Äntligen skolstart -0831 Aug, Sön, Igår Lörd var en intensiv dag, Moa o ja följde med Farmor en runda till Osby, Johan var med Oliver på match och killarna vann med 10-0, Oliver var väldigt glad över vinsten, han gjorde inga mål men det spelade för han ingen roll, bara dom vann för en gångs skull.. Vi åt lite innan vi körde till Tydinge för att åka med i The Boppers kortegen. Där var otroligt många gamla bilar och motorcyklar, en trevlig tillställning.. Det var meningen att Johan o barnen skulle åka med och ja ta kort, men även ja fick plats i en av bilarna, The Boppers satt i bil nr 1 och vi satt i bil nr 2, vi åkte en Cadilac -58 cabbe, chauffören var en fd arbetskamrat till Johan, Conny heter han, vi var 6 pers i bilen, då även Connys fru åkte med... Härlig resa gick från Tydinge, Broby, Glimåkra, Sibbhult, Hjärsås och till sist Knislinge. Många bilar att skåda..
Barnen sov över hos farmor o farfar. Jag o Johan satt hemma hos mina föräldrar o groggade lite innan ja o Johan cyklade ner till Helgeåfestivalen. Vi träffade mycket känt folk, vi hade jätteskoj, go dricka och gott sällskap, kan inte bli bättre. Vi skulle efter slutet cykla från Knislinge - Hanaskog, vi hade följe med 2 andra par, och utan några olyckor på cykelvägen var vi till sist hemma, det är ca 5km orterna imellan. Måste säga att vi skulle behövt både mössa o vantar för det var väldigt kallt att cykla.

Måste passa på o tacka Andreas Martinsson & Co för en trevlig kväll

I dag söndag så kom barnen vid 10 tiden, ja o Moa var på CSK och tog prover, blir behandling i morron, hennes trombisar hade stigit till 118, så i morron startar hon igen, och då NÄST SISTA BEHANDLING. GÖTT GÖÖÖÖTTTT..
Vi har inte gjort för många knyck idag, mest tagit det lungt och umgåtts i familjen.. Moa o Oliver har lekt bra nu i kväll, dom har byggt bo till en nyckelpiga,,,,,Snart är det läggdax, både för barnen och vi andra två...
Bilen vi i Fam Henriksson åkte

Moa & Johan satt fram, blåste inte så farligt där framme som bak

Här drar vi från Tydinge


29 Aug, Fred, Om vi sammanfattar denna veckan så har den varit bra, Moa har mått förhållandevis bra hela veckan, hon har varit hur pigg som helst. Helgen börjar närma sig med stormsteg, idag fredag så händer där inget speciellt mer än vara ute och försöka hinna med så mycket som möjligt i trädgården. I morron är det en händelserik dag, Oliver spelar först fotboll, sen bär det av till Tydinge för att åka med The Boppers kortegen. Helgeåfestivalen är i morronkväll där många band ska uppträda. Ja o Johan ska gå dit på kvällen för att lyssna på de olika banden och träffa lite folk som man inte träffat på många år... Ska bli jätteroligt..
Fick svar på proverna som togs i går, alla utom trombisarna var Okej, ska ta nya prover på söndag för att se om det blir behandling på måndag eller inte, hoppas, hoppas... Vi börjar sen att jobba nästa vecka och det känns jättebra, ska faktiskt bli hur roligt som helst, det ända som oroar mig är att Moa går på behandling men det ska nog gå bra ändå, hon har sin Jessica i skolan som sköter sig hur bra som helst, vilken tur att hon finns..
Fick meddelande idag från skolan att fotografering är i nästa vecka, tyvärr så måste sonden sitta i, men Moa hade ett förslag att vi skulle dra ut den och sätta en ny när korten var tagna,,, hon bestämmer själv hur hon gör, men sonden måste hon ju ha.... Ha en trevlig helg alla bloggläsare......

