satt och bläddrade igenom tidningen gång efter gång men hittade inte det reportage som skulle vara med i dag, kanske på måndag då, vi vet inte. Johan ska idag hjälpa till med att samla in loppisgrejor med Ollis fotbollslag, ja o Moa vet fortfarande inte vad vi ska göra, men garanterat blir det spela spel och gå en runda med Kellie..........

Vill även tacka för de brev som kommit hem till oss, det värmer så varmt om hjärtat........M & B


Moa på väg på kalas till Emelie

1 Maj, Torsd, Dagarna har varit bra förutom Moas illamående imellanåt, vi kämpar med hennes madaväska, nu på morronen så blev det iallafall 3 mackor med jordgubbar på, igår var det lite si o så med maten. Igår skulle vi köra in o ta pass till oss alla, men eftersom affärerna stängde 15 så hann vi bara med det allra viktigaste. Present till Theo, barnens kusinbarn och blommor till kusin Emelie som blir 18 idag. Barnen var inom BR och köpte lego, och Moa köpte pärlplattor. Hon har varit på dagis lite grann denna veckan, hon bara älskar det, vi fick även en lapp om att inskolning på fritids ska bli nästa vecka. Det känns konstigt att Moa ska börja skolan o fritids, det har för oss känts väldigt långt fram i tiden, men så är faktum. Kristianstadbladet har ringt denna veckan, blir mer i tidningen på lördag, KB har fått så mycket respons ang repotaget med Moa och hennes nalle att dom vill följa upp henne, Moa är den första som hämtar tidningen i morronbitti kan ja säga... Igår var det valborg, inget vi firade precis, Oliver tränade fotboll, så ja o Johan passade på att hälsa på Fam Vågemyr, Moa var med Farmor vid Kiosken i Hanaskog där de firade lite valborg, hon tyckte det var väldigt roligt. Målningen på huset står stilla för tillfället, har ont i precis hela kroppen, blåsor på fötterna händerna värker. Jag själv tycker det är roligt att måla och som sagt så har vi ingen brådska alls, vi tar den tiden det tar. 
                                           
Den skivan som Moa & Felicia ska vara på omslaget på ska börja säljas den 11 juni, gå gärna in på
www.123minsida.se/helpandjoy och kolla in Mickes beundrandsvärda arrangemang för insamling till Barncancerfonden och Cancerfonden.  Han är en klippa utan dess like. Tror att den skivan blir superbra

RSS 2.0