Juli 2008Moa som vår egen prinsessa

Siri som stickat en Mimmi tröja till Moa

13 Juli, Sönd, Idag är det en seg dag för mig o Johan, vi var och firade Moa i går, vi var med min underbara kollega Gittan och hennes Bengt på Kristianstadsdagarna, vi hade det verkligen trevligt, Gittan o Bengt ni gjorde vår kväll till en oförglömlig kväll, ni är bara så goa, tusen tack för igår.
Moa o Oliver skjutsade vi ner till farmor o farfar i Åhus, sen hade Johan o jag eftermiddagen hemma innan festligheterna på kvällen. Vi var inte hemma förrän kl tre på morgonen, sen var det kudden som kallade. Vi eller rättare sagt ja steg upp kl halv elva då Oliver ringde hem, Johan däremot låg kvar i sängen tills kl halv två, han mådde som han förtjänade, men det var det värt. Inte bara Johan mådde lite dåligt, jag själv kunde iallafall dricka lite kaffe, men våra magar var väl inte i allra bästa skick. Vi skulle hämta barnen i Åhus, det blev ja som körde (haha), vi var kvar i Åhus till kl halv sju, sen bar det hemåt med endast Moa, (Oliver ville stanna kvar hos farmor), vi beställde pizza på vägen hem, vi hämtade Kellie hos mormor o morfar där vi även åt vår pizza, det var den ända födan vi fått i oss idag och då var klockan nästan 20.00.
Nu framåt senare kväll mår vi bra igen, men det var värt att må lite tjuvtjockt idag, för fasiken vad roligt vi hade.


Skål på er Gittan o Bengt

11 Juli, Fredag, Idag är vi SÅ otroligt glada, ringde till Dagvården, men Dr Öra var upptagen, hon ringde tillbaka efter en timme. Hon sa till mig i onsdags att kan ev få svar på fredag efter kl 11. Dessa två dagarna har det funnits mycket tankar, men innerst inne så har denna känslan om att det INTE spridit sig varit så pass stor att oron lagt sig, men ändå inte, rädslan finns där hela tiden.
JA Dr Öra ringde, en otrolig väntan den timmen innan hon äntligen ringde, tumören har minskat ytterligare, inte mycket men behandlingen Moa går på tar ytterligare på tumören, Vi är så glada, vår lilla älskade Moa, hon är bara så duktig,(finns inga ord). Vi har en helt fantastiska barn, vi är så glada hela familjen, när ja berättade för Moa gjorde hon tummen upp och med en leende som satte sig direkt på näthinnan. Som plus i kanten bar det av till badet för att bada en sväng mellan skurarna.
Ja vet inte mer vad ja ska skriva, är helt mållös, glädjen inom oss är enorm

Frågade Dr vad som händer efter de fyra behandlingarna Moa har kvar, det är kanske så att det eventuellt blir en operation då, tumören kan ju faktiskt minska ytterligare tills dess, men min känsla är att den "nog" inte kommer att försvinna av sig själv utan vi får nog ta till med en operation, men den dagen den sorgen, nu är vi här och ingenting kan detta positiva svar i från oss. Vi är bara så överlyckliga......9 Juli, I natt hade ja jättesvårt för att sova, kunde bara inte somna, låg vaken till minst 02. Men när klockan ringde halv sju, sov ja som bäst. Vi gav Moa sina mediciner och kvart över sju körde vi hemifrån. Johan sa när vi precis lämnat Hanaskog att han glömt sin plånbok, gör inget sa ja, jag har min. Kom till Lund, ställde bilen i parkeringshuset, skulle lägga ner biljetten som man är tvungen till att ha för att kunna köra ut från parkeringshuset, då märke även ja att ingen plånbok var med, har alltså kört utan körkort o utan pengar, vi skramlade ihop så vi hade till parkeringsavgiften, Moa hade en tjuga i sitt DS fordral, en tia där och en tia där.
Proverna var bra som vi tog i går, vi var på lungröntgen och sen var det nåldax, det gick jättebra, Moa räknade till 3 sen satt nålen där. Portacaten har inte blivit använd på väldigt länge, men den fungerade som den skulle som tur var. Sen väntade vi o väntade, MR-röntgen dröjde ut på tiden så kl 11 var det dax. Det gick bra som vanligt, men ja måste säga att den narkosläkaren vi hade var ingen hitt, fick säga till henne gång på gång att vara försiktig med Moas huvud, Johan höll i mot när hon skulle läggas till rätta på britsen. Innan vi lämnade rummet sa ja även åt en ssk att när dom flyttar över Moa igen så ska detta ske med försiktighet, hon tittade på mig, och det märktes att hon lovade att detta skulle ske. Hon märkte nog att jag blev lite orolig. Sen var det åter väntan på att hon skulle vakna. Hon sövdes kl 11.10, och var vaken på uppvak 12.20 och då satt hon upp i sängen och grät, vi hade inte hunnit upp innan hon vaknade idag, det har nog inte hänt på dessa 60ggr Moa har sövts. Men sen var det direkt ner på Dagvården igen, hon var lite yr i bollen, hon hade nog behövt sovit en stund till. Vi berättade för Agneta på dagvården vårt dilemma idag på morronen, så vi lånade 50 kr av henne så vi kunde stanna som vanligt i Höör på Hardys för att köpa glass, för det var hon verkligen värd idag, hon var superduktig, världens bästa Moa. Var inom mormor o morfar och hämtade Kellie, sen var det tid att laga mat, för sen i kväll bär det till Hästveda marknad med Fam Andersson. Som sagt tiden är till för att användas.....
Oliver har varit med kompis sedan igår, han sov hos Mateuzs och idag har dom varit på Kristianstadsdagarna och åkt karuseller hela eftermiddagen. Hela familjen kör till Hästveda och går bland allt folk, ja tyckte det var jättemycket folk där, men ändå träffade vi inte så många kändisar. Vi körde hem till oss och drack kaffe, Fam Andersson bjöd på bakade bullar från marknaden, gött var det. Vid 23 tiden var ja så trött efter en intensiv dag, och somnade som en klubbad oxe.


