September 2008

19 Sep, Fred. Hej svejs igen alla kära bloggläsare. Har inte skrivit på ett tag, tiden har inte funnits till för att sitta vid datan, fullt upp med allt för tillfället, som sagt det har varit ett fullspeckat schema hela veckan med jobb, skola, utflykter, läxor, träningar och allt annat som stått på dagordningen. Johan o jag tycker det känns bättre o bättre att jobba, att komma igång igen med alla de rutiner man hade då för 1,5 år sedan, måste säga att det är inte lätt, mycket att tänka på både med skola och allt annat runt omkring. Oliver har haft 2 utflyker med skolan nu denna veckan, då det ska vara matsäck packad innan skolan, mackan bredd till Moa inför hennes skoldag osv. Barnen är duktiga med att hjälpa till på morronen, men ibland känns det som om man springer rundor innan det är dax för att köra till skolan.

Som ni säkert förstått så ska vi äntligen få resa "iallafall", så resan går till Turkiet nästa lördag, där vi ska njuta och ha det skönt. Nu i dag har vi fått svar på proverna inför starten på den SISTA behandlingen på måndag, tyvärr var trombisarna lite låga så vi måste ta nya prover i morron igen, vi är alla nervösa, FÖR är inte Moas prover OK till på måndag så är det inte säkert att vi får åka, läkaren på dagvården har jouren i helgen så vi ska ha kontakt på söndag för att avgöra om det blir behandling på måndag eller inte. Moa måste starta på måndag annars hinner vi inte få ut de sista 5 dagars behandling innan vi åker på lördagen. Usch ja, nu går vi o oroar oss för att vi kanske inte kommer iväg.
Om vi kommer iväg så ska vi fira att det är sista behandlingen och att sonder förvinner för alltid, och aldrig kommer att behövas igen, Moa nickar och instämmer, hon säger själv att det ska bli skönt, så vi ska slå in den i papper och kasta den i den största papperskorgen vi kan hitta.... Mycket att ordna innan vi åker, Moa har fått intyg på medicinerna vi ska ha med oss, så vi kan ha de i handbagaget, packa ner allt som vi behöver med både extra sonder, sprutor o dyl....
Nu är det fredagskväll, och det känns....är väldigt trött i ögonen efter en veckas arbete, men hallå,, vad man uppskattar helgerna nu för tiden, inget vi har tänkt på länge..Nu i helgen kommer en kompis till Olli och ska sova över, vi ska hämta honom (Oliver T) i morgon när vi har varit o tagit prover på CSK, sen får vi se vad helgen har att erbjuda..  Ha en trevlig helg allihopa, glöm inte att göra ett avtryck att du varit här, Moa blir så glad....14 Sep, Sön, Helgen har varit bra, Fredagen gick bra att jobba, Johan har nu varit igång i en vecka och han tycker det är helt okej, äntligen komma ut och träffa "annat" folk. Eftermiddagen var Julia här och lekte med Moa, dom lekte med barbie och rummet var fullt av saker. Vid 18 tiden körde vi och tittade på när Johan spelade fotboll, Knislinge vann med 3-0, och Johan höll nollan, duktig Pappa, sa Moa..
Kvällen var lugn, var supertrött, Olli satt med oss o kollade på en film, men ja somnade, som vanligt.. Lördagen var Tindra här o lekte med Moa, som stod framför TV:n o dansade till inspelat melodifestivalen..Härligt att se.
Kvällen skulle vi på kräftskiva hos Fam Vågemyr, innan ja o Moa badade så fick vi raka av hennes hår, det var bara tussar kvar så nu är allt borta, inget emot Moa precis. Kvällen gick bra, vi i familjen åt inte kräftor, vi åt annan god mat som ja lagat innan på dagen. Vi skulle egentligen tagit taxi hem, men ja kände inte för att ta något så ja körde även hem... 
Sönd, När vi vaknade i dag så var det väldigt ruggit ute, hösten har kommit, löven faller och kylan är kommen. Vi premiäreldade i kaminen idag, barnen tycker det är så mysigt när vi tänder eld i kaminen, dom satt framför elden och värmde sig.
Just nu sitter både Oliver o Moa o spelar XBOX, spelet är fotboll, Moa tjuter när hon gör mål, Oliver skrattar för det är i hans mål hon gör sina mål, alltså självmål, hon bara skrattar av glädje, hon förstår inte var hon ska göra mål,,, en riktig rysarmatch... Goa goa barn


