Svaret inget vidare

22 April, Tisd, Vill framföra vad som hänt i går, Fick själv tag i en läkare i Danmark ang IMRT strålning, han skulle ta upp Moas fall och återkomma, som tur var det en svensk läkare ja pratade med för danskan förstår ja ingenting utav. Fick även svar på det mail vi skickade till USA i söndags, doktorn skulle gärna vilja att vi kom över för att titta på Moa, men vi avvaktar tills vi haft samtalet i morron med Lund, ska iallafall skicka över CD skivan som vi lovat honom. Lite händer här just för tillfället, hade även ett samtal till med en läkare i Lund igår, men vi ska ta alltihopa i morron när vi ska ner. Moa ska vara på röntgen 10.45, vi har intalat henne vad som ska hända i morron och vad Moa själv säger så ska detta gå bra, men det får vi se i morron.
Såg även idag i KB bladet att där är in insändare ang försäkringsbolaget vi har, vill tacka för inlägget, känns skönt att det finns fler som tycker det är för djävligt. Förresten så var fotografen från KB här i söndags också, han kom bara inom och talade om hur mycket positivt det var med reportaget med Moa, han frågade även om dom kunde följa upp Moa framöver, givetvis sa vi, all hjälp som finns i världen är vi bara tacksamma för.
Igår var det Johans tur att bryta ihop, men som tur står alltid grannarna till hands. Själv har ja inte sovit många timmar i natt, allting bara snurrar runt i huvudet, har en tomhet inom mig som säger Vad händer?, hela ens kropp känns som om den ska spricka i vilken minut som helst. 
Med Moa är det fortfarande bra, hon har börjat äta lite smått, macka och oboj är inne för tillfället, hon åt även en bit hamburgare och korv hos sin kompis Tindra igår när Moa var där och lekte.

317238-249


20 April, Söndag, Idag har det hänt saker som känns väldigt skönt, Jeanette har varit här ett par timmar i eftermiddag och hjälpt oss att skiva ner Moas sjukdomshistoria till en läkare i Usa, som Jeanette har mailat innan, han verkar vara till hjälp för vår del, ska även skicka dit CD skivan i veckan sen hoppas vi på ett snabbt svar. Annars känns det rättså Okej med känslorna idag, fick ett utbrott igår kväll igen då ja tog hunden och gick för mig själv. Idag har även Olli varit på säsongspremiär, det blev 1-1 och Olli stod i målet, dom spelade jättebra allihopa synd bara att det inte gick in fler mål. Moa har varit hos sin nästkusin och träffat Clint och Nellie, där var hon ett par timmar medans vi andra tillbringade framför datorn och skrev mail. Klockan är nu 21 och Moa sover fortfarande inte, snacka om att vara en riktig piggelin....

Tusen tack för alla kommentarer, kan inte i dagsläget läsa allt för Moa, vill inte att hon ska bekymra sig för mycket, men jag läser lite mellan raderna till henne... tack

19 April, Dagen  idag har inte varit som alla andra, från att ha mått hyffsat så har både ja o Johan det väldigt kämpigt just nu, mina tårar rinner när ja skriver detta, kan inte hjälpas men ska försöka ändå. Jag har varit så in i helvets nervös inombords idag, oron verkar att väcka oss för tillfället, visst Moa mår bra, men ändå känns det som om allt kan ta slut när som helst, vi är så himla oroliga vad som ska hända nästa vecka, vad ska vi få för besked och dyl. Har lite positiv info att ge, en tjej Jeanette har skickat ett Email till Texas i USA till en specialist där som gärna vill träffa Moa, Jeanette kommer en dag nu och vi ska skriva ett lite mer detaljerat brev dit, Även jag har fått svar från en läkare här i Sverige som också gärna vill kolla in hennes röntgenbilder det senaste året, jag har fått adress så nästa vecka skickas det med ilfart. Jag väntar även ett namn på en läkare i Italien som ev kan hjälpa till...  Vad gör man inte för sitt barn, jo ALLT.
Efter maten idag, fick ja ett utbrott, gick ut och bara grät, grannen kom och var hos mig. Mina känslor idag är helt upp och ner, det är inte alltid lätt att bryta ihop när man har sina underbara barn hos sig, så det blev grannen som fick ta det idag. Tack

18 April, Hej alla kära bloggläsare, idag fick vi ett samtal från Lund, Jag ska försöka att förklara hur läget ligger till, men tydligen hjälpte det att ta till den höga tonen igår.
Läkaren ringde om svaret på hals/lungor röntgen som gjordes igår, det ser inget bra ut, men samtidigt blir jag "glad" att det görs någonting. Vi ska i nästa vecka ner till Lund (ingen bestämd dag ännu) och ta en ny CT röntgen i vaket tillstånd på Moas hals, tumören har """tydligen""" angripit kota nr 1 som ja sa igår, men kirurgerna vill ha bilder när Moa vrider på sitt huvud för att se om kota nr 1 finns överhuvud taget eller det är tumören som sitter där, vi förstår inte riktigt själva detta, men något är galet i Moas nacke. Läkaren sa åt oss att hålla Moa stilla, inget hoppande på studsmatta, hon får inte trilla, inga knyck med nacken. Under CT röntgen i nästa vecka ska även Peter (han op Moa förra året) vara med och han ska själv kolla in bilderna under röntgen. Han hade sagt någonting om en eventuell operation av Moas nacke, (för att stötta upp huvudet). Kota nr 1 är väldigt angripen och behöver ev en steloperation av sin nacke, och givetvis finns det risker med denna operation men det ska Peter förklara för oss nästa vecka. Jag förklarade för läkaren att vi är väldigt glada att hon ringde, men det är inte klok att vi ska behöva säga ifrån på detta viset som jag gjorde igår, för att saker och ting ska hända. JA idag är det blandade känslor, men jag ser bara positivt med denna röntgen nästa vecka, har även idag förklarat för Moa att Peter kanske ska operera henne, då sken hon som en sol, hon sa; va bra mamma, då försvinner tumören snart... Härliga goa barn, vad säger man, jag själv blev helt tårögd.

317238-248
Moa & Oliver "Första sidan i Kristianstadbladet" bilden ni inte ser på nätet.