Länken till Helgeåfestivalen är följande   http://www.helgeafestivalen.se/


Vår lilla skoltös

27 Aug, Ons, Dagarna sedan i måndags har varit bra, Moa smakar iallafall maten i skolan och vissa dagar smakar det och vissa inte, hon har sina mackor hon äter om maten inte passar..
Igår var Johan och ja och hälsade på Orderinvest, (har jobbat där för många år sedan), Orderinvest har även dom stöttat och hjälpt oss i familjen. Mycket trevligt ställe, vi fikade och satt och pratade med Elisabeth, Gert och Patrik, väldigt trevliga människor.. Tusen tack för all hjälp.....
Har idag pratat med FK igen, kom papper på att dom begärde ytterligare intyg på Moa att hon börjat skolan, dom har redan intyg på Moa, men bara för hon börjat skolan så ska dom ha ytterligare intyg på detta, ja sa åt tjejen att; Är det inte bättre att läkarna räddar liv istället för att lägga tiden på att skriva intyg hela tiden,och framför allt när det redan finns, ja tycker det är fördjävligt rent ut sagt.... Har idag lämnat bilen på verkstad, ska hämta den efter vi ätit, sen blir det raka vägen till Olivers träning i Knislinge.....25 Aug, Mån, Idag var det en bra dag för Moa i skolan, inget illamående. Skönt för henne..
Nu i kväll har vi varit på Cirkus i Kristianstad, Oliver vann en tävling i Kristianstadsbladet förra helgen och idag har vi varit där. Den var bara så bra, bättre än i fjol.. Johan o Moa träffade Maja (tjejen som var med i Fame Factory) för några år sedan, hon var inte med i fjol, men gjorde en bra roll i år. Jag hade kameran (som vanligt) och var inte på plats när dom träffade henne.... typiskt
Har även idag fått besked om resan vi ansökt om, tyvärr fick vi avslag (igen). Det ja irriterar mig på är att Presidenten inom clubben lovade att någon skulle höra av sig per telefon, men istället blev det ett kuvert i brevlådan. Ja ja, men jag skulle iallafall vilja veta om dom klubbade för att vi gjort så mycket roligt i sommar, men dom tittar inte tillbaka i tiden, i fjol hade vi bannemaj ingen rolig sommar...

Men ni kommuninvånare som stöttat oss, NI ska ha ett stort tack, ni betyder oerhört mycket för oss....

24 Aug, Sönd, dagarna som Moa varit i skolan har varit bra, hon mådde dåligt i fredags i skolan, man gick över när hon åt middag, illamåendet kom tillbaks under eftermiddagen, men med vila gick det över igen. Jessica (resurs) o jag bestämde att vi ska prova att ha med annan dricka till Moa, vi ska prova med MER och se om hon kanske dricker för dåligt, för endast mjölk o vatten är ingen hitt...Som vädret har varit så har det ju inte varit något uteväder precis. Vi var o grattade kusin Mathilda som blivit tonåring, med god mat och kaffe. Lördagen började inget vidare heller på tal om vädret, jag var hos min kusin Kajsa på MeandI party, jättefina kläder men dyra. Roligt att träffa Kajsa en stund för sig själv..
På kvällen var det full galaj hos oss, först kom Fam Andersson, sen kom även Fam Vågemyr, vi satt på vår altan och hade det väldigt mysigt, vi var 6 vuxna och 9 barn, Moa somnade i Johans famn.
Vi har verkligen en skoltjej nu, Moa har legat i sin egen säng i 3 dagar i streck, hon sover där nästan hela natten, hon har kommit två ggr tidigt på morgonen, men det är bara mysigt. Ja måste erkänna att, första natten vi la in henne i hennes säng kunde inte ja sova, visserligen hade ja magsmärtor, men samtidit så var det nog lite pga att jag var orolig att hon skulle trilla ur sängen, eller vakna och inte veta var hon befann sig... Men nu sover även jag lite bättre.
Idag söndag var vi och kollade när Oliver spelade fotboll, dom spelade bra, men förlorade med 5-2. Nästa gång blir det vinst, hoppas ja...Moa stannde hos farmor en bra stund, ja o Johan höll på här hemma, ja städade och Johan lagade bilen. Det är nog många som undrar hur det gått med vår ersättning,,, NEJ vi får ingen ersättning, vi har ringt våra arbetsgivare och sjukskrivit oss fram tills vi börjar att jobba, och vi är välkomna tillbaks båda två.
Känns bra att gå igång med arbete igen, att få komma hemifrån och försöka att få en lite mer normal vardag igen, att få träffa sina arbetskamrater, försöka att komma ihåg allt man lagt på hyllan för 1,5 år sedan, + allt nytt som hänt inom företaget. Ska blir riktigt kul faktiskt.. Visst mina tankar kommer att vara hos Moa förjämnan, men ja måste intala mig själv att allt går bra och om det är något så ringer dom mig.. Nu är det kväll och vi ska kolla på en film som handlar om camping, "Vi hade iallafall tur med vädret".
Ny skoldag imorron, och en vecka med nya framgångar är vad vi siktar på...NÄSTA TRAMPNING PÅ HALSEN....