Moa & Tindra

11 Sep, Tors, Dagarna går o går, kommer mer o mer in i mitt arbete, skönt. Moa har det bra i skolan, alla barnen är så måna om henne, hjälper henne o leker så bra. Vissa eftermiddagar har hon haft kompis hemma och lekt med.
Igår avslutade Moa sin näst sista behandling, (den röda medicinen), hon var så glad för detta, då hon säger själv att när alla mediciner är avslutade kanske mitt hår växer ut igen... Moa har bara lite hårtussar kvar, är så gott som flint igen, men inget som bekymrar henne precis.
Vi ska ut o resa, den resan som vi fick avslag på blir av ändå, vi har bestämt oss för att åka iallafall, passa på medans Moa mår bra och kan, ingen som vet vad framtiden visar. Vi vill att hon ska få uppleva en utlandssemester, man ska inte prata om framtiden på något sätt, men vi tycker att ovissheten är så osäker, så vi vågar inte chansa att hon inte får uppleva detta.... Ska bli riktig kul faktiskt.
Vi är inte beresta precis, Johan o jag var iväg året innan vi fick Oliver och det är nu 11 år sedan, och få komma till samma land känns helt underbart, bara maten gör att det vattnas i mungipan...
Dagarna börjar likna en vardag igen, med både läxläsning och annat som hör skolan därtill. Bara rutinerna att barnen ska i säng på kvällarna är skönt, att får den stunden för sig själva är underbar.9 Sep, Tisd, Det har funkat bra att börja jobba lite smått, känns bra. Johan tycker också att det var okej att börja, men han har varit väldigt osäker om han klarat det eller inte, vi har snackat om det, men när han väl satte sig i sin lastbil så gick det bra. Johan har inte kört lastbil sedan dagen då han fick beskedet i sin lastbil,  dagen den 21 mars -07 har satt sina spår på Johan, men nu har han också kommit i gång i vardagen och det känns bra att vi är på god väg framåt. På tal om "god väg" har idag fått ett helt underbart mail från en mamma som också har ett ATRT barn, hennes barn blev sjuk i mars i år och har nu i dagarna fått beskedet att barnets tumör är borta, och barnet ska börja på efterbehandling, ja blev så oerhört glad att tårarna sprutade på mig. ATRT är en sorts hjärntumör och "ska" sitta i lillhjärnan, men på Moa har den rackaren siktat in sig på Moas nacke istället, man blir aldrig klok på dessa satans tumörer, dom kan tydligen nästa sig fast precis över allt.... Att få beskedet som denna mamman fått i dagarna, önskar vi att vi får vid nästa MR-röntgen, ATT den djävla tumören försvunnit i från Moas kropp och aldrig någonsin kommer tillbaks. Tänk att få ett sånt besked.....!!!!!!7 Sep, Sön, Dagarna har varit bra, i fredags var ja efter jobbet inom CSK och hämtade ut Moas gifter, under eftermiddagen när mormor o morfar var här fick både ja o Johan en smärre chock, Moa börjar att tappa sitt hår igen, bak i nacken och öronen är hon helt kal, uppe på huvudet är det väldigt glest, Moa själv lider inte så mycket av det, men vi andra runt omkring tycker det känns orättvist. Hon kunde väl fått behållt detta underbara hår, det är ju bara en behandling kvar... Hon fick istället under eftermiddagen klippa Johans hår, och snart ser dom lika dana ut igen.... Moa bryr sig inte att hon tappar håret igen, det ända hon säger är att det växer ut igen mamma.... Gullungen..
Lördagen var vi och tittade på Johan när han spelade boll, Oliver var hos sin "campingkompis" Oliver i Kristianstad hela dagen och även över natten. På kvällen var vi hos Fam Vågemyr och åt middag och kollade när Danny Dansade på TV...
Idag söndag var en annorlunda dag, Johan ska idag börja jobba. När han skulle köra blev Moa jätteledsen, hon saknade sin pappa, med krokodiltårar gick vi in hon o jag och satte oss i soffan och spelade Nintendo DS, 2-players. Hon spöade mig lite för tjåligt, hon är en riktig klippa på allt som heter spel...Vid tre tiden körde vi till Kristianstad för att hämta hem Olli. Pernilla den andra Olivers mamma har ja träffat en del i sommar, (även innan då vi själva hade husvagn) vi tjabbade lite om allting, Moa tyckte det var roligt att träffa Oliver igen. Snart är det Olivers tur att sova hos oss och det går alldeldes utmärkt.. Kvällen var vi och sålde jultidningar till farmor o farfar.
Barnen kom i säng som dom skulle, i morron bitti måste jag upp en halvtimme innan för att få i Moa sina mediciner,,, En ny utmaning på morgonen, men det ska nog gå det också. Barnen har lovat att hjälpa mig så vi kommer i väg som vi ska.....

4 Sep, Tors, Dagarna för Moa har varit väldigt bra, fast att hon går på behandling, inte klagat så mycket på sitt illamående.
Jag själv har haft smärtor i magen i 2 dagar, ska inte klaga, absolut inte, men innest inne tror ja mest det beror på oron inför arbetet, oron över Moa i skolan och att Johan också ska börja jobba. En sådan här stor förändring har nog blivit lite mycket för min mage helt enkelt, hur ska vardagen fungera och hur klarar ja av jobbet. Änså länge tycker ja det fungerar bra, har högar av jobb att lägga in i systemet, ja tycker det är superkul att ha att göra, visst ja får fråga en hel del, för ja kommer inte ihåg allt, men ju mer ja arbetar med pappren ju mer ploppar upp hur det fungerar. Träffade de flesta inom vårt område idag på mötet vi hade i förmiddags, kul att se alla.
Körde hem efter mitt arbetspass och hämtade Moa, hon och halva skolan skulle träffas i församlingshemmet, där det var aktiviteter i eftermiddag. Ja själv var på möte på skolan, den underbara tumörssk från Lund kom och informerade om Moa. Hon började från början i stora drag vad en tumör är, och vilken behandling Moa har haft nu i 1,5 år
Vissa saker hon drog upp, kändes som en hel evighet sedan, mina tankar kom tillbaka då allting var så ovisst, vad led Moa av egentiligen, vilken sort osv. Fick en ny inblick av vad Moa gått igenom, fy fan säger ja bara, har hon verkligen gått igenom allt detta. Vissa perioder i behandlingen kommer ja knappt ihåg, ett tomrum finns,  antagligen de värsta stunderna i våra liv, de stunderna vi inte vill minnas, de dåliga dagarna och dom dåliga beskeden. Men idag har blivit så himla bra. Tumörskötterskan sa till mig efteråt att hon såg på mig, att ja reagerade olika vid olika samtalsämnen. Hon är bara så bra att prata med, en förstående kvinna med ett stort hjärta, tusen tack C.

