Gran Canaria 2009

Idag är det lördag och vi är hemkomna från en helt underbar resa. Kan knappt beskriva i ord hur bra vi haft det. Ska försöka med hjälp av bilderna säga vad vi gjort och hur vi haft det under vår vecka på Gran Canaria..

Dagen då vi åkte startade redan kl 10 hemifrån, bilfärdens första stopp var i Lund där jag o Moa var inom och hämtade medicinerna och Dr H undersökte henne lite snabbt. Sen bar det till Mc Donalds för en liten lunch..

Ska meddela alla er bloggisar också att Farmor följde med på resan, biljetten beställdes någon dag innan vi reste, Moa blev glad att även farmor skulle med men givetvis för egen bekostnad..

När vi checkat in väskorna och skulle genomlysa vårt handbagage var där en (tror jag) bloggläsare som hälsade på Moa, och önskade oss en trevlig resa, Moa fick sitta och kolla när våra väskor genomlystes och där hon såg sina mediciner på skärmen, coolt som tusan...


Moa genomlyser sitt handbagage


Nervösa inför flygresan

Väl uppe i luften

Vi tog en varsin öl att dricka och barnen fick lite annat att dricka, innan där kom en tjej från Passargerarservice "Anna" tror jag att hon hette, hon frågade om sällskapet var Moa Henriksson och vi stod som frågetecken och sa Jaaa,, då fick vi följa med henne och blev första passargerarna som gick på planet, Häftigt vi kände oss som V.I.P folk..



Väl på planet så kom där en flygvärdinna och frågade vad vi ville ha att dricka, vi beställde dricka till oss fyra och inte förrän vi satt alla på plats så upptäckte vi att det bara var vi som fått dricka,, Ja ja, vilken service alltså..
Resan gick bra som tusan, framme på Gran Canaria på kvällen och incheckning på hotellet..
Tjejen i receptionen hade ett kuvert till oss i familjen Henriksson, där det var ett personligt brev till Moa och Oliver, ja måste säga att DÅ kom tårarna på mig.. Barnen fick ett varsett glasskort med 10 glassar på, alla aktiviteter i Miniland var gratis för barnen, Där var även en utflykt som Sunwing bjöd på och middag för oss alla 5 en valfri dag under veckan. OJ ja glömde att vi även inte behövde betala för serviceboxen vi hade på rummet.... Moa fick även en t-shirt och gosedjur och CD-skiva från Lollo & Bernie.. Vet inte riktigt hur man ska tacka dessa fantastiska människor vi träffat på vår resa, Lollo & Bernie och hela denna trupp med lekledare och badledare, helt underbara, kärvänliga och trevliga människor. De jag har namnen på är Markus, Anna, Julia, Henning, Heidi, och Damien...

Vi hade all inclusive så allt var så himla bra, god mat och glass till barnen och en underbar personal..
Vädret har varit kanon hela veckan, tempen har legat runt 30 grader, så badat har vi gjort för fulla muggar. Vi har bara varit
vid poolområdet för det är vad barnen har velat, där dom träffat både kompisar och Lollo & Bernie. Vi har lekt mycket plätt i poolen och folket runt omkring oss har nog undrat vad vi gjorde, vi har skrattat och stojat hela veckan..


Vi hade rum på 6:e våningen med havsutsikt







Moa kramar Lollo som spattserade varje dag runt solstolarna


Ojjj vad hon njuter av att bada


Farmor, Johan & Moa


Moa pratar med Mormor som säger att Moa är nominerad till "Årets Göing" vad detta innebär vet jag inte


Ellen från Stockholm (3år)
Moa och Ellen var så söta tillsammanns, när dom fann varandra så var dom med varandra så mycket som möjligt, dom badade satt och kollade på showerna och hade hur roligt som helst.... Ellens föräldrar var också hur mysiga som helst, tack Ellen m familj för en underbar vecka....

