April 2008


ÄNDRADE PLANER

Har precis pratat med Lund igen, Helga tyckte att vi inte ska skjuta upp MR röntgen, i och med att Moa mår så bra och inte har några symtom till lunginflammation, ingen hosta och inte svårt med andningen så tycker hon att vi ska röntga henne i morron, fast att värdena är i botten så ser hon ingen risk med att söva henne. Det känns väldigt bra faktiskt att äntligen få reda på hur den illmariga tumören ser ut. Moa blir nog glad när hon kommer från ciruksen när vi ska åka till Lund i alla fall i morron.

6 April, Gårdagens kallas hos familjen Nyström var mer än lyckad, god mat och bra sällskap. Vi i vår familj har inte träffat det sällskapet sedan förra sommaren, så det var väldigt trevligt. Milla blev som sagt 25 år och det känns väldigt länge sedan vi själva var i den åldern. Moa mådde som fisken i vattnet, visserligen åt hon inget men var med hela kvällen tills klockan halv elva, då dom sjöng singstar och försökte överrösta oss som var på våningen övre. Tyvärr glömde vi kameran på kallaset men lägger in bilder vid ett senare tillfälle. Vi var själva trötta när vi kom hem, jag slumrade till innan KVH kom vid 01.00 tiden. Idag söndag vakande ja med huvudverk, troligtvis inför eventuell MR i morron, Sollan från KVH var här vid kvart över nio då Moa fick antibiotikan och prover gjordes. CSK ringde och meddelade proverna som fortfarande inte är OK, jag ringde Lund och begärde att få prata med en läkare. Helga ringde och jag redogjorde för henne Moas situation, och vi kom fram till att det blir ingen MR röntgen i morron och vi skjuter upp allt detta till ett annat tillfälle, Moa blev besviken att vi inte ska till Lund i morron, hon tycker det är roligt att komma till sovdoktorn. Tabletterna som Moa ska börja med får vi vänta med till värdena är OK
Idag ska mormor & morfar gå på cirkus med barnen, Moa har traggat hela förmiddagen och vill i väg nu, så vid 16 blir det cirkusdax för barnen och ryggläge för barnens föräldrar, det blir en film som jag troligtvis somnar till.

317238-161
Glöm inte att göra vad ni kan för Mikael Bergströms projekt ang skivan som är en insamling till cancersjuka barn, gå in på följande sida, www.123minsida.se/helpandjoy och hjälp honom och hans killar som gör något så bra för våra barn som blivit drabbade av cancer.....
317238-229

5 April, Har inte egentligen så mycket att framföra mer än att Moa mår bra, lider lite av sitt illamående, och värdena är i botten. Fick samtal igår från en doktor i Lund, (som ringde fel, skulle till CSK), talade om för henne hur Moa mår och att hon har dubbelsidig lunginflammation, hon frågade om Moa hostade mycket, då svaret blev ingenting alls. När hon fick reda på Moas värde så finns där en viss oro inför måndagens röntgen, hon trodde inte att narkos ville söva henne pga hennes dåliga värden, hennes vita visar sig inte ännu och trombisarna är inte mer än lite över 10, så måndagens röntgen får vi nog vänta med. CT röntgen blev ändrad till torsdagen den 17 april på morronen istället för klockan 14.00 på onsdagen.
Igår planterade vi lite penseér och gjorde iordning på altanen, Oliver tog Moa i vagnen och gick en stor runda med henne, dom besökte en kompis som dom lekte med, Olli & Moa kom hem efter 2 timmar. Vi hade ett helt underbart väder igår och vårkänslorna riktigt sprutade och gjorde att vi fick en extra spark i baken av energi.
Vi vet inte riktigt hur länge Moa ska ha antibiotika denna gången, men troligtvis blir det till de vita visar sig och det kan ta tid, kan även tänka sig att hon ska ha en påse trombisar till. Idag ska vi på 25-års kalas hos kusin Camilla, barnen vill så gärna dit, men vår oro är Moas värden, visst där är inte många barn, men vår förhoppning är ändå att köra dit och träffa alla. Vi får säga till att inte vara upp på Moa, men det blir säkert att hon sitter för det mesta hos oss ändå, för hon känner sig ändå att hon ser annorlunda ut men efter en stund så springer hon nog också och leker.....Grattis Milla på 25- års dagen

317238-226


3 April, Moa mår bra, hon ville även igår höja sondmaten för hon var hungrig, när hon har infektion så brukar vi försöka att få i henne en påse mat, pga illamåendet, men igår fick hon i sig mer än en påse och då är hon verkligen på bättringsvägen. Hennes trombisar är väldigt låga igen, så idag när KVH kommer ska hon få en påse.

