Röntgendax

28 Okt, Sitter just och tittar på Rosa bandetgalan på TV3, har själv skänkt en slant idag till forskningen, det känns underbart, förra året när galan sändes i tv låg vi i Lund och var mitt upp i strålningen..
Helgen har varit bra, vi har nästan levt hos mina föräldrar, Moa o mormor har bakat och Olli har hjälp till med mormor o morfars altan, dom har totalt slaktat den, och Oliver har varit förste eldningsmästare. Han sov även över hos mormor o morfar och har varit där varje dag sedan dess.
Höstlovet är här, Moa har gått på fritids dessa timmarna vi arbetat, och självfallet är Jessica där. Igår fick vi en tid för samtal med Lund ang röntgen och dyl, vi fick en tid nästa fredag men det visade sig att det inte var rätt läkare så vi fick tid redan nu på fredag. Idag har Moa varit uppe på tumörkonferensen igen, och där hoppas vi att dom sett fina bilder och ingenting annat.
Jag själv måste uppsöka läkare, har en så fruktansvärd huvudvärk, det börjar med ett konstigt seende sen kommer huvudvärken, har tidigare i mitt liv haft migrän, men detta är en mild variant, men fortsätter det så står ja inte ut. Småbaggisar ja vet, ska inte klaga men det har varit sedan förra helgen och huvudet blir tyngre o tyngre..
I morron är det en ny dag och nya utmaningar, för Moa gäller fritids med Jessica, vad Olli ska göra vet han inte, men kanske ska han upp och fortsätta att bygga hos morfar där även snickaren Putte är och lär ut. Oliver tycker det är kul att få hjälpa till med att spika o såga, i morron ska reglarna upp och han får nog vara stöttepelare då kan ja tänka....22/23 Okt , Dagarna i Lund har gått hur bra som helst. Först i går var det nålsättning som vi inte gjort sedan i juli månad, det gick jättebra, Moa räknade till 3 sen satt nålen på plats, inte ett ljud hon sa. Där togs nog 8 rör blod på henne. Jag har anmält henne till en studie som har med flickors äggstockar att göra, hur dom påverkas av all cytostatika, så några fler rör blev det. Medan vi väntade in de första 3 timmarna under njurfunktionstestet var vi på lekterapin, givetvis lekte Moa doktor med en "fröken" på lekterapin. Det var hur kul som helst att få vara på lekteapin igen, där har vi inte varit sedan Moa låg inlagd på avdelingen i Lund och det var nog i våras någon gång..
När första provet skulle tas, ville Moa inte ha med sig mamma o pappa, hon tyckte vi kunde gå en runda, så A på dagvården fixade provet. Innan vi hann tillbaka så hade narkosdoktorn varit och pratat med Moa, hon gav de uppgifterna som sovdoktorn ville ha, så hon sköter sig sssåååå bra. Vi var o kollade till Ponne också, han såg pigg o go ut, vi tvingade han ut i matsalen, och kom han inte så skulle Moa mata honom. Han är en så go kille, Moa tycker om dig också Ponne, hon sa det till mig när vi lämnade er för att gå till CT-röntgen.
Som alla vet så får varken ja eller Johan äta om inte Moa får det, så det första vi gjorde när Moa somnat var att gå till Pressbyrån o köpte oss en macka, vi hann precis äta klart då Moa kom till uppvak, hon brukar vakna fort men idag tog det nästan 45 min innan hon var vaken. Hon åt som en häst innan vi vid 16 tiden körde hem....
Moa har nålen i porten med sig hem, och gissa om hon är stolt, dom två vita bollarna kallar hon för sina bebisar, dom vårdar hon ömt och väl... Vår goa Moa....


Stick i fingret

Moa är mån om sina snöbollar (de vita som skyddar huden från skav)

Idag torsdag var det Jessica som skulle följa med oss, det är nog bra att någon "annan" får se allt våra barn får genomlida. Vi körde tidigt, skulle vara på röntgen av handleden vid halv tio, sen var tyvärr MR-röntgen en halvtimme försenad så vid 10.40 sövdes Moa. Vi tre andra gick och fick oss lite gott att äta. Vid 12 tiden var det uppvaket, där vi endast var i 10 minuter sen var det ner till dagvården igen.
Moa drog nålen då vi inte behöver den mer, vi var inom lekterapin en stund innan vi sedan gick vidare till hjärtavdelningen, där vi tog både EKG och UKG. UKG är inget Moa tycker om precis, hon är inte ledsen, men hon är ingen älskare av att vara uppkopplad till en massa apparater. Vi var hemma igen vid 16 tiden.