Moa drar själv bort Emlaplåstret som suttit ca 2 timmar

Nålen sätts in i Moas portacat, dosa innaför huden

Spolning av slangen som nu är satt

Prover tas direkt från slangen,

Pulsmätaren är på, snart är det dax för en sovstund

Nu sover Moa, det är bara pappa som gäller när hon ska sövas, tur för mig, för ja blir alldeldes knäsvag när ja går ifrån henne

Glöm inte att rösta på Moa eller Oliver på www.tv4vadret.se/campingsm#

8 Juli, Tis, Just precis nu när ja skriver körde Moa o Johan och tar prover inför morrondagen i Lund, häromdagen när barnen Vågemyr frågade Moa "om det gör ont" att sätta nålen hörde ja att hon sa Nej, men när dom drar ut nålen känns det lite grann sa hon, hon då tror ja att det är när dom tar bort tejpen från nålen. Skönt att höra, det Moa är mest känslig för är när hon ser nålen, den ser inget vidare ut, allt går ju så fort, Moa och ssk räknar till 3 innan nålen sätts i, det är rutinerna som måste stämma annars går det inte. Har varit i kontakt med vårt försäkringsbolag igen, och ja måste säga att det lönar sig att gappa o skrika om våra barns ärr och dyl, vi har ju skickat in till patientförsäkringsnämnden och ska se vad dom säger om ersättningen, Varför gappar jag, Jo ja o Johan anser att det ska finnas pengar till Moa den dagen hon vill göra vid sin kropp, i och med att hennes ärr sitter vid båda brösten där ärren inte är något vidare snygga, så ska hon ha chansen att kunna göra vid brösten om hon vill. Fick även det efterlängtade invaliditetsintyget från kirurgen i Lund, det har vi väntat på i 2 månader, enligt brevet så har Moa en invaliditetsgrad på 20% och den kan bli högre om dom ska gå in och eventuellt ta bort tumören, och därefter eventuellt steloperera henne.
Vill med detta inlägg säga, att ni som har med försäkringbolag att göra, GE ER INTE, kämpa för era rättigheter, vi har även ett namn på en advokat som vi kommer att använda för i hemförsäkringen, man rätt till rättshjälp och den kommer vi att ha användning för. Men det är mycket pappersarbete med detta, men det är skammen som ger sig.
Dagarna har varit bra, Moa har badat endel på badet, vi har klippt klart alla häckar och idag blir det tippen med ett lass till med skit som legat i trädgården, så snart ser här också vettigt ut. Frågade Moa idag på morronen hur hon kände sig inför MR-röntgen i morron, Jodå mamma, det ska bli roligt i morron, undra vilken som ska sova mig,,,, Vilken inställning hon har, hon tycker det är "roligt" att gå till sovdoktorn, vi som föräldrar är vid detta laget vanna vid att gå till sovdoktorn, jag tror hon snart har passerat 60ggr hos sovdoktorn, så det är ingenting som oroar oss, ibörjan var det fruktansvärt att se sitt barn somna in under narkosen.. Vi har som vanligt en tävling varje gång vi är i Lund, vi tävlar om Moas vikt, tror nog hon fortfarande ligger över 16kg, men det får vi se i morron. Vill passa på att skriva nu på morronen för i kväll börjar magen att oroa sig, vi får antagligen vänta ca 1 vecka innan vi får svar och den veckan lever vi med telefonen i handen, varje telefonsignal gör att man får en kall rysning i hela kroppen..... Måtte det vara bra!!!!!6 Juli, Sön, Dagarna har varit helt OK, barnen har varit o badat en del på badet i Hanaskog, det har även varit ganska varmt o klibbigt, men skönt ändå. Var o hämtade ut Moas mediciner i fredags sen körde vi till Vinslövs Fritidscenter där vi köpt våra husvagnar som vi tyvärr inte lyckades att behålla pga ekonomin. Johnny på Vinslövs Fritidscenter har ordnat så vi kan få låna en husvagn i sommar, vi har ännu inte bestämt när vi ska låna den men vi kommer garanterat att göra det, vi har lite planer på att åka till Skara sommarland några dagar så barnen får leka av sig ordentligt. Fredagskväll var vi hos fam Magnusson/Carlsson och drack kaffe och traggade lite. Lörd sov vi till kvart i tio, Johan tog barnen till badet medans jag själv ringde till en mamma som har ett barn som fått diagnosen ATRT, vi pratade i ca en timme, Mamma Anna och jag pratade om våra barns sjukdom, vi har mycket gemensamt må ja säga. Önskar av hela mitt hjärta lycka till Anna m fam.
På eftermiddagen körde vi till Åhus till farmor o farfar där vi bjöd in oss själva. På campingen i Åhus var där en tävling som vi hoppas att vi kommer att ta del av. Gå in på www.tv4vadret.se/campingsm#och skrolla er ner på campingSM (höger sida nästan längst ner)och rösta på Moa o Oliver, där är kort inlagda på barnen då de sitter i den lilla gula bilen, tryck på stjärnorna under bilden då ni röstar på sommarens bild. Man kan vinna en liten bil o en liten husvagn, gör vad ni kan alla goa bloggläsare. Om ni inte hittar bilderna så sök på "Moa racar" (för moas bild) eller "coolingen" (Olivers bild), nästan längst ner igen (sök efter bild) Skulle varit kul att få vinna en bil o husvagn.
Idag söndag ska vi inte göra så mycket mer än att bara ta det lugnt, vi har inga planer alls för dagen, men blir det för långtråkigt så hälsar vi på någon, dom flesta är ju på semester nu, så inte många hemma i hushållen. Nervösiteten börjar att komma inför onsdagens MR-röntgen, det märks direkt på mig, tappar hår och flår skin i ansiktet och händerna, har mina salvor som tur är, men innerst inne känner jag ändå att denna MR-röntgen SKA gå bra, bara tumören ser lika dan ut eller att den minskat, bara den inte växt så är jag glad, men mest av allt skulle den rackaren varit borta.
Moa har inte satt nålen heller på väldigt länge (känns det som), så det ska inte heller bli roligt precis, men det är ja som oroar mig, för Moas del så är det helt OKEJ....