Mycket goa människor som frågar våra nära o kära om Moa hur det egentligen går med henne, vi vet ingenting förrän svaret på MR röntgen kommer, samtalet med kirurgerna vet vi ännu inte när det blir, men vi väntar o väntar. Ni som frågar om Moa, det är helt Okej, för ni vet att jag inte kan skriva allt i bloggen pga att många av Olivers kompisar läser Moas blogg, och för att slippa mer retning av kompisar pga Moa så väljer vi att vara lite försiktiga med detta. Vill även passa på att tacka P & K för hälsningen till oss i Fam Henriksson, vi hör av oss om någonting blir förändrat i planeringen......Tusen tack

Idag ska vi hämta Elida vid skolan, då hon ska följa med oss hem för att leka med Moa i eftermiddag, Moa ser verkligen fram emot detta, att äntligen få leka med en kompis, kommer in bilder i kväll hoppas jag,,,,, Ikväll ska vi ordna barnvakt till våra barn, vi ska gå på vårt första föräldramöte inom fotbollen.


1 April, Dagarna som gått har varit bra, bloggen har inte blivit uppdaterad pga blogg.se har uppgraderat dessa sidor, men idag äntligen fungerar det igen.

Jaha, idag har Moa o jag varit inne på sjukhuset och hälsat på clownerna, Bönan o Laila var där så vi körde in ens ärende bara för att träffa dom, träffade Violett som också vi träffat i Lund, vi var på Rum 9 och clownerna var helt fantastiska. Dagarna som gått har varit hur bra som helst, fast att Moa har dubbelsidig lunginflammation så märks det ingenting på henne, kan känna att vi kom i rättans tid innan lunginflammationen hade tagit över. Moas värde är på väg upp igen och feberfri har hon varit sedan i söndags. KVH har vi här 3ggr dagligen och fungerar lika bra som vanligt. Igår fick vi tid för ny MR- röntgen och den är på Måndag i nästa vecka, så nervösiteten börjar att krypa fram. Vi ska även nästa veckan göra en LP,(cellgifter i ryggen) och njurfunktionstest, nu när de tuffa behandlingarna är  över. Vi har fått tid för CT också men den tiden måste vi ändra, det finns ingen möjlighet för Moa att röntgas kl 14, då hon inte får äta innan, hon har sitt illamående, och får hon då ingen mat på så många timmar så mår hon ännu sämre.
Igår var vi ute nästan hela dagen, Moa hjälpte Johan att tvätta bilen och sin egen cykel, vi var ute och gick en stor runda med Kellie också. Vi har haft ett underbart väder nu i två dagar och det är så härligt att se att Moas vara ute och leka med kompisen William, dom ritade med gatukriter så vi har en så snygg trottoar utanför.

317238-224

317238-225
Moa och sina favisar Bönan & Laila

Kommentarer
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Ha ha vilka roliga bilder på Moa med clowerna! Det förstår jag att du ville dit Moa och träffa dem de verkar jätte roliga!
Ja vilket skönt väder vi haft, man njuuuter!
Usch ja MR röntgen man vill ju veta men ändå inte på nåt sätt!
Soliga vår hälsningar
Jessica

2008-04-01 @ 16:48:15
URL: http://ryan95.blogg.se
Postat av: Johanna

Härliga bilder!!! :-)

Blev lite orolig när det inte skedde någon uppdatering, men självklart, ligger blogg.se på service så är det inte så mycket att göra!!!

Nu kommer våren i Göteborg, +12 grader har vi haft idag. Jag hoppas ni får samma ljumma vindar i Skåne oxå

Stor kram Johanna

2008-04-01 @ 17:46:02
URL: http://grynisen.bloggagratis.se
Postat av: Moa

skönt att blogg.se funkar igen, man blev ju riktigt irriterad när det är så många bloggar som ligger här också... ;)

skönt att värdena är påväg uppåt igen, så försvinner nog lunginflammationen snart också.

mycket tester nästa vecka, nu får de visa att den här tunga behandlingen har gett tumören stryk!

visst är det skönt att våren är på väg nu!
fast jag tog mig ut för att fota precis när molnen kommit, jättesmart gjort... *not*

kram

2008-04-01 @ 19:23:37
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Åsa

Fina bilder på fina Moa. Kramar till er. Tänker mycket på er.

