Tömmning nr 2

31 Maj

Innan jag skriver om Rubriken så ska ja berätta att vi har haft några underbara dagar nu den sista veckan, Moa har mått väldigt bra och i lördags blev vi medbjudna av Familjen Wandås till Tosselilla i Tomelilla, vi hade även med den kompis till Oliver, Rasmus (som vi kallar vårt bonusbarn), en riktigt lugn och go kille, han och Oliver sover över hos varandra nästan varje helg..  Det blev en heldag på Tosselilla där vi även fick höra Mojje som uppträdde, han var superbra, han fick oss i publiken att verkligen hänga med i sina sånger..

Moa åkte faktiskt lite karuseller, både masken och de radiostyrda bilarna, hon är en riktig fegis precis som sin mamma, men hon hade hur roligt som helst, lite kallt var det i mellanåt, men Moa hade det skönt i sin vagn..






Denna groda vann Oliver till Moa   """I LOVE YOU"""







Tack Pernilla, Pidde, Emil o Felix för en underbardag men mycket skratt och sång...

Till dagen inlägg..

Moa har haft hosta nu en tid så förra veckan ringde jag Kvh så dom beställde en tid för röntgen, vi fick svar att där var vätska i vänster lunga och dom ville tappa henne på detta, så i morse halv sex steg vi upp och emlade Moa, (Oliver sov hos farmor, så slapp han stiga upp så tidigt), vi packade ihop lite saker som vi hade med oss, sen bar det till Lund, jag brukar alltid köra annars men idag fick ja äran att sitta bak, tur var väl det för ja var hemskt trött, jag bröt ihop kvällen innan så sömn hade ja fått dåligt.

Nålen sattes och vi var på OP kl 08.10, Johan o jag gick och åt frukost sen var det dax för uppvaket, där Moa låg en liten stund. Dom hade tappat henne på 400 ml (4 dl) vätska från lungan, det var 5 veckor sedan sist och då var där betydligt mer (1 liter). Moa var superhungrig men fick inte äta förrän en lungröntgen hade tagits och vi fått svar på den, så vid 12 tiden hade Moa ätit 2 mackor och en rejäl kopp oboj, sen drog vi som en avlöning där ifrån.
Körde inom Höör där vi alltid stannar sommartid för att Moa bara älskar deras chokladglass, vi var hemma igen vid 14 tiden. Moas kompis Julia var här en stund, det blev inte mycket lek idag då Moa hade ont där dom stuckit henne, vi planterade lite blommor sen blev det mys resten av kvällen.. .



Vi hade ett litet samtal med läkaren H idag och så länge Moa inte har ont av sin knöl vid revbenen, och även den tillkomna knölen på höger arm så görs ingenting åt det, OM hon skulle få mycket besvär så överväger dom om att eventuellt stråla där smärtan sitter. Om ni kollar på fotona ja lägger in i morron (ont om batteri) så kan ni se vilka gulliga kinder Moa fått, det är riktiga hamsterkinder, hur goa som helst..
Förresten så vägde hon 19,9 idag, alltså gått upp lite sen sist vi var i Lund,,, BRAVO MOA



I morron blir det doktorsbesök igen, då gäller det Kellie.
Moa ska följa med och kolla vad som ska göras. I fjol operarades Kellie för livmodersinflammation och nu är så bred över ryggen och svullen mage, grannanrna som ofta tar ut henne på stora rundor, har märkt att hon gärna lägger sig och vilar i mellanåt och det är inte likt Kellie. Kellie är en hund som har energi och aldrig är stilla annars, så något fel på henne är det nog...

Vill passa på och tacka våra goa härliga grannar som alltid ställer upp och hjälper oss med Kellie, ni är bara så underbara, och det tycker Kellie också.....


Kommentarer
Postat av: Johan Olofsson

Visste inte... Streckläste hela arkivet. Känner mej stolt över att kunna säga att jag känner dej och Johan. VILKA kämpar. Kör hårt och all lycka till! Johan

2010-06-01 @ 00:48:18
Postat av: Cilla

Hela fina familjen Henriksson: HEJA, HEJA, HEJA!!!