Reportaget i KB www.kristianstadsbladet.se/apps/pbcs.dll/section?Kategori=OSTRAGOINGE&Profile=1939&ExpNodes

Vad har hänt annars idag??
Jo vi var först i morse och köpte glass, sen bar det till dagis och alla barnen, vi åt glass och sen gick vi alla ut. Moa ville vara där själv, så jag fick köra hem igen. Hon ville äta middag där och mellanmål. Jag hämtade henne vid halv fyra, precis då hade läkaren ringt och talat om för oss att hon inte fick trilla och slå sig, jag for till dagis direkt, blev lite skraj när läkaren sa så. Tror ni hon ville följa med hem! NEJ, vi var kvar tills tio över fyra. Moa hade lite huvudverk men det kan bero på cellgiften i ryggen i går. Hela dagen har varit hur bra som helst annars, huvudverk lider man av i vilket fall som helst. Nu i kväll kom farmor med mat till oss som vi åt tillsammans. Just nu spelar vi Yatzy. Fråga inget om det ja skrev idag, jag är glad att ja bara kunde förklara lite i det STORA hela.

317238-243

317238-244

317238-245

317238-246

317238-247

17 April. Jaha va säger man, hade väntat oss ett annat svar. Vi själva ville ha besked idag så därför visste vi inte om att även halsen skulle röntgas, tumörskiten har växt vid kota nr 1. Vi har "nog" innerst inne vetat att tumören var kvar, men inte att den djävulen skulle ha växt! Vi satt o pratade medans Moa var på röntgen, och vi ska ha ett nytt samtal nästa vecka bara ja o Johan med alla som är inblandade. Har idag dragit till med stridsyxan, har sagt vad vi tycker och tänker om både svensk sjukvård och att vi kommer att söka oss utomlands. Dom har lovat att hjälpa till, vad dom kan, så dom ska bränna ner på CD alla röntgen och svar som vi sedan kan skicka vidare. Vi har valt att inget berätta för Moa ännu, för vi vet inte vad som kommer att ske, hon är så pigg och glad nu så vi väljer att den livsgnistan ska hon få behålla så länge som möjligt Har även tagit upp IMRT strålningen som en bloggläsare tipsade om i går, dom säger att det görs inte på barn, då sa jag åt dom att det är kanske på tiden att dom provar då. Var väldigt irriterad idag, både jag och Johan tycker att det finns mer att göra. Vi kan förstå riskerna med en operation (förlamning) men finns det hjälp att få på annan ort eller land så anser vi att detta ska göras. Dom kan inte bara fråga en kirurg, det finns 100 tals fler ut över i världen, så om vi skulle resa till Kina så skulle vi ta den operationen där.... Ville ha svar på hur stor eller liten tumören är idag, det kunde dom inte svara på, konstigt sa ja, för i December när Moa MR-röntages fick vi i mm hur stor den var och att den minskat med 4mm. Som sagt så kan vi inte säga om den minskat i omkrets, men saken är den att den har vuxit till sig och tyvärr på fel håll, den har vuxit uppåt. 

Orkar inte mer idag, kommer ja på mer att skriva blir det i morron...... Moa var superduktig i dag också, hon ville att vi skulle filma henne med mobilen när hon sövdes, det gjorde vi givetvis, och har nog inte förstått själv förrän idag när ja ser det på film hur fort det går, vi hann inte räkna till 3 för då sov hon redan..

317238-242

Kommentarer
Postat av: Petra

FFFFFFFFAAAAAAAANNNNNNNNN!!

Finner inte ord... Men kämpa på!! Bra att ni tar tag i saker och ting! Allt som kan göra måste ju göras!! Ni SKA vinna detta!! Så
är det bara...

Tusen och åter tusen kramar till Er, hela familjen!!!!!

2008-04-17 @ 17:37:55
Postat av: Ingegerd

Tänker så på er...

vad kan VI göra ?

Hälsningar från en okänd bloggläsare

2008-04-17 @ 17:41:55
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Nej vad tråkigt att läsa!!! Jäkla tumör!!
Den får ju inte växa nu när Moa kämpat så hårt för att bli bra. Ja varför bara fråga EN kirurg verkar ju jätte konstigt!
Men stå på er, måste ju finnas nån kirurg som är specialist i detta tycker man.

Kram till er
Jessica

2008-04-17 @ 17:51:12
URL: http://ryan95.blogg.se
Postat av: Christel

Hejsan Moa.
Du ser ut som en riktig kämpe.eller som en solstråle.

2008-04-17 @ 17:54:48
Postat av: Louise

Tänker på Moa och er andra

Kram Louise

2008-04-17 @ 18:07:59
Postat av: Helena och Pelle

Jennie o Johan er styrka är enorm fortsätt o kämpa. I detta landet måste man tyvärr kämpa för att läkare skall våga utföra nya saker. Det är förjävligt!!! Önskar av hela hjärtat att allt skall vända för er oo / fam nilsson/nordin

2008-04-17 @ 18:11:45
Postat av: Kajsa

GE ER INTE!! Det finns hjälp att få, jag känner det på mig. Moa är inte kämpe och detta fixar ni. Tänker på er varje dag

Kram från Kusin Kajsa med familj

2008-04-17 @ 18:12:55
Postat av: Ima

Såå tråkigt att höra... Men någonstans därute och med ert sökande så kommer ni att finna den person som kan hjälpa er, nåt annat alternativ finns inte! Tänker så på er!!
Kram Ima

VI ALLA KAN BIDRA MED NÅGOT, SKÄNK PENGAR TILL BARNCANCERFONDEN OCH/ELLER KÖP HOPE HALSBAND ÄR TVÅ SAKER MAN KAN GÖRA!!! BEKÄMPA CANCER MED FORSKNING!

2008-04-17 @ 18:17:22
URL: http://www.lifeofima.blogspot.se
Postat av: Maria

Hej!
Är ganska säker med ert sökande och kämpande kommer detta att ge resultat. Ni har en enorm styrka. Det är bra att ni tar upp med läkarna att ni kommer att söka er utomlands för det gör att de också får ett ökat tryck på sig att söka andra behandlingsformer. De får ta hjälp av mer än en läkare. Önskar er all styrka och ni ska veta att vi tänker otroligt mycket på er. Många kramar till er. Maria.S. med familj.

2008-04-17 @ 18:30:54
Postat av: En sjuksyster

Tårarna rinner...
Det var ju inte såhär det skulle bli idag... Skit oxå!!