Efter mötet i skolan, sprang ja hem, har idag haft ett läkarsamtal, då Moas kirurg ringt oss. Vi ville ha mer kött på benen av Vad Moa får och inte får göra. Hon har ju sin skada i sin nacke, och det hon absolut inte ska göra är att tex slå kullerbyttor, hoppa studsmatta, hoppa från höga höjder tex från en hög sten eller dyl. Frågade just med tanke på nu när hon lärt sig cykla,,, VAD händer om hon trillar och slår i huvudet??? Svaret är att hon ska helst inte "knäcka till" nacken, varken upp, ner eller sidled, men dessa knyck ska vara rejäla om mer skada ska ske. Alla ska veta att hon har sin skada, men ska vara försiktig med henne, men vi ska inte förbjuda henne för mycket, hon ska försöka att vara som alla andra barn, så mycket som möjligt.... Skönt att veta, denna oron kommer nog att försvinna mer o mer med tiden, men idagsläget så ser ja händelserna i förväg att ja i regel säger åt henne att inte göra så o så....
Vi är ju bara rädda om henne, vissa förstår vad ja menar och vissa inte......
Kvällen var lung o sansad, är själv väldigt trött om kvällarna, kan tänka att det tar någon vecka innan men kommit in i detta med att arbeta, det var ju väldigt länge sedan sist...I morron är det fredag och det känns skönt, känna att helg är helg, innan har det varit vardag hela veckan, ingen ändring på om det varit måndag eller lördag....2 Sep, Tis, Har sovit dåligt i natt, antagligen rädd för att inte vakna till klockan, Oliver kom också i natt och hade huvudvärk, så han fick en tablett, klockan var nog 02.15, Moa kom inknallandes kl halv sex i morse, la armen om henne och somnade om igen båda två. Ja själv steg upp en halvtimme innan ja väckte resterande familj. Moa fick sina mediciner och sen körde jag till jobbet. Fick en varm o go kram av mina kollegor, alla som kom in till oss idag önskade mig välkommen tillbaka, känns skönt. Timmarna gick fort som tusan, ska ordna med en del i morron så ja kan jobba ordentligt, dataskärmen var ingen hitt... Mycket nytt, men en del kom ja ihåg, och det är alltid bra, ja måste erkänna att ja har lagt jobbet på hyllan helt denna tiden vi varit hemma med Moa, kom knappt ihåg vad vissa hette, lite pinsamt, men det får dom tåla... I morron är det ny tag och ny krafter som ska ges. Moa var ja o hämtade när hon slutade skolan, hon hade haft det bra idag.
Hon frågade om ja hälsade till mina kollegor, och givetvis gjorde ja det...
I morron är det  skolfoto som ska ges, Moa har i kväll valt kläder, hon hade inga vita tajts, så det var bara att sätta igång en maskin tvätt.... Vi badade ja o Moa, när Moa torkat sig så sa ja till henne... Mamma måste få kamma ditt hår, för det är så långt nu, ja är lite tramsig men, tårarna kom på mig när ja drog kammen genom hennes otroligt mjuka hår. Det är så härligt att äntligen få kamma henne igen.
Måste säga att det växer snabbt när det väl har börjat växa, och det är första gången idag vi behövt kamma henne, hon har annars bara behövt dra frotehandduken och håret har blivit tort....Härlig känsla å härliga hårstrån...Första skoldagen 19 Augusti 2008


Moa en bra dag i April månad,,,

1 Sep, Mån, Ja då var det dax för den näst sista behandlingen, fan va det känns bra, att Moa klarat av alla gifter som hon fått in i sin lilla kropp, det är inte klokt, nu i September har hon hållt på i 1,5 år med alla operationer och cellgifter, vi kallar henne supertjejen...
Vi började med att besöka apoteket, för att hämta ut hennes ena sorts cellgift, jaha, då fanns den inte på lager, den är så pass ovanlig att den inte alltid finns hemma, som tur är har vi så hon klarar sig de första fem dagarna iallafall, dom skickar upp medicinen till CSK så ja kan hämta ut dom där i stället. Moa vägde sig, 16,7kg, hon tycker mer om vågen där hemma för där väger hon mer, runt 17,2kg, Men jag måste säga att det är "Bara" Moa som tycker om den, inte vi andra.....

Vi gjorde rutinerna hos dagvårdsläkaren, lyssna på lungor o hjärta, kolla i munnen och öronen.
Öronen vill inte ge med sig, fast att Moa gick på Kåvepenin 3gg/dag förra omgången med cellgifter så rinner örat fortfarande, så en tripp till örondoktorn blev det också. Han såg inget inflamerat, men trummhinnan är lite förstorad och den har varit det förrut också.. Vi ska tillbaka den 22 Sep för ytterligare koll av örat.
Vi var inte hemma förrän kl 16, Oliver hade gjort sin läxa och varit ute med Kellie, vi fick ringa hem honom när maten stod på bordet.
Måste säga att idag när vi var i Lund blev ja så glad, ja träffade barn som haft ett helvete även dom med sina sjukdommar, dom såg så otroligt pigga o glada ut, satt o pratade med en tjej, hon ser bara piggare o piggare ut, det gör en så otroligt glad. Fortsätt kämpa allihopa...


Kommentarer
Postat av: Jossi

Åh vad stark Moa är :) Det får mej att vilja kämpa ännu mer...

Kram!

2008-09-01 @ 21:58:53
URL: http://entjej.webblogg.se/
Postat av: Natta

Skönt att behandlingarna snart är över! :)Isch inte kul det med öronen :( Hoppas att det blir bättre snart!

2008-09-01 @ 22:02:41
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Moa

hej

yes yes, nu är behandlingarna snart över...! moa är helt klart supertjejen!himla segt öra däremot, kåvepenin brukar ju klara det mesta :/ hoppas det ger med sig!

kram

2008-09-01 @ 23:12:45
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Jessica (dagis/skolfröken)

Hejsvej!

Gud,vad jag tycker du är duktig Moa.

Jag kan bara inte fatta att du klarar

av så mycket med alla dessa gifter i

din kropp. Du är ju i gång i skolan

som vilken annan tjej som helst(jag har

svårt att hänga med dig överallt, man är

ju ingen ungdom precis??)

Jag antar att det blir under hökens vingar

och inte nudda mark i dag i skolan?