Jessica & Moa på röntgen av handen

När får vi besked??? Först ska specialister kolla Moas bilder som har tagits dessa två dagar, och redan nästa vecka tas Moas fall upp på tumörkonferensen, sen ska doktorerna sätta sig ner och bestämma utav det dom ser på bilderna som ska göras, om det behövs göras något,,, ingen som vet än. Och den 6 November ska bara ja o Johan ner till Lund igen för att ha samtal med läkarna, det är vad som bestämts denna gången.
Så det blir ytterligare 2 veckors väntan innan vi vet något... en grym väntan, men den som väntar på något gott, väntar aldrig förlänge... Har haft kameran med mig men Jessica har nog bättre kort än vad ja har, så det kommer fler vid senare tillfälle....

Moa med sin egen PeugeotSov gott

Uppvaket21 Okt, Igår var det första utvecklingssamtalet med Moa, hon sköter sig helt utmärkt i skolan, hon skriver väldigt fint för att bara vara 6 år, det var väldigt roligt att höra att hon har kommit så långt i sin utveckling fast hon missade hela sista året på dagis. Superduktig är hon..vi är så STOLTA över henne. Vi åt och medans Oliver gjorde sin läxa satt givetvis Moa också och skrev sina bokstäver, hon har börjat att ljuda orden och det låter så härligt. Barnen i Moas klass vill ha läxa, så fröken ska försöka att sätta ihop lite lätta uppgifter som barnen ska få ha som läxa, inget svårt och inget som är ett Måste.
I morron är det dax för CT-röntgen och njurfunktionstest, Moa ska röntgas vid 13-tiden så tiden innan där blir långtråkig, vi ska besöka lekterapin, och då går verkligen tiden fort. Moa måste fasta 6 timmar innan sövningen så då blir det ingen mat för varken mig eller Johan heller, Moa håller stenhårt på att får inte hon äta så får inte vi det heller... Helt rätt inställning...
Njurfuktionstestet tar 4 timmar så vi får vara i Lund tidigt för detta testet måste göras innan dom sprutar in kontrastet inför CT-röntgen (lungorna).

På torsdag blir det då MR-röntgen (nacken), UKG och sklettålders-röntgen, då även Jessica ska följa med...

Kommentarer
Postat av: Helena

Lycka till med allt i Lund jag tror vi är många som håller tummarna att allt skall gå bra. Moa är säkert jätteduktig som vanligt:)

2008-10-21 @ 14:08:31
Postat av: Jossi

Lycka till o ja tror att allt går er väg, hoppas sååå på det också! Fortsätt kämpa på :)

2008-10-21 @ 14:30:12
URL: http://josefineaspeteg.webblogg.se/
Postat av: Moa

Hej

vad härligt att det går så bra för Moa i skolan och att hon är så duktig, förstår att ni är stolta över henne :)

Lycka till i Lund nu!

kram

2008-10-21 @ 15:00:42
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Bina

Lycka till i Lund :)Föresten får jag fråga hur det gick med tävligen i sommras om att vinna en husbil (?) var givetvis inne och röstade på Moa

2008-10-21 @ 16:45:57
Postat av: Lotta i Mörrum

Hej! Vad kul att det går bra i skolan Moa! Oskar tycker oxå det är kul med skolan,denna veckan skulle han ta med en sak som började på bokstaven D...Det fick bli en diskborste..Hoppas allt går bra imorgon,Lycka till o kramar från oss!!

2008-10-21 @ 17:59:18
Postat av: Bess

Nämen Moa, vill ni ha läxor? :) Då kommer du ju lära dig massor och bli hur duktig som helst. Se till att storbrorsan lär dig allt han kan också, syskon är så bra att ha!

Det är så härligt att läsa om ert "vanliga" liv.Lycka till i morgon på sjukhuset.

KRAM!