Men ge er inte! Fortsätt kämpa! Jag håller mina tummar blå och sänder de varmaste tankarna till er.
Kramar!

2008-04-17 @ 18:51:45
Postat av: Carina Jönsson

Neeeej, vilken tråkig läsning. Fortsätt att kämpa och det är bra att ni står på er, ge er inte!!
Moa fixar detta, hon är en sann kämpe, det måste finnas någon lösning!!
Sänder er extra många styrkekramar och varma tankar
Carina, Jan, Andreas och Emelie Jönsson

2008-04-17 @ 18:52:13
Postat av: Anonym

Skit me.... känner er inte men har "följt med " här ett tag. Skickar styrkekramar i massor till er.
Kämpa på

2008-04-17 @ 19:02:06
Postat av: Jessica (dagis/skolfröken)

Hej!
Vilken otur, jag trodde det räckte med elände nu???
Hoppas verkligen Ni får tag på en annan läkare.
Jag tror det är tur att det är sån ruter i dig Jenny, som verkligen sätter ner foten. Det gäller ju faktisk Ert älskade barn(o jag tror att man gör vad som helst för att ens barn ska må bra)
Stå på Er!
Ha det så bra på dagis i morgon.
Jag saknar Moa och alla "mina" dagisbarn.
Kramizz Jessica

2008-04-17 @ 19:02:15
Postat av: Åsa i Malmö

Jävla skit! Vad har de sagt nu om fortsatta behandlingar eftersom ni söker er utomlands, menar jag...?
Fan oxå! Kämpa på - jag är på er sida och håller tummar och tår!
Varma kramar och tankar till er - jag förstår att ni är ledsna! Skit oxå!

2008-04-17 @ 19:49:50
Postat av: Ia

NEJ, det var ju inte det vi ville läsa idag!!!
Håller med er, sök utomlands, nånstans finns det nån som vet vad som ska göras.
Har ni inte pengar så sök bidrag överallt, starta själva en insamling annars....vi är många som ska hjälpa till!!!
Tusen kramar Ia

2008-04-17 @ 19:52:53
Postat av: TINDRA

Va F-N är nu detta,hade aldrig trott att det skulle va på det hållet. Vill inte och Kan inte fatta att det är så, jag hade hoppats att det skulle hjälpa med strålningen, att den hade krympt rejält. Man blir så ledsen och tjojer på detta, men det är väl "tur" Moa är så pigg och har sådan energi, så då kan hon väl ha den glädjen ett tag till. Men ni är så starka Jenny och Johan så ni orkar ta tag i detta och få hjälp utomlands. Man orkar fast det är ett helvete.
Stå på er och kämpa som bara den.
Tänker på er alltid.
Många KRAMISAR till er ALLA.

2008-04-17 @ 19:57:24
URL: http://moahenriksson.blogg.se
Postat av: Marie

Stå på er, detta kommer ni att fixa.
Man vill så gärna hjälpa till. Jag misstänker att om ni ska utomlands kommer det att kosta en hel de, finns det något konto i Moas namn som man kan bidra med en liten slant, inte så mycket men om vi är många som bidrar kanske det kan bli till lite hjälp på vägen?

Månag Kramar
Marie, en trogen bloggläsare

PS Var inne på Kristianstadsbladets hemsida och läste artikeln och såg den underbara bilden på Moa.

2008-04-17 @ 20:03:28
Postat av: Ann-Christin

Hej!

Så tråkigt att läsa bloggen idag.Fortsätt att kämpa!
Vilken fin artikel i Kristianstadsbladet. Jag undrar också om det finns något konto i Moas namn där man kan sätta in en peng så hon kan ev få hjälp utomlands.Kramar till er alla.

2008-04-17 @ 20:21:07
Postat av: Johanna

Usch vad Moa får kämpa, och ni fantastiska föräldrar som bara får stå brevid och titta *suck* Ni är sådana kämpar allihopa, men vad hjälper orden just nu!!!

Jag tänker på er så ofta och läser allt som skrivs här.

Håller alla tummar för att det ska hittas en bättre behandling för söta Moa.

Stor kram Johanna

2008-04-17 @ 21:25:48
URL: http://grynisen.bloggagratis.se
Postat av: Carina(grannen)

Ja Jenny, va säger man. precis som du skrev innan. Men kämpa på, ge inte upp. Finns många som stöttar runtomkring er, de vet du. Tänk på att, de ä bara o gå genom häcken ett par meter så sätter ja på kaffet.
När ni vill!
Kramiz till er allihopa..

2008-04-17 @ 21:28:26
Postat av: Bloggläsare MP

Jävla skit, det var inte detta vi ville läsa idag.
Kämpa på du lilla MOA.....trevlig artikel i tidningen. Styrkande kramar till hela familjen/ MP

2008-04-17 @ 21:29:31
Postat av: Cajsa

Jääävla tumör, inget kul besked hoppas ni får tag i en kirurg utomlands som kan ta bort den!
försök o kämpa vidare ni klarar detta, Moa är en riktig liten kämpe det har hon visat oss för länge sen. Många styrkekramar från Boråsarna

2008-04-17 @ 21:47:42
Postat av: Ida Ståhl

Skiit också! Jag som verkligen har hållt tummarna för att den dumma pricken skulle ha krympt!
Fortsätt att stå på er!!
Tänker en massa på er!
Kramar Ida
ps, va kul med nallen :)

2008-04-17 @ 21:53:26
Postat av: Connie

Vet inte vad jag ska säga.MEN NI SKA VETA ATT JAG TÄNKER MYCKET PÅ ER,hur duktiga ni er. Många kramar till er.

2008-04-17 @ 21:55:36
URL: http://connie.hansen@rixmail.se
Postat av: Stina i Umeå

Svårt även här att veta vad jag ska säga, mina tankar och sympatier finns hos er, och jag förbannar denna jävla sjukdom! Moa är helt otrolig, hon ser så pigg och glad ut på bilderna. Svårt att förstå läget egentligen. Så bra att ni står på er om andra behandlingar - fortsätt med det, Moa är värd allt det bästa och allt som står i mänsklig makt att göra för henne!! Lilla gumman!