20 Aug, Ons, Dagen började inget bra, har sovit väldigt dåligt i natt och vaknade med världens magkramper, (ska inte gnälla). Igår var ingen bra dag efter inlägget nedan. Moa kom hem idag, och mådde inte bra, hon klöktes och mådde illa, men stark som hon är klarade hon av att behålla slangen iallafall tills i kväll, då sista sprutan för denna gången ges..
Just nu strider vi med Försäkringskassan, vi strider om att Moa ska ha dessa 7 dagar i skolan som inskolning eller prövotid, om hon klarar av skolan eller inte, innan vi börjar att jobba, men vi får ingen ersättning, vi har varit i kontakt med både läkare, kuratorer och andra människor om hur vi gör dessa 7 dagar innan vi börjar gå igång att arbeta, dom säger att vi inte vårdar vårt barn när hon är i skolan och därför ingen ersättning. Nej det gör vi inte, men vi är hemma och kan ta emot henne om hon mår dåligt, det är just därför vi vill ha dessa få dagar till prövning för henne.
Hade ja inte ringt igår till försäkringskassan och fått råd hur vi nu ska göra i och med Moa börjar skolan, det skulle ja aldrig gjort, inget bra att vara ärlig känns det som. Alla vi pratat med förstår inte hur försäkringskassan resunerar, men ja ja, det är en myndighet. Så just nu går vi bara hemma och mår dåligt både ja o Johan, Moa också för den delen. Det är så djävla lätt att tampa ner på dom som redan ligger...... Inte nog med att vi stridit med både försäkringsbolag, skånetrafiken och nu försäkringskassan också. Och ja längtar så in i helvete tills vi inte behöver dom som arbetsgivare längre, för ingenting fungerar sedan försäkringskassan omorganiserades i somras, får inga pengar i tid, och nu ingen ersättning över huvud taget......... Det finns ingen medkänslighet över huvudtaget, jag själv hade nog inte kunnat sitta som handläggare på en myndighet som ska ta beslut om någons familj som har det på detta vis som vi har/ och har haft det, men så fort de sjuka barnen börjar visa friska tecken drar dom in på ersättningen, men det dom glömmer är att ett cancersjukt barn inte blir friskt bara för att skolan börjat, och definitivt inte när barnet går under behandling fortfarande.......
 
Vi har intyg på Moa fram till behandlingen är över, men vad fan hjälper det....
"Bara" för att Moa börjat skolan, och det som vi verkligen sett fram emot, så får vi ingen ersättning. Dom ifrågasatte till och med Varför jag inte skulle jobba heltid, varför hon inte orkade vara i skolan och sen på fritids, det fick mig alldeldes vansinnig, ja , ja kommer knappt ihåg vad jag sa, tårarn rann och rösten höjdes, dom inser inte hur jobbig det är att sitta i en sits som denna, ja kan inte skriva mer nu, för jag känner att mitt ordförråd inte håller inom gränserna........

Glöm inte att vi lever i Sverige och då på 2000-talet......

Vid pennan
19 Aug, Tis, Det var absolut inte problem att få upp barnen idag, själv steg jag upp tidigare och förberedda så Moa kunde få i sig sina mediciner innan skolan började kl 8. Inga sura miner på någon av barnen, var ganska roligt att se sina barn med ett leende på läpparna, även Oliver tycker det ska bli roligt att börja igen, han blir ju äldst på skolan.
Moa börjar F-klassen och Oliver 4:an, OJ vilka stora barn vi har, nu är båda skolbarn, var tar tiden vägen???

Jodå allt gick bra, farmor kom och ville följa oss till skolan, det är ändå en speciell dag idag, att Moa ska börja skolan är för vår del ett sort steg i vår vardag, för ett år sedan så fanns detta inte i vår verklighet att denna dagen skulle komma, ja, jag blir helt tårögd när jag sitter och skriver detta, vilken kamp Moa har går/gått igenom och vilken stark tjej vi har, blir helt enkelt bara så in i hoppsans glad. Med ett leende på mina läppar att se en tjej som Moa ge sig av till sin första skoldag, är enormt fantastiskt... Blir helt ordtom, hittar inte orden....

Fröken Sofie pratade endel med barnen, vad dom gjort under sommaren, att höra barnens egna versioner på olika saker gav oss och många andra föräldrar goda skratt, barn är underbara. Hela klassen gick ut och kollade in skolgårdens gränser och regler, efter det avslutade alla klasser med en glass vid flaggstången.....Moa tyckte på att hon inte skulle vara där så länge idag, hon skulle vilja vara där hela dagen, men i morron är det en full dag även för henne..
Jessica (Moas resurs), Fröken och jag satt och hade ett litet möte efter dom andra barnen slutat för dagen, vi gick igenom bla matvanor och dyl inför skolstaren i morron, ska ha med mig en limpa bröd så Moa iallafall får något i sig om inte maten passar. Har sagt till fröknarna att Moa ska försöka att smaka all mat som bjuds, men går det inte så finns där alltid smörgås till henne att äta i stället.
 et finns lite osäkerhet ang Moa och hennes nackbesvär, så idag har ja ringt till Lund och en underbar tumörskötterska ska komma upp och ha ett möte med alla fröknar på skolan, OOOMMMM det händer Moa något så måste dom veta hur situationen ska hanteras och dyl, känns skönt...
Efter skolan var Tindra här och lekte en stund, när Tindra gått hem så var vi bara hemma och tog det lite lugnt.
Vi får se var eftermiddagen tar vägen...