2008-04-02 @ 07:22:13
Postat av: Carina Jönsson

Hejsan! Såå härliga bilder på Moa och clownerna. Hoppas verkligen att du fick bra svar från försäkringskassan och försäkringsbolaget. Håller tummarna att allt ordnar sig, såå himla jobbigt att mitt i allt hålla på med en massa pappersexercis också.
Tänker på er och hoppas att alla undersökningar ENBART lämnar positiva besked. Andres skall in på efterkontroll den 16:e. Usch ja.......
Sänder er som vanligt många styrkekramar och varma tankar
Carina, Jan, Andreas och Emelie Jönsson

2008-04-02 @ 18:02:50
Postat av: Ulle & Linnèa

Hejsan.
Vad händer?!
Ni skulle ju vara hemma & ha det bra med tabletter.
Varför blir det aldrig som man vill?
Håller alla tummar att allt ska bli bra och att ni ska få stanna hemma nu.
Tänker på er.
Kram Ulle & Linnèa (BUS)

2008-04-02 @ 19:54:10
Postat av: Bloggläsare MP

Fina foto på en glad MOA o glada clowner.Skönt att vara feberfri o med uppåtgående värden, håller tummarna för unika MOA. Kram till hela familjen/ MP

2008-04-02 @ 21:27:53
Postat av: Carina Malmqvist

Hej Moa!

Jag pratade med din granne Marita Folkesson igår och
hon berättade att du var ute och hoppade och studsade
och att du gått en jättelång runda. Hon sa att du är en rosa prinsessa och det tycker jag också när jag ser bilderna.
Hälsningar från Ronnys syster Carina i Halmstad

2008-04-02 @ 21:54:42
Postat av: Moa

skönt att moa är på bättringsvägen nu. himla synd att oliver blir retad alltså, helt ologiskt eller vad man nu ska kalla det :(

kul att få leka med en kompis nu när värdena bättrat sig litegrann :)

kram

2008-04-03 @ 14:48:06
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Jessica

Åh vad arg jag blir när jag läser att han blir retad!!!! Kokar i hela mig.

2008-04-03 @ 17:16:16
Postat av: Jessica (Ryans mamma)

Hej på er!
Kul att höra att Moa kan vara lite med kompisar!Det gör ju himla mycket att dem kan det!
Måste fråga, jag fick en kommentar från kuratorn på Ryans lillebror Alex skola att vi helst ska hålla honom utanför Ryans sjukdom men jag tycker det är helt fel! Hur gör ni med Oliver? Hur mycket vet han?
Kram Jessica

2008-04-03 @ 17:58:58
URL: http://ryan95.blogg.se
Postat av: Anonym

Hur gammal är Oliver?

2008-04-03 @ 22:54:10
Postat av: Carna Jönsson

Hejsan i vårvädret! Hoppas att Moas värden snart är bättre! Hoppas på positiva besked på undersökningarna!
Idag kommer Andreas hem från Irland, härligt! Vi har längtat såå. Hoppas att han har tagit många foto och han har säkert mycket spännande att berätta.
Önskar er en skön och avkopplande helg!
Sänder er som vanligt många styrkekramar och varma tankar
Carina, Jan, Andreas och Emelie Jönsson

2008-04-05 @ 11:03:34
Postat av: Petter

Hej du söta prinsessa!
Nu va det längesen vi sågs, men jag har tänkt på dig under min resa... Hoppas vi ses snart!
Hälsa familjen! Många kramar Petter

2008-04-06 @ 00:29:23
Postat av: Elisabet Roslund

Hej Moa!
Det är så roligt att läsa i din blogg för trots att värdena är i botten så är det alltid något på gång. Alltid en massa roliga saker som du och din familj hittar på. Jag skulle också gärna vilja träffa dej en dag.
Ha det nu bra Moa!!!!
Kram/Elisabet

2008-04-06 @ 13:03:46
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Hej på er!
Vad kul att läsa att ni har haft en sån bra helg! Vad kul för Moa och Oliver att komma iväg på cirkus med! Ja vad skönt att ni, mamma och pappa, kan passa på att vila er lite under tiden.
Kram på er...
Jessica

2008-04-06 @ 15:49:55
URL: http://ryan95.blogg.se
Postat av: Moa

låter som en rätt bra helg trots allt och det är ju skönt! :)
på ett sätt rätt bra att det blir MR imorgon, som ni säger så får man ju reda på hur den där tumören är nu och det är ju segt att skjuta det på framtiden... så vi får hoppas att moa inte får några problem av sövningen.
kram!

2008-04-06 @ 18:42:21
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: cajsa

Hejsan på er!
Blir lite irriterad på inlägget ovanför tycker de att de är roliga eller? Kul att barnen är på cirkus och skönt för er med en videostund. Vill bara önska lycka till imorgon krama om barnen och sköt om er!
Kram från oss!