Ni är så jäkla starka! Tänker på er och sänder mina ömmaste kramar! Hälsningar/Stina

2008-04-17 @ 22:18:08
Postat av: Jessica M

Tänker på er kramar Jessica

2008-04-17 @ 22:26:39
Postat av: Cissie

Hej

Vilket trist besked. Tänk att läkarna ska va så handlingsförlamade, det måste ju finnas någon i det här landet som kan detta. Kämpa på!
Tänker på er!
Cissie

2008-04-17 @ 22:26:49
Postat av: Åsa

Man blev så glad när man slog upp tidningen en sådan sol stråle får en verkligen att le. Tänker på er hela tiden.Många kramar Åsa

2008-04-17 @ 22:40:15
Postat av: Moa

HELVETE RENT UT SAGT!!!
fan jag var nervös där när det blev så många veckor utan cellgiftsbehandling och så kommer detta...
KÄMPA PÅ!

2008-04-17 @ 23:05:42
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Helen (Antons mamma)

Hejsan Familjen!!!!!!!
Vad ledsen och arg jag blev när jag läste i bloggen om skiten som vuxit!!!!! Moa som har kämpat och varit så tapper!!!!!! Det måste finnas någon annan läkare någonstans i denna världen som kan hjälpa er, ge aldrig upp hoppet!!!!!!
Tänker på er!!!!!
Kram

2008-04-17 @ 23:17:15
Postat av: Madde

Hejsan!
Skickar all styrka jag kan till er!!!!
Många kramar till er alla!!!!

2008-04-18 @ 07:29:59
Postat av: Sofi

Jag blir så förbannad!!!! Tänker på lilla Moa mest hela tiden. Livet är så orättvist! Kämpa på!

2008-04-18 @ 08:03:09
Postat av: Anette

Hejsan!
Fan vad tradigt och läsa detta besked den kunde ju ge med sig. Det är bra att ni söker er till något annat land eftersom här i Svergie verkar det som om dom inte kan göra någonting alls. Tänker på er och håller tummarna för er.
Moa du är en riktig kämpe ge dig inte du SKA vinna.
Många kramar från Anette / Från din mammas jobb

2008-04-18 @ 08:43:59
Postat av: Petra (från Felicias förskola)

Kämpa på och ge inte upp! Detta fixar ni!!
Kram

2008-04-18 @ 09:08:25
Postat av: Elisabet Roslund

Ge inte upp!! Ge aldrig upp!!!!
Styrka och Kram/Elisabet

2008-04-18 @ 09:10:14
Postat av: Lotta

Ledsamt inlägg, håller alla tummarna för er och hoppas ni hittar en lösning nånstans. Kämpa på och ge inte upp. Det har hänt underverk förr.

2008-04-18 @ 09:35:14
Postat av: Eva från Landskrona

Hej,
har följt bloggen ett tag och tänkte att nu är det dax att skriva.

Jag förstår att ni tänker "driva" detta vidare med läkare utomlands, man gör ALLT för sina barn.
Jag har en liten magkänsla som säger att Moa kommer bli frisk men inte i Sverige......Det finns så otroligt mycket hjälp att hämta överallt ifrån.

Ni har mina tankar!!!
KRAMAR och åter kramar (tänk om de kunde hjälpa Moa, då hade hon varit frisk nu) ;)

2008-04-18 @ 09:37:16
Postat av: Marie (okänd bloggläsare)

Usch, vad tråkigt att läsa den senaste uppdateringen... Det var ju inte så det skulle vara.
Så bra att ni fortsätter kämpa pch att ni söker alla möjliga lösningar. Jag är övertygad om att lösningen finns där ute någonstans.
Vilken fin artikel om Moa i tidningen.
Många kramar

2008-04-18 @ 09:46:22
Postat av: Therése

Felicia - du är jätteduktig som aldrig klagar vid undersökningarna. Önskar dig och din bror en härlig helg med massor av lek och bus! :-)

Till din mamma och pappa: Tänker massor.. Kramar i mängder till er!

2008-04-18 @ 09:57:45
Postat av: Gittan

Detta var ju inget bra.Varför ska livet vara så orättvist.Men Moa är ju en riktig kämpe så hon klarar säkert detta ochså.Kramar till er alla./Gittan

2008-04-18 @ 11:01:25
Postat av: Eva L med Emelie

Först vill jag lovorda artikeln i tidningen (lästen den på nätet). Moa utstrålar glädje och kämparanda och det går igen i hela familjen.
Sedan kan jag bara beklaga beskedet om tumören och hoppas verkligen att ni hittar den hjälp ni behöver i något annat land. Jag vill bara tro att allt ska gå bra.
Kram, kram från Eva

2008-04-18 @ 11:27:29
Postat av: Carina

Klart att det måste finnas andra alternativ och andra behandlingsmetoder som man måste försöka med!
Det får absolut inte handla om pengar! Ett liv får aldrig värderas i pengar! Uselt om inte stat eller kommun kan ställa upp på sånt! Sök all hjälp som bara finns att tillgå! Vi är många som vill ställa upp med ett bidrag. Det kunde lika väl varit vårt barn som varit drabbat. Ge Moa en varm kram från mig! Och en till resten av familjen förstås!

2008-04-18 @ 11:32:36
Postat av: Kajsa

Måste bara berömma er som föräldrar att ni orkar se Moa somna in så ofta som ni gör. Va med T idag och skulle sätta in rör, men Patrik fick följa med in till sovdoktorn. Pallade inte det, fast att han fått lugnande och bara skrattade....
Stor eloge till er

Kram

2008-04-18 @ 11:38:31
Postat av: Lotta

Usch det var inte kul att läsa detta inlägg. Vet inte vad jag ska skriva. Kramar om

2008-04-18 @ 11:49:56
Postat av: Lotta

Jag har inte läst Moas blogg förut då jag inte haft kraft att låta mig beröras av fler barns öde. Jag förlorade David den 20 mars i cancer (rhabdomyosarkom). Idag sökte jag mig till bloggen och blev så ledsen när jag såg vilka besked ni fått. Jag vill dock säga att ni absolut ska gå vidare. Julen 2006 och sommaren 2007 stod vi vid vägskäl och i samband därmed konsulterades flera läkare och kirurger, både i Sverie och i utlandet. Även om ingenting fungerade känns det i vart fall bra att fler än en läkare har uttryckt sin åsikt. Många kramar till er. Debido Nallesson skickar en kram till Moas nalle. Jag tänker på er och hoppas på en lösning.

