Sportlovsvecka

24 Februari

Allting flyter på som vanligt, förutom att barnen har sportlov.
Oliver har haft och göra varje dag denna veckan, i måndags var han med fritidsgården i Kristianstad och spelade Lacerdon, igår var han i Glimåkra och åkte skridsko, och idag är han på bia med kompisen Rasmus med familj.

Vi var hos doktorn i måndags med Oliver, kändes konstigt att det var han som var patient det är ju alltid Moa annars, Oliver har problem med sina hälsenor, och vi fick vissa råd och salvor som ska smörjas innan och efter träningar, det som skrämde Oliver lite var att det kan ta sådan tid innan det läker, han ska även göra övningar morron o kväll.

I helgen som gick var vi och firade min pappa "morfar" som fyllde år, där var även min brors familj och vi åt god mat och barnen roade sig. Mycket snö har ju kommit även hos mormor o morfar, när plogbilen kom så skulle vi flytta bilen, men ack vad det sk... sig, vi kom inte loss, där stod Johan och kunde inte göra ett skit, men den snälla föraren i plog-
bilen drog loss Johan och därmed kunde slutföra sitt jobb...



På tal om snö, ja är så fruktansvärt trött på det nu, och nu till helgen har dom lovat mer, ja tycker det kan vara nog nu, men Moa med kompisar tycker det är okej.

I söndags när Johan körde till jobbet, så drog ja, Moa kompisen Julia och Jessica till Gualöv och köpte en MASSA pärlor till våra änglar, Katarina som hon heter har ju skänkt pärlor tidigare till oss när hon vet att det går till något bra ändamål och även idag när vi var och shoppade rundor så bjöd hon på en hel del. Tusen tack Katarina och dina döttrar för en härlig eftermiddag. När Jessica och jag var i shoppen så lekte Moa o Julia med döttrarna och hade hur kul som helst, när vi kom hem skulle vi sortera dessa pärlor men det fick vara till dagen efter, där var så många fina pärlor.

Många undrar genom bloggen var dessa pengar går till och det går till Barncancerfonden, en insamling genom
Prinsessan Evelinas insamling på www.barncancerfonden.se Gåvor & Bidrag, Egen insamling och där hittar ni Evelinas fond som idag ligger på nästan 480 000:- Ni som köper änglar genom Moas blogg kan se i högerspalten "Hanaskogs änglar" då vet ni att det är där era pengar går, vi har idag satt in nästan 40 000:- sedan den 14 december, och vill tacka er alla som köpt änglar av oss ett STORT TACK.

Hur är det då med Moa!!

Jo det är bara bra, hon började som sagt vid tidigare inlägg redan i fredags med medicinerna, hon sväljer INTE tabletterna som vi trodde, hon är ju en envis tjej men kanske längre fram.
Det finns ju biverkningar på dessa mediciner och dom har redan kommit, hon är så knottrig i huden i ansiktet, rodnader på kinderna och ont i mungiporna, har idag pratat med Lund och Dr A har skrivit ut salvor till henne för att lindra dessa rodnader, hon lider inte av det, men det ser inte så roligt ut. Det kan försvinna redan efter en behandling och det kan man hoppas på. Fick även reda på röntgen som gjordes i onsdags o fredags, där finns idag 3 tumörer som lyser i PET-röntgen som dom sak hålla koll på, och om ca 3 veckor ska vi ner till Lund igen för nya röntgen så vi vet om medicinerna hjälper eller inte...  

Stämmningen här hemma känns som om både jag o Johan ser något mörkt framför oss, vi pratar och umgås som vanligt men ändå finns där något som oroar och trycker på oss, barnen är som vanligt dom tetas och kivas som alla syskon gör, men det är samtidigt härligt för då mår dom ganska bra. Vår oro inför framtiden är så pass oviss att vi inte ens kan planera vår semester till sommaren, vilka veckor vi ska ta eller någonting. Ja vet att man ska planera till en viss gräns, men det är Fan inte lätt, vår situation att inte kunnat planera något sedan snart 3 år tillbaka är så fruktansvärt tradigt, vi har förvisso hittat på det ena eller andra, men att inte kunna ha en "riktig" plan är ganska frustrerande..