Kommentarer
Postat av: Susann

Alltså, jag blir alldeles tårögd av att läsa här, gud vilken kämpe va? Helt fantastiskt att läsa måste jag säga, det är inte bara Moa som kämpar hårt det gör hela familjen fast moa mest. Ni verkar ha det underbart härligt tillsammans trots allt ni gått i genom och går igenom! Måste kännas skönt också att hon har kommit så pass långt och fixar att börja skolan? Fast jag förstår att du som mamma måste vara fruktansvärt orolig, det skulle jag vara om jag var i dina skor! Ett stort lycka till i forsättningen jag håller tummarna för er! Kran Susanne

2008-08-19 @ 14:55:48
URL: http://susannenilsson.blogspot.com
Postat av: Kajsa (Kusin till Jenny)

Stora tjejen. SKOLAN!!!! Fattar inte heller vart tiden tar vägen. Tyckte det va igår som hon på lillejulafton låg ute i vagnen och sov, då va hon ett ½ år!!!( Hon sov ju bäst ute, sommar som vinter). Hoppas att du kommer tycka skolan är rolig Moa. Vi ses på lördag Jenny, hoppas jag. Kram

2008-08-19 @ 15:10:05
Postat av: christina

underbart att se dina två fina barn på väg till skolan jag gläds med er o hoppas allt ska gå bra hoppas inte det gör något att jag läser er blogg får en verkligen att tänka till många kramar till er alla o ha så kul i skolan kram

2008-08-19 @ 15:21:36
Postat av: Moa

hej

vad roligt att det blev en fin första skoldag! och vilken kämpe moa är alltså :) jag brukade faktiskt också tycka det var roligt att börja skolan igen efter sommarlovet (förutom 7:an-9:an :p), men nu när man sommarjobbar varje år så har liksom behovet av ledighet ökat lite, haha. tur att man börjar 1 september nu...vad bra att en tumörsköterska ska komma till skolan och prata också, det måste ju vara svårt att veta vad man ska göra. när jag gick i grundskolan så satte dom upp lappar i lärarrummet med instruktioner på vad dom skulle göra ifall vissa väldigt allergiska barn fick allergichocker osv, sånt är ju bra så det inte bara blir ren panik om nåt händer.kram!

2008-08-19 @ 15:28:25
URL: http://legobit.bilddagboken
Postat av: Nilla

Har inte varit in på sidan på länge då jag tappat bort adressen men nu hittade jag hit igen:)

Ser att håret börjar komma tillbaka,spännande!

är det så att Moa är helt frisk nu efter sista behandlingen?

kram

2008-08-19 @ 15:38:36
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Moas hår växer ju så det knakar ser jag!

Vad spännande för henne med första dagen i skolan!

Tyvärr vill inte Ryan att jag följer med honom hihi..lite känsligt när dem börjar sjuan. Får väl smyga i korridorerna..L

Kul att se att allt är bra med er!Kram Jessica

2008-08-19 @ 15:44:12
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Therése

Hej! Jag vill sända en kram till båda era barn och önska dem lycka till under höstterminen.Kramar!

2008-08-19 @ 15:47:03
Postat av: Karin o Bertil, Härlöv

Hej på Er, Vad fina ni är båda två på dom kort som mamma och pappa tog vid skolstarten. Du har ju fått riktigt fin frisyr nu Moa, härligt. Lycka till nu i skolan båda två. Vårt äldsta barnbarn Alma började sin första klass igår. Hon har också längtat. Kram till hela familjen

2008-08-19 @ 16:25:11
Postat av: Kristina

OKänd är jag för er men läst er blogg länge nu och förundras över er kämpe till jej. Och såååååå SÖT hon är där hon står i sina superfina skolkläder + ryggsäck utan hatten . Vilken pärla ni har.

Hoppas allt kommer att fortsätta positivt.

2008-08-19 @ 18:32:11
Postat av: Ia

Men OJ vad frisk Moa ser ut!!

Hon måste ha gått upp flera kilo i vikt, kinderna

börjar ju bli riktigt runda...:)

Kram

2008-08-19 @ 18:45:50
URL: http://stirserudsbloggen.blogg.se/
Postat av: Vania

Jag blir så rörd av det du skriver. Min tös började trean igår och jag minns det som igår, alla känslor det väckte. För er del måste dessa vara så mycket starkare, så överväldigande.

Lycka till i förskoleklassen Moa, du har ett fantastiskt år framför dig!

2008-08-19 @ 18:59:08
URL: http://vaniasyster.blogg.se/
Postat av: Erika

ååh vad söta dom är !

Så himla kul för moa :)

2008-08-19 @ 19:39:35
URL: http://somgravitation.blogg.se/
Postat av: Annika M

Åh, vilka underbart söta barn ni har. Vilken spännande dag för båda två.

2008-08-19 @ 19:50:19
Postat av: Anja med familj

Hej !Så underbart att få läsa er blogg, ni är verkligen fantastiska.

Man får sig en o annan tankeställare kan jag lova.

Härligt att allt gått bra för er , att ni fått en resurs till Moa.

Hoppas Moa njuter av sina skoldagar för det är verkligen nåt speciellt att få börja skolan, jag vet av egen erfarenhet av mina 2 barn.

Skött om er alla 4.Kram Anja

2008-08-19 @ 19:54:42
Postat av: Elisabet Roslund

Vill bara önska er allt gott, ha det bra i skolan, Moa och Oliver.