(passa dig för hajarna och krokodilerna)Måste bara säga att Ni(hela familjen)

är verkligen helt otroliga som har klarat

av det så bra som ni har gjort.

Heja hela familjen Henriksson.

Det är verkligen en ära att få ta hand

om Er lilla Moa på dagarna.

Jag vet att det är ett jätte ansvar

och jag gör mitt bästa.Kramizz till Er alla!

Från Jessica.B

2008-09-02 @ 07:21:16
Postat av: familjen huss

måste beundra er styrka och allt som ni och er supertjej går igenom...

har en kusin som för ngra år sen hade leukemi då var hon ett år nu e hon 8 och friskförklarad men gud vad jag led med denna lilla tjej när hon var dålig....

fortsätt kämpa på jag följer er på bloggen

kram

2008-09-02 @ 08:11:35
URL: http://www.hussanette.zoomin.se
Postat av: Helena

Stor Eloge till Oliver som tar ansvar och visar att han är en GULDKILLE:) (men det finns väl mkt bus kvar hoppas jag) / Helena

2008-09-02 @ 09:17:54
Postat av: Helen

Moa heja dig du är världens bästa tjej

och du Oliver är världens bästa bror

kram till er båda Helen i lomma

2008-09-02 @ 16:28:23
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Ja visst är det härligt att se dem barnen som sett och har varit så himla sjuka, blomma igen! Det ger en hopp!

Tråkigt att läsa att Moas öra inte vill ge med sig!

Hoppas läkaren ni ska träffa den 22:a kan komma på nåt som hjälper!

Kram på er

Jessica

2008-09-02 @ 18:45:42
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: sari

Kul att träffa er igår:o)))och Moa ser så pigg ut.Kul att se!

Ponne ja....han är en så´n trams.....han hade brått iväg som knappt sa hej.....

Torsdag är cdet dax igen......kram på er

2008-09-02 @ 19:14:09
URL: http://pontusnershed.se
Postat av: Erika

älskar verkligen den första bilden på moa. så otroligt jäkla söt så det finns ju inte !

jag läser er blogg varje dag och har följt allt. Jag imponeras verkligen av er och många gånger har jag fått tårar i ögonen av att läsa. Heja moa, hon är bäst. Lova att hälsa det till supertjejen!kram

2008-09-02 @ 20:39:11
URL: http://somgravitation.blogg.se/
Postat av: Helena

Hej Familjen! Vilket stort steg att kunna gå till jobbet Jennie:) Tänk ett steg närmare en "friskare" tillvaro.. Hoppas det fortsätter i denna riktning nu: / Kramar fam Nilsson/ Nordin

2008-09-02 @ 22:19:09
Postat av: Ann-Sofie Nilsson

Hej hela familjen. Har suttit hela kvällen och läst om hur ni haft det sedan i juli. Det låter helt underbart att Moa mår så bra, och att vardagen börjar bli sig lite lik igen. Vad fint ditt hår har blivit Moa. Jag vill gärna köpa skivan, kan ni lämna en till Ingrid så fixar jag det med henne. Må gott. Kram från Ann-Sofie o Lars-Göran

2008-09-02 @ 23:39:41
Postat av: Kristina

Hej!

Håller helt med en annan bloggläsare: Den översta bilden är helt underbar!

Kram o ha det så gott resten av veckan på jobb o skola! Stora skoltösen Moa..

(Va roligt att träffa er i helgen!)

2008-09-03 @ 08:28:47
Postat av: Moa

hej

vad skönt att första dagen på jobbet gick rätt bra, namnen kommer nog tillbaka snart :p knäppa dataskärmar gör en lite galen (eller ja, dom brukar göra ögonen lite galna iaf beroende på vad som är fel) så hoppas det är lättfixat ;)moas hår verkar ju växa i värsta racerfarten! så kul :D

kram

2008-09-03 @ 12:40:38
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Marie

Kanon att det börjar närma sig slutet på all denna skit nu...men trist det här med örat...men Dr kommer säkert på nån bra lösning på det också!! Jätteskönt att det går så bra för dig Moa i skolan...fortsätt kämpa på gumman!! Det måste ju vara skönt för dig Jenny att komma tbx till jobbet efter så lång tid...det är ju ett tecken på att allt börjar gå åt rätt håll o att ni börjar komma in i era gamla vanor igen..jag lovar att jag ska krama Emil från er...stor kram till er!!

2008-09-03 @ 16:56:13
URL: http://www.123minsida.se/Angelmom
Postat av: Natta

En kamrat till mig har ett sånt rosa band/pin och ett blått band/pin. Fågade henne om det inte fanns nåt sånt där band/pin som stödjer barncancer. Hon sa att den fanns på nåt ställe. Men har glömt vilket ställe hon sa. Vet ni vad man kan köpa sånt band/pin som stödjer barncancer och vad ett sånt band/pin kostar?

2008-09-03 @ 17:29:24
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Gunilla

Hej Goa Moa!!

Du blir bara sötare och sötare för varje kort.Kul att det går bra för dig i skolan.Du är så himla duktig Moa,fortsätt kämpa för är det något du kan så är det att kämpa,ja hela familjen givetvis ni är starka.

Massor av kramar till er.

Moa du får en bamsekram...KRAM...

2008-09-03 @ 17:30:04
Postat av: Ida

Nu har jag läst så många gånger utan att kommentera, så nu är det verkligen dax! Moas hår ser verkligen härligt ut och hon är verkligen så söt! Jag är verkligen imponerad över Moa!

Kram

2008-09-03 @ 19:14:49
URL: http://polarisscrambler.blogspot.com/
Postat av: Johanna

Lilla Moa är otroligt söt, en fantastisk utstrålning och pigga ögon, härligt att se :-)Hoppas dagen har varit braKram Johanna

2008-09-03 @ 19:31:16
URL: http://grynisen.bloggagratis.se
Postat av: Annika

Fina tjejen med fina håret! Hon ser så pigg ut! Det glädjer mig! Hoppas örat bättrar på sig snart också!