Moa & Ellen laddade inför kvällens show





Farbror Grubb

Isodoor, Tvättis och Bumbum

Moa får givetvis en kram från Isodoor också (Julia bakom den varma dräkten)




Ellen Moa och Markus från Miniland

Poolraggarn





Moa är med på vattenlekar


Oliver i Miniland

Kamelturen i höga berg o djupa dalar

Ja denna kamelturen kommer vi långt ifrån att glömma, det började med bussturen upp i dalen, den var ingen höjdare precis, Rent ut sagt så var det fruktansvärt läskigt, vägen med en minibuss på serpentinväg upp i dalen där vi skulle rida på kameler, där gick knappt att möta en bil och vägen var krokig, ärligt talat så vågade ja inte titta ut från bussen, mina händer dröp av handsvett så läskigt det var med alla höga berg och då stup rakt bredvid bussen,
vi alla på bussen var mer eller mindre oroliga att något skulle hända,,, Då säger Johan som är lastbilschaufför.... Hoppas han har bra bromsar när vi ska hem,,, snacka om ja blev mer nervös och svetten lackade..

Framme vid kamelerna var det påstigning nästan direkt, Ja, Johan o Moa åkte en kamel, Moa skulle suttit i mitten men pga hennes situation så fick hon sitta i Johans knä, Oliver och Farmor satt på en kamel, vi fick inte ta kort på detta men vi köpte kort som minne av vår kamelriding..
Efter ridningen som varade i ca 20 minuter så fick vi mata en liten kamel som var lös med kex, det blev en liten puss också mellan kamelen och vi som matade dom.... häftigt..

Bussresan hem från kamelerna var inte lika hemsk som dit, men hem kom vi alla i välbehåll, Nu med facit i handen så hade jag nog inte gjort denna turen om jag vetat att vägen var så läskig, men allt gick ju bra så nu känns det som en stor upplevelse som vi kommer att minnas för alltid..











Under veckan så har vi fått mycket underhåll på kvällarna, först så kommer björnarna till barnen vid halv åtta och dom underhåller dom med både lekar, minidisko och mycket sång o musik. Fyra fantastiska duktiga showare. Kl halv tio är det sen dax för oss vuxna för lite underhåll med shower som hade olika teman.. Bland de fyra så var där 2 st som var födda i Kristianstad, Julia (Moas favorit) och Damien, dom bodde inte där nu men dom har rötterna kvar. Julias föräldrar har stuga i Yngsjö och vi lovade henne att nästa gång vi åt på Ottos glass i Åhus skulle vi äta och tänka på henne, det lovar vi dig Julia... Damian bodde i dag i Eslöv och där skulle vi tuta 2 ggr när vi pacerade skylten i onsdags när vi körde hem .... Lovat är lovat och tutan gick av staplen som vi lovat även där... Henning som också var från Sverige och samt Heidi (norsk) var också med i truppen och var superduktiga.

Sista kvällen så fick vi gå backstage och kolla in när Julia, Damian, Henning och Heidi gjorde sig iordning inför kvällens show, här kommer en laddning bilder igen...  Och ett stort tack till er alla fyra, ni är helt sjukt bra på att hålla igång, vilken energi ni har.... WWWOOOOWW

Här kommer bilder från showerna


Moa & Julia

Moa sprayar Julias frissa

Oliver & Damian



Henning

Heidi



Sista skriket innan showen började där vi alla laddade för en underhållsrik kväll.







Övning inför kvällens ministars......



Efter en underhållande kväll så somnar man gott...

Veckan som gått har varit hur bra som helst, vi har mått bra allihopa, ätit gott, druckit gott, solat, badat, lekt, upplevt många goda skratt och mycket underhållning, Vi i familjen Henriksson har bara njutit och haft det otroligt gått..

Sist men inte minst så vil jag först och främst Tacka Stiftelsen Min stora dag för en fantastisk resa, som vi kommer att bära med oss för alltid, ni har en speciell plats i våra hjärtan, detta har gjort oss att få tankarna på på något helt annat, ingenting mer än bara mått BRA. Detta ni gjort för oss går inte att beskriva i ord, Tusen tack..

Till Sunwing Resort, Gran Canaria

Vill vi tacka alla ledare som gör så mycket för barn på ett Sunwing Hotell, barnen har trvits med er och alla aktiviteter som både Oliver o Moa varit med på, pysslat, ritat, vattengympa, utflykter, pizzakvällar, filmkvällar och allt annat.. Tusen tack även till er

Sist men inte minst Ni fyra Showare som ger så mycket tillbaka till både barnen och oss vuxna, att ni bara uppträtt 4 veckor tillsammans gjorde oss imponerade, ni vara så duktiga och bjöd verkligen på er själva.