Kramar från Cilla i Sydney

2010-06-01 @ 03:45:00
URL: http://borglinsdownunder.blogspot.com
Postat av: Hampus Eriksson

Hej familjen Henriksson!



Roligt för Moa att komma iväg till Tomelilla. Jag har tyvärr aldrig varit där.

Facebookgruppen blir bara större och större och de hälsar.



Kämpa Moa!



Hampus

2010-06-01 @ 05:44:26
Postat av: Johanna

Jag skriver igen, men mina ord är så få. Men ni finns ofta i mina tankar. Jag har följt bloggen sen några år tillbaka och som sagt, jag tänker på er. Heja Moa! Du är så grym!

2010-06-01 @ 07:24:51
URL: http://justnuochidag.wordpress.com/
Postat av: Therése

Godmorgon till er alla! :) Underbart att höra ifrån er och att det efter de omständigheter som är, ändå är "bra". Hoppas att Kellie får snabb hjälp så att ni snart har tillbaks er friska härliga och pigga hund igen. :)



Kram!

2010-06-01 @ 08:20:57
Postat av: Helen

Vilken kämpe du är, Moa!! Jag är stum av beundran!! Och så kul med Tosselilla...det är många år sen jag var där...men där är ROLIGT!! Om man har lite tur med vädret, förstås...Jag följer er varenda dag och jag håller mina tummar för dej, Moa...du klarar detta, tror och hoppas ja...varma kramar till er alla från Malmö

2010-06-01 @ 08:23:11
Postat av: marianne

Jag tror hennes medicin har hjälpt och att hon snart blir friskförklarad, jag är så glad för er skull!

2010-06-01 @ 09:56:53
Postat av: Eva från Landskrona

Hej på er!

Vill bara skicka en STOOOR KRAM och positiv energi.

Det glädjer mig otroligt mycket att du är så pigg Moa!

Det din mamma gör här är otroligt, att dela med sig av allt det svåra och roliga. För ni verkar ha det jätteroligt mellan varven. Ta vara på er!

KRAM KRAM KRAM

2010-06-01 @ 12:35:40
Postat av: Moa

Hej

Skönt att du är så pigg och stark Moa! Speciellt efter omständigheterna. Skönt också att få tömt lite vätska ur lungan så att det förhoppningsvis blir lite lättare att andas... Hoppas det går bra för Kellie hos veterinären idag. Många kramar!

2010-06-01 @ 14:16:34
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Pia-Lena

Igår satt jag o tänkte på dig Moa när jag var med min pappa på fysologen i Lund tänk om Moa kommer då skall jag gå fram o hälsa på hennne o hennes mamma. Så var du i huset brevid det måste ändå ha varit att jag kände av dig Moa eftersom jag tänkte hela tiden på dig.

Jag skickar en bamsekram till er alla i familjen Henriksson.

2010-06-01 @ 16:41:26
Postat av: skåning

Man blir sååå glad att höra att lilla Moa mår bra.

Jag tänker på Er hela tiden. Det är så orättvist att behöva se sitt barn lida pga den jä..a sjukdomen.

Jag har precis fått adress till en internet sida, som ni skulle kanske vilja gå in och titta på, www.casafriendssweden.se

Den handlar om att man kan bota sjukdomar på ett annorlunda sätt än man gör här i Sverige. Jag vet inte om detta kommer hjälpa er på något sätt, och jag har inte heller någon erfarenhet om detta, men när jag fick den här adressen, så tänkte jag att ni kan gå in där och läsa och får sin egen uppfattning om det hela.

Hälsningar på er alla, ni är jätte duktiga och kämpa på Moa, vår lilla solstråle!

2010-06-01 @ 18:31:37
Postat av: Sarah H

Åhh va roligt att ni haft en bra helg i Tosselilla... Lilla Moa som hon kämpar, en redig fighter!!! Krama henne <3

2010-06-01 @ 20:34:08
Postat av: KATTA

Hej Familjen Henriksson,skönt me den heldag på Tosselilla det behöver ni allihopa eftersom ni får kämpa som ni gör.