2008-04-18 @ 12:01:29
Postat av: Åsa

Hej

Jag är en av era nya bloggläsare. Såg den fina artikeln i tidningen och ville läsa mer om hur det går för Moa. Jag tycker att du är jätteduktig och att du är en riktig kämpe. Vad kul att Hanna Nallesson kom till dig. Önskar att det vänder på rätt håll snarast för er. Hälsningar en ny läsare.

2008-04-18 @ 13:05:59
Postat av: Anonym

Va bra kortet var i tidningen på Oliver o Moa. Va skoj att hon änteligen fick sin nalle och att den kom fram!
Läste även det tråkiga beskedet ni fått men jag vet hur djävla starka ni varigt o är så ni kommer INTE att acceptera det nya beskedet utan att söka nya vägar vilket ni helt klart ska göra.Och jag kan tänka mig att de fick säkert höra både det ena o det andra för du kar käften med dig Jennie ha ha,bra bara på dem!!!!
Va häftigt att ni ska till Paris i sommar dit hade jag själv velat åka och det blir säkert en höjdpunkt för er, bla att få åka på semester ihop och som ni har att se fram emot.Ha det så bra o pussar barnen från oss.(Moster Petra m. familj)

2008-04-18 @ 13:49:46
Postat av: Gunilla

Heja tuffa Moa! Vilken rolig idé att filma när man blev sövd. Men det var tur att ingen gjorde när de sövde mig, jag snarkar nämligen ordentligt.
Jag skall ringa till min kompis i Kristianstad och be henne skicka upp reportaget om er familj och titta på de fina bilderna på er! Kram till lilla tuffingen. Från Gunilla i Borås

2008-04-18 @ 14:36:34
Postat av: Gunilla

Ni verkar så otroligt starka alla fyra så ge inte upp.Massor av styrke kramar till er...KRAM...

2008-04-18 @ 15:37:12
Postat av: Annika

Vad ska man säga? Jag kan inte mer än beklaga. Jag är en av de nya läsare du omnämnt, har dock aldrig skrivit. Jag kan inte föreställa mig hur det känns att ha ett svårt sjukt barn men förlorade min mamma i ung ålder till den jävla cancern.. jag vet så väl hur det är att pendla mellan hopp och förtvivlan. Men Moa verkar vara en riktig kämpe, jag tror det är många med mig som beundrar ett sådant hjältemod.. vi ska hoppas att det vänder och börjar gå åt rätt håll. Ge aldrig upp! Många kramar!

2008-04-18 @ 16:21:50
URL: http://www.annikamolander.blogg.se
Postat av: Åsa Gustafsson

HEJ! TRÄFFADE MONICA (farmor Inga-Lills syster)PÅ KAPP-AHL IDAG HON FRÅGADE OM JAG LÄST PÅ BLOGGEN IDAG, NEJ SA JAG O DÅ BERÄTTADE HON DETTA TRÅKIGA FÖR MIG, LEDSEN ÄR INTE ORD ATT BESKRIVA HUR JAG KÄNNER DET, O HUR MÅR DÅ INTE NI HELA FAMILJEN. MEN NI MÅSTE FÅ TAG I SPONSORER SOM KAN HJÄLPA ER NÄR (jag säger inte om) NI FÅR KONTAKTER UTOMLANDS DET MÅSTE FINNAS NÅGON LÄKARE SOM ÄR SPECIALUTBILDAD PÅ DENNA TYPEN AV TUMÖR SOM DENNA UNDERBARA MOA HAR!!!!!! USA ÄR JU SÅ FRAMME NÄR DET GÄLLER MYCKET KANSKE OXÅ I DETTA FALLET. ANNONSERA I TIDNINGEN OM SPONSORHJÄLP, PENGAR FÅR BARA INTE STOPPA DETTA. VILL NI HA HJÄLP SÅ HJÄLPER JAG GÄRNA TILL ATT SPRIDA DETTA MED TYP INSAMLING ELLER SÅ. TILLSAMMANS SKA VI FIXA DET.
KRAMAR ÅSA o JESPER I KRISTIANSTAD

2008-04-18 @ 17:22:04
Postat av: Sandra

Vilken tjej du är Moa, och så söt. Läste om dig i tidningen och var tvungen att gå in på din fina blogg. Jag hoppas du blir frisk snart. Tänker på dig! Många kramar

2008-04-18 @ 18:08:08
Postat av: Pia

Kämpa på!,vi tror på er.
Många kramizar Pia m.fam.

2008-04-18 @ 18:17:02
Postat av: Carina Jönsson

Vill bara skriva att vi tänker jättemycket på er,
kämpa på! Det måste finnas en lösning. Önskar er en bra helg!
Sänder er massor av styrkekramar och varma tankar
Carina, Jan, Andreas och Emelie Jönsson

2008-04-18 @ 18:34:23
Postat av: Anonym

Hej! Vill bara säga att vi tänker på er kramar Jessica m familj

2008-04-18 @ 18:37:14
Postat av: Kusin Kajsa

Blev visst lite fel igår när jag skrev, menade givetvis att Moa är den största kämpen i hela världen

2008-04-18 @ 19:05:09
Postat av: Jessica (Ryans mamma)

Wow vad bra att det händer nåt nu då! Ja ibland får man tyvärr slå näven i bordet innan läkarna vaknar!
Håller tummarna att allt går bra för Moa nu.
Kram till er alla!
Jessica

2008-04-18 @ 19:12:35
URL: http://ryan95.blogg.se
Postat av: Anonym

Känner väl igen det hela. Vi fick också ta tag i saker själv. Ni ska absolut söka åsikter och hjälp från andra håll. Kämpa på!

2008-04-18 @ 19:42:03
Postat av: Johanna

Vilken underbar bild på Moa och Oliver... Se till att få förstoring på den och rama in den, så mycket kärlek!!!

Skönt att det drar på och händer något. Samtidigt blir jag rädd när jag läser det du skriver... låter så skrämmande med tumören, kota 1 och steloperation.

Håller tummarna för er alla.