Moa & nästkusin Nellie vid bilen som alla kan rösta på


Glöm nu inte att rösta www.tv4vadret.se/campingsm# CampingSM-2008.....
Längre ner finns där "sök kort" skriv in Moa racar, eller collingen så kommer barnens bilder upp, för att rösta trycker ni på de gula stjärnorna då ni får besked om att röstningen är genomförd, Tack på förhand...Moa/Oliver


2 Juli, Ons, Idag var barnen men mormor o morfar och plockade jordgubbar, Moa hjälpte mormor mest, Oliver åt mest, sen tyckte han inte det var roligt mer. 12 liter plockade dom, varav 6 stannade hos oss. Moa, ja o Johan satt och snoppade jordgubbar som vi sen la i frysen. Medan Johan o Moa var på badet, satt ja och skrev ansökan om prövning i patientsförsäkringsnämnden, + att ja skrev i alla dagar vi varit i Lund som vi får en bråkdel betalt för. Efter middagen började Johan att klippa häckarna, Moa blev otålig "hade inget att göra" så Johan tog henne till badet en runda till, medan ja tog upp alla resterna från häckarna. På kvällen var grannen Denise här inne och barnen o hon målade, sen var dom inne hos dom och spelade kubb. Moa mår förhållandevis bra av medicinen denna gången, men när tröttheten kommer mår hon illa då hon gärna vill gå o lägga sig. Idag var klockan "endast" 22 innan hon kom in för att borsta gaddarna och lägga sig. Vilken underbar dag vi haft här i Skåne idag, värmen börjar att komma tillbaka igen, och det känns underbart..

1 Juli, Tis, Sov länge idag, Oliver o Jonathan sov jättelänge, vi tog det lungt på förmiddagen. Barnen åt frukost ganska sent, sen var det X-box som gällde för dom. Moa följde med farmor o farfar till Ekohallen. Jag strök färdigt huset, äntligen är även norrsidan klar, bara lite kvar nu. Johan o pojkarna körde till tippen, dom tjänade ihop till en kulglass, dom hjälpte Johan som är lite öm i sin kropp sedan helgens matcher. Hade på förmiddagen prat med försäkringsbolaget, vi ska lämna vidare till advokat för att kolla upp Moas ärende, vi ska gå vidare till personnämnden och även överklaga hennes ärrutbetalning, vi har våra kontakter som ska hjälpa oss. Pratade även med försäkringskassan idag, våra pengar är på kontot i morron, de hade fel på scaningen av pappren, men vår kontaktperson gjorde vid våra papper direkt så vi får lite pengar, då ja även ska betala till Moas konto igen. Moa hade beställt biff, potatis och sås idag så det fick det bli. Moa har mått bra igår och idag fast att hon går på mediciner, känns jätteskönt.
När Moa strålades sa läkaren att håret kanske inte växer som det ska i nacken, och det måste ja intyga att det gör det inte i nacken, hon har två stora fält där inget hår har kommit, inte än iallafall, men vi hoppas att det gör det. Duchen kallade, Moa är så stålt nu att även hon kan tvätta sitt hår med schampo, hon sa till mig i duschen idag; men mamma, balsam behöver ja inte än va?, hon är bara så go denna härliga tjej...


Kommentarer
Postat av: fröken svår

Jag är ny läsare här. Jag vill bara säga att ni är helt fantastiska, jag blir helt tårögd när jag läser dina inlägg. Ni har en så söt prinsessa i familjen. Ni är så fantastiska allihopa!många kramar till er! / Sofia.

2008-07-01 @ 22:16:11
URL: http://www.metrobloggen.se/aifos
Postat av: Moa

Hej

Vad roligt Moa, lite av en milstolpe att kunna tvätta håret igen ;)

Skönt att det löser sig med månadens utbetalning från försäkringskassan, inte alls skoj att stå i slutet av månaden utan pengar ju :(

vad bra att ni har kontakter så ni kan få hjälp med ärr-överklagandet också, det blir ju svårt att göra allt själv! ensam är inte stark, eller vad är det bamse gärna säger? :)

kram!