Kram/Elisabet

2008-08-19 @ 21:13:42
Postat av: Madde

Hej. Jag vill bara berätta att jag gläjds med er angående moa och hennes/eran kamp. Hon är supersöt och jag hoppas att hon får e bra i skolan.

KramMadelen i hanaskog

2008-08-19 @ 21:39:49
URL: http://majgun.blogspot.com
Postat av: Milo o Lasse i Färlöv

Oj oj, vad glad man blir när man ser förbättringen som lyser i Moas ögon. De strålar, kul att Moa ökat i vikt, men har du tänkt på att hon har blivit lång också. Så egentligen har hon ökat mer i vikt för hon har växt också. Hoppas skolan går bra för båda barnen och att er vardag kan bli mer normal. Ta hand om er och tusen kramar, vi tänker ofta på er. Färlöv

2008-08-19 @ 21:58:16
Postat av: Jenny A

Härligt med skolstart.

2008-08-20 @ 11:41:53
Postat av: Sofi

Vilka vackra skolbarn ni har!

2008-08-20 @ 12:25:12
URL: http://zofi.blogg.se/
Postat av: Eva L med Emelie

Hej!

Moa är såååå söt och utstrålar så mycket liv. Min Emelie började ettan igår och det är jag så glad över att få uppleva. Vi var förresten i GP i söndags (17 aug). Vill ni se artikeln så kan jag maila den som pdf.Kram Eva

2008-08-20 @ 12:52:18
Postat av: Maria

Vilka fina barn första dagen i skolan! :)

2008-08-20 @ 14:54:08
URL: http://mariia.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Du är så gullig Moa! Vad kul att se bilder från din första skoldag. Ha det nu så bra i skolan!

jag jobbar själv i förskoleklass så jag vet att du får ett riktigt spännande år!

Jag är en av alla läsare som tittar in här då och då och gläds med er för varje dag som Moa blir bättre! Kram Ingrid

2008-08-20 @ 16:16:46
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Hejsan!!

ja jag förstår precis hur ni känner! Inte nog med att man har ett sjukt barn, sen ska man slåss med näbbar och klor mot diverse myndigheter! Och kan man få rätt? Nej oftast inte!!

Förstår dem inte att dessa barn fram till för ett litet tag sedan varit dåliga och behöver en mjukstart i skolan?

Kroppen behöver en liten tid för omställning!

Men har ni inte läkarintyg på att hon är under behandling osv?

Ja skönt när man har sin vanliga arbetsgivare igen!!Kram Jessica

2008-08-20 @ 18:02:12
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Helena

Först måste jag säga Moa vilket fint hår du har fått:)

Jenny har ni inte en kurator som kan hjälpa till med kontakten med försäkringskassan? (vet ett annat fall som får hjälp den vägen) tar i och för sig tid men allt det tragget tar ju på psyket..

Hoppas allt reder ut sig..

Vi tänker på er/fam Nilsson/Nordin

2008-08-20 @ 18:15:16
Postat av: Carina Jönsson

Hej på er! Såå fina skolbarn ni har. Härligt att se men himla tråkigt att Moa mår illa, hoppas det snart blir bättre.

Känner såå väl igen det jag läser angående försäkringskassan. Var i samma situation förra året, ringde dit och frågade hur vi skulle göra, för Andreas ville försöka gå i skolan det han orkade mellan behandlingarna, vi bestämde att vi skulle köra honom till skolan och hämta honom för med buss tar det ca 1 timme, så fick han gå så länge han orkade och sen ringde han någon av oss föräldrar så hämtade vi honom. Oerhört starkt av honom och jätteviktigt att försöka ha det "normala livet", Då fick jag till besked att vi inte får någon ersättning när han är i skolan utan då får ni börja jobba eller vad ni gör............. Vi hade också läkarintyg. Jisses, vi har aldrig varit sjukskrivna, arbetslösa mm, det enda vi har varit hemma är när jag var mammaledig när barnen föddes, ca 1 ½ år per barn, när man får besked att ens barn/tonåring har cancer, världen rasar fullständigt samman, man är i chock, också då skall man försöka sköta sitt jobb. Vi gillar våra jobb och har absolut inget emot att jobba men man har ju inte fokus på det utan på sitt sjuka barn/tonåring. Samt att försöka få vardagen att fungera så normalt det går. Man har fullt upp med det. Så vi vet såå väl hur ni har det, jag blev helt förtvivlad, tack och lov har vi båda förstående arbetsgivare men det var jättetufft att så snart börja jobba. Jag måste också säga att handläggaren på försäkringskassan gör endast sitt jobb, det är systemet som det är fel på. Vi föräldrar blev ju tidigare sjukskrivna men nu istället får vi TFP för allvarligt sjukt barn, tidigare var det ju inte dom problemen att föräldern var hemma och barnet/tonåringen någon timme i dagis eller skolan för då var man sjukskriven. Är inte barnet/tonåringen hemma så finns det ingen att ta hand om har jag fått förklarat för mig. Sen är ju TFP jättebra för tidigare ifrågasatte försäkringskassan föräldrarnas sjukskrivning?! Helt otroligt! Det är en hel djungel av regler och lagar som inte alltid är så lätta att förstå. Hoppas verkligen att ni får rätt på det.