2008-04-06 @ 19:37:35
Postat av: Helen

Kram till er alla i massor
tänker på er
kram Helen i Lomma

2008-04-06 @ 19:46:44
Postat av: Helen

Till er/ni som skrev "....blogg"

Så totalt respektlös av er att ni bara har mage att skriva detta, vad är ni för människor???

Denna blogg är till för Moa och hennes familj och ni som inte kan respektera detta har inget här att göra.
Jenny ! jag hoppas så att ni kan bortse från detta inlägg och att ni inte tar åt er.
TÄNKER PÅ ER och skickar massor med styrkekramar och kraft till er alla.
kram Helen i Lomma

ps. Moa förlåt mig om jag blev arg i din blogg

2008-04-06 @ 19:59:28
Postat av: Ima

Håller tummarna för MR i morgon :-)
Sköt om er!

Ima

2008-04-06 @ 22:09:39
URL: http://lifeofima.blogspot.com
Postat av: Gunilla

Håller tummarna för röntgen idag,vad skönt att du mår bättre nu Moa.En kram till er alla och en bamse kram till Moa

2008-04-07 @ 08:54:03
Postat av: inger med alla djuren

Hej Moa, jag tänker på dig. Du är en prinsessa för mig. Håller tummarna för röntgen idag.Hälsningar även Oliver och övriga i familjen Henriksson.

2008-04-07 @ 10:10:37
Postat av: Jessica

Håller alla våra tummar super hårt inför röntgen! Vilken tuff och söt tjej du är moa, och vilken stark mamma, pappa och bror du har.

2008-04-07 @ 14:37:14
URL: http://jessicanilsson175.blogg.se
Postat av: Helen

Moa! Jag håller tummarna! Tänker på er, är inne varenda dag och tittar till...sitter och är så stolt över mitt Hope-halsband, som jag fick i förra veckan, extra kul när folk frågar vad det står för...kram på er, Helen i M

2008-04-07 @ 20:49:57
Postat av: Helena och Pelle

Hoppas allt har gått bra idag. Vi har tänkt på er och håööer tummarna på positiva besked. Kramar fam Nilsson/Nordin

2008-04-07 @ 22:04:02
Postat av: Ann-Sofie

Hej Moa! Vad roligt att träffa dig och din familj på Millas kalas. Jag läser din blogg och tänker på dig varje dag. Vad jag blev sugen på en biffsmörgås när jag läste att du hade ätit en, bra gjort. Ha det trevligt med dina kompisar. Hälsa din familj.
Stora kramar, Ann-Sofie

2008-04-10 @ 23:27:54
URL: http://www.moahenriksson.blogg.se
Postat av: Åsa Gustafsson

HEJ MOA (MED FAMILJ)!

VAD JAG BLEV GLAD ATT DU KUNDE ÄTA EN HEL MACKA MED MAMMAS BIFF, DOM E NOG JÄTTEGODA.
VISST ÄR DET SKÖNT ATT DET BÖRJAR BLI LITE VÅR SÅ DU KAN VARA UTE OCH VA MED DINA KOMPISAR, DU VERKAR HA SNÄLLA KOMPISAR MEN DET VORE KONSTIGT OM DU INTE HADE DET FÖR SJÄLV ÄR DU JU EN SUPER-DUPER-GO TJEJ MOA. JAG SKA SNART IVÄG O JOBBA BARA EN HALV NATT JOBBAR LITE EXTRA BÖRJAR 02,15-07,15. JOBBAR PÅ TRYGGHETSLARMET I KRISTIANSTAD OM DU VET VAD DET ÄR (ÅKER HEM TILL DOM SOM HAR LARM SOM BLIVIT DÅLIGA). SÅ JESPER MIN POJKE ÄR SJÄLV HEMMA NÄR JAG JOBBAR NATT, MEN HAN ÄR 13,5 ÅR SÅ HAN ÄR JU LITE ÄLDRE ÄN DIG, MEN DET FIXAR SÄKERT DU OXÅ NÄR DU BLIVIT TONÅRING.

KRAMAR FRÅN ÅSA o JESPER

2008-04-12 @ 23:47:06
Postat av: Ann-Sofie Nilsson

Hej Moa och hela familjen.
Brukar inte köpa Kristianstadsbladet men var tvungen att göra det idag.Vilka fina kort och så fint skrivet. Grattis till att Hanna Nallesson har landat hos dig. Jättekul!
Kramisar från Ann-Sofie

2008-04-16 @ 18:24:48
URL: http://www.moahenriksson.blogg.se
Postat av: johanna söderlund

Söt tjej! :)

2008-06-05 @ 14:23:13
URL: http://barajohannis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0