/moa

2008-07-01 @ 22:25:04
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Lasare fran andra sidan jorden...

Hej Moa!

Vad skont att du mar sa bra.

Jag har foljt din blogg lange och just nu befinner jag mig i Sydamerika. Tittar in till dig och kollar hur det ar sa fort jag har tillgang till en dator. Hoppas att du hade det riktigt roligt pa Disneyland, det ser ut sa i alla fall! Skot om dig och ha en riktigt underbar sommar!

2008-07-02 @ 02:02:19
Postat av: Helen

Söta fina Moa... ingen är som du... ingen i hela världen...puss och kram Helen I L

2008-07-02 @ 13:06:47
Postat av: Sofie

Hej!

SKÖNT att även FK kan vara lite flexibel emellanåt.=)Fattar bara inte hur du som mamma har orken kvar att måla huset när du får lite tid för dig sjäv. Du e fantastisk!//Sofie

2008-07-02 @ 14:12:40
Postat av: Gunilla

Hej Moa med fam!!

Moa du blir bara sötare och sötare för varje bild som är med i bloggen,en riktig liten skönhet är du.

Förstår inte varifrån ni får all er kraft.Ni är underbara. Massor med sommarkramar till mamma,pappa och brorsan.Moa du får givetvis den största sommarkrammen...KRAM...

2008-07-02 @ 14:58:15
Postat av: Anki

Helt otroligt att ni måste dra hela historien igen till försäkringskassan, tycker att väl att det skulle finnas dokumenterat någonstans sedan tidigare. Typiskt försäkringskassan,struligare instans får man leta efter, har egna erfarenheter.

Krama om Moa. Ni verkar vara en så mysig familj.

Anki

2008-07-02 @ 23:10:56
Postat av: Malin

Haha, det är alldeles rätt Oliver! Det är ju mycket roligare (och godare) att äta jordgubbarna direkt än att stoppa de i en hink ..

Härligt att ni har sommarvärme där nere också!

Kraam

2008-07-03 @ 18:45:48
URL: http://bess.se
Postat av: Jessica M

Hej fam Henriksson! Härliga bilder från Disneyland. Vad skönt att du mår ganska bra trots medicinerna Moa! Var det så att du ville bli sjuksköterska? Bra val- det är jag också. Kramar Jessica m familj

2008-07-03 @ 20:25:18
Postat av: mami

Grymt stark familj, o ni har den sötaste Moa jag nånsin sätt !!!

2008-07-04 @ 11:46:36
URL: http://mamiminnie.blogg.se/
Postat av: Aurora.

Hej!

Jag är också en ny läsare, och tänker fortsätta läsa hur det går för er i familjen och Moa.

Jag tycker ni är så otroligt starka, fortsätt med det. Hälsa till Moa att hon är en av de mest sötaste flickor jag sett. Och att jag beundrar hennes mod, ork och styrka igenom det här./ Aurora.

2008-07-04 @ 14:21:14
URL: http://metrobloggen.se/aaurora
Postat av: Anonym

Hej på er. Jag har endast följt Moas väg i pressen.Men jag träffade Ingalill i onsdagskväll.Hon berättade för mig om vad som drabbat er familj.Hon gav mig er bloggadress. Nu har jag läst det mesta. Jag tänker på er och vill ge ert mitt stöd i dessa rader. Krama Moa och restan av din underbara familj ifrån mig. Hälsningar Anna-lena Svensson i Höör.

2008-07-04 @ 20:28:48
Postat av: Tanja

Efter allt man läst här och av andra familjer som drabbats av något fruktansvärt så inser man vilka som är dom starkaste, det är barnen! Dom står där starka och kämpar med allt dom har. Precis som du Moa! Du har en underbar familj och jag hejjar på dej!

Kramar från Tanja med familj!

2008-07-05 @ 09:33:08
URL: http://misssfoxy.blogg.se/
Postat av: Mia

Det är ni som visar oss att det finns styrka och kärlek!! Hoppas ni alla mår bra!

Tack!

Ha en bra sommar ni med!!Kram Mia

2008-07-05 @ 21:53:18
URL: http://svalan87.blogg.se/
Postat av: Moa

Hej, jag har varit inne och röstat nu! :D Vad kul att ni får låna en husvagn i sommar, skara sommarland låter ju underbart. har själv suttit och drömt om vattenpalats de senaste dagarna :p håller alla tummar inför onsdagens röntgen, svaret måste vara positivt!kram

2008-07-06 @ 12:31:31
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Jenny

Hejsan!

Hittade er blogg för någon vecka sen. Har nu följt hela er kamp. Ni har en stark tjej och verkar vara en helt fantastisk familj. Önskar er all lycka. Har nyss varit inne och röstat på Oliver och Moa. Håller tummarna för er inför röntgen.//Jenny

2008-07-06 @ 12:56:30
Postat av: Kajsa

Hej hopp familjen!

Håller tummarna för nästa vecka!

Gick inte att följa länken så man kan rösta på er. Hittar inte det genom att söka heller. Vill ju gärna rösta på er!Kram Kusin Kajsa

2008-07-06 @ 13:39:26
Postat av: Jenny

Är en ny läsare av er blogg, hittade hit via aftonbladet. Tårar rinner när jag läst. Håller alla tummar för Er fina familj och den underbart söta Moa.