Stor kram Johanna

2008-04-18 @ 19:44:05
URL: http://grynisen.bloggagratis.se
Postat av: Helen

Så härliga bilder av dej och dina dagiskompisar, Moa! Jag kan tänka att du är en riktigt gullig, snäll och omtänksam dagiskompis...Har jag inte rätt?? Jag håller tummarna för dej, du är en sån kämpe, du klarar detta...massor med kramar från Helen i M

2008-04-18 @ 20:33:04
Postat av: Ia

hej moa!
Gud, vad du är duktig!!!
Den dumma, dumma
klumpen ska snart vara borta.
I natt har jag mitt 10-åriga barnbarn här....Anton heter han, jag tror du skulle tycka att han är jättesöt (det tycker jag).
Han har jätteblont hår som står rakt upp, mörkblå ögon och små fräknar på näsan...:))))
Har du fräknar????
Nu får du se till göra roliga saker så du blir pigg och stark.....karamar från Ia o Anton

2008-04-18 @ 22:07:51
Postat av: madelene

Jag undrar vad det är för länk så man kan läsa artiklen om Moa?? Skulle vara roligt om man fick läsa den!

Kämpa på Moa!!

2008-04-18 @ 22:09:37
Postat av: Ulle & Linnèa

Kämpa på. Håller tummarna för MR nästa vecka.
Kram Ulle & Linnèa

2008-04-18 @ 22:41:57
Postat av: Emma

Har precis börjat läsa er blogg, påminner mig mycket om när min halvsysters dotter fick en hjärntumör. Det var mycket sjukhusbesök och väldigt långa sjukhusvistelser. Det var en jobbig tid. Ellinor kämpade och "vann" över cancern. Jag hoppas och tror innerligt att er lilla starka och söta Moa också kommer att göra det. Vart barn får sina krafter ifrån är en ständig fråga.

2008-04-18 @ 23:46:42
URL: http://www.kevve.zoomin.se
Postat av: Jessica (dagis/skolfröken)

Hej!
Va roligt det var och få träffa
Moa och dig Jenny på dagis i går.
Moa har sån livsglädje och styrka
innom sig så jag tror hon kan komma
hur långt som helst med sin vilja.

Jag förstår att du ser på det med
blandade känslor ang en ev operation
och det här med kota 1.
Jag kan bara inte fatta att Moa
år så illa däran, när man ser henne.
Helt otroligt.
Hoppas ni får ett positivt besked
nästa vecka. Jag håller tummarna.

Å tack förresten för de goa kramarna i går.
Ha det gött
Kramizz Jessica

2008-04-19 @ 10:06:31
Postat av: Nillan

Hittade er blogg av en slump.. Bli tårögd av att läsa..
De e tufft att leva med att barn med spec behov, har själv en son som va med om en trafikolycka hösten 04 där han bröt naken just mellan c1 o c2
två operationer har de blivit så här långt.
Kampen e tuff
styrkekramar

2008-04-19 @ 11:43:37
URL: http://aftonstjarna.blogg.se
Postat av: Helena och Pelle

Hej familjen! Vad härligt att se Moa på dagisbilderna man kan riktigt se hur skoj hon har.
Skönt att det gjorde susen med lite "jävlaramanna".
Ni är så starka beundransvärt. Kramar från oss fam NIlsson/Nordin

2008-04-19 @ 16:37:12
Postat av: Moa

Hej,
vad skönt att det händer något! Det behövs ju verkligen som läget är nu. Hoppas det går bra nästa vecka nu med alla undersökningar och dylikt!
Skoj att Moa kom iväg till dagis med glassen också, skönt att vara med alla kompisar lite :)
Kram
Moa

2008-04-19 @ 19:28:19
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Linda

Hej min dotter var dagiskompis med Felicia och jag har på det viset hittat till er blogg, mina tankar går till er och alla andra som kämpar,jag har förstått att ni är många fler än man anat. Varför barn ska behöva drabbas och lida kan man ju undra över. Alla styrke kramar jag kan uppbringa vill jag skänka er i er kamp. Stå på er och lycka till.

2008-04-19 @ 19:43:03
Postat av: Maria, okänd bloggläsare

Kära ni, hittar inga ord - kan bara skicka varma tankar och kramar!

2008-04-19 @ 21:20:36
Postat av: En sjuksyster

De varmaste starkaste styrkekramarna fyllda med energi, får Ni av mig av mig idag; Moa, Ollie, Jenny och Johan...
Ni finns i mina tankar, och jag delar med mig av all den energi jag kan uppbringa till er!
*kram*

2008-04-19 @ 21:33:06
Postat av: Johanna

Det är viktigt att få lov att "bryta ut" oxå, du har ju massor
med känslor och oro inom dig.

Jag försöker förstå din förtvivlan inombords, paniken och rädslan över svaren. Det som är positivt är ju att det finns ev behandlingar på andra ställen, det är ju fantastiskt!!!

Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att det finns en hjälp för Moa som gör att hon blir helt frisk!!!

Stor kram till er alla

2008-04-19 @ 21:49:51
URL: http://grynisen.bloggagratis.se
Postat av: Jeanette

Hej!

Nu har jag hunnit läsa igenom mailet jag fick av läkaren i Texas och det ska nog inte vara några problem att översätta det. Jag hör av mig i morgon och jag har tänkt att komma i morgon e.m någon gång.
Jag hjälper gärna till om jag kan.
Ha det så gott det går.
Kram Jeanette

2008-04-19 @ 21:57:14
Postat av: Ia

Skickar massor med styrkekramar...och om ni behöver pengar till en ev resa, så starta en insamling, vi hjälper till!!!!

2008-04-19 @ 22:08:04
Postat av: Eva med Emelie

Hej!
Jag ryser när jag läser om de kontakter ni knutit med andra läkare. Hoppas, hoppas, hoppas!!!!!
Jag hakar på en insamling om ni startar en sådan. Ingen tvekan!!!
Kram Eva

2008-04-19 @ 22:12:21
Postat av: Kristina

Det är bra att du kan få ut dina känslor. Att bära dem inombors är nog ännu tyngre.Gå ut i skogen och skrik ett riktigt primakskrik det har jag gjort och det var så befriande och skönt att få släppa ut känslorna.

2008-04-19 @ 22:14:10
Postat av: Jessica

Tårarna rinner ner när jag läser. Oj. Kan inte skriva något tröstande idag. Vill bara lämna några rader. Tänker så otroligt mycket på er!