2008-09-03 @ 20:11:01
URL: http://annikamolander.blogg.se/
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Önskar er en trevlig helg för sen åker vi iväg tidigt lördag morgon till Kolmården...

Hoppas ni får en skön helg!

Hoppas det går bra på jobb osv. Moa ser ju väldigt pigg och glad ut i alla fall!Kram Jessica

2008-09-04 @ 18:24:05
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Petra från Felicias förskola

Jag blir verkligen glad att läsa att det går framåt med jämna steg. Fortsatt lycka till åt er allihop!

Kram Petra

2008-09-04 @ 22:58:47
Postat av: Moa

Hej

Oj, det var en aktivitetsfylld dag kan man säga...

Vad skönt att ni har fått lite mer klarhet i vad Moa får och inte får göra med sin nacke, det blir ju ett extra nervositetsmoment nu när hon lärt sig cykla också.Inte konstigt att du får ont i magen av hela situationen, man får ju fysiska reaktioner av mindre om man säger så... kram!

2008-09-04 @ 23:27:21
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: NattaHej Hej Moa! Hoppas att du har haft en bra och trevlig helg! Hoppas att du trivs i skolan! Hade varit kul att se foto på dig i skolmiljö!Stor kram från Natalie.En kamrat till mig har ett sånt rosa band/pin och ett blått band/pin. Fågade henne om det inte fanns nåt sånt där band/pin som stödjer barncancer. Hon sa att den fanns på nåt ställe. Men har glömt vilket ställe hon sa. Vet ni vad man kan köpa sånt band/pin som stödjer barncancer och vad ett sånt band/pin kostar?

2008-09-07 @ 16:03:51
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Eva (Max mamma)

Hej,

vad kul att ni börjar känna er för, vad gäller arbetslivet. Man måste ta det i den takten man hinner, orkar och klarar av.

Vad roligt att Moa mår bättre.

Jag vet egentligen inte om det är fel fråga att ställa, men hur är läget med Moas cancer. Har den gått tillbaka eller är ni i ett "vänte-läge"?

Kanske inte passande att fråga men vi är nog många som är nyfikna för hur "läget" är. Vi förstår ju att hon verkar må bättre och det är JÄTTESKÖNT för henne och för er. Gud ska veta att vi är många som hållt/håller tummarna för henne.

Ni ska vara riktigt stolta över henne, hon verkar vara en TOPPENTJEJ.

Många kramar från en trogen bloggläsare.

2008-09-07 @ 16:44:24
Postat av: Moas mamma Jenny

Svar till Eva (Max mamma)

Jo så här är det, Moas tumör finns kvar i nacken, men vi vet ej om den lever eller är död. Vid nästa MR ska läkarna ta ställning till om det blir operation eller inte, om ingen operation blir av så låter dom den sitta där och se vad tiden utvisar sig. Moa har denna behandlingen + en till sen ska hon vara färdigbehandlad. Som sagt ovissheten är kvar och känslorna åker upp o ner hela tiden.

Kram Jenny/Moa

2008-09-07 @ 17:57:54
Postat av: Eva (Max mamma)

Hej,

tack för uppdateringen, håller "alla" tummar för Moa och er.

KRAM

2008-09-07 @ 21:13:56
Postat av: Natta

Har en fråga. Vart ligger Hanaskog?

2008-09-07 @ 21:36:14
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Natta

Vet att Hanaskog i ligger i underbara Skåne. Men vart i Skåne?

2008-09-07 @ 23:21:22
Postat av: Natta

Hej igen! Tack för kommentaren i min blogg! Såg kommentaren i min blogg först efter jag hade skrivit mina kommentarer här i bloggen!Kram!!!

2008-09-07 @ 23:25:36
Postat av: Natta

P.S Kommer att länka till er blogg på min blogg nån dag! har en massa inlägg att skriva från i sommar och sista tiden. Har dock ej haft tid. Men ska skriva nu igen. Och då kommer jag att länka till er blogg!

2008-09-07 @ 23:28:05
Postat av: Helen

Moa kämpa på, du vinner detta

kram Helen i Lomma

2008-09-08 @ 06:31:09
Postat av: Cajsa

Hejs svejs!!Moa du fixar detta som en dans det är riktigt mycket krut i dej. Underbart att det går så bra med skola och jobb klart att i början blir det en stor omställning med oro och allt runtomkring. Men säkert skönt att träffa jobbarkompisarna och att få lite bättre inkomst igen.Fam Henriksson sköt om er och lycka till med behandlingen, skolan och jobbet så hörs vi.Tänker på er var dag många kramar från oss!!!Boråsarna

2008-09-08 @ 08:26:00
Postat av: Jessica (Ryans mamma)

Vad skönt att Moa tar det så bra med att tappa håret igen. Det är ju så kul när håret börjar komma och de ser friskare ut men huvudsaken att allt blir bra till slut!

Ja tufft för alla när man ska börja jobba igen, klart Moa vill ha mamma och pappa hemma det har hon haft så länge nu men det extra pengarna är ju välkomna dem med.

Skönt med vardagen igen på nåt vis.Kram Jessica

2008-09-08 @ 14:37:35
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Veronica

Stor kram till hela familjen,

brukar kika in ibland och läsa hur det går för er.

Moa är verkligen en kämpe som har min stora beundran,

en fighter -håller tummarna för er.

Kram från trebarnsmamma i Stöde.

2008-09-08 @ 16:42:19
Postat av: Moa

hej

ramlar det av IGEN? orättvist! men nu är det snart sista behandlingen och då ska det nog få växa tillbaka bra... skönt att moa tar det lugnt iallafall, det är ju huvudsaken!

hoppas måndagen har varit bra, kram

2008-09-08 @ 17:49:13
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: embla

verkligen härligt att se henne så glad !