2008-07-06 @ 14:00:59
Postat av: Maria i Vagnhärad

Nu har jag röstat på dig Moa. Hoppas att du vinner =)

Jag vill även önska er lycka till på MR´n, jag håller alla tummar och tår.

Kramar.

2008-07-06 @ 14:31:37
Postat av: Cilla

Hej Moa och hela familjen!

Har precis hittat till er blogg och försöker att rösta på campingbilden - men jag lyckas inte hitta dit. Länken funkar inte. Snälla, ta och kolla upp det!!!Blir så otroligt rörd och peppad över det jag läser. Moa, du är verkligen en modig tjej! Det skulle behövas fler som du ute i stora vida världen!Jag håller alla tummar för att provresultatet ser bra ut - är säker på att det kommer att vara positivt!!!Heja Moa!!!!Stor kram!!!

2008-07-06 @ 15:13:13
Postat av: Johanna

Nu har jag röstat på Moa :-) och Oliver :-) Hoppas verkligen att ni vinner, det är ni värda!>>>Cilla, du som inte hittade, gå in på denna länken: sm#" rel="nofollow">http://tv4vadret.se/campingsm# sen en bit ner skriver du i "sökfunktionen": Moa racarHoppas ni får en bra vecka med härlig sol och måbra-känslor hos Moa.Kram på er

2008-07-06 @ 16:07:59
URL: http://grynisen.bloggagratis.se
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Vad härligt det ser ut med bad och camping!! Vilka mysiga dagar ni haft!

Ja måste vara skönt att träffa nån med samma sjukdom, jag har själv haft svårt att hitta nån med samma som Ryans, ja det är ju både bra och dåligt. Ingen ska behöva ha det ju...Många kramar till er

Jessica

2008-07-06 @ 20:50:50
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Linnea

Givetvis röstade jag på Moa, Olivers bild hittade jag inte:sNi är då verkligen värda att vinna.KRAM

2008-07-06 @ 22:07:47
Postat av: Sanna

Jag hittar inte någon av bilderna, så jag kan inte rösta! Förklara igen...

Kram

2008-07-07 @ 06:00:47
Postat av: Marie

Hej!Jag följer er kamp här på Moas blogg och önskar av hela mitt hjärta att Moa en dag kommer att bli frisk & krya igen!! Tänker MASSOR på er och håller tummarna stenhårt inför magnetröntgen i övermorgon!!En stor sommarkram med massor av hopp!!! Lycka till på onsdag!//Marie, Åhus.

2008-07-07 @ 09:47:15
Postat av: Susanne Nilsson

Gud vilken kämpe du verkat vara! Jag har följt din blogg nu ett tag och blir lika rörd varje gång! Men er lilla prinsessa verkar vara fruktansvärt stark! Hon är ju så FRUKTANSVÄRT söt, gud vilken underbart söt tjej ni har! Önskar er all lycka och väl gång! Ha en bra sommar och jag kommer att fortsätta följa denna blogg! Stor sommar kram från mig full med hopp! Lycka till

2008-07-07 @ 10:38:44
URL: http://susannenilsson.bloggspot.com
Postat av: Cilla

Hej igen!

Nu tror jag att jag fick till röstningen rätt. Tack för hjälpen!Hoppas att hela familjen får en bra sommar! Här i Sydney är det vinter - men troligtvis nästan lika varmt som hemma hos er i Skåne.Kramar / Cilla2008-07-07 @ 13:14:21
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Så nu har jag med lyckats rösta på Moa! Tog ett tag innan jag hittade det men till slut så!

Lycka till på MR röntegn på onsdag! Visst ska det gå bra, bara positiva besked nu som gäller..:)Kram Jessica

2008-07-07 @ 17:04:05
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Caroline

Hej MOA!

Har läst din/eran blogg i ett halvår nu och tycker ni är helt underbara, blir så rörd av allt jag läser! Önskar er allt gott och all lycka. Du är sån kämpe! Vi våran familj tänker på dig och din familj.Håller tummarna inför magnetröntegn!Har lagt in länken till din blogg på min blogg och hoppas det är okej för er.Sen har vi självklart röstat på era bilder!Kram på er

2008-07-07 @ 22:04:20
URL: http://bloggen.lanjelin.se
Postat av: Helen

Fina ni... jag tänker på er alla

kram Helen i Lomma

2008-07-08 @ 11:23:21
Postat av: Benita

Hej! Har läst er blogg ett tag nu och är grymt imponerad av er starka, otroligt söta flicka med en kämparglöd som många andra saknar.

Har självklart röstat och hoppas att ni vinner för det förtjänar ni=)

Kram

2008-07-08 @ 12:33:08
Postat av: Jessica (dagis/skolfröken)

Hej!

Har precis varit inne och röstat

på Moa och Oliver. Vilken häftig

söt bil precis som Moa och Oliver.

Va skönt att ni får komma iväg och

campa lite i sommar.

Hoppas nu att allt är bra med Moa

och att tumören har minskat.

Jag håller alla fingrar och tår

för dig Moa.

KRAMIZZ från JESSICA.B

Psst.. Måste bara säga att jag fick hem

min hundvalp igår och han är så söt och snäll.

Nästan lika busig som kelly var när

hon var liten och kom och hälsade

på oss på dagis.

Ha det så gött!

2008-07-08 @ 12:59:21
Postat av: Jessica, Matti o Enya

Håller tummarna så att de är blå inför MR!!