Kommentarer
Postat av: Sara

Hejsan! nu har jag snart läst igenom ALLA inlägg från början(ny läsare) Måste bara säga vilken otrolig kämpe Moa är, men även hela eran familj! Livet är allt bra orättvist!!



Jag är väldigt nyfiken på era änglar och har velat köpa en och nu när du skrev "ni som köpt en genom Moas blogg" hur gör man då?

Massa miljoner styrkekramar till lilla Moa och er!

2010-02-24 @ 18:28:11
URL: http://saras88.blogg.se/
Postat av: Kristina

Tänk vilka succe dessa änglar blev.Ni och Evelinas anhöriga gör en kämpainsats för forskningen genom er tillverkning.Bug och bock :=)

Åhhh vadjag önskar att ni skulle våga / kunna / orka planera något till er semester OM det inte går att genomföra bör det ju gå att avboka.Jag vet ej och vill aldrig veta hur det är att vara i er situation men jag tror att ni skulle ha lite glädje hela familjern över att ha något gemesamt stt kunna se fram och hoppas på ,att kunna samtala runt. Men jag har fullaste förståelse för att detta är svårt.

En stor kram till Moa som med sin underbara blick på alla foton blickar ut till oss okända bloggläsare.

2010-02-24 @ 18:40:45
Postat av: Linnea

I söndags köpte jag en evenlina/moaängel på Ica i Fjälkinge, den hänger nu i mitt hopehalsband och ersätter ringen som jag tråkigt nog tappat.



Kram Linnea som bor nära änglaMatilda

2010-02-24 @ 19:03:17
URL: http://www.metrobloggen.se/aennil
Postat av: Helena

Snälla.......

Planera efter eget ( = familjens) huvud, planera det ni vill och önskar er. Som Kristina skrev....allt går ju att boka av, skjuta framför sig om ni är inne i en behandling. Drömma och fantisera e` osse viktigt!

Njut av sportlov och lediga dagar!¨

//Helena

2010-02-24 @ 20:01:27
Postat av: Moa

Hej

Svårt det där med semester. Känns svårt att säga, men gör det som känns bäst. Det går ju att boka av ifall det skulle bli krångel med behandlingar längre fram! Hoppas att Moa slipper biverkningarna när behandlingen fortsätter. Däremot att tumörerna tar all skiten!



Jobbigt med hälsenorna för Oliver! Hoppas han blir av med det snart så det inte är alltför segdraget. Jag fick själv en idrottsskada när jag gick i åttan, tennisarm (eller pingisarm kanske man skulle kalla det...) som förmodligen var kombination mellan musarm och tennisarm eftersom det enda jag gjorde förutom skolan var att spela pingis eller sitta vid datorn... Läkaren sa att det kunde ta ett år innan jag blev av med det och det kändes inte så himla skoj - sen tog det TVÅ år. jag vande mig vid det så mycket att jag inte märkte att jag blev av med det...

hoppas verkligen att det inte är så segdraget med Olivers hälsenor. Jag började t.o.m. skriva med vänsterhanden istället eftersom jag hade så ont i början.



Skönt när någon gillar snön ;) Jag har fått lite flashbacks till november -95 när jag varit ute ibland... Då var jag ett år äldre än Moa är nu och det var skitskoj :D



Kram!

2010-02-24 @ 21:35:37
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Anonym

Hej!

Följer er blogg, dagligen. Gläds med er över det positiva, gråter med er över sorgliga besked.

Skulle så gärna vilja köpa änglar. Vet att det för någonstans stått hur och var, men kan inte hitta det nu. Hur gör jag?

2010-02-24 @ 21:44:44
Postat av: Catarina

Tack själva för en trevlig söndagseftermiddag. Det var superskoj att träffa er, hoppas vi ses snart igen.

Kram!

2010-02-25 @ 06:25:39
URL: http://www.parlerian.se
Postat av: Camilla

Er kamp är helt omöjlig att sätta sig in i men jag önskar av hela mitt hjärta att ni får positiva besked i Lund nästa gång.