Kommentarer
Postat av: Kristina

Välkomna hem!

Vad kul att läsa att ni haft det så bra!

Kram Kristina o Patrik

2009-05-23 @ 10:43:42
Postat av: Jenny A

Vilken härlig resa det låter som Ni haft. Det var Ni verkligen värda. Ingen ska komma och säga något annat. Kul att farmor också hängde med.

2009-05-23 @ 10:46:48
Postat av: Marianne Hirvelä-Sjöblom

Hej och välkomna hem :)

Så himla kul att få höra att ni har haft det jätte bra vilket naturligtvis är er väl förunt. Samtidigt så har jag saknat att läsa om er hela veckan, har varit inne flera gånger om dagen för att se om det har hänt något. Men nu är ni äntligen hemma igen om man får vara lite egoistisk...:)

Må så himla gott hela familjen och sköt om er, varma kramar från en trogen blogg läsare i Västerås/Marianne

2009-05-23 @ 10:57:07
Postat av: Lisa

Vilken underbar resa!!!

Jätteroligt att få läsa och lite avis för här bara regnar det!!!



Moa är så himla söt och hon har väl fått höra det förut men jag vill ändå säga att hon klär verkligen i den frisyren, väldigt få som gör det men Moa rockar verkligen!!!

2009-05-23 @ 11:54:18
URL: http://separationsangest.blogspot.com/
Postat av: Kajsa

Hej och hå vad ni verkar haft det bra. Precis som det ska vara på en resa!! Ha en fortsatt trevlig helg



Kram Kajsa med familj

2009-05-23 @ 12:02:09
Postat av: Pia-Lena

Välkommen hem. Jag har varit inne flera ggr för o se om ni har skrivit något ifrån Gran Canaria.

Ni har haft en verkligen underbar vecka med massor av sol o härliga bad. Ni ser verkligen ut o haft det skönt där nere. Moa du är en supertjej o tänk så skönt det har varit för farmor oxå att följa med dig o se hur roligt ni har haft det tillsammans.



Ni är verkligen värda det..

2009-05-23 @ 14:25:46
Postat av: julia

Droppar ut några små tårar från mina ögon, detta va ni verkligen värda!!!!

Kramar

2009-05-23 @ 15:00:04
URL: http://livetsomsjuk.blogg.se/
Postat av: fam Nilsson / Nordin

Vilken härlig resa=) Ni är det väl förunnat=) och vad roligt att farmor hängde med. Allt gött till er alla Kramar Per Helena Rasmus o Alice

2009-05-23 @ 15:29:55
Postat av: Jessica (Ryans mamma)

Wow vilken resa ni har haft! Så skönt för er!

Nu ser jag ju ännu mer fram emot våran..snart snart,,

Kram till er

Jessica

2009-05-23 @ 16:01:33
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Pysan

Så skönt att ni har haft det bra och bara tagit tillvara på tiden... bara varit är så skönt så....



Man måste inte..



Kram Pys

2009-05-23 @ 16:52:42
URL: http://pysan.wordpress.com
Postat av: Eva från Landskrona

Oj, vad jag blev avundsjuk på er TOPPEN-RESA. Vi var på Teneriffa i mars och vet hur SKÖÖÖNT det är på Kanarieöarna.

Det måste ha varit jättemysigt att lämna det "tråkiga" hemma, om än bara för en kort tid.

Ni behöver nog samla lite kraft, det har varit en tuff tid!!!!

Moa, du är fortfarande min idol!

KRAM från Landskrona

PS. Tack för att ni "orkar" dela med er av er tid...

2009-05-23 @ 19:47:13
Postat av: Amanda

Välkommen hem. Låter som en underbar vecka. Det förtjänade ni. Jätte fina bilder med. Kramar

2009-05-23 @ 22:11:17
URL: http://jessicaaamandaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

Härligt att ni fick en trevlig o minnesvärd resa. :-)

O att alla mådde bra osv:-)

Kram

2009-05-23 @ 22:55:16
Postat av: Moa

Välkomna hem, och vilka härliga bilder!