2008-07-08 @ 13:27:52
URL: http://jessicanilsson175.blogg.se/
Postat av: Sofie

Vill bara önska lycka till! Hoppas och håller tummen hårt att beskeden är dom ni vill.

//Sofie

2008-07-08 @ 16:33:05
Postat av: Elisabet

Hej på dig, goa Moa!

Nu ska jag hålla tummarna hårt, hårt, hårt, för att tumören ska ha krympt.

Du, min stora idol som är så stark och förståndig.

Heja Moa!!!

Kram/Elisabet

2008-07-08 @ 17:28:53
Postat av: Eva från Landskrona

Hej min stora idol!!

Jag tycker att du verkar hur tuff som helst, det blir inga problem för dig hos doktorn imorgon.Jag håller tummarna för att beskedet blir som ni (och vi andra) vill. Jag hoppas så innerligt att du ska få vara den söta prinsessa du är i 1000 år till (för du har väl hört att prinsessor lever hur länge som helst).......Många varma kramar

från Eva

2008-07-08 @ 18:13:45
Postat av: Petra från Felicias förskola

Jag har röstat på Moa och Oliver. Hoppas ni vinner!

Alla tummar hålls nu. Hoppas beskedet är vad ni väntar på. Heja Moa!

Kram

2008-07-08 @ 18:37:06
Postat av: Moa

Det är bra att ni har så bra jävlaranamma att ni klarar av att bråka med försäkringsbolagen! Det behövs ju verkligen och Moa har verkligen rätt till ärr-ersättning! Ärr vid brösten kanske man inte tänker så mycket på när man är sex år liksom, men 10-20 år senare kanske, och det är ju bäst att fixa DIREKT så att man inte behöver kämpa sig igenom massa tjat då...Skönt att ni fått intyget fixat, en sak mindre på listan.Lycka till på morgondagens röntgen, jag kommer nog vara nervös tillsammans med er den kommande veckan sen...Kram

2008-07-08 @ 19:00:20
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Johanna

Lycka till imorgon Moa. Min lilla hjältinna :-) Du är så duktig så jag vet att morgondagen går hur bra som helst!!Många kramar från mig till dig

2008-07-08 @ 21:22:45
URL: http://grynisen.bloggagratis.se
Postat av: Gunilla

Lycka till på röntgen goa Moa ska hålla tummarna hårt hårt för dig idag.Massor av styrke kramar till er...KRAM...

2008-07-09 @ 05:50:58
Postat av: Moa

Hoppas dagens MR gick bra!

2008-07-09 @ 16:34:01
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Therése

Hej Moa!Jag hoppas att du är pigg igen efter undersökningen igår. Jag håller tummarna för ett gott resultat.

2008-07-10 @ 12:05:13
Postat av: Moa

Hejinte bra att det ska vara så svårt att få narkosläkaren att förstå att man ska vara försiktig med moas huvud, läkare om några borde ju fatta... jag antar att det blir en tuff veckas väntan nu, hopppas på ett bra svar!något jobbigt när båda glömde plånboken, haha, skönt att ni fick låna lite pengar för att fixa glassen på hemvägen iallafall! och skönt att ni slapp stöta på någon körkortskontroll :pkram

2008-07-10 @ 16:51:33
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Helena och Pelle

Halloj!

Vi var också på Marknaden igar. Mycket folk va där:)

Vi tryckte också i oss såna där goa bullar mmmmummms

Jag tycker du är otroligt duktig Moa när du är hos doktorn. Nu hoppas jag att det dröjer länge innan du behöver dit igen eller att dom kan fixa till allt så du inte behöver dit alls hade varit det bästa.

Vi tänker på er nu under den häringa långa tradiga väntan.... Många styrkekramar från fam. Nordin Nilsson

2008-07-10 @ 19:07:57
Postat av: Ingrid.N

Hej. Tack för det fina kortet från Frankrike. Vad jag förstår så hade ni det skönt. Fick uppleva mycket. Har röstat på er båda på era fina bilder. Själv har jag tappat rösten så man får vara tyst och det är ganska svårt att vara.Åker till Spanien på tisdag för att verkligen ha semester. Vad jag har hört så mår Moa förhållandesvis bra.Hon är fantastisk.Helt suveränt att klara allt detta som hon genomgår.Hela familjen är suveräna.Oliver är helt otroligt duktigt till att klara alla situationer. Må så gott i sommar. Hälsningar Ingrid och Mats.

2008-07-10 @ 22:14:58
Postat av: Helle

Jag säger bara Gud vilken tuff tjej, jag önskar verkligen er lycka till och jag håller tummarna för ett bra svar, jag har röstat på era fina bilder ni förtjänar verkligen att vinna. Jag har använt hela min dag på att läsa genom hela bloggen från första dagen ni började skriva så ni kommer jag att läsa varje dag vart helt knäsvag nr jag läste det är hemskt att barn ska behöva uppleva sånt.

Men jag önskar lycka till i framtiden. och till Moa säger jag bara stå på dig tjejen du kommer genom det här du är stark och det klär dig med hår snart kan du borsta riktigt å sätta i spännen.

2008-07-10 @ 23:43:40
URL: http://musenet.dk
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Nu håller vi tummarna att allt ser bra ut på MR röntgen! Vi var själv upp om på avd igår, såg massa kända ansikten. Det var kul..blev lite snack.:)

Moa är en tuff tjej med en fantastisk kämpar anda!