2008-10-21 @ 18:38:16
URL: http://bess.se
Postat av: Johanna

Härligt att läsa att det går så bra för Moa i skolan :-) Min dotter är lika gammal som Moa och hon älskar skolan, vill lära sig läsa nu precis som storebror som går i ettan!!!Stort lycka till imorgon och på torsdag med alla undersökningar!!!Många kramar Johanna

2008-10-21 @ 19:45:33
URL: http://grynisen.bloggagratis.se
Postat av: Elisabet Roslund

Hej Moa!

Sååå duktig du är i skolan, riktigt fantastiskt duktig är du! Det blir kanske böcker som du kan läsa själv, nu i julklapp?

Jag vet att det kommer att gå fort för dig i Lund i morgon, du fixar ju allt du gör på ett fantastiskt sätt. Se till så att mamma och pappa har att göra så inte dom somnar bara bara.

Ha det nu bra Moa, jag tänker superofta på dig, det vet du!

Kram/Elisabet

Du kan väl hälsa mamma, pappa och Oliver också

2008-10-21 @ 21:18:44
Postat av: madelene

Lycka till på torsdag! Ska hålla en tumme för att det ska gå bra!

2008-10-21 @ 21:57:50
Postat av: Ambar

Lycka till i Lund!! håller tummarna sten hårt för att allat ska gå bra!

2008-10-21 @ 22:37:12
URL: http://morenitagirl.blogg.se/
Postat av: Sari

tack för inlägget.ALLTID kul när "kändisarna" skriver:o)))

Jaså....ni tittar in imorgon....hoppas få se en skymt av er.Längesedan sist juh.

Haha....såååå.....Moa håller er på streckbänken med fastandet:o))))Ja det e´rätt....Kramar om er......

2008-10-21 @ 23:57:39
URL: http://pontusnershed.blogg.se/
Postat av: Natalie

Hoppas att allt går bra idag!Kram från Natalie.

2008-10-22 @ 07:12:04
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Therése

Hej Moa!Jag kommer att hålla båda mina tummar för att du får två fina dagar på BUS i Lund och att du hinner med massor av lek och stoj mellan dina undersökningar.Kramizar!

2008-10-22 @ 11:26:29
Postat av: Lotta

Lycka till på sjukhuset!

Kram

2008-10-22 @ 11:49:24
Postat av: Ingrid och Lars

Hej på Er!

Så roligt att Moa tycker om skolan. Hon är en riktig "skolflicka" som vill ha läxa och göra som fröken säger. Allt fröken säger är "lag". Kul tid.

Theo undrade i måndags, när han var hos oss, om Moa kommer idag också? Han tycker MYCKET om Moa.

Lycka till i morgon också i Lund.

Kramisar från Ingrid och Lars

2008-10-22 @ 21:12:39
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Hoppas att alla undersökningar har gått bra, skönt när det är gjort! Kul att läsa att det går så bra för Moa i skolan och att hon tycker det är kul!!

Ha det gott!Kram Jessica

2008-10-23 @ 08:23:40
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Moa

hoppas alla undersökningar har gått bra!

2008-10-23 @ 14:58:42
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Moa

vad duktig du är, moa, alla dessa sjuttioelva undersökningar på en och samma gång! eller ja, inklämda på två dagar iallafall. hoppas ni får bra svar på allt nu. fina bilder också, när jag kom in först var det bara en, sen blev det två så det kommer väl fler att se :)kram!

2008-10-23 @ 21:38:44
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Moa

självklart, nu är det tre :D

2008-10-23 @ 21:39:26
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Helen

Så modig du är Moa, det du gör hade jag inte vågat ( jag vet att du måste )du är en tapper tjej!!!

många kramar Helen i Lomma

2008-10-23 @ 21:58:36
Postat av: Helen

Duktiga, fina Moa!! Jag blir full av beundran när jag läser om hur duktig du är, Moa! Kämpa på!! Detta fixar ni...Så fin klänning du har på dej, Moa! Jag har en likadan (inte dom prickiga fickorna på)...den är köpt på Me&I party,va? Min dotter är säljare för dom, så jag och mitt lilla barnbarn har en sån klänning...Du och Oliver har alltid så fina kläder på alla bilder..visst är det kul med lite fina färger? Du har alltid så färgglada kläder, man blir så glad av att se det...mina varmaste kramar till er, Helen i M

2008-10-24 @ 07:49:57
Postat av: Eva från Landskrona

Hej min idol,

du är BÄST!!!! Vilken super-toppen tjej du är, dina föräldrar måste vara väldigt stolta över dig.