Tänker på er ofta och mycket

Carina, Jan, Andreas och Emelie Jönsson

2008-08-20 @ 19:01:18
Postat av: Anette

Först vill jag bara säga att Moa är ju så sööööt.Men va fan är det ni ska behöva gå igenom, räcker det inte med det ni har och just nu går igenom med Moa. Myndigheterna är j..ligt duktiga på att sparka på dom som redan ligger.

Stå på er.

Många kramar Anette

2008-08-20 @ 19:42:34
URL: http://nenne68.blogg.se/
Postat av: Jenny A

urch det låter som försäkringskassan i ett nötskal. Säger det efter att jag haft att göra med de efter en olycka för några år sedan. Stå på Er om ni orkar. Man ska inte behöva strida med försäkringskassan också...

2008-08-20 @ 20:52:51
Postat av: Kajsa (Kusin till Jenny)

FY F*N för försäkringskassan!!! Tänker på er!

2008-08-20 @ 21:14:51
Postat av: Helen

Lilla, goa Moa!! Så goa ögon du har och så fint håret börjar bli..det har ju vuxit mycket...Och så fin syskonbild på er, Moa och Oliver! Man blir så glad när man ser dom, men mindre glad när man läser om besväret med alla myndigheter..fy, va jobbigt det måste vara..ni har väl tillräckligt besvärligt, tycker jag! Är detta välfärds-Sverige?? Man kan undra...jag håller tummarna för er att allt ordnar sej till det bästa..kram från Helen, som följt er sen förra sommaren

2008-08-20 @ 21:41:45
Postat av: Maria.S

Hej!

Vad härligt att få börja skolan.Moa är en riktig princessa.Vet vad ni går igenom med försäkringskassan. Har själv min son med en kronisksjukdom.När han skulle börja förskolan förvarnade vi redan till skolan på våren, men vi kunde ju inte gå igenom förrän skolstarten var. Detta var ju med sprutor så det var för lång tid att informera redan på våren. Vi fick sjukskriva oss själva trots att vi hade läkarintyg på vård av barn. Men försäkringskassan sa att det inte var en akutsjukdom tex feber. Förklarade att om han inte fick sina sprutor vid måltiderna BLIR han sjuk.Det var en del annat också som fröknarna behövde lära sig. Men nej.Jag höll på att bli galen.Fick information av försäkringskassan att sen vet ju inte vi vad du anmäler vård av barn för. Det är som du säger Jenny man är för ärlig.De uppmande mig till att ljuga av min tolkning.Har lärt mig här i livet sen sjukdomar kommit in i vårat liv att man alltid får fajtas.Aldrig att det kan få vara lätt. Är det någon gång lätt kommer det något bakslag. Men vi har blivit kämpar och det är ni i hela er familj också.Hela familjen.Skickar många styrkekramar till er.Maria.S med familj

2008-08-20 @ 22:42:03
Postat av: Louise

Vad fina barnen är på fotona, och vad fint hår Moa fått :)Blir så arg när jag läser om Försäkringskassan!!Kram Louise

2008-08-21 @ 13:12:08
Postat av: Mamma till ännu ett cancerbarn

Hade samma problem med fk. Vi var tvungna att sitta med i skolan och hur pinsamt är inte det att ha mamma eller pappa med sig när man är " stor".

Hoppas du kan vara mycket i skolan, Moa, så du träffar dina kompisar.

2008-08-21 @ 14:42:53
Postat av: Moa

hej

herregud, hur svårt kan det vara för dom att låta er vara hemma med ersättning i några dagar till för att se så att hon klarar av det?

och att ens fråga varför moa inte orkar vara i skolan och på fritids som ett friskt barn, HERREGUD, efterbehanding är för fan också cellgifter som dödar cellerna i kroppen och får henne att må dåligt. ska vi trycka i de där bestämmande människorna lite cellgifter och se hur bra de mår sen? suck...kram och kämpa på!

2008-08-21 @ 15:42:57
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Therése

Vill visa mitt stöd för er. Jag vill gärna tro att saker och ting löser sig men just nu har ni det svårt och det gör ont i en när man inser att ni inte kan få den hjälp och det stöd ni så väl behöver i den verklighet som är just nu. Ni gläds åt att dottern nu är i en "bättre och mer stabil fas" av sin sjukdom men vet samtidigt att vägen fortfarande är lång innan man vet säkert att hon är frisk igen - ni vill ge henne allt stöd som finns. Det är beklämmande att det inte någonstans inom någon myndighet verkar finnas möjlighet att ge hjälp i just den fas där ni är nu.