2008-04-19 @ 22:24:05
Postat av: Moa

Vad skönt att ni fått kontakt med lite läkare och specialister nu, kämpa på! Som sagt innan, startar ni en insamling hakar jag också på.
KRAM!
Moa

2008-04-19 @ 22:40:32
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Bloggläsare MP

Sänder massor av styrkekramar till hela familjen/MP

2008-04-19 @ 22:53:25
Postat av: Therése

Hej allihop! Sänder en liten påse med solsken till er (ifall inte den riktiga solen lyser ända bort till er idag). :-)

Kramar!

2008-04-20 @ 08:47:04
Postat av: Sanna

Till mamma och pappa!
Tittar på bilderna och era underbara barn...
Kan bara föreställa mig er sorg och rädsla...
Håller min tummar för att allt ska bli bra!
Kram Sanna

2008-04-20 @ 09:20:32
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Ja det är en himla oro att gå och bära på! Ja vad gör man inte för att ens barn ska bli friskt?! Hoppas att det löser sig med de kontakter ni har fått tag på!
Världen är stor så ni kommer säkert att hitta nån som kan hjälpa er!
Gråta är befriande på nåt sätt, man kan inte hålla allt inom sig hela tiden. Så gråt när du kan så känns det lite bättre sen i alla fall, även om oron finns där ändå.
Kram till er alla
Jessica

2008-04-20 @ 11:03:29
URL: http://ryan95.blogg.se
Postat av: Ida Ståhl

Man får och måste nog ha sina utbrott ibland, det ni går igenom är en känslomässig coh medecinsk berg och dalbana som jag hoppas med allt jag kan ska sluta med en skrattandes frisk Moa, jag hoppas verkligen det! Men som du säger, den dumma pricken kan ju ställa till med så mycket, dumma dumma sjukdom!
Jag hejar iaf på er, och hjälper gärna till med något om det finns något att göra!
Stora Kramar Ida

2008-04-20 @ 16:47:46
Postat av: Helena Lave

Jag följer er varje dag och tycker ni kämpar på så otroligt trots allt. Ge inte upp.

2008-04-20 @ 17:07:22
Postat av: alexandra

Hejsan, jag vet inte om ni minns mig & Ida från Vinslöv, vi sågs nog nångång i åhus för några år sedan. Jag har läst hela Moas blogg, jag tycker så synd henne, Jag blev helt tårögd när jag satt hos frissan inne i k-stad när jag såg det på förstasidan, först kände jag igen Oliver så såg jag att det var Moa som han hade i famnen. Jag önskar er lycka till &
ge Moa en stor kram från mig!

2008-04-20 @ 20:21:59
Postat av: Cajsa

Godkväll!
Skönt att höra att det känns lite bättre idag.
Moa är ju verkligen full av energi förstår jag hoppas ni haft en underbar vårdag idag många kramar fam Karlsson.

2008-04-20 @ 21:14:03
Postat av: Anonym

Har också varit på 64:an. Känner varmt för er. Stor kram och många tankar.

2008-04-20 @ 21:25:12
Postat av: Moa

Hej,
vad skönt att ni haft haft en fin dag, att Moa och Oliver haft roligt och ni har fått iväg lite mail till läkare, hoppas att de kommer fram till något bra i Lund i veckan nu!
Kram
Moa

2008-04-20 @ 22:38:23
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Helen (Antons mamma)

Hejsan Familjen!!!!!
Vad skönt att ni kanske kan få hjälp av andra länder med söta lilla Moa!!!!! Vad ni än gör så ge inte upp hoppet, det är det sista man har!!!!
Vi tänker mycket på er och är det så att du vill prata av dig får du gärna ringa till mig!!!!!
Saknar Er.
Pussa och Krama moa från oss!!!!

2008-04-20 @ 22:53:51
Postat av: Ingegerd

Hej Moa!

Vad kul att du fick gå till ditt dagis och leka med dina kompisar. Tog du med Hanna Nallesson så han fick se ditt dagis ? Du är en sådan söt liten tjej med glimten i ögat så där är nog mycke bus i dig. Nu ska jag snart ge mig iväg till mitt dagis och jobba med mina dagisbarn. Jag tittar in till dig på din blogg i kväll igen. ha en bra dag hela familjen. Tänker så på er.

2008-04-21 @ 07:04:34
Postat av: Maria i Vagnhärad

Neeej. Dumma Cancer.
Lilla söta Moa.
Kramar till er alla.

2008-04-21 @ 07:13:22
Postat av: Åsa i Malmö

Vill bara önska er en trevlig dag med mycket sol och värme.
Tusen kramar till er.

2008-04-21 @ 07:14:23
Postat av: Petra

Söta goa lilla Moa! Det var så roligt att träffa dig på dagis i fredags och höra din pigga alerta röst och hur glad du var att du varit på dagis och lekt hela dagen. Var lika roligt att höra ditt rungande NEJ när mamma kom och skulle hämta hem dig, det ville du inte höra talas om verkade det som.

Då kan man inte fatta att det döljer sig en sådan hemsk sjukdom i den lilla kroppen. Det är så fruktansvärt.
Tänker på er hela tiden. Kämpa vidare!

Kram till er alla från Petra (Hugo och Olivias mamma)

2008-04-21 @ 08:53:35
Postat av: Lotta

* Kramar om *

2008-04-21 @ 09:26:24
Postat av: Susanne

Hej Familjen Henriksson
Tråkigt att höra om ert sista besked men hoppas på att det fina vädret som de har lovat skall komma nu kan ge er lite ny energi. Moa är verkligen en söt liten kämpe.
Många kramar till er alla från Susanne med familj

2008-04-21 @ 11:37:16
Postat av: Idan

Läste om er i k-bladet. Kämpa på. Moa verkar vara en riktigt go och tuff unge.
Kramar Ida m familj

2008-04-21 @ 13:30:25
Postat av: Helen

Även jag kramar om er... många kramar
Helen i Lomma

2008-04-21 @ 14:55:13
Postat av: Helena

Har följt bloggen ett bra tag nu, velat skriva så många gånger men jag hittar inga ord...
Kämpa på och ge inte upp.
Jag håller tummarna för er!

