Lång dag på sjukan

6 Juni
Ja i förra veckan blev det alltså behandling och den startade samma dag som vi gjorde MR-röntgen. Vi begav oss hemifrån redan kl 07.00 och var hos tandläkaren kl 8.30.
Moa har gått hos tandläkaren sedan -07 men har aldrig öppnat munnen, men denna gången hade hon lovat att göra detta. Hon har nog insett själv att detta är en liten bråkdel sa allt som hon gått igenom. Munnen öppnades och tänderna räknades, hon har lite beläggningar på sina tänder (antagligen från medicinerna) men det var inet tandläkaren oroade sig för.  Hennes glugg kommer också att bli mindre när de bakre tänderna kommer. Hon var själv väldigt glad och påtalade att: det var inte så farligt.
Tillbaka på dagvården, där nålen sattes och väntan innan narkos ringde och sa att det var dax. Vi hade tid kl 10 men vid halv elva var det tid för henne att sova en stund.

Under tiden Moa var på röntgen pratade vi med läkaren, där vi ställde de frågor vi har gått och funderat på en längre tid, tex hur länge hon ska gå på dessa bromsmediciner och detta skulle fortlöpa tills årets slut, sen får dom se vad som ska ske, röntgen på lungor och nacke avgör det hela om andra mediciner ska sättas in eller vi ska avsluta behandlingen.
Moa sov ganska länge idag efter narkosen, där är väldigt ovanligt, dom på uppvak som känner Moa blev ganska förvånade att dom hann att ta kontroller innan hon vaknade.

Åter på dagvården var hon hungrig, Carina i köket lagade makaroner och köttbullar till henne och hon åt upp en stor portion. Efter detta körde vi hemåt, vi stannade i Höör på Hardys för en glass som hon längtat efter så mycket, vi var hemma igen vid 16.30, Home sweet home..

Torsdagskvällen fick jag samtal från Johanna på MinStoraDag, vi snackade om vår resa och hur underbart vi hade haft det hela familjen och hur allt var ordnat och donat för bara oss. vi pratade i ca 40 minuter.
Kan inte med ord beskriva hur fint och underbart vi hade det, och vi vill med ett STORT TACK, Tacka MinStoraDag för en helt underbar vecka på Gran Canaria, som gjorde vår vardag till avkoppling och bara mys.



Fredagen fick ja samtal från Norra Skåne, dom har velat skriva om Moa en längre tid, men vi har inte riktigt haft till med detta, då ja själv inte mått så bra. Kristina kom och vi snackade och fikade, Moa och Oliver fick svara på frågor om resan vi fick från MinStoraDag. Härligt att höra barnens upplevelser..
Antagligen kommer artiklen publiceras på Moas 7-årsdag nu den 10 Juni, så håll ögonen öppna.
Efter pratstunden med Kristina bar det iväg till stan hela familjen och köpte presenter till Moa.
Oliver köpte också present till sin söta lillasyster, Moa själv ville välja kläder som hon fick hjälp med av sin kusin Mathilda som var prao i affären, det blev lite avslutningskläder till barnen också.

Lördag 6 Juni
Blev det mer shoppande men då inga roliga affärer att springa i (mataffärer), vi handlade lite mat som vi ska bjuda på när kalaset firas på lördag för släkten. Hoppas nu att det blir fint väder så barnen kan bada i poolen, det kan vara roligt för dom. På kvällen var vi hos Fam Andersson i Knislinge och kollade när Sverige förlorade i fotbollen...

Vi har haft fullt upp de senaste dagarna, igår (Sönd) var det fotboll för Oliver, då ja o Moa stod i kiosken, det tyckte hon var jättekul. Efter matchen bar det hemåt igen för vi skulle åka med till Bäckaskog där Johans kusin Emelie skulle på bal. WOW säger ja bara, vad fin hon var, synd bara att vädret inte var lite bättre, tjejern i sina fina klänningar frös som tusen..



Återkommer igen när vi fått svaret på röntgen kanske ja hinner med fler inlägg i veckan då det är födelsedag, avslutning i skolan, student och slutligen på lördag kalaset för Moa....

Kommentarer
Postat av: Moa

Hej

jag hade också en "glugg" mellan framtänderna när jag var yngre men den blev lite mindre när tänderna bredvid kom och försvann helt när jag fått vampyrtänderna (eller vad man nu ska kalla dom ;) i tolvårsåldern. Gluggen var tydligen ett gott tecken som betydde att alla tänder fick plats i munnen ;)



Ska bli kul att läsa artikeln och jag håller förstås tummarna för fina svar på MR-röntgen. Kram!

2009-06-08 @ 22:34:56
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Kristina

Hej!

Då får man köpa Norra Skåne nu då!

Håller tummar o tår för fina röntgenbilder!

Ha en go vecka!

Kram Kristina o Patrik

2009-06-09 @ 10:13:52
Postat av: Sofie

VIll bara gratta dig Moa en dag för tidigt! Hoppas du får en fantastisk födelsedag med massa spännande och roliga paket =). Själv ÄÄÄÄÄLSKAR jag paket, och jag fyller 40 snart.... Man blir aldrig för gammal för hemligheter!



Stor kram från mig!

2009-06-09 @ 11:19:56
Postat av: Marianne Hirvelä-Sjöblom

Lycka, lycka till med MR röntgen Moa är och skall alltid vara ett Mirakelbarn. Ett jättestort GRATTIS i förskott på din 7:års dag,Moa. Den blir säkert så bra som en sån dag skall vara, grattis igen.

Finns det någon möjlighet att ni kan länka artikeln i bloggen så jag kan hitta den även från Västerås?

Ha det riktigt bra nu och ni finns i våra tankar. Varma hälsningar från oss i Västerås

2009-06-09 @ 14:25:18
Postat av: Pysan

Vilken vacker baldrottning...

Håller tummarna för MR och att allt är bra nu...



Kram Pys

2009-06-09 @ 18:36:58
URL: http://pysan.wordpress.com
Postat av: Connie

Vill bara säga grattis till Moa en dag för tidigt. Grattis Moa på din 7årsdag. Hoppas du får en bra dag. Hurra Hurra

Många kramar till er alla

2009-06-09 @ 20:02:50
Postat av: Carina Jönsson

Ett stort Grattis på din 7-års dag Moa! Hoppas du får många paket och äta god tårta, kanske jordgubbstårta.

På fredag tar Andreas studenten, så vi har verkligen också något att fira, det känns stort..... Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på våra kämpande barn/tonåringar. Dom är otroliga.

Håller alla tummar och tår att ni får bra svar på röntgen.

Sänder er som vanligt många styrkekramar och varma tankar och än en gång ett STORT GRATTIS MOA (lite i förskott)

Carina, Jan, Andreas och Emelie Jönsson

2009-06-09 @ 20:20:06
Postat av: Carina

Följer er på bloggen och vill även gratta Moa i efterskott.



Gles mellan tänderna betyder att man blir rik.

2009-06-11 @ 20:46:26
Postat av: Anonym

Jag önskar Moa allt gott och hoppas hon får en skön och livlig tid i turkiet.

Emelie har jag haft som elev på Wendes. Vilken otroligt snygg klänning och vilken söt tjej. Grattis Emelie till studenten. Såg detta vackra kort först i dag.

Jeanette

2009-09-30 @ 21:10:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0