Kul att få en sån jättefin resa av Min stora dag :)

Extra plus att få vara lite VIP också ;)



Nu är det förhoppningsvis inte jättelångt kvar tills det är sommarvarmt i Sverige också... med sol och bad. Och Moas sjuårsdag!

Många kramar

Moa

2009-05-23 @ 23:47:31
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Mia

Nej men va KNAS !!!

Jag sitter å har precis pratat med Julia på msn, hon är min sambos kusin... Så ser jag henne här på bild !!!

Haha... diskuterade om att hon inte kan ta sig hem till sverige och komma till vårt bröllop i sommar

:(







2009-05-24 @ 00:42:43
URL: http://focim.blogg.se/
Postat av: Petra

Vad glad jag blir för er skull att ni fick en så

lyckad semester! Det var ni väl värda! Kram

2009-05-24 @ 09:32:30
Postat av: Inger

Tack för att ni vill delge eran resa för oss som följer Moas liv. Det gjorde mig så glad att se vad snälla dom var mot er. Fick allt lite tårar i ögonen när jag läste. Hoppas ni får en riktig härlig sommar med värme så Moa kan fortsätta bada i Sverige också.

Kramar/Inger

2009-05-24 @ 10:43:01
Postat av: sari

HÄRLIGT!Ni ser ut till att haft det lika gott som vi hade det på MIN STORA DAG!!!!Kram

2009-05-24 @ 11:13:34
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: kjerstin johansson

Hej

Vad glad när jag läser att ni har verkligen fått leva som prinsessor o prinsar en hel vecka. Det behövde ni verkligen. Fick lite tårar i ögonen när jag läste om er o såg bilderna.



BAMSE kraaaaaaaaaaaaaaam till er alla



Kjersin

2009-05-24 @ 11:14:11
Postat av: Lotta Nyström

Hejsan på er!



Varmt välkomna hem till Sverige. Härligt att semstern varit lyckad. Ni är så väl värda allt gott här i världen hela familjen.



Kramar i massor från Lotta Nyström i Västerås.

2009-05-24 @ 13:01:00
Postat av: Ylva

Åhh, vilken härlig resa ni verkar ha haft! Det var ni helt klart värda.



/Ylva

2009-05-24 @ 14:20:32
URL: http://wingren.blogg.se/
Postat av: Katta

Hej & välkomna hem!

Blir så glad när jag läser hur bra ni haft det på resan,det är ni värda,att få koppla av och ha roligt tillsammans hela familjen.

Kram till er alla

2009-05-24 @ 18:06:07
Postat av: Johanna

WOW vilken kanonsemester ni har haft :-)



Ni är så värda detta, och jag är så glad över att läsa att alla har tagit så väl hand om er!!!!



Välkomna hem igen



STOR KRAM

2009-05-24 @ 18:22:29
URL: http://grynisen.bloggsida.se
Postat av: Helen

Härligt att ni har haft det bra...njuta av livet...

kram Helen i Lomma

2009-05-24 @ 20:39:08
Postat av: syren

Ni är värda denna härliga upplevelse!

2009-05-25 @ 05:53:14
Postat av: Sofie

ÅÅÅH vilken semester ni verkar ha haft. Uppvilade och fräscha nu.. Det är er väl unnt.. Härligt att ni har fått lite "special behandling".. Det är ni allt värda =)

2009-05-25 @ 11:48:00
Postat av: A-K

Det ser jättehärligt ut på era fina bilder! Stoor kram till er och till fina Moa!

2009-05-25 @ 17:01:53
URL: http://bliavmedcancer.blogspot.com
Postat av: "Show" Julia

Va härligt att se alla mysiga bilder från veckan här på bloggen!

Min favorit är absolut hårsprays bilden:)



Jag är så glad att jag fick träffa er och det blev verkligen tomt när ni hade åkt!