Bär min ängel nästan dagligen och försöker föra över energi till er! :)



Kram Camilla

2010-02-25 @ 18:53:15
Postat av: Pia-Lena



Igår när jag var hos min frisör så frågade hon hur det var med Moa eftersom hon har köpt några änglar utav mig o även örongen som jag har köpt via er. Så igår inhandlade hon en ängel till o jag hade en kompis som var här o hämtade varor utav mig o då tog jag fram påsen med änglarna så hon köpte oxå en. Moa o Jenny påsen följer mig vart jag än går o jag berättar om Moa vilken kämpe hon är o hur trevliga ni är. Ha ett fortsatt bra sportlov.



Kram

Pia-Lena

2010-02-25 @ 21:43:22
Postat av: kerstin johansson

Hej på er

Hoppas att moa kan ta sin medicin, själv har jag fått en rektion på pecilinen så jag fick åka akut till min läkare men nu mår jag mycket bättre, fick utslag äver hela kropen, Jag har det jättebra nu när jag har slutat mitt jobb men saknar alla mina små telingar som kom till receptionen. Vi ses när det har blivit bättre väder. Då tänkte vi komma upp till Er .



Kraaam till er alla

Kerstin

2010-02-26 @ 19:02:07
Postat av: Jonna

Hej! Vilka fantastiskt fina änglar ni gör! Köpte fyra i kiosken i Hanaskog idag. Ska behålla en å ge bort de andra i present, men har besluts ångest om vilken jag själv ska ha eftersom de är så fina allihopa :)



Kramar till er!

2010-02-26 @ 20:22:55
Postat av: Ann-Marie

Hej på er! Hoppas ni haft ett bra sportlov. Tänker på er och håller tummarna hårt. Fantastiskt att ni orkar hålla bloggen igång, vilka kämpar ni är över huvudtaget. Kramar till er! Ann-Marie

Vill förresten köpa 3 st änglar, kan ni fixa det?

2010-02-26 @ 23:06:47
Postat av: Helena G, Åhus

Hej!!

Följer er blogg....Undrar hur och var vi i Åhus kan köpa er änglar, eller hur vi kan " typ posta dom på nåt sätt" . Alla tummar och tår för Moa....

Helena G, Åhus

2010-02-27 @ 16:12:06
Postat av: Anonym

KRYA PÅ DIG Oliver hoppas du mår bättre nu o att du haft ett bra sportlov.



Moa kämpa på med tabletterna DU FIXAR DET GUMMAN.

2010-03-01 @ 13:58:00
Postat av: Cecilia Nilsson

Hej hela familjen.



Läste om Olivers problem med hälsenor, min son har med problem men hans sitter mer i hälsenfästet. Har fått inlägg till sina vanliga skor och fotbolls skorna, problemet var visst att han hade en felställning på foten (lite kobent kallar jag det ;) ) så hälsenan blev överbelastad. Plus att hans fötter växt i raketfart.

Inläggen har iaf hjälpt.

Hoppas Oliver blir av med sina problem!



Kämpa på med tabletterna Moa. jag har hört att man kan gömma dom i kokta makaroner så ska de slinka ner lätt.

2010-03-02 @ 20:45:39
Postat av: Agnes

Kämpa på! Tappa inte taget,Moa klarar detta!

2010-03-03 @ 20:45:43
Postat av: Linda

Hej!



Är inne på er sida ibland och läser. Blir ofta väldigt ledsen för jag känner igen så mycket av er situation. Speciellt det här med planering. Hur planerar man när man inte ens vet om man får vara hemma imorgon? Vi har också kämpat på i snart 3 år med vår dotter och ibland bryter man ihop, men det är som många här skriver...oftast kommer man ur det och är stridslysten igen. Tänker på er och skickar massor med kämparglöd till hela er familj!!!!

2010-03-05 @ 17:20:51
Postat av: Pia

WaW....Moa du har världens vakraste ögon!!! Många kramar Pia

2010-03-05 @ 22:10:40
Postat av: Kicki

Hej!



Jag skulle så jätte gärna vilja beställa 3 st änglar men hur gör man ?



Kram på er !



2010-03-06 @ 19:51:52
Postat av: gerd erksson

änglarna finns att köpa hos litle kids korner, som ligger på långebro i kristianstad

2010-03-18 @ 11:20:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0