Go Moa!Kram Jessica

2008-07-11 @ 07:53:04
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Marianne Hirvelä-Sjöblom

Hej på er alla:) ´Jag följer er blogg varje dag och tänker jättemycket på er. Visst är "våra" barn fantastiska som får utstå så mycket.(Jakob 7 år- Akut Lymfatisk Leukemi sen 2006)

När jag tittar på bilderna från sjukhuset så kom jag på det där med Emla plåstret, vi brukar klippa bort det överflödiga runt plåstret för Jakob tycker att den är så jobbbig att ta bort dvs plåstret blir som en rund ring. Det var bara en liten reflektion som ni gör som ni vill med :) Men jag kan tänka att om jag fick reda på saker som kan underlätta tidigare så skulle det har underlättat mycket saker. Sköt om er och ta hand om varandra och vi tänker på er,

Varma kramar Marianne

2008-07-11 @ 13:12:43
Postat av: Moa

YES YES YES! Fan vad underbart! Även om det inte var någon stor minskning så är det iaf i rätt riktning :) Och den cellgiftsbehandlingen Moa går på nu är ju lättare än den hon hade innan. Skönt att ni fick svar såpass snabbt ocksåGRATTIS MOA!

2008-07-11 @ 14:30:02
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Therése

Heja Moa!!! Jag gläds oerhört mycket tillsammans med er. Ni är värda allt gott som kan uppbringas och lite till.. :-)Önskar er alla en härlig sommar! De sista behandlingarna kommer att gå som en dans - eller hur Moa! :-)Kramar i mängder till er alla!

2008-07-11 @ 14:57:51
Postat av: Helene

Ett stort GRATTIS, en dag som denna är glädjen enorm. Ni kommer att klara detta, ni är så underbart stora förebilder till oss alla. Ge aldrig upp hoppet.kram Helene

2008-07-11 @ 15:04:11
Postat av: Kristina

Åhhh, det var verkligen roligt! Jag glädjs verkligen med er!!!!

2008-07-11 @ 15:10:55
Postat av: Helena

YES!!!:)

Oh vad glad man blir. Jag utbringar ett skål för det glada beskedet:...!<3

2008-07-11 @ 15:42:16
Postat av: Gunilla

Hej världens sötaste och tuffaste Moa!!

Det är alltid roligt att läsa det ni skriver

men idag är EXTRA roligt.Tårana rinner av ren glädje,så fantastiskt.Jag glädjs verkligen med er.

2008-07-11 @ 15:43:10
Postat av: Kusin Kajsa

Hittar inga ord!!ÄR SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ lycklig för er skull. Förstår om ni har haft ont i magen för det har jag haft. Tummen upp för dig Moa, du är bäst. Hoppas vi ses den 18/7 här hemma. Kram på er alla

2008-07-11 @ 16:17:50
Postat av: Jane

Hej! Har läst ett tag men inte lämnat några spår efter mej, men nu så :-) GRATTIS till ett otroligt glatt besked!! Moa, du verkar vara en sån härlig mysig o go tjej!! Dina ögon är så otroligt fina... hela du är fin... Kraaaam

2008-07-11 @ 16:49:43
Postat av: Gittan

Hej på er alla ,och tummen upp för dig Moa du är helt otrolig liten tjej,detta var ju helt underbart.Många KRAMAR till er alla.Gittan

2008-07-11 @ 17:02:14
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Vad kul att ni fick positiva besked, skönt att få det innan helgen med!

Tjohoo!!Kram Jessica

2008-07-11 @ 18:05:49
URL: http://ryan95.blogg.se/
Postat av: Lisbeth

Ohhhhh vad jag gläds med er.Häääärligt att det är så possitivt.Moa jag gör oxå tummen upp för dej.Sänder en stoooor varm kram till hela din underbara familj.Hoppas få träffa er snart igen .....

2008-07-11 @ 20:52:52
URL: http://www.123minsida.se/dunderlina
Postat av: Jessica M

HEJA MOA!!! Kramar Marken&Lindh

2008-07-11 @ 21:14:44
Postat av: Jenny G

Vad skönt med ett så positivt besked. Grattis.

2008-07-11 @ 22:01:53
Postat av: Eva från Landskrona

Jag blir så superglad när jag läser att ni fick såna fina besked. Jag vet om att du är stark, så kämpa på.Kram på dig Moa, du är min idol.

2008-07-11 @ 22:26:33
Postat av: Ylva

Ännu en ny läsare här.

Härligt med bra besked, håller tummarna för att tumören ska minska ännu mer!Självklart har jag röstat på Moas bild, har även uppmuntrat dom som läser min blogg att rösta på Moa!Ha en skön sommar!

Kram Ylva

2008-07-12 @ 08:54:16
URL: http://wingren.blogg.se/
Postat av: bitte farmor

läste i farmors blogg blev jätte glad tårarna rinner av glädje både på mig och farmor ha det bra vi ses i eftermiddag puss o kram bitte o farmor

2008-07-12 @ 09:43:39
Postat av: Elisabet

Yes!!!! Moa, Go on!

Kram/Elisabet

2008-07-12 @ 12:04:41
Postat av: Emelie

Vad glad jag blir att få läsa positiva saker, och nu håller jag tummarna för att tumören ska minska mer..kramar/Emelie

2008-07-12 @ 12:13:45
URL: http://emelieeditlinnea.webblogg.se/
Postat av: Cilla

Hurraropen ekar här borta i Sydney! Vilket härligt besked ni fick - och vad duktig du är Moa.Heja!