Kram Helena

2008-04-21 @ 16:35:27
Postat av: fam. wihlborg

hej allihopa! ville bara säga att vi tänker mycket på er och vi läser denna sida varje dag. ska ni ner till lund vet ni att ni alltid er välkommen hem till oss (ni vet var vi bor) bara slå en signal så ger vi fika. hoppas att vi snart ses. pusss och kram fam. wihlborg

2008-04-22 @ 08:47:23
Postat av: Maria (Åhus)

Vilken fin artikel i Kristianstadsbladet! Jag bara hoppas, hoppas, hoppas att någon läkare någonstans i världen kan ta sig an Moas dumma tumör.

Jag är bara student men vill så gärna bidra lite till Moas resa - vart det än bär. Finns det någonstans jag kan lämna ett bidrag??

Kramar
Maria i Åhus

2008-04-22 @ 09:58:45
Postat av: Eva från Landskrona

Hej Moga,
du är fortfarande min idol!!!

Moas mamma, det är Ok att bryta ihop, det vore konstigt annars, det är din ögonsten det handlar om.

Många styrkekramar till er och er "spännande" framtid, som jag är övertygad om att Moa klarar....

2008-04-22 @ 11:34:54
Postat av: Carina (Jespers mamma)

Hej
Tänker på er och hoppas ni får den info. ni behöver av läkarna idag.
Linnea fick sina kort igår från lekterapin som hon tog med engångskameran och där fanns ni med på fina bilder.
Kämpa på. Ni får gärna komma och hälsa på när ni har vägarna förbi.
Hårda kramar
från oss i Tomelilla

2008-04-22 @ 12:08:12
Postat av: Moa

Hej,
vad bra att det händer lite grejor nu,
hoppas det går bra imorgon i lund!
vad bra att du har börjat äta lite mer vanlig mat moa, fortsätter du såhär slipper du nog väskan med sondmaten så småningom :)
KRAM!

2008-04-22 @ 13:20:37
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Ingrid och Lars

Hej allesammans!
Ni är duktiga och kämpar på och får helt naturligt era dagar då det är extra jobbigt. Det hade varit konstigt om ni inte fått det, efter all spänning som ni alltid går i.
Min kusin Kerstin bad mig skriva att hon följer bloggen och bad mig hälsa till er alla fyra.
Massor av kramar från
Ingrid och Lars

2008-04-22 @ 13:23:44
Postat av: Ann

Tänker på er alla!
Många kramar.

2008-04-22 @ 13:51:11
Postat av: Marie

Tänker på er och beundrar er envishet och styrka i detta ofattbara. Kan bara försöka förstå vad ni går igenom, men sluta aldrig hoppas!!!

Fy tusan vad arg man blir när man hör att ni har en barnförsäkring men som inte hjälper i detta. Vilket försäkringsbolag handlar det om, om man får fråga?
Bidrar gärna också till Moas resa... dit där ni nu bestämmer er för att söka hjälpen. Berätta bara var vi kan sätta in vårt bidrag.
Håller tummarna för att ni hittar rätt person att vända er till i er fortsatta kamp!

Stor kram från Marie med familj.

2008-04-22 @ 14:28:14
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Men Gud vilken oro ni måste bära på! Så många bollar i luften nu för att Moa ska bli bra! Måste vara skit tufft för er men ni verkar vara starka och sammansvetsade så ni kommer att klara detta även om det blir en tuff tid för er med ovisshet.
Vad skönt att Moa har börjat äta, skitbra!!
Dem går ju bättre upp i vikt på riktig mat.
Mina tankar finns hos er!
Stor kram Jessica

2008-04-22 @ 15:32:50
URL: http://ryan95.blogg.se
Postat av: Carina (grannen)

Hej Familjen!
Ska hålla tummar o tår för er i morron. Och hoppas att ni får lite bättre besked. Stor kram från oss på sexan!

2008-04-22 @ 17:34:45
Postat av: Bloggläsare MP

Hoppas det går bra för er i Lund i morgon.
Tänker på er.Kram/ MP

2008-04-22 @ 22:11:22
Postat av: Maria

Hoppas allting har gått bra idag!

2008-04-23 @ 18:17:20
Postat av: Marie

Tänker på er och hoppas att allt har gått bra idag.

Massor med Kramar
Marie

2008-04-23 @ 19:19:52
Postat av: Therése

Hej Moa! Jag hoppas att du har haft en bra dag idag och att du har kunnat njuta av det vackra vädret. Hälsa din mamma och ge henne en stor varm kram från mig. :-) Jag tittar snart in till dig igen och kollar så att du har det bra - gumman.

Kramizar i massor till dig, din bror och dina underbara föräldrar.

2008-04-23 @ 19:28:32
Postat av: Helen

Kramar om...
// Helen i Lomma

2008-04-23 @ 20:51:01
Postat av: Maria

Hej!
Jag hoppas att allt har gått bra för er. Vet att du Moa är en super duktig tjej. Håller tummarna att ni har fått ljusare besked idag.
Super kramar till hela familjen från oss. Maria.S. med familj.

2008-04-23 @ 21:00:26
Postat av: Maria, okänd bloggläsare

Mina tankar är hos er, fast jag inte känner er!

2008-04-23 @ 21:33:26
Postat av: Josefine

Jag har läst er blogg ganska länge men inser att jag nog inte skrivit tidigare.

Så HÄRLIGT med de positiva nyheterna!!
Jag håller alla tummar jag har.
Många kramar, Josefine

2008-04-24 @ 09:21:06
Postat av: Carina Jönsson

Underbart att läsa bloggen, vi gläds såå med er. Det är verkligen höga berg och djupa dalar på beskeden, jisses vilken kraft det måste ta från er! Pust! Visst gör vi allt för våra älskade barn och tonåringar som har/har haft cancer. Förstår er så väl. Är såå glada för er skull och er söta Moa. Vi håller alla tummar och tår.
Önskar er en riktigt skön, avkopplande helg. Det är ni såå väl värda!
Sänder er som vanligt många styrkekramar och varma tankar
Carina, Jan, Andreas och Emelie Jönsson

2008-04-24 @ 19:07:13
Postat av: Kristina Bergström

Hej Moa med familj.

Sitter på mitt rum på Melköya utanför Hammerfest i nord Norge och läser om dig.(Jag jobbar här).Jag hoppas du och din familj får en härlig sommar och att resan till Disneyland blir kul.Behåll ditt humör även då du blivit frisk.Kramar i massor till dig och alla i din närhet.Kristina

2008-06-05 @ 16:29:01
URL: http://httpmoahenriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0