2008-09-08 @ 22:18:14
URL: http://emblaholm.blogg.se/
Postat av: Therése

Hejsan allihop! Jag önskar er bra dagar nu och snart är Moa klar med sin behandling. Jag tror att vi alla längtar dit - till den där speciella dagen. :-)Håret är sådant som växer ut igen och ofta blir än mer vackert än vad det var förut. :-)Kämpa vidare hela familjen och jag önskar er allt gott i era nya vardag med arbete, skola etc..

2008-09-09 @ 09:28:44
Postat av: Randy

Skulle det inte komma en bild nu skolan börjar tillsammans på Moa och hennes assistent Jessica? Hade varit kul med en bild på dem båda.MVH Randy

2008-09-09 @ 10:03:36
Postat av: ***

hej

Nu har jag läst å gråtit igenom din blogg. Jag har gråtit för det har varit tufft för samtidigt som vissa saker har varit sååå enormt gulliga å fina saker om Moa..

Moa e enormt vacker tjej.. Å har varit hela tiden.. Gud vad kul att behandlingen snart e över..

Moa e vacker med elelr utan hår, men självklart så vill man juh som föräldrer att dom ska få sitt fina underbaar hår tillbax..

Hopaas allt e bra med er

kramar

åse

2008-09-09 @ 17:54:16
URL: http://asefreij.blogg.se/
Postat av: Moa

hej

hoppas att ni också ska få ett sånt besked, gärna så snart som möjligt!

vad skönt att det har gått bra att börja jobba för johan också, förstår att det inte känns speciellt bra att sätta sig i en lastbil igen när senaste gången man gjorde det var när man fick ett telefonsamtal om att ens dotter har en tumör... usch.dessa tumörer som ska sätta sig överallt alltså...kram

2008-09-09 @ 21:29:44
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Hejsan!

Det måste kännas skönt för er att höra om ett annat barn där det gått bra, då finns det säkert en lösning för Moa med! Låter ju postivt!

Moa är en sån kämpe så hon kommer att klara detta, en riktigt stark tjej är hon!Kram Jessica

2008-09-10 @ 10:54:30
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Randy

När är det nästa MR-röngten?

2008-09-10 @ 11:49:09
Postat av: Erika

Den här bloggen får många kommentarer.

Passa på att skriv på det här om Max och Saga !

Skicka gärna vidare länkenhttp://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2396

2008-09-10 @ 17:04:48
URL: http://somgravitation.blogg.se/
Postat av: Anna

Hejhej!!

Har ingen aning om vad jag ska skriva egentligen. Har följt er ett bra tag på denna blogg, tror det var sen i våras. Ville bara säga att Ni verkar vara SÅ otroligt starka allihopa. Kämpa på Moa.

Kram Anna...

2008-09-11 @ 13:23:41
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Ja otroligt hur snabbt man kommer in i dem gamla gängerna igen! Som du skriver så ska man bara komma in i att lägga sig i tid igen! Både barnen och vi är ju vana vid att vara uppe lite längre. Men det känns skönt med vardagen igen, slippa Lund längre tider nu. Nästa sista behandling oj oj vad tiden går fort!

Så fint att klasskamraterna är måna om Moa!Kram Jessica

2008-09-11 @ 16:54:42
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Marie

Hej hej!! Vad kul att ni ska resa iaf...tycker jag att ni gör alldeles rätt i...sköönt att det snart är över med all denna skit...att det "bara" är en behandling kvar..jag hoppas verkligen att det är över sen för eran del så att ni kan börja leva som vanligt igen..jag håller på er..men det vet ni!! Kramar till er alla!! Föresten jag har bytt hemsidesadress..tänker lägga ner den andra...blev för dyrt med den i längden för mig!!

2008-09-11 @ 17:17:26
URL: http://emilbenjamin.blogg.se/
Postat av: Moa

Hej

vad skönt, näst sista behandlingen...

Moa, det är bara en kvar nu, det är inte så lång tid och SEN, då kommer ditt hår få växa igen!skönt att moa har det så bra i skolan och vad härligt att ni ska ut och resa, det gör ni verkligen rätt i! vars åker ni? kram!

2008-09-11 @ 19:01:01
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Carina Jönsson

Hej på er! Härligt att läsa att ni närmar er det "normala livet", att ni är igång med jobb/skola och att det går bra för er.

Ni gör alldeles rätt i att åka ut och resa, det är ju precis som du skriver Jenny, fånga livet här och nu!

Önskar er en härlig helg!

Sänder som vanligt många kramar och varma tankar

Carina, Jan, Andreas och Emelie Jönsson

2008-09-12 @ 10:22:57
Postat av: Natalie

Tja på dig Moa! Hoppas att du har haft en bra vecka! Och att du har mått bra hela veckan!

Och kul att du har kul i skolan! På min tid i början på 90-talet,så fanns det inte klass 0. Utan då gick man fortfarande kvar på dagis och gick 1-2 gånger i veckan till nåt som hette 6-årsverksamheten på den skolan där man skulle börja sen. (Är född 84)Och vilka trevliga klasskamrater och fröknar du verkar ha!Hoppas att du och din familj får en underbar helg!

2008-09-12 @ 21:51:53
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Natalie

Läste att ni ska ut och resa snart! Jag vet ett väldigt bra ställe. Sibenik i Kroatien.En helt underbar stad och ett underbart land. Var där för 3 år sen./// Natalie.

2008-09-12 @ 21:55:56
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Veronica

Toppen att ni får komma iväg på resan!!!

Det är ni verkligen värda ,jag hoppas på sol heeeeela tiden och många sköna bad,god mat -ja allt som förgyllar tiden:)

Många kramar från Veronica i Stöde.

2008-09-13 @ 09:08:03
Postat av: Natalie

Hej igen!Har precis skänkt 50 kr till barncancdefonden!

Skickade FORSKA via sms.