2008-07-12 @ 13:29:19
Postat av: Ida Ståhl

Yeeeah, Go Moa, Go Moa! Bara sparka och boxa på den där dumma dumma pricken, bort med den! :)

Kram på er :)

2008-07-12 @ 16:06:58
Postat av: Betty

Hej Moa med familj!

Är ny läsare här, sitter för tillfället nere i Paris och googlade på Disneyland Paris och hittade er blogg. Jag blev så otroligt berörd av er kamp! Vilken super fin tjej du är Moa!!! Grattis till det glada beskedet!! Kommer nu följa er här på bloggen!

Kramar Betty

2008-07-12 @ 20:47:54
Postat av: Helle

Vi har lagt in en länk till eran blogg på våran hemsida, hoppas inte det gör något men vi tänkar mycket på er och vad ni får gå genom och hur ni mår och vill gärna dela det med andra, vill ni att vi ska ta bort länket for ni skriva då tar vi bort det.Kram och många tankar från ett nyblivent föräldra par

2008-07-12 @ 23:29:44
URL: http://musenet.dk/blog
Postat av: Petra från Felicias förskola

Gud vad glad jag blir när jag läser sådana besked.

Blev t o m lilla tåren i ögat när jag läste. Kram på er alla. Heja Moa!

2008-07-13 @ 10:42:27
Postat av: Malin

Vilket underbart besked, jag blev tvungen att hoppa upp och applådera. Moa - du är världens duktigaste och modigaste lilla tjej!

2008-07-13 @ 19:35:49
URL: http://bess.se
Postat av: Helen

Vilken glad läsning!! Och så fin pappa du verkar vara, Johan...hela er famlilj utstrålar glädje och sammansvetsning, hur jobbigt allt såklart är...det betyder mycket för Moa, en sån familj, det är jag säker på...kram och jag håller tummarna även i fortsättningen, Helen i M

2008-07-13 @ 20:30:29
Postat av: Anna

Försökte rösta på moa på tv. men de gick inte. fanns ingen sådan sida stog de.

2008-07-13 @ 22:17:50
URL: http://liselle.blogg.se/
Postat av: Ingrid och Lars

Hej allesammans!Så roligt och skönt för Er alla att Moas tumör blivit mindre. Helt underbart att allt går åt rätt håll. Kul för Er "gamle" att ni fick roa er lite också. Åkte ni karuseller eftersom ni inte mådde bra dagen efter???Kram på Er och njut av livet

Ingrid och Lars

2008-07-14 @ 11:11:05
Postat av: Moa

HejHaha, bakfylla är INTE grejen alltså, men det är oftast värt det ;) det är så olika med hur man äter också, jag har kompisar som börjar käka pizza direkt på morgonen när de är bakis men jag kan knappt få i mig nåt annat än vatten innan jag mår bra igen.kram

2008-07-14 @ 18:01:03
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Gittan

Hej på er det var en lyckad kväll hoppas ni mår helt ok nu.Många kramar till dig Moa Och Oliver vi kommer en dag och hälsar på nu när vi har semester.

(Ps Johan vet du om att dom flyttat Tivoliparken,till Lilla Torg)/Kram Gittan o Bengt

2008-07-15 @ 09:50:03
Postat av: Ulrika Färemo

HURRA!

Alla tummar upp för dig Moa!!

Stora special-sommarkramar bara till dig,

från Matildas mamma /Ulrika

2008-07-15 @ 18:50:00
URL: http://hem.passagen.se/dummapricken
Postat av: Carina Jönsson

Jippii, hurra!! Vilken underbar läsning, gläds såå med er!!

Fick själv ett underbart härligt besked på Andreas efterkontroll som vi var inne på i slutet på förra veckan, läkaren ringde i går eftermiddag och sa att allt ser bra ut. Man blir så himla lycklig och såå tacksam. Men samtidigt helt slut.... Det tar på krafterna att leva i denna spänning.

Sänder er som vanligt många styrkekramar och varma tankar

Carina, Jan, Andreas och Emelie Jönsson

2008-07-15 @ 20:55:42
Postat av: Veronica

Neej vilken söt klänning Moa har :) Tänker på er. Kraaamar i Massor <33

2008-07-16 @ 23:10:51
URL: http://veronicaalexandra.blogg.se/
Postat av: Ia

Vad härligt att ni fyller era dagar med roliga, mysiga och meningsfulla saker!!

Tänkre oxå på, att det syns på korten att Moa har blivir rundare i ansiktet....härligt....hon är en överlevare!!!

Kramar

2008-07-18 @ 16:44:58
Postat av: Elisabet

Skönt att ni har det bra och att Moa verkar pigg.

Ta hand om er riktigt ordentligt!!!!

Kram/Elisabet

2008-07-20 @ 22:21:36
Postat av: G

Underbart att läsa om Moas kämparglöd.

Ta hand om er alla!

2008-08-01 @ 14:09:34
Postat av: G

Underbart att läsa om Moas kämparglöd.

Ta hand om er alla!

2008-08-01 @ 14:09:35
Postat av: moa

Så himla söt hon är! Tänker på er! Hoppas att hon blir frisk! Kram på er

2009-08-17 @ 22:50:19
URL: http://moahansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0