Det gläder mig otroligt när jag ser dessa bilder, där du är glad alltid!!!Lycka till med alla provsvaren, vi är JÄTTEMÅNGA som håller tummarna.Mamma o pappa, ni är också OTROLIGA!KRAM KRAM KRAM

2008-10-24 @ 19:26:32
Postat av: Johanna

Godmorgon världens duktigaste Moa :-) Nu du återigen imponerat mig och många andra med ditt mod. Du är så duktig Moa...

Hoppas ni får en härlig helg tillsammans.Många kramar Johanna

2008-10-25 @ 08:00:53
URL: http://grynisen.bloggagratis.se
Postat av: Moa

hoppas ni har en fin helg nu!

föresten, varför är det två vita "bollar" på "slangen" som går till nålen i porten? jag har börjat fundera på det och nu kan jag inte sluta fundera på det så lika bra att fråga :pKRAM!

2008-10-25 @ 17:27:13
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Godkväll!Önskar er med en mycket trevlig kväll.Vi har med myskväll, tittar på TV och äter lite gott.

Många kramar

Jessica

2008-10-25 @ 19:57:52
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad stor Moa har blivit : ) Hon måste ha växt en hel del sedan förra året.

2008-10-25 @ 21:46:29
Postat av: Natalie

Go kväll på dig Moa! Va bra att det gick så bra för dig i Lund! Du är en så himla tapper och stark tjej!

Har du också höstlov nu?Kram från Natalie.

2008-10-25 @ 22:59:08
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Natalie

Moa! När jag hör dessa låtar This Is The Life med Amy Mcdonald och Hold On Be Strong med Maria Haukaas Storeng och Nobody Without You med Sanna Nielsen på radion när jag är hemma eller åker buss/bil så tänker jag alltid extra på dig!har hört dessa 3 låtar flera gånger jag har läst din blogg så därför tänker jag extra mycket på dig när jag hör låtarna.Kram från Natalie.

2008-10-26 @ 00:02:28
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Titti

En hälsningar till världens goaste Moa!

Så duktig du är! Nu hoppas vi att all sjukdom är borta ur din lilla kropp och att du blir bättre och bättre. Det är du värd!

KRAM!

2008-10-26 @ 13:58:16
Postat av: Jessica (dagis/skolfröken)

Hej Moa!

Ville bara säga att det var jätte kul att få följa med dig till Lund. Hoppas jag får följa med

fler ggr?

Jag måste bara nämna lekterapin, vilket ställe.

Det vimlar av leksaker i alla dess former o vilket härligt målar o pyssel rum. Det fanns till o med en scen där man kan uppträda o ha på sig utklädnings grejerna. Super duper ställe. Där skulle vi kunna ha jätte kul du o jag Moa.Hoppas nu att det blir positiva besked Ni får nu.

Jag håller alla fingrar o tår.

Kramizz på dig Moa och Tack Johan o Jenny för en trevlig dag.Kram Jessica.B

2008-10-26 @ 15:47:32
Postat av: Helen

Fina ni...kram till er alla// Helen i Lomma

2008-10-26 @ 18:30:38
Postat av: Helen

Jag blir så rörd när jag ser Jessicas (dagis/skolfröken) inlägg...det måste vara guld värt för Moa att ha en sån underbar resurs...Ta åt dej ordentligt, Jessica! Det är du nog värd! Måste vara härligt för er föräldrar att ha en sån fin person som tar hand om er lilla fina Moa...kram från Helen i M

2008-10-26 @ 18:30:49
Postat av: S

hej moa! hoppas allt är bra med dig =) kan du inte lägga upp några bilder som är tagna innan du blev sjuk. kommer inte ihåg hur du såg ut =) kram

2008-10-27 @ 11:15:15
Postat av: Moas mamma Jenny

Svar till SUnder fliken fotoalbum finns där bilder på Moa, innan hon började med sina behandlingarJenny

2008-10-27 @ 13:19:39
Postat av: Annika Bruun

Jag känner Er inte men har läst om Moas kamp ett tag. Underbart att läsa om er kämpar glöd. Jag kan inte föreställa mig vad Ni går/har gått igenom har själv två killar på 6 & 8 år. Vet inte vad jag skall skriva men vi följer Er och läser med glädje att Moas behandlingar börjar få ett slut.......Kämpa på KRAM