1000 kramar till hela familjen!

och framför allt till min favorit Moa! <3

2009-05-25 @ 18:26:01
Postat av: Maria Mangelin

Vad underbart att resan blev så bra. Jag är så glad för er skull. Kramar Maria mamma till Victoria och Marcus

2009-05-25 @ 21:41:35
URL: http://familjenmangelin.blogspot.com
Postat av: Indira

Ett stort leende får jag när jag läser om er resa. Så härligt ni har haft det. Det är ni väl unnade.

Kram på er

2009-05-26 @ 23:10:20
Postat av: Diana

Jag blir alldeles tårögd och rörd när jag läser om er otroligt fina resa. Har själv varit på Sunwing resort Arguineguin (Damien är min lillebror) och upplevt magin på ön. Finns inget bättre för själen att få sol och att bli road av ett sånt härligt showteam. (lite partisk) Jag önskar er all lycka i världen!

2009-05-27 @ 18:04:15
Postat av: Helen

Åh, sån härlig läsning och så fina bilder!! Detta var ni väl värda...håller tummarna i fortsättningen...kämpa på, lilla goa Moa! kramar från Helen i M

2009-05-27 @ 21:47:11
Postat av: Anonym

Åh, sån härlig läsning och så fina bilder!! Detta var ni väl värda...håller tummarna i fortsättningen...kämpa på, lilla goa Moa! kramar från Helen i M

2009-05-27 @ 21:57:09
Postat av: Ellen med familj

Hej familjen,

Ellen pratar om Moa varje dag och vi tänker på er.

Hoppas att vi kan ses ngt. i sommar då vi far ner till Sveriges sydligare breddgrader. Hör gärna av er om ni är på besök i Stockholm.

Stora kramar

//Familjen Bexell

2009-05-27 @ 22:14:14
Postat av: Cajsa

Hej på er!

Det var ett tag sedan nu.

Helt underbar resa ni varit på tårarna trillar för fullt, förstår att ni njutit i fulla drag, det är ni verkligen värda med tanke på allt som är runtomkring er. Vi har varit på samma hotell det är helt ljuvligt där, kanonbra för barnen. Ni ser ut o haft jättebra väder, kul. Moa du ser helt strålande ut. Krama om familjen och ha det jättebäst.

Många kramar från Borås.

2009-05-28 @ 03:58:58
Postat av: Carina Jönsson

Vilken toppenresa ni har fått göra, vem skulle inte vilja göra den? Så skönt och avkopplande för er! Härligt, och vad roligt att farmor hängde på.

Önskar er en trevlig pingst.

Sänder er som vanligt många styrkekramar och varma tankar

Carina, Jan, Andreas och Emelie Jönsson

2009-05-28 @ 08:22:34
Postat av: Monica

Hej!

Vi var på Sunwing samtidigt med er. Vår Fredrik kastade boll med Moa i bassängen. Halva han är med i vänsterkanten på bilden från barnshowen där de har armarna i luften. Hittade den här sidan när vi kom hem och har läst om er tuffa tid. Jättekul att ni fick komma iväg på denna resa, det är ni verkligen värda! Låter som ni haft det lika härligt som vi hade. Hälsa Moa från Fredrik!



Hälsningar

Monica, Tobbe, Daniel och Fredrik i Linköping

2009-05-28 @ 17:12:13
Postat av: Ingrid och Lars

Hej allihopa!

Så härligt ni måste haft det. Utlandssemester är det härligaste som finns. Vilka roliga bilder.

Ha det så bra!!!!!!!

Kram Ingrid och Lars

2009-05-28 @ 20:54:56
Postat av: Maria m Olivia

Tittar in och ser att ni haft det helt underbart! Så väl värda ni är detta!

Önskar er fortsatt framgång med allt.

Kraaaaaaam!

(PS, i morgon är det vår tur att sticka till Mallis i 2 (två!?!?!) veckor)

2009-05-29 @ 09:48:37
URL: http://familjen.zoomin.se
Postat av: Sarah H

Va fint ni verkar ha haft de, vi är så glada för er skull!! Detta var ni värda!!! Många kramar Sarah med familj

2009-06-01 @ 11:56:29
Postat av: Zara

Tack snälla för de fina orden!!

Vilken fin semester ni haft!

Tänker ofta på er och MOA!!

Kram till er alla!!

2009-06-03 @ 13:37:09
URL: http://zara82.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0