Ska försöka att skicka ett sånt sms varje månad!Kram från Natalie.

2008-09-14 @ 13:39:14
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Ja fy känns verkligen att hösten är på väg nu! Brr..kallt!

men då är det ju mysigt med en kamin och sitta och mysa framför!! Moa ser så pigg ut på bilderna..så härligt att se!Kram på er

Jessica

2008-09-14 @ 14:58:14
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Erika

vilken söt bild på Tindra och Moa :D

2008-09-14 @ 16:17:18
URL: http://somgravitation.blogg.se/
Postat av: Moa

hej

håller med, härlig bild på tindra och moa!

skönt att ni fick en fin och och härligt för johan att börja jobba och komma utanför huset litegrann om man säger så :)

låter härligt med kamin! skönt såhär när det börjar bli kallare. våra element har varit lite tröga med att fatta att sommaren är över så vi har haft kallt i huset i några dagar men nu börjar dom bli varma iallafall :pnär startar Moas sista behandling?kramPS. Moa! Firefox webbläsares stavningskontroll godkänner inte våra namn, vad säger vi om det? DS

2008-09-14 @ 16:55:23
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: moa

vad söt moa är! , detta är första gången jag gick in på denna bloggen, och det är absolut inte sista ! =)

2008-09-14 @ 20:28:01
URL: http://blondokorkad.blogg.se/
Postat av: Elisabet

En stor Kram till er från mig, en Kram som värmer i höstkylan.

2008-09-14 @ 21:48:25
Postat av: Sofie

ÅÅÅH så härligt att ni fick bidrag så ni kommer iväg på er resa... Nyfiken på vilket land bara, det framkom ju inte. Men- oavsett- det är er väl unnt. Tycker det är fantastiskt att ni håller modet uppe och Moa, att hon är så tapper... JÄTTEKRAM till er alla.

VET att jag är kass på att visa att jag varit inne å kollat runt här, men är det flera dagar i veckan. Blir så glad när man läser om de små stegen i rätt riktning... Håller alla tummar och fötter för att allt ska bli bra igen.

2008-09-15 @ 13:49:46
Postat av: Bertil och Karin Härlöv

Så roligt att höra att Ni skall åka på utlandssemester. Hoppas att det blir riktigt varmt och skönt och njut nu riktigt mycket. Kram Karin

2008-09-16 @ 10:31:15
Postat av: Jessica (Ryans mamma)

Hejsan!

Hoppas att allt är bra med er! Ni jobbar väl och står i precis som jag! Puh det känns minsju i kroppen. Trött är man om kvällarna i alla fall men ack så skönt ändå att man kan börja jobba!

Tänker på er..Kram Jessica

2008-09-18 @ 17:33:10
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Moa

hej

usch vad nervöst med låga trombisar såhär alldeles innan resan... ni behöver ju få komma iväg och ha en skön semester!

skönt att ni har fixat intyg och sånt där för medicinerna, det är ju inget man ska ha i stora bagaget direkt. både jag och brorsan packade alltid ner våra mediciner i stora bagaget - tills vi åkte till barcelona 2006 och mammas väska stannade i tyskland och kom lagom till hennes femtioårsdag tre dagar senare. och hon var den enda av oss tre medicintagare som hade sin medicin i handbagaget, så då lärde jag mig att det är bäst så :p

(som tur är har vi inga mediciner dom tvekar med på flygplatsen. har däremot en gammal kompis med en sjukdom som gör att hon inte riktigt tål kyla, och får svårt att andas när det är för varmt också, och dom fastnade i kontrollen en gång för att personalen trodde det var knark...)så härligt att sonden försvinner snart! ni får ha en riktigt ritual när den är dragen, haha.kram!

2008-09-19 @ 21:49:30
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Petra

Hej Moa och hela familjen!!Håller alla tummar och tår för att det blir en resa för Er!! Det är ni såå värda allihop!!Är här inne och läser ofta, men har inte gjort något avtryck på länge... Ska försöka skärpa mig!Kan tänka mig att det känns som om det är mycket att komma in i "vanliga rutiner" igen... Det känner vi av här också, jag har ju pluggat i flera år och nu jobbar jag heltid... Så Roger och barnen får klara sig mycket själva... Både nyttigt och jobbigt för oss alla.Hoppas nu verkligen att trombisarna håller sig uppe så att Er välförtjänta resa blir av!!Imorgon åker vi till Köpenhamn, och tar en heldag där!Ha det bäst!

Kramizz

2008-09-19 @ 22:35:00
Postat av: Natalie

Håller tummarna att ni får åka i väg till nästa lördag! Och skönt Moa att du snart slipper sonden! Och att cellgiftsbehandlingen snart är över!Stor kram från Natalie.

2008-09-19 @ 23:32:42
URL: http://www.natta.bloggagratis.se
Postat av: Anonym

Hej kära vänner.

Jag som trodde det gick bra i tor morse

med provtagningen?? Jag hoppas verkligen

att det går bättre i dag. Jag kniper med

alla fingrar o tårna för Er att allt går bra.Vilken vecka vi har haft Moa med alla gosaker.

Så mycket chokladbollar har jag aldrig ätit

på en hel vecka. MUMS!

Vilken snäll mamma Tindra har då som bjuder

oss alla på en så fest.

På tal om fest så ska jag på kräftskiva hos

din farbror o faster i kväll, ska bli jätte kul.Hoppas nu att vi INTE ses på måndad i skolan

så ni får köra i gång med sista behandlingen.

Puss o kram till dig Moa!

En stor kramizz till Er andra.

Jessica.B

2008-09-20 @ 08:54:24
Postat av: Anki

Hoppas hoppas och håller tummarna för att ni kommer iväg. Jag kom hem från Turkiet i lördags från Marmaris närmare bestämt och det var helt underbart där, kanske lite för varmt, men det blir ju hela tiden lite svalare nu när det börjar bli slut på säsongen. Som sagt jag håller tummarna för er och önskar er en alldeles underbar semester.

kram

Anki

2008-09-20 @ 10:52:01
Postat av: Therése

Nu måste bara trombisarna vara tillräckligt många för en sista behandling - eller hur? :-) Ni är värda att komma iväg på semester - allihop!