2008-10-27 @ 16:43:59
URL: http://familjenbruun.blogspot.com/
Postat av: Natalie

Du Jenny! När du har sånt konstigt seénde innan huvudvärken. Har du även blixtrar framför ögoen/ögonflimer? Hade det för flera år sen, det började med ögonflimmer och sen gick det över till konstigt seénde och till sist en hemsk huvuvärk. Tillsist kom läkarna fram till att jag har Epilepsi. Har nu haft medecin sen drygt början av detta år och har inte haft såna symptom sen dess./// Natalie

2008-10-28 @ 22:23:26
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Natalie

Du Jenny! När du har sånt konstigt seénde innan huvudvärken. Har du även blixtrar framför ögoen/ögonflimer? Hade det för flera år sen, det började med ögonflimmer och sen gick det över till konstigt seénde och till sist en hemsk huvuvärk. Tillsist kom läkarna fram till att jag har Epilepsi. Har nu haft medecin sen drygt början av detta år och har inte haft såna symptom sen dess./// Natalie

2008-10-28 @ 22:23:37
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Elisabet Roslund

Skickar en liten hälsning och en Jätte Kram till er

2008-10-28 @ 23:49:12
Postat av: sari

Det var så härligt att de er sist ni var på 64:an.Hoppas vi kommer att ses fler ggr.

Så go o glad Moa e´.En riktig solstråle.Mysunge!

Kram på er från mig & Ponne

Imorgon e´det hans sista behandling.....GÖTTANS;o)))))

2008-10-29 @ 00:02:20
URL: http://pontusnershed.blogg.se/
Postat av: Kristina

Hej!

Jenny, det låter som migrän, jag har exakt så själv med jämna mellanrum..finns bra mediciner:) och så hjälper det med massage, då håller det sig borta!

Är inte konstigt alls att kroppen framkallar såna saker på dig nu..Du såg iallafall oerhört pigg o frisk ut i måndags när jag träffade dig! Liksom Moa på bilderna! Ni har en oerhörd styrka i er familj!

Många kramar o tankar till Er

2008-10-29 @ 08:50:33
Postat av: Moa

hej

klart du kan klaga över huvudvärk jenny, precis som att jag klagar när jag har pollenallergi och ögonen kliar som fan (även om det finns saker som är värre, dvs)... hoppas det går bra hos läkaren och att du får nån bra medicin eller nåt så att det försvinner, det är ju nog med allt annat.LYCKA TILL I LUND NU! håller tummarna för att bilderna ser fina ut.

kram

2008-10-29 @ 14:27:07
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Johanna

Så klart att du får klaga.... Ont i huvudet är inte att leka med. Hoppas du får hjälp med din smärta så du kan fungera normalt.Härligt att Moa är pigg och glad, så härligt att se denna sidan hos Moa. Jag som har följt Moa i över ett år måste verkligen säga att det är sådan skillnad att se bilder och läsa om Moa. Självklart mår hon bra när hon slipper alla cellgifter osv...Sköt om er och ha en bra veckaMånga kramar

2008-10-29 @ 20:16:52
URL: http://grynisen.bloggagratis.se
Postat av: Natalie

Jenny! Hoppas att du mår bättre snart!Kram! / Natalie.

2008-10-29 @ 21:04:37
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Carina Jönsson

Hej på er! Håller alla tummar och tår att ni får bra besked i Lund. Tänker på er ofta och mycket. Med oss är det bara bra, det har nu gått ett år sedan Andreas avslutade sin sista behandling och allt ser bara bra ut, vi är så oerhört tacksamma och lyckliga att allt hitintills har gått bra.

Men känner mig fullständigt slut ibland.

Härligt att läsa att ni är igång med det "normala livet". Vi önskar er en skön och avkopplande helg.

Sänder er som vanligt många styrkekramar och varma tankar

Carina, Jan, Andreas och Emelie Jönsson

2008-10-30 @ 09:32:43
Postat av: Anonym

Heej oj va moa har blivit stor tjej..

Kram

2008-11-18 @ 15:28:26
Postat av: Rebecka

Krya på dig lill tjejen :)

2010-08-04 @ 01:10:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0