Hoppas, hoppas att det på något sätt ändå kommer att lösa sig ekonomiskt för er - självklart ska ni kunna finnas tillhands för er dotter.Kramar till er båda! (Föräldrar till Moa)2008-08-21 @ 15:53:47
Postat av: Marie

Ville bara säga att Försäkringskasan eller ska man säga Förseningskassan...dom är totalt "piiip" "piiip" "piiip"...hrm...ja det var vad jag ville säga om dom...så du kanske förstår jag inte mkt till övers för dom!! Men SKRIK...GAPA..BLI REDIGT ARG PÅ DOM..så kanske det hjälper..hihi...!! Moa..jätteroligt att du har börjat skolan nu...det kommer att gå jättebra..snart är du frisk igen..jag håller på dig...bara så du vet..bamsekram på dig o din familj!!

2008-08-21 @ 17:26:46
Postat av: Percy "Barrak" Eriksson

Var roligt att det har gått bra i skolan för Moa, nu vid skolstart Hon ser riktigt upplyst av nyfikenhet på bilderna :)Vad gäller Försäkringskassan så kan jag inget annat än hålla med. De har verkligen attitydsproblem (man kan se samma problem hos AMS (arbetsförmedlingen), bättre ledarskap och serviceanda är ett måste! Livet är inte svart eller vitt.Sköt om er!

2008-08-22 @ 10:11:56
Postat av: Johanna

hej, måste bara säge att detta är en underbar blogg att läsa. Moa värkar vara en riktigt kämpe. Kul att hon har börjat skolan nu och hoppas det går riktigt bra för henne!

2008-08-22 @ 15:39:06
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Hejsan i regnet!!Vill bara önska er en trevlig helg trots regnet!

I alla fall ett mysa-inne-väder, kan behövas ibland!Kram Jessica

2008-08-23 @ 13:56:19
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: sari

De är så fina era kottar...hann inte läsa hela bloggen...håller på me´mat....men efter att den e fixad ska jag läsa....Kram o ha en underbar helg....(Ponne hälsar)

2008-08-23 @ 18:58:31
URL: http://pontusnershed.se
Postat av: Moa

hoppas moas första skolvecka gick bra och att illamåendet inte förstörde alldeles för mycket! kram

2008-08-23 @ 22:35:40
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Kajsa

Kul att träffa dig också!! Ses snart igen hoppas jag

Hälsa allaKram

2008-08-24 @ 19:29:43
Postat av: Moa

hej

lycka till med arbetet nu när ni börjar, som du säger, är det nåt i skolan med moa så ringer dom ju... men hoppas att det går bra! synd med det himla illamåendet bara. :(

kul att moa sover i sin egen säng igen, stora tjejen ju :)

kram

2008-08-24 @ 20:01:22
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Kicki

Hej! Läste i Moas blogg att ni inte har kunnat få ut några pengar från några fonder. Har själv en cancersjuk son och vi har fått hjälp från cancerhjälpen. De inkomstprövar inte. // Kicki

2008-08-25 @ 09:32:37
Postat av: Percy "Barrak" Eriksson

Jo, det skall finnas en del "fonder" man kan söka. Det finns säkert även inom Europa (då vi är med i EU). Skulle gissa att kuratorerna på respektive sjukhus vet vad det finns att söka till. I varje fall bör de veta det.Apropå trilla ur sängen. Jag har samma ”noja”, min dotter har redan i år trillar ur sängen 3 gånger, senast sommars när vi var i Båstad. Av någon anledning brukar det hända när hon sover i en säng hon har aldrig sovit i tidigare.

Konstigt nog slår hon sig inte även om det låter som f*n när hon trillar av. Kan kanske beror på att man är i regel väldigt avslappnad. Finnas annars sidoskydd, i för sig.Allt gott!

2008-08-25 @ 23:57:20
Postat av: LIsbeth

Hej Moa!

Vad kul att se dej så pigg:Men jag blir så ledsen att läsa att det ska finnas så lite medkänsla och att dina föräldrar ska kämpa för sin Rätt Jag vet själv hur jobbigt det kan vara Fast idag vann jag en halv seger mot FK och AF.Ibland önskar man att dom som sitter och bestämmer skulle få byta med dej o din sjukdom att dom kunde se vad det innebär att kämpa och att vara sjuk Det blir din mamma eller pappa som får läsa blev ju många långa och svåra ord men jag blir så upprörd.... Moa ha en riktigt bra vecka i skolan o ge din fam en varm kram.Jag tänker på er och vet hur ni käpar på Kraaaaaaam

2008-08-26 @ 00:08:10
URL: http://www.123minsida.se/dunderlina
Postat av: Moa

hej

vad skönt för moa att slippa illamåendet och få ha en fin dag i skolan. det är ju typiskt att kameran aldrig är där den borde vara ;)jäkla synd att ni inte får något bidrag till resan :( man önskar ju dom kunde tänka på något annat än de här tre månaderna men nehepp... och sen att dom inte kan ringa och säga det utan skickar ett brev istället, konflikträdda kanske?

kram!

2008-08-26 @ 00:13:25
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Kerstin

Den här sommaren har varit desto bättre för er! Det är ju helt fantastiskt att Moa har kunnat börja skolan. Vilken glädje! Det riktigt lyser om henne på fotona!