Kram!

2008-09-20 @ 11:42:28
Postat av: Gunilla

Hej på er alla!!

Jag hoppas verkligen ni kommer i väg på eran efterlängtade resa,det är ni väl värda.Skönt att det snart är över med sonder och dyl.Ha det bäst.

KRAM

2008-09-20 @ 14:22:21
Postat av: Lena

Hejsan sötnosen Moa. Jag har läst denna sida jättelänge och sett hur det gått upp och ned med din sjukdom men attans så duktig du är, en riktig baddare på att vara klok glad och göra andra glada. Jag bor i Kiruna, högst upp i Sverige och här har hösten redan kommit. Snart får jag snö så det räcker och blir över. Kanske det går att skicka lite till dig i en burk den dan den kommer, ha ha.

Hoppas att ni får en underbar resa och massor med sol på nästippen.

Kramelikram från mig.

2008-09-20 @ 17:41:05
URL: http://fridatowe.bloggspace.se
Postat av: Emma

Va skönt att få komma iväg. Min familj å ja åkte på rehabiliterings resa efter min lillebror varit sjuk i cancer. Vi åkte då till Turkiet. Skönt att få komma iväg, resan stärkte oss alla att ta nya tag å hoppas på det bästa, Samt att vi kom varandra ännu mer nära. ! Ha de !/ emma i östersund

2008-09-20 @ 18:32:27
URL: http://ploom.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej Moa med familj !

Är lika roligt att läsa er blogg, blir bara så glad när allt går enligt planerna för er. Ska hålla bägge tummarna för er så att trombisarna o alla andra prover är ok, så du kan få din SISTA behandling på måndag, det är du verkligen värd.

Resan är den bästa medicinen du , mamma, pappa o storebror kan få, kan behövas efter allt ni gått igenom.Kram Anja

2008-09-20 @ 20:39:26
Postat av: Karro

Åh vad skönt att få komma iväg, håller tummarna nu för att att prover är bra så du kan få din sista behandling.Kram Karro

2008-09-20 @ 23:19:29
Postat av: Jessica, Matti o Enya

Håller alla tummar vi har så att ni kommer i väg och att ni får en jätte bra resa. Det är ni så väl värda. Mvh Fam Nillson

2008-09-21 @ 08:28:59
URL: http://jessicanilsson175.blogg.se/
Postat av: Ingrid och Lars

Hej på Er alla 4.

Klart vi vill visa att vi varit och läst bloggen.

Det gör jag varje gång jag är vid datorn.

Hoppas Ni nu får jätteskönt i Turky. Där var 35 grader i vattnet när vi var där. Kanonskönt men inte svalkande precis. Vi badade hela hela tiden.

Så gamla tanter tycker också det är roligt och skönt.

Hoppas att trombisarna är på väg upp så ni kommer iväg. Klart att ni gör.Ha det bra.

Theo hälsar. Han har sovit hos offor inatt.

Kramisar från Ingrid och Lars

2008-09-21 @ 12:04:53
Postat av: Maria Mangelin

Hoppas verkligen att ni får komma iväg på er resa, det är ni verkligen värda. Jag längtar sååå till den dag som vi kan få åka iväg hela familjen utomlands. Vi håller alla tummar för bra värden!

2008-09-21 @ 14:38:37
URL: http://blogg.passagen.se/mangelin
Postat av: Cajsa

hej på dej lilla Moa!Håller tummar och tår för att proverna är bra så ni kan komma till Turkiet. Hälsa familjen och ha det bra!

Många kramar från oss i Borås

2008-09-21 @ 15:00:11
Postat av: Marie

Hej hej...klart att behandlingen kommer igång nu när ni ska resa..det kommer att se bra ut...det måste det bara göra så enkelt är det...önskar er en jättehärlig resa med många härliga upplevelser i Turkiet...där ska vara jättefint...kramar på er!!

2008-09-21 @ 15:53:41
URL: http://emilbenjamin.blogg.se/
Postat av: Lisbeth

Hej Moa...

Har haft mycket runt omkring så jag har inte varit inne här på ett tag Vad glad jag blev när allt bara går den rätta vägen Önskar er all lycka och att ni får en underbar resa Många varma kramar till dej o din familj...

2008-09-23 @ 13:42:51
URL: http://www.123minsida.se/dunderlina
Postat av: giho

Hej på dig Moa!Jag brukar följa dig här på bloggen, går in och läser lite då och då och jag har din blogg inlagd på mina favoriter.Hoppas att ni får en fantastisk resa till Turkiet!Och du ska veta att jag tycker du verkar vara en fantastisk tjej.Många kramar till dig och din familj.

2008-09-28 @ 22:51:23
Postat av: Alina

Ta chansen och var med på gissa bilden vetja! :)

2008-09-28 @ 22:54:15
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Linnea

Hej Moa o hela familjen.. ett tag sedan jag läste här inne, håller alla tummar o tår jag kan för er. Ni är dom största kämpar jag vet!!! Moa verkar glad och är jättesöt på sin skolbild, och alla andra bilder med ;0)Massa kramar från Linnea!!! ( Tobbe Isaksson ex)

2008-10-01 @ 11:11:01
Postat av: Ann-Sofie o Lars-Göran

Hej!

Vi tänker på er och hoppas att ni har en helt underbar vecka i Turkiet. Tack för att ni ordnade skivan till oss. Skall bli kul att läsa om och se kort från er resa. Kan tänka mig att ni har många varma och goa bad. Vi ses!

Många kramar från Ann-Sofie o Lars-Göran

2008-10-01 @ 22:03:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0