OLIVER vilket fint gosedjur du vann till Moa du är bara sååååå go o en underbar brorsa KRAM

MOA du är otrolig och så underbart duktig ska du veta KRAM



Förstår att du är trött Jenni och att du bryter ihopa emellanåt,både du och Johan har det för jäkligt som ska behöva se er älskade dotter behöva gå igenom detta......och att Oliver mår dåligt ovanpå det som behöver se sin lillasyster gå igenom detta.

NI HAR UNDERBARA BARN

Förstår att ni måste vara oerhört stolta över dem.

TÄNKER PÅ ER

STYRKEKRAMAR

2010-06-01 @ 21:11:36
Postat av: Moa

ser inte jättevarmt ut men man kan ju ha kul ändå ;) idag har vi 21 grader här, ni får komma till göteborg vetja :p

2010-06-02 @ 12:58:33
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Sandra

Skönt att höra att Moa är pigg och går upp i vikt...och så mycket fint hår hon fått =)

Ja, Ralle och oliver verkar vara som ler o långhalm...Roligt för dem att de trivs så bra ihop!!

Många kramar till hela familjen!!

2010-06-02 @ 23:44:08
Postat av: Pillan

Tack själva hela familjen för ett mycket trevligt besök i Tosselilla.. Skönt att besöket gick bra med tappningen i lungan... Kämpa på bara .. Ni finns i våra tankar varje dag...Kramisar till hela familjen

från Pernilla med familj

2010-06-03 @ 00:30:24
URL: http://wandas.bloggproffs.se
Postat av: ulrika Engman

Hejsan..

Vill bara säga att GUD vad modig Moa är... Jag är så imponerad!!

Jag är 37 år och grät som ett barn när jag skull på op för några veckor sedan.. Har gjort det flera gånger men grinar varje gång.. Så du e en kämpe som jag tror på så kom igen lilltjejen slå den där cancern på käften!! Kram på er...

2010-06-03 @ 11:56:26
Postat av: Kristina

Kram på er, kämpa på!

Kristina o Patrik

2010-06-03 @ 12:02:17
Postat av: Siss

Finns inte så mkt annat att säga, än att kämpa på och

njut av varje dag....kram!

2010-06-03 @ 21:18:04
Postat av: jecca

Fina söta Moa:)

Kämpa på, det kommer gå fint.

2010-06-04 @ 17:13:56
Postat av: Rebecca

Jag önskar er verkligen all lycka!! Moa (och hela familjen) verkar så stark!! Fortsätt kämpa, jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att allt blir bra med Moa!

Styrke kramar Rebecca



(Jag tror att ni känner min pappa, Thomas Persson från Glimåkra. Om du undrar vem jag är)

2010-06-04 @ 23:56:42
URL: http://persson0516.bloggplatsen.se
Postat av: Therése L

Hej familjen Henriksson!



Tack för kommentaren :-)



Vad glad jag blir att Moa är pigg, och hon ser verkligen pigg ut oxå, med de bulliga goa kinderna :-) Oliver är verkligen en super go storebror!!! så omtänksam o gullig mot Moa!



Har följt Er på bloggen 2-3 år nu och beundrar Er VERKLIGEN, hela familjen!!! NU mer än någonsin!! I över 3 år har ni kämpat, det känns svindlande för mig som har kämpat 8 månader och som just nu inte vet hur jag skall orka vidare....



Man har ju förstått att Moa är en speciell tös, för vem annan hade orkat kämpa som hon gör i flera år?!?! Inte jag!! Jag tror och håller mina tummar så de blir blå för att hon skall orka kämpa sig ur denna j-a sjukdom!!!



Vet ju var ni befinner er på sista bilden.... Inget kul när man lämar sin lilla prinsessa där inte....



Ge inte upp hoppet!!

Kramar från familjen Lindström

2010-06-05 @ 20:45:20
URL: http://sotalillasyster.blogspot.com
Postat av: Maria m Olivia

Tänker på er ofta! Kramar från oss till er.

2010-06-07 @ 13:15:25
URL: http://www.zoomin.familjen.se
Postat av: Marika!

all lycka till er !

kämpa på (': <3

2010-06-11 @ 14:32:20
URL: http://missmourujarvi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0