2008-08-26 @ 16:29:51
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Hejsan!

Sån himla otur ni har haft på sistone! Hoppas att det vänder för er snart! Hoppas det löser sig angående resa och pengar...Kram Jessica!!

2008-08-26 @ 19:53:46
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: sari

En lyckospark till er där bak...en hård en:o)))

Köpt skivan...men snyft....vart betalar jag?HELP ME :o(

Kram till er alla från mig & Ponne

2008-08-27 @ 09:04:04
URL: http://pontusnershed.se
Postat av: Moa

hej

det är skönt att ni har så många som stöttar er!

speciellt när det är sånt krångel med FK, det var då fan vad det ska skrivas intyg till höger och vänster om allting...

kram!

2008-08-27 @ 18:36:53
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Moa

hej

jaa, dra ut sonden och sätta ny är ju en möjlighet om moa inte vill ha den på skolfotot :) och nu är det inte så lång tid kvar tills behandlingen är klar och ni kan dra ut den helt...

hoppas trombisarna går upp i helgen så att ni kommer ett steg närmare sista behandlingen. ha det fint nu i helgen, kram!

2008-08-29 @ 15:45:17
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Therése

Hejsan! Vill börja med att önska er alla en trevlig helg! Jag tycker att ni är alldeles fantastiska. Moa är otroligt söt och gör sig bra kort oavsett sond eller ej!

Tycker inte alls att det är okej att ni måste åka och jobba när ni egentligen vill vara hos Moa men regler är regler och ni har fogat er så gott det går.. Lycka till med återgången till era arbeten - ni finns i mina tankar och jag håller en tumme för er alla nästa vecka. Moa, du är en väldigt duktig och tapper liten tjej! Oliver - en fantastisk storebror!

2008-08-29 @ 15:56:09
Postat av: Malin

Hej!

Ja er lilla skoltös är ju bara sååååå söt med eller utan sond!!! Men hoppas hon snart slipper den!

Kramar

2008-08-30 @ 21:17:32
Postat av: Moa

söta skoltjejen!

2008-08-31 @ 12:48:35
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Natta

Hej! Hoppas att Moa har haft en bra helg utan illamående. Hoppas att hon har mått bra hela denna helgen med sista sommarvädret?

2008-08-31 @ 17:39:44
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Moa

hej

låter ju som en rolig, intensiv helg :) härliga familjebilder!

cykla kan bli riktigt kallt, några gånger när jag haft bråttom ner till träningen har jag lyckats få örsprång (ni vet så det känns som en öroninflammation men går över snabbt) för att jag inte haft något hårband över öronen... inte kul!

kram

2008-08-31 @ 19:26:19
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Wow vilka bilar!! Ni ser ut att njutaav att sitta i baksätet där i bilen!

Så kul att se att ni haft så roligt!

Kul att Olivers lag vann! Grattis!Kram Jessica

2008-08-31 @ 19:48:55
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Petra

Tack för en trevlig, (men som sagt lite ''småkylig'') cykeltur hem inatt. Hoppas ni sov gott..... Många kramisar till er alla!!!

2008-08-31 @ 20:16:05
Postat av: Marie

Hej Jenny..var bara tvungen o skriva till er...det var verkligen jätteroligt o träffa er igår nere på helgeÅ festivalen...det kändes så bra att få krama om dig..jag har tänkt så mkt på er ska du veta...så det känns bra nu att kunna avslöja sig lite...hihi...blev ju lite avis på alla dessa bilar..så granna var dom...Krama om Moa o Oliver...fortsätt kämpa...ge aldrig någonsin upp..kram på er!!

2008-08-31 @ 20:46:37
URL: http://www.123minsida.se/Angelmom
Postat av: Eva från Landskrona

Hej,

ville bara skriva in och önska lycka till imorgon med den NÄST SISTA behandlingen.

Moa, du är min idol, jag tycker du är helskön och en superduktig flicka. Mina ögon tåras när jag tänker på vad du går igenom och hur duktig du är!!!

KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM

2008-08-31 @ 21:24:44
Postat av: Elisabet

Ha det bra allihop!

Moa, du får den största bamsekramen av mig!

2008-09-01 @ 09:06:50
Postat av: Natta

Vilken härlig helg du verkar har haft Moa!

2008-09-01 @ 16:44:18
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Moa

näst sista behandlingen, vad härligt! lycka till :D

2008-09-01 @ 17:02:05
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Sari

Skickar en STOR STOR kram åt er.......

2008-09-04 @ 21:53:11
URL: http://pontusnershed.blogg.se/
Postat av: sari

tack för ert inlägg:o)))

och hoppas era liv kan fortsätta som vanligt nu innan Moa blev sjuk.Hon e´en stark tjej som sprudlar av energi.Goa ungar ni har!

Snart dax att ta oss till avd.ska vara där om 2 timmar.

Antibiotika och hela köret...jaja....ni vet.

Kram på hela er goa familj

2008-09-10 @ 07:48:25
URL: http://